pazartesi taban açacak çok şirket var... geçmiş olsun...
Printable View
pazartesi taban açacak çok şirket var... geçmiş olsun...
Akşam seansında yılanoğlun yüzde 5 düştüğüne daha önce hiç rastlamadıydım, fena çuvalladık
Dolarin dususu thy yi olumlu mu etkiler olumsuz mu ? Bu konuda bilgisi olan var mi. Bir de thy yukselirse cift darbe yeriz pazartesiye .
Pazartesi sabah bu fiyattan Bankalardan dövizi vermezler..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim anlamadığım şirketler bu kadar çok dolar mı alıyormuş önlem aldıklarına göre
Dolara bu kadar çakacak ne var?...
valla sız ıyı yorumluyorsunuzda dıkkat edın kkm bıtımıne az kaldı....Allah yardımcınız olsun ıste bu yuzden crıptoya gectım .sacma sapan ısler burda vuruyom sortu yaslanıom arkama yıne karısmıs ortalık sabahtan bellıydı alamadıgından
Bu noktadan sonra hareket etmemek lazım...gecen haftalarda böyle bir şey olmuş ve borsada (vob) artı gaple açmıştı..
dolarda düştüğü yerden çıkmıştı.
Dolar bazli %4 pahalandi endeks yabanci hisse satar heralde , aralikta oyle olmadi mi
Mevzunun cogunu bu hafta fiyatladik. Pazartesi gapli eksi acar sonra biraz toparlanir. Ama artik …unu cikardilar isin.
Gece seansına lönk giren anektarı masaya bıraktı dayu, geçmiş olsun demekten başka elimizden bişii gelmez. O kadarda dedik kaldırıp çakıyorlar deye
vob yabmayın ütülürsünüz. ütüldüğünüz neyse de birde keriz yerine koyarlar bu seferde üzülürsünüz
Badem dünyasına hoş geldiniz dedik.
Kerem bey soruyordu bu borsa neden düşüyor ne oldu diye.
Badem spor bildiği için 1 aydır tahtalarında çıkış yapıyorlar.
Eregl basan ekiptede bunların parmağı var işin özü yaparsa BADEMLER yapar:kahkah:
ABD da güzel gidiyor
Bu düşüşün altı sağlammı değilmi ptesi belli olur
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Doları çok olan şirketler TL kredi kullanmak için dövüz bozacak...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
adamlar ın bugunku hareketının nedenı ortaya cıktı adamlar yarın kı gazeteyı okuyor sız bugunku aradakı fark bu..sız bıtmıs bız bıtmıs yarısa kupon yapıoz ma yarıs bıtmıs anlayın yanı
Hafta sonu bir karar açıklanır diye içimden geçti malesef doğru çıktı, pasiflere verenler yüzünden hafta sonu hisseci olduk.
Bence bu düzenleme KOBI'ler ve hatta bireyseller için, KKM dönüşlerinde fatura yüksek çıkmasın diye yaptılar muhtemelen.
Büyük şirketlerin yurt dışı iştirakleri var onları etkilemez, ben de yok yurt dışı iştirakde var derler. KOBI sahibinin zaten cebinde doları var, şirket üzerinde doları yoktur. Boş atıp dolu tutma çabası.
Yaav he he … bu dolar burada kalır mı Allah aşkına .. ali Cengiz oyunları bitti artık bittiiii. Var mı doların kasanda : yoook . Dolar gelirin mi gazla dolar giderin mi . Giderin elbette. İstediğini yap o fiyat ederini bulacak. Bakkal hesabı ile olmaz işler ..
neyse kapattım shortları 2726, güsel iş oldu
meğer öyleymiş.. bu herifler TL kredi kullanıp gidip bunlan dolar alıp durupdurularmış meğer.. böyle olunca ne oluyo, kamu ağız tadıyla parasal genişleme yapamıyo, çünkü eline TL geçen gidip dolara yatırıyo hemen.. buna bi takım kurallar düzenlemeler getiriyor, kardeşim yatırım yapacaksan al sana istemediğin kadar kredi, ama tek bi şartım var- gidip bunnan dolar oynamıyacan
Kamu şirketleri, Turkcell, Turktelekom, TMSF şirketleri mevzuatı bahane edip elindeki doları bozdurur, özel sektörden bir dolar almaları bence zor.
bu kadar çok ayarla oynanırsa iş sahibi demez mi ,
başlarım ticaretine üretimine kredi kullanmıyorum, yatırımı kestim üretimi azalttım istihdamı da 1 yılda yarı yarıya düşürüyorum.
birikimleri de dövize gömüp ortalık düzelene kadar bekleyeceğim
der mi demez mi?
Abi anlamadınız galiba sermaye kontrolü gelmiş açık açık...bundan sonrası şirket basıp kasadaki dolarlarla el loymak olur ...
27si 91 günlük kkm hesap kesim tarihi 16,52 üstü kur farkı ödenecekmis. Onun için bir iki günlük heyecan
Hafta sonu şirketler toplanıp düzenlemde ne boşluk var araştırır bence.
Nakdi varlık demişler, bir şekilde kaydırma olur, ortaklardan alacak vs haline dönüştürüler belki.
Zaten yıllık ciro, aktif vs demişler, belli ki bazı şirketler var onları hedef almışlar.
İhracatçı ne yapsın şimdi..?
Merkez rezervlerden satış yapmış
Kamu bankaları üzerinden..
Satan ne vatandaş ne şirket..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hala jeton düşmedi bazılarında... serbest piyasa ekonomisi bitti an itibariyle, son kalan kısımları temizleniyor...
bir adım ötesi kambiyo kontrolü, bireylere döviz alımının yasaklanması, hesaplardan döviz çekimine kısıt vs vs...
pazartesi sabaha kadar düşer jetonlar...