https://i.hizliresim.com/geutked.png
Printable View
grafikler euro bist olarak bakıldığına göre bu altınvuruş eroin altın vuruşu gibi oldu. tam tersine... bankalar bugün iyi çarpıldı. nasip... bu ülkede teknik işlevsiz. acaba akıl tutulması mı yaşıyoruz. anladım ki siyasal islamın ekonomi zihniyeti çok tehikeli. yorumlanan faiz kavramı ile gerçekler çok farklı. çiller dönemi inatlaşmaları ve gene aynı şeyler yaşanıyor.
Hep yazdım, yine yazayım;
1993 yılında Bogazici Üniversitesi diplomalı ekonomi profesörü Bayan REIS Tansu Çiller düzenli olarak her ay 'faizi' düşürdü.
31 Aralık 1993 de Borsa tavan değerden yılı kapadı.
Ancak talimatla indirilen faiz nedeniyle 1994 yılında $ patladı ve 3'e katladı.
O zamanki Başbakan Tansu Ciller'i çevresi havaya sokmuş dedilerDi!
FAIZI SIHHATLI EKONOMILERDE PIYASA BELIRLER TALIMATLA INDIRTILIP CIKARTILAMAZ.
Ve gecelik faizler %3000 lere fırladı. 40 Yas alti gençlerimiz bunları bilmezler, TARİH İŞTE!
Ufak bir kar realizasyonu gelebilir, arkasından alıcıların gücüne bakacağız.
$/TL 8.50 lerden 12.50 lere çıkmışken, senin benim/borsam $ ya da € bazlı %32 daha fazla 'değer' kaybetmişken, BİST'in 50/60 puan artması ancak 'teneke vuruş' ile açıklanır. TL rallisi senin benim $ ya da € karşısındaki kaybımızı hafifletmez bile.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teneken in fiyafı bile borsadan çok arttı be abi..
Bizim borsayı da ota bağlasalar daha karlıydık..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gelelim 27 KASIM 2021 tarihli karikatürlerimize. Bu Karikatürleri 'neden' euro bazlı verdiğimi bu hafta çok daha iyi anlayacağınızı umuyorum.
Çünkü döviz arttıkça bist 'artmış gözükse bile' aslında elimizdeki para eridi. 8.30 lardan 13.30 lara Cikmis bir $ var.
XUSINEUROHAFTALIK
https://i.hizliresim.com/pte9azo.jpg
XBANKAEUROHAFTALIK
https://i.hizliresim.com/rihwvme.jpg
XU30EUROHAFTALIK
https://i.hizliresim.com/ox3g46q.jpg
Sonuçta buda patlatacak faizi
Doları
Enflasyonu
Taki Seçime kadar
Giden fiyatlar gıda ve diğerleri yapışıp kalacak.
Dolar belki geri çekilecek.Seçim olursa.İktidar kaybederse biraz zaman kazanacak yeni gelenler.
Baktılar değişen bir şey yok.
Kaldığımız yerden devam edecek her şey.
ÜLKEMİ düşünen ne bir siyasi ne bir kamu çalışanı gördüm bu 58 yıllık hayatımda.
Hep benim ÜLKEM yaşıyor bu sıkıntıları enayi gibi.
Dünyada faiz yokken
Dolar bolken.
YTD.
Namuslu,Ahlaklı,Mert ve birilerine iş yapmayan bir siyasi TÜRKİYE'yi ,G.KORE karşısında 3 e katlardı.
Neyse dindar bir iktidarımız var ve faizler ya %12 yada %5 e inecekmiş.
Geçmiştekiler en azından enflasyonu inkarı yada yalanına alet olmuyordu.
O zaman da çalışanlar yada emekliler gerçek enflasyon oranında zamlar alırlardı 3 aşşağıya 5 yukarı.
Şimdiyse bu yalan enflasyondan ÜLKEMİ Pinokyo bile terketmiş.:(
Sn. Babo, gerçi siz teknik analistsiniz ama, yine de bu piyasalardaki 50 yıla yakın tecrübenize istinaden sormak istiyorum. Sizce ülkede temel olarak ne değişecek de, EUR bazlı altın vuruş süreci gerçekleşecek? Sadece EUR bazlı çok ucuzlamış olmamız mı bunu sağlayacak? Diğer yandan baktığımızda 2013 den beri EUR bazlı ucuzluyoruz. Neden şimdi olacak? Bu konuda fikrinizi paylaşabilir misiniz? Teşekkürler,
Ben aslında temelciyim, 1980 girişli bankacıyım, banka yönetim kuruluna 'mali tahlil' yaptım 3.5 yıl.
Sorunuzun cevabi daha önceki Altin Vuruş Grafiklerinde mevcut.
Bizim ülkemiz her zaman 'parasını katlamak isteyen' yabancılar için bulunmaz bir nimet olmuştur.
Bakin bugün faize Dünyada en yüksek prim veren ülkeyiz.
Ancak bu değerlendirmem ile 'faizlerin düşmesi gerektiği' savına katildigim sonucunu çıkartmayın lütfen.
Ekonomik olarak Turkiye her devirde yanlış politikalarının sonucunu ödedi.
Özetle 'ekonomi yönetiminin siyasetten bağımsız' olması gerektiğine bir kez daha inanmamız gerekiyor.
Siyasetçi her zaman siyasetini yapsın, ama ekonomiyi uzman eller yönetsin!
Buradaki hassas nokta siyaset ile ekonomiyi ayırt etme başarısından geçiyor.
Şimdilik ancak bu kadar yazabiliyorum.
özür dilerim.
Biz daha LAİK'liği ayıramamışız.
Demokrasiyi benimseyememişiz bakalım ekonomi nasıl ayrılacak.:cool:
Hangi yabancı TL deki değer kaybını umursamadan mevcut politikamıza devam edecez diyen bir liderin olduğu ülkeye , SWAP lar da kapalı iken üstelik , dolar bozup tl ile yatırım yapar?
Eski altın vuruşların hepsinde BORSA tl (ve tabi döviz olarak da) dipte..Dolar zirvede idi..
Şimdi ise böyle değil..
Küçük hisseler zaten önden 1 e 5 10 yapmış durumda..
f/k lar p/d leri 3 e 5 e katlamış durumda..
Ve görüldüğü gibi dolar ile sidik yarışına girmiş bir borsa mevcut..
Bu iş ne kadar sürdülürebilir veya hangisi pes eder..
Doların pes edeceğini düşünüyor musunuz?
Ediyorsanız neden ?
Doların pes edeceğini düşünmüyorum.
Öylesi bir iddiam da yoktur.
Siyasi yorumunuza ilave birşey yazmayacağım.
Benim işim değil.
Benim işim borsa ve ekonomi.
Bu bakış açısı ile yazdım, yazıyorum ve yazacağım.
Ve yine dikkat ederseniz xu30 haricinde grafik vermiyorum.
xbanka ve xusin haricinde grafik vermiyorum.
450-500 tane hisse senedinin içinde f/k sı pd/dd si bilmem kaç olmuş kağıt elbette var.
Önemli olan 'bakış açısı' bence.
Ve farklı düşünüyoruz.
Sent from my iPhone using hisse.net
Abi belki pek yeri değil ama orta vade altın ons beklentiniz nedir ? Yaklaşık bir senedir %10 luk bir marjda gidip geliyor sanırım. Bir kırılım beklentiniz var mı ?
Mustafa ağabey sevgili babo ağabeyim, topikteki yazılarınızı büyük bir ilgiyle takip etmekteyim, altın vuruş 5 topigi açmanız çok güzel oldu ve gerçekten engin tecrübelerinizden ve bulgilerinizden faydalanıyorum, topigi actiginizdan beri şu ana kadar endeks tarafında güzel bir primlenme oldu, TR döviz ve faiz sancisindan kurtulup rahata erecekmi ve bistte altın vuruş devam edecek mi? Mevcut konjonktürde Aralık ayında yeniden 100 veya 200 pips faiz indirimi gelirse TL.iyice dibe vuracak ve doviz yeniden ataga gececek, hisseler döviz bazında ucuzlayacagi için ucuzlayan hisselere yine talep gelecek yabancilar tarafindan şu anda oldugu gibi ve hisseler bir miktar daha yükselecek, ancak döviz, emtialar, ons altın ve enflasyonda beraberinde yükseleceği için biz gercekten kazanmış olacakmıyız Reel olarak? Evet borsa yükselir faiz indirimi gelirse ve döviz fırlar tekrar, döviz bazında hisseler ucuz kalacağı için bist'te yükselir ancak bu gerçek bir altınvurusmu olur? Yoksa fiyatların bizimle oyunu mu?
Valla benim amacım 'insanlara para kazandırmak' değil.
Haddimi asmış olurum.
Altin vuruş topiğini açmamdaki yegane gayem, 'Allah kahretsin' modundaki hisse senedi yatirimcisini uyarmaktı.
Her koyun kendi bacağından asılır lafından hareketle Faiz indi, döviz cikti, emtialar zıpladı konuları danışmanlık kapsamına girer bence ve SPK tarafından suç olarak tanımlanmış durumda.
Zamanında Altin Vuruş başlığı açarak gerekli uyarıyı yapabildiysem ne mutlu bana.
Seçim bağlamında satın alan yabancı varsa.
Borsa seçimi satın alıyorsa.
Dolar bazlı artık yeter denmişse.
Gelişmiş ülkeler 12 yıldır rallide zaten.
Tesla örnek patron satıyor dolar bol alıyorlar hala oralar ve kripto ne zamana kadar alınacak.
abd faiz arttırsa bizde tokatmı tekmemi bir şeyler gene yiyeceğiz.
Sonrasına gelişmek üzere ülkelere giriş olabilir.YTD.
Aklı ve mantığını kullanana her daim ayakta kalır.
Tl bazli herkes iyi kotu birsey kazanmistir. Hakikaten 100 dolarini 105 dolar yapabilen var mi? Ben 100 dolari 75 dolar yaptim. Net kazanc bugunluk %-25. Artik uzun vadeli yatirimvi oldum zarar baska turlu mumkunati yok cikmaz.
Ereğli’de dolar bazlı hareketsiz şekilde aldık, dolar bazlı kazandıran büyük senet sayısı çok az. Şimdilik Tüpraş Petkim kardemir ve tabiki Ereğli dolar bazlı kazandırmaya aday firmalar. Dünya enflasyonu bile isteye getirdi ve devam edecek. Enflasyon ise ağır sanayi firmalarını güçlendirir.
Kitabim son seklini almaya başladı.
Du bakalım bu pahalılıkta nasıl çıkacak?
Kısmetse Ocak 2022..
Sayın babo derin bir kriz geliyorsa ki geliyor gibi 6 ay icerisinde bist 10 bin olurmu ?
Arabayi dolari altini btc yi birbyerde yenecek olan borsa 12 yilin acisini cikarip gidermi .
Mevduattan geleni alirmi icine ? Dolarda durup hergun bistin %10 yukselisini goren dth lar bozulurmu bu vesile ile .
Ve herkes mallaninca kriz dugmesi ile tekrar 1000 endekse donermi .
Benim bildigim borsa bunu yapar .eskiden yabanci vardi imf ile yapilirdi .simdi badem var yeni ekonomi modeli ile neden olmasin .
13 14 cent den mevduattan donene dolarda sıkılana firsat vermez benim bildgm borsa
hayırlı olur inşaallah.
bekliyoruz.saugilarimla