Gunes paneli satisi yapacakmis.Aferin...
Printable View
Gunes paneli satisi yapacakmis.Aferin...
Şirketlerin halka açılmaları şirketlere önemli bir getiri sağlar.
Finansal yapısı güçlü şirketler haline geldikçe yüksek karlılık düzeyine erişen şirketlerin karlarını küçük ortaklarıyla paylaşmaya çok da gönüllü olacaklarını pek tahmin etmiyorum.Neticede hiç bir şirket ticari faaliyetlerini hayırsever bir mantıkla yapmaz.
Halka açık bir şirket çok güçlü bir finansal yapıya sahip olduğunda ve ciddi bir büyüklüğe ulaştığında kendi şirketine yatırım yapmak çok daha kârlı olabilir.Bu hem o şirkete hem de gerçek yatırımcı küçük ortaklara son derece yararlı katkılar yapabilir.Şirketin geri alımlarıyla bu yıl ne kadar ek temettü geliri elde edebileceğini gerçekten merak ediyorum.
https://i.hizliresim.com/gsxw5nm.jpg
https://i.hizliresim.com/b4k2qd4.jpg
Amerikalı fonlar satarken Avrupalı fonlar alıyor gibi görünüyor. Tabi finansal piyasalar karanlık bir kuyu, para her türlü kılığa girebiliyor.
https://i.hizliresim.com/kn9mryr.jpg
Sahiplik göstergesi açısından taktir görmesi gereken bir tablo bence. Şirketinin arkasında durmak böyle olmalı. Helal olsun.
Şirket bugün de heybeye 880 bin lot atmış.
16.09.2021 tarihinde 31,72 TL - 31,90 TL fiyat aralığından (ortalama 31,8156 TL) 880.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu ARCLK payları 17.419.652 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %2,5779)
Genel olarak yatırımcı hep olumsuz düşünüyor ama bence bu şirketin adil fk'sı kötü zamanda 9-10, ralli zamanı 12-15 arası. Marka değeri ve büyümesiyle hak ettiği fiyatlamaya er-geç gelir. Koç alımları da bu yüzden. Hayrına değil. Bekleyenler güneşli günleri de görecek ama görüyorum ki zamanı geldiğinde çoğu kişi hissede olmayacak. Borsanın özeti bu. Beklemeyene, sabırsız olana, kötümser olana para yok. Burası hızlı zenginleşme yeri değil, şansa hızlı zenginleşenler de kazandığının çoğunu bu sene geri verdi zaten.
Bu gün aranıza bende katıldım, yarın birmiktar daha alma niyetim var. Tüm arkadaşlara bol kazançlar diliyorum,
Maşallah şirket tam hız alıma devam ediyor. Birileri de tabi ki tam hız satıma. Bugün ben de şirkete destek çıktım. 30 lot. Ateşe su taşıyan karınca misali tarafımız belli olsun. Bakalım bu işin sonu nereye varacak.
01.07.2021 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında 17.09.2021 tarihinde yapılan alımlar tabloya eklenmiştir.
17.09.2021 tarihinde 31,84 TL - 32,04 TL fiyat aralığından (ortalama 31,9378 TL) 1.330.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu ARCLK payları 18.749.652 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %2,7747)
Yabancı da hala azımsanmayacak lot var,şirket süreç sonunda yabancının elindeki payları yüzde 10 un altına düşürebilir görüntü bu
Heyt maşallah. Rekor alım yapmış şirket.
20.09.2021 tarihinde 31,46 TL - 31,70 TL fiyat aralığından (ortalama 31,6066 TL) 2.800.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu ARCLK payları 21.549.652 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %3,1891)
21.09.2021 tarihinde 31,68 TL - 31,80 TL fiyat aralığından (ortalama 31,7386 TL) 1.000.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu ARCLK payları 22.549.652 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %3,3371)
Tebrik etmek lazım arçeliği yatırımcısına sahip cikti heyytt.
Seneler evvel 28 görmüş kagıdı 32 den aliyor.
Biraz düşündüm de değişik fikirler geldi aklıma. 22 milyon lot 700 milyon tl civari yapıyor. Kagıt kıpırdamamış.
Belki burda asıl teşekkür etmesi gereken tofaş, tüpraş yatırımcısı olmalı. 704 milyonu alan kurumlar o para ile hangi hissede alim yaptı?
Son 1 ayda tofas yüzde 50 prim yaptı, tüpraş son zamanlarda cikişlarda.
Belki benim hisseden de alirlar bi gün. Alıma son gaz devam edilsin piyasaya can suyu olur belki. [emoji41]
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında iyi bir noktayı yakalamışsınız. Benim hiç dikkatimi çekmemişti. Acaba arçelik ve koç holdingdeki bu geri alımlar acaba gurubun diğer kağıtları bakımından bir hedef şaşırtma olabilir mi? Çünkü bu sürede tofaş ve tüpraş kağıtları topuklamış durumdalar. Şahsen ky burada oyalanıp kendisini geri alım hikayesi ile avuturken bu iki kağıt göstere göstere gidiyor.
Bu sonu gelmez yabancı satşı sona ermedikçe şirketin geri alımlarıyla tahtanın kalkmayacağını ve para kazanmanın mümkün olmadığını herkes biliyor sanırım. Satışları ne zaman biter ne zaman tahtaya yeni oyuncular girer o zaman bakılır.
Yazık gerçekten, yine toaso,tüpraş kchol ve diğer koç şirketleri üyürü geri alım yapılan Arçelik böyle bir günde 0,50% artı kapatabildi o da şirketin geri alımlarıyla. Yazık
Özel emirle halledin şu devir işlerini de tahtada önümüze bakalım, Aylardır geri alım programıyla avutmayın milleti, ayıptır.
Bugün bende aranıza katıldım benimde büyük beklentilerim var arçelikten isallah uğurlu gelirim
23.09.2021 tarihinde 31,70 TL - 31,88 TL fiyat aralığından (ortalama 31,8009 TL) 1.000.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu ARCLK payları 24.209.652 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %3,5827)
Hisse net uygulamasını nereden indirebiliriz bilen varmı arkadaslar
24.09.2021 tarihinde 31,74 TL - 31,90 TL fiyat aralığından (ortalama 31,8120 TL) 1.651.004 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu ARCLK payları 25.860.656 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %3,8271)
Teşekkürler
28.09.2021 tarihinde 32,32 TL - 32,50 TL fiyat aralığından (ortalama 32,4371 TL) 730.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu ARCLK payları 26.590.656 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %3,9351)
Şirketin piyasa değeri 2.4 milyar dolara düşmüş. Bedavanın da altında, Yani marka değerinin bile çok altında.
Yabancı, ülkenin ana varlıkları olan tüm ciddi şirketlerde bunu yapıyor.
Sahipsiz köyde değneksiz geziyor. beleşe dolduruyor heybesine,
5 milyon kripto para oyuncusu olmuş. Kısa yoldan çerden çöpten para kazanma yarışı var.
Gerçekler ortaya çıkana kadar Birinin buna dur demesi lazım.
Şirket topladığı kağıtları blok halde de satabilir fiyatlar yükseldiğinde millet alacak kağıt bulamadığında piyasaya da verebilir.
Daha önce bir yerde yazmıştım, ARÇLK ve kchol 'deki geri alım haberi, tüpraş ve tofaş taki çıkışı perdelemek için olabilir. Nitekim de öyle oldu ve öyle olmaya da devam ediyorlar. Arçelik ve koç holding stabil dururken, tüpraş ve tofaş topuklamış durumda.
30.09.2021 tarihinde 32,42 TL - 32,66 TL fiyat aralığından (ortalama 32,5653 TL) 915.538 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu ARCLK payları 27.506.194 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %4,0706)
Toaso-tüpraş-kchol alıp başını giderken malesef arçelik 9 ay önceki fiyatında ve yabancı satışı hız kesmeden devam ediyor. Geri alım örtbasıyla hala arçelik yatırımcısı oyalanıyor. Sabır da bir yere kadar.
https://i.hizliresim.com/s7xulrt.jpg
Bir yanlışlık var ama hangisinde?
Böyle olmuyor ama artık 35 liyelim
Yatırım finansmanın şirket raporuhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e55f1551c4.jpg
Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu hisse geri alımları-para girişleri insanı buraya çekiyor :)
Bu hafta en çok para giren ikinci hisse.
Temmuzdan beri geri alınan hisse sayısı 27 milyon. Ortalama fiyat 32TL.
Bu hisse neden hiç tepki vermiyor :)
En son Toaso' yu böyle "hadi al artık" şeklinde takip ediyordum ama çip krizi derinleşince takibi bıraktım. Hisse uçtu.
Arçelik' te de "hadi al artık" modundayım ama hayırlısı bakalım.
04.10.2021 tarihinde 32,64 TL - 32,80 TL fiyat aralığından (ortalama 32,7438 TL) 217.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu ARCLK payları 27.723.194 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %4,1027)
Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi