bu endekste sıçtı :(
umudu kesenler veya kısa sürede haber düşmeyeceğini öğrenenler trenden atlıyor galiba.
tren çok dolmuştu zaten
biraz unutulması iyi olur
Printable View
bu endekste sıçtı :(
umudu kesenler veya kısa sürede haber düşmeyeceğini öğrenenler trenden atlıyor galiba.
tren çok dolmuştu zaten
biraz unutulması iyi olur
Demek ki inovasyon haftasını kutlamıyor Bosch:)
Sevgili barsduraldan alintidir emegine saglik!
https://i.hizliresim.com/sv3l90f.png
deh de gari be koçum sensiz bu alemin tadı tuzu yok gibi şu gelin alayını peşine tak da şu dügünü yapalım ve çiftimiz de minik minik kızancıkları torun diye versin kucagımıza heyyy patron duy sesimizi bre.
ağam süper..
bir müddet buralarda dinlenecektir.. yeni yıl bfren yılı olsun diyelim..:plc:
https://i.resm.im/Wr6R7cP.png
bunu da güncelleyelim..
https://i.resm.im/b3xoYyQ.png
isteki deutscheye mi calisiyor iki gündür topluyor?:)
https://i.hizliresim.com/fs00eep.png
yine güçsüzleştik, gerçi vbts olduğu için de olabilir.
bryat patlatcak gibi sanki...
komşu da pişer bize de düşer ..
Dedik Kilictaroglu Almanyaya gitti bfren belki gider malum endustri icin gitti!Imamoglu karari icin Almanyadan dönüyor!Ne sans.
https://resmim.net/cdn/2022/12/15/IQGTQ.png
Bir kaç günü kaldı
emeğine sağlık
@BorsaninSakali
Lot sayıları az olan hisse ve fiyatları bazıları an itibari ile;
#ybtas 5.969 lot-64.999TL
#kstur 381.341 lot-331.60TL
#bfren 386.730 lot 3.761TL
#tetmt 492.544 lot-287.T
#doco 499.938 lot-1.879TL
#poltk 738.730 lot-1.169TL
#konya 774.870 lot-3.085TL
#egeen 1.091.961 lot-4.931TL
eee kusur bende mi diye düşünmeye başladım yav azcık kıpraşan hisseye vuruyorlar bürüt balyozunu 8 hissem var 5 i bürütte bu spk dan çektigimi bizim köyün azgın çomarından çekmedim nerdeyse beni de bürüte atacaklar hiç kıpraşma diye vay zalimler vay diyesim geliyor bunların başka işi yok galiba işleri güçleri kıpraşanın kafasına balyoz indirmekten başka biraz da kendi halimize bırakın yav bizleri delirecem gülüyorum bu yüzden.:bravo::yahoo::kahkah::kahkah:
Alman şirketleri, Çin'den yeşil elektrik satın almaya başladı
2021 yılında 15,9 milyar avroluk ciro yapan, polimer üretiminde uzmanlaşmış Covestro, Çinli tedarikçi CGN New Energy ile yenilenebilir elektrik enerjisi alımına ilişkin çok sayıda sözleşme imzaladı. Bu türden birkaç yıllık alımlar Alman Grubu'nun, 2035 yılına değin varmak istediği karbon nötr aşama hedefi bağlamında Avrupa'da ( Almanya, Belçika) yaptığı bir dizi sözleşmeyi tamamlayıcı nitelikte.
Bunlardan 2023 yılında yürürlüğe girecek olan sözleşme, Covestro'nun Shanghai'deki önemli üretim tesisinin elektrik ihtiyacının yüzde 30 kadarını karşılayacak. Covestro, kuzeybatı Çin'de yer alan Qinghai eyaletinin Lenghu kentindeki rüzgar ve güneş tesislerinin ürettiği yaklaşık 300 gigavat saatlik (GWh) yeşil enerjiyi satın alacak. Bu, Covestro'nun Çin'de salımına yol açtığı yıllık karbondioksit miktarın -60 bin benzinli otomobilin çıkardığı karbondioksite eşdeğer- 126 bin ton kadarının azalmasını temin edecek.
CGN Genel Müdür Yardımcısı Qi Fang, Covestro gibi birinci sınıf kimyasal üreticisi şirketleri desteklemekten mutluluk duyduklarını; çünkü üretim tesislerini yenilenebilir enerjiyle besleyen bu şirketlerin, ülkenin yerel üreticileriyle birlikte, karbon ayak izini azaltma ve bir yandan da Çin'in kalıcı gelişimine katkı yapma işlevi gördüklerini açıkladı.
Şimdiden kısmi olarak yenilenebilir enerjiyle beslenen Shanghai-Covestro tesisi, 2022'de, kuzeybatı Çin'de üretilmiş 300 gigavat saatten fazla güneş enerjisi kullanmış olacak. Covestro'nun Çin Başkanı Holly Lei'ye göre, bu yeni sözleşme Shanghai'deki tesisin sıfır karbondioksit emisyona gidiş yolunda önemli bir adım olup esasen bugüne değin büyük ölçüde azaltılmış olan karbondioksit salımının önümüzdeki on yılda sıfıra doğru yönleneceğinin müjdecisidir.
Bu arada Covestro'nun güney Çin'de bulunan Guangzhou ve Foshan tesislerinin, 2023 yılından itibaren, yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan gelen elektrik kullanacağı bildiriliyor. Esasen burada, Guangdong eyaletindeki CGN offshore rüzgar tesislerinin ürettiği elektrik enerjisi kullanılacak.
China General Nuclear Power Corporation (CGN) Holding'in yan kuruluşu olup 2022 yılı ilk yarı cirosu 1 milyar avro olan CGN New Energy, 2014 yılı Ekim ayında Hong Kong borsasında listelenmişti. Rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, hidroelektrik enerji gaz üretimi ve ortak çözüm üretimi yapan CGN New Energy, CGN Holding'in ikinci taşıyıcı sütununu oluşturur. CGN New Energy'nin Ekim 2022 itibarıyla işletilen yerleşik kapasitesi 30 bin megavatı (MW) aştı.
Çin Uluslararası Radyosu
sevgili dostum haklısınız ama bunu göze alan da ceremesine katlanmalı spk bu kısıtlamalarla hisselerin içine ediyor dün brsan ı 2-3 gün önce poltksi bürüte soktu hisseler tepetaklak oldu bu ne demek speklere çalışıyorum demek degilmi ky yi korkut spek mal toplasın işte bizdeki çürümüş beyinlerin kurnazlıgı.
patron artık zaman geldi sanırım akşama veya en geç haftaya bir ses ver de neşemizi bulalım çok uzak kalmak pek iyi degil gık desen yeterli kim tutar o zaman seni görecegiz şu kaptan bir bfren haberi işitiverelim hıııı türkçe biliyorsan anladın sen beni
kötü haber gelme olasılıgı sıfır sevgili kincecik kardeşim bizlerde o algıyı oluşturma peşindeler 2.5 milyon sermayen olsun devasa atılımlar yap ve gelecegi önceden görerek bosh gurubu olarak işleri büyüt arabalar yetmez de mosikletler için bir çok ürün geliştir ve üret bunlar kötü haber mi bizler beklemesi bildikçe o da olması gerekeni yapacaktır patron da eşek degilya bu kadar yatırımı çöpe atacak kadar çok zeki ve çalışkan bir gurup bu bosh gurubu
şunu da belirteyim şu hareketler patron hareketi kesinlikle degil tahtacının hareketleri bu yüzden esnetip tabiki çırpma da yapacak ama ulu önderimiz ATATÜRKÜN dedigi gibi hedef daima ilersi için ordular ileri mabadında.
kapanışta kayıtlı haberi gelir mi ki grafik haber var diyor sanki:)
ben bekliyorum bu akşam olmasa da haftaya büyük bir ihtimal diyorum spk bir kelek yapıp da uzatmazsa bir çok hissenin de kayıtlısı dolmuştu kayıtlıları artırdılar ve bedelsizi de yapıştırdılar peşinen sıra bunda ama bu ödenmişi de aradan çıkartmak için çifte bayram üjdesi verir ümidiyle
haber öncesi yayı germeye devam diyor bu hafta büyük bir ihtimalle d*****n kuyrugu kopar diye ümit ediyorum tabi benimkisi sadece ümit gerçegi patron söyleyecek biz dinleyecegiz der hadi gari bre patron da derim
Başlasın artık yeter bu kadar yatay hareket
egeen sayesinde hafif yeşil yaktı. yine tam kuyruk günlerine döndük.
bakalım bi haber çıkacak mı bu hafta ?
elimdeki hisselere hiç dokunmadan bekliyorum. ( endeks rallisini kaçırıyoruz ama olsun )
gerçi kayıtlıdan çıktım diyip döküp,seneye hiç beklenmedik anda da patlatabilir bedelsizi.
ama bosch adı altında bunu yapma be bi zahmet. bari sermaye tavanını yükselt..
yalnız şu endeksi kaçırmak da sinir bozucu :(
Fordun elektrikli işini yapacak şirket neden duruyor?:)
christmas`da girecekler. Yurtdışıdan YK üyesi varsa şimdiye kadar karar almış olması lazımdı
bunu bilmeyen 4500 den alan sabırsız arkadaşları dökmek için duruyor olabilir.
haa bi de vbts olayı varr.. piyaasada deli gibi kredi dönüyor diyorlar.
kredili işlem çoksa, krediye açık olmayan senetleri görmezden gelmeleri normal.[/QUOTE]
sn mercek2 sürekli seans içi yukseltiyorlar, seans sonu düşürüyorlar sanki sn joker dediği gibi dökme ve toplama yapıyorlar gibi
Oynamasını bilmeyen kredi skipilatörler mi yerim dar diyenler mi yenim dar diyenler mi?
iki mor bir mavi var bu denklemin çözüm kümesini bulan Christmas ne zaman başlar diye sormaz direkt 2023e girer:kahkah:
https://i.hizliresim.com/ijjb7t7.jpeg
güncel USD..
https://i.resm.im/LxwOxQY.png
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimi, Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan başkanlığında bir heyetle; sanayinin ihracata dayalı, sürdürülebilir ve nitelikli üretimi için yapılması gerekenleri paylaşmak üzere Ankara’ya gitti. Yeni İSO Yönetimi bu kapsamda dört bakanlığı ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nu ziyaret ederek sanayinin gündemini, yaşanan sorunları ve çözüme ilişkin önerilerini paylaştı.
Ankara’da sırasıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’i makamlarında ziyaret eden İSO Yönetimi, sanayinin gündemindeki en önemli konuları, ilgili bakanlıklarla paylaştı. Ankara ziyareti sırasında Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Sayın Ziya Altunyaldız ile de bir araya gelen İSO Yönetimi, sanayi üretiminin önünün açılabilmesi için gerekli yasal düzenlemeler konusunda fikir alışverişinde bulundu.
Hisarcıklıoğlu’na nezaket ziyareti
Ankara’da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na da nezaket ziyaretinde bulunan İSO Heyetinde; İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile birlikte İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ile Cemal Keleş, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe (Sayman) Kemal Akar, Vehbi Canpolat, Celal Kaya, Hüseyin Çetin, Dr. Faruk Sarı ve Murat Çökmez yer aldı.
Sanayinin ve sanayicinin içinde bulunduğu güncel konuların istişare edildiği ziyaretlerde, Türkiye’de ve dünyada yaşanan güncel ekonomik ve sosyal gelişmeler de değerlendirildi. Bakanlıklarla özetle şu konular üzerinde durularak önümüzdeki döneme ilişkin çözüm odaklı iş birliği beklentileri aktarıldı.
Dört bakanlıkla önemli sorunlar paylaşıldı
İSO Yönetimi, Sanayi ve Teknoloji Bakanını ziyaretinde Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın güçlendirilerek yatırım kredileri için ana kurum haline gelmesi, Türkiye’de çip endüstrisinin kurulması, yeşil dönüşüm için teşvik modeli, Hazine ve Maliye Bakanını ziyaretinde finansmana kolay erişim için Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Türk Eximbank ve kamu bankalarının sermaye yapılarının güçlendirilmesi, enflasyon muhasebesinin uygulanması, Ticaret Bakanını ziyaretinde Gümrük Birliği’nin revizyonu ve özellikle sürdürülebilirlik fonlarından Türkiye’nin de etkin bir şekilde yararlanmasının sağlanması ve Milli Eğitim Bakanını ziyaretinde de özellikle mesleki eğitim alanında yaşanan gelişmeler ve yapılan çalışmalar gibi pek çok konu başlığında sorun ve görüşlerini aktardı.
bu hafta üçü bir yerdenin haftası özellikle bfrenin olmalı deh de kırbacı yersin haaaa:halay:mendili salayıverelim gari.
Sayın mercek frenimiz yavaş hareket ediyor