şey yine 8.70 üzeri. sadece ben miyim bu şey "ülke gerçeklerini yansıtmıyor" diye düşünen..hhaaahahaa.. ekonomi, yönetim, tüm göstergeler bir harika ama TL vs dolar performansı berbat.. enteresan..
Printable View
şey yine 8.70 üzeri. sadece ben miyim bu şey "ülke gerçeklerini yansıtmıyor" diye düşünen..hhaaahahaa.. ekonomi, yönetim, tüm göstergeler bir harika ama TL vs dolar performansı berbat.. enteresan..
japonya dow'un cuma günkü düşüşünü fiyatladı...biz onu zaten cuma fiyatladık...fdow'a bakar...nikkei'ye değil...
Moody's: Hisse senedi piyasalarında yüzde 20 düzeltme yaşanabilir
tahsilat günü geldi çattı pala efendi hedef radara girdi...
çok aşağılarda ama ben bugünden yazmaya başlıyayım
https://i.hizliresim.com/feex4gu.jpg
Açılışla birlikte 1510 dan bir short daha kapandı. Haftaya 8 short ile başlamış oldum.
Artık bir tepki bekliyorum. Tepki gelirse kapanan shortlar yeniden açılır, düşüş devam ederse eldeki shortlar kapanmaya devam eder.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...838c9c25d0.jpg
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İnşallah, maşallah, elhamdülillah [emoji23]
Zannetmiyorum. Olursa da sıkıntı yok. Yapacağım belli.
Beklentim, FDow'da, yukarı hafif bir tepki, sonra bir dip daha, sonra da 35000 üzerine yolculuk ve 5.3 zirvesi. Tam trade edilecek bol testereli bölgedeyiz.
Her gün aynı terane.. Sabah doları - 1 e yakın bas borsayı al malı dağıt. Gün içi doları tepeye çek borsayı bas.
Tek kelimeyle soygun. Paranızı kaptırmayın bu adilere
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
iyi fazla eksi açmaması shortlar için iyi...
vererek indirecek demek...
1505 bir short daha kapandı. Kaldı 7.
Sağlam bi fışkırtma gelecek sanki
Zaten alıcıda satıcıda kendisi..
arcelor %4 eksi açtı bizim eregl kardemir erkeklik peşinde...
akşama görürüm onların erkekliğini...
en az bu kadar eksi bekliyorum...
https://i.hizliresim.com/syqv98h.jpg
mükemmel... geçen ay pozisyon açtığım bandın ortasına doğru geri geliyor..güzel bir vade olacağı belliydi..
abd vadelilerde çok belirgin bir değişme yok. akşam üstü abd hafif artı açarsa çok fazla şortu burda patlatırlar.
bakalım bugün kararını verecek.
yokluk fonunun işlemlerini göremiyoruz değil mi?
pala ibretlik grafik yaptı eregl de hiç bişey için geç değil...
https://i.hizliresim.com/sbuixpy.jpg
Endekste yeşil yanan hisse sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor artık dolar bazında çok ucuzlayacak hisse senetleri böyle giderse..
Asgari ücret 300 dolar olacak bu gidişle ..
Bir arkadaşım tweeterdeki olaganüstü olumlu yorumlara güvenerek A-- A--- den udemy aracılığıyla o dersi almış (400 tl),ben de dersi ve sistemi(İNDİKATÖR) şöyle inceledim...Sistemini 7 gündür işlemlerle inceliyorum.
derste anlatılanlar 12 aylık vob geçmişi olan ve her yerde göreceğiniz anlatımlar.
sistem ise felaket.sadece cuma ve bugün 4 işlemi stoplatarak -2.000 puan kaybettirdi.
tanıtımda sistemin isabetli olduğu gün hangisi ise o örnek gösteriliyor..oysaki ardı sıra işlemlerde özellikle trentlerde resmen batırır..EN BERBAT SİSTEM BİLE AYDA BAZI GÜNLER HARİKA puan kazandırır ama devamında batırır..
kamuyu bilgilendirmek istedim..isteyene bu konuda çok daha fazla yorum-eleştiri yapabilirim.
anlamadığın bu kadar olumlu yorum nasıl yapılır?
TABİ ARKADAŞ udemy nin 30 günde para iadesine binaen almış..ama udemy parayı vermiyor.size kredi olarak veriyor..başka kurs almanız için...oysaki bunu ilk başta söylemiyor. (para iadesi diyor ama iadeyi başlatınca bunu kredi olarak veriyor)
https://i.imgyukle.com/2021/06/21/jPUVtA.png
300 dolarin adi var ama kendisi yok..bugün 300 dolar 2002 de 200 $ demek..
yani aslında 2002 ölçeğinde asgari ücret 200 dolar..
ayrıca..
2002 ölçeğinde 200 dolar dedik.. ama 2002 ölçeğindeki 200 doların alım gücüne bile eşit değil bugün 300 $ 'ı..
nasıl ? paradoksal mı?
hayır.. zira...
2002 den beri hayatımız değişti, o zaman hayatımızda çok yer etmeyen şeyler artık default şeyler oldu: akıllı telefon, internet, büyük şehirlerde ulaşım, cocuğun servisi, netflix, ek vergiler vb..
bunların hepsi ekstra masraflar 2002'ye göre.. yani bu demektir ki alım gücü anlamında (yani 200 dolar ile) hayatında önemli olan şeylerin masrafını karşılaman çok çok daha zor.. zaten bunun adına "sürünme" diyoruz.. ki ülke genelinde olan realite de bu..millet sürünüyor..
Dolar 9 -9.5 lira olunca birilerinin akıl küpü oğulları doları bozdurup seferberlik ilan eder vatan millet aşkıyla borsaya tahvile giriş yapar. Bu arada dolar alan almak isteyenlere vatan haini muamelesi yapilir. 3 5 ay yalancı bahar olur. Sonrası malum herkesin bildiği şeyler dolar düştüğü yerden atağa kalkar 10 lira yolculuğu başlar.
anayasa mahkemesi hdp'nin kapatılması ile ilgili iddianameyi kabul etmiş.
bu iddianamenin hazırlanacağı haberi mart ayındaki hareketi tetikleyen ilk haberdi. peşinden mb başkanı görevden alındı.
bence bu reisin tercihi değildir. ama el mecbur yapacak ortağının dediğini.
kapatılma süreci devam ederse piyasanın bunu çok seveceğini sanmam.
olur da bunun yüzünden ortaklık bozulursa onu da sevmez.
hdp akp için kullanışlı bir oyuncak.. yıllardır..bu partinin yaptığının % 1'i avrupda yapılsa o parti çoktan kapatılırdı zaten.. bence kapatılmalı..ama kapatacaklarını zannetmiyorum..milleti oyalarlar bir süre.. zira akp için kullanışlı bir oyuncak.. istediği zaman halkı polarize etmek için kullanıyor..
Fdowu ne biçim almışlar yahu. Powell mı konuştu gene?
Aynı düşüncede değilim.
Bu RTE'nin tercihidir ve dava en azından seçime kadar sürecek, muhalefet üzerinde Demokles'in kılıcı gibi duracaktır. Eğer iktidar, seçimi kesin olarak kaybettiğini düşünür ise parti kapatılacaktır. Tamamen siyasi bir karardır.
Twit atan muhalif bir günde, katliama yeltenen ama bir kişiyi katledebilen bir onun bunun çocuğu 5 gün sonra tutuklanıyor. İleri demokrasi.
https://www.ciddigazete.com/images/upload/menuY_1.jpg
havalar sıcak.. içki tavsiyeleri gerekiyor ekran başında yudumlamak için.. bi sayfa buldum içerik pek anlamadım ama zevkli bir menü gibi gözüküyor :) ilk iki üç tanesi aşina olmadığım şeyler.. denemek lazım..ejder meyveli smotthie, efuli vb.. kime sormak lazım acaba, nasıldır bunlar diye ?
vadeli kayıplarını geri aldı..yeni bir başlangıç adeta..
Kişisel pencereden
x30 1394 mihenk taşı
üstü long
altı şhort
yükseliş için
bugün artı kapamak şart
Arkadaşlar
kişisel bakışım negatif
kriz daha derinleşecek
fakat
fakat
fakat
yaşı belli yaşın üstündeki arkadaşlar
borsanın en büyük rallilerinden olan
ekim 1999-ocak 2000 rallısını hatırlar
dort ayda
endeks 4 kat artmış idi
son iki yıl içindeki her yükselişte
yabancı x30 hissesi sattı
ve ralliler küçük kağıtlarda oldu
büyükklerden sadece ereğli iyi perfonmans gösterdi
22 marttan sonra küçük hisseler den çıkıldı
ve endeks 30 da poz alındı
aşağıda
aşağıda endeks 30
ekim 1999-ocak 2000
grafik resmi var
sadece rakamların endeks bazında 4 ayda nasıl olduğuna bakın
şayet yurt dışı izin verirse
bizdede sert yukarı bir hareket olma ihtimalini görmekteyim
şayet böyle birşey olacaksa
zaten bunun işareti bu hafta gelmeli
tabii Bence
bu durum oluşacak daha derin krizi ortadan kaldırmaz
sadece zaman olarak öteler
https://i.hizliresim.com/6ubze3b.PNG
bazen burayı okuyunca panik yapıyorum..
sanarsınız ya % 3- 4 yükselmiş veya düşmüş.
sonra gidiyorum endekslere bakıyorum taş yerinde sayıklıyor :28: