SASA geçen yıl 200 milyon EUR borç almış..
Borçlulara vadesi geldiğinde size SASA hissesi vereceğim..Demiş
Tahsisli sermaye artışı ile buradan gelen hisseleri alacaklılara verecek..
SASA yükselişinin ana teması bu olsa gerek..
Printable View
SASA geçen yıl 200 milyon EUR borç almış..
Borçlulara vadesi geldiğinde size SASA hissesi vereceğim..Demiş
Tahsisli sermaye artışı ile buradan gelen hisseleri alacaklılara verecek..
SASA yükselişinin ana teması bu olsa gerek..
Evet
Piramit bunun üzerine kurulu..
Tutankamuun çok aşağılarda yatıyor..
Ama parayı verende
Çifte kavrulmuşunu alır
Piramit yıkılmadan..
Firo o zaman tekrar ortaya çıkar
Yanında zengin mezelerle..
Mezelere dadanan mezar gazından elinde papiruslarla baş başa kalır...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türkiyede 8 milyon kiracı var her yıl 250-300k yenisi geliyor. Kaynak Habertürk haftalık Ahmet BÜYÜKDUMAN
İşde tarlanın palası !
Net 1 e 10 yapan tarlamızdaki bu küçük mandalina .
Yere düşenler ve toplananlar hesaplamada gözardı edilmişdir.
https://i.hizliresim.com/f9yt2h0.jpg
Malesef bizde halkın refahını düşünmeye yönelik uygulama yok.Istanbulda nüfus 2 kat olmuş ama hala taksi sayısı aynı.Taksi sayisi 2 kat olsa halk memnun olur.Ama taksi plaka sahipleri mutsuz olur.Kimin 3/5 plakası var?Siz anladiniz.2.000 kişinin rantı için ....
Herşey basit yönetmeliğe bakar
2.evi olana yüksek vergi iste. en önemlisi alınan ev 5 yıldan önce satılması yasaklansın..işte o zaman görün ev fiyatlarını.Ama orta alt kesimi düşünen yok.ISLAM açısından bakarsak, mutlaka malın %2,5 ini vereceksin.vergi ayrı bir şeydir.Zekat ayrı.Ister kar et istersen zarar.
uzun vadede gelir dengeleyici bir unsurdur.
Ne batı toplumu gibi sekuler, etik değerlere sahibiz. Nede Islamın sosyal mal paylaşımı, zekat,yoksulu gözetme, israftan kaçınma, yolsuzluk vs..yapmama...
KENDI YÜRÜYÜŞÜNÜ UNUTTU AMA BAŞKASININ DA YÜRÜYÜŞÜNÜ ÖĞRENEMEDİ...misali
onun için umudum yok
İyi bakmamışsın bu hayvanlara.
Gübresi eksik..
Sararıp soldurmşsun..
Azda sinek vurmuş...
Türkiye'nin konut ihtiyacını bu maliyet ile çözmek imkansız. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında ki konutlar yenilenirse oradan ev alacaklar genelde elit kesim. Dar gelirli ailelere ancak yeni yerleşim yerleri kurmak ile daha uygun olur.
biz gübre ve zirai ilaç kullanmıyoruz.
gübre yerine baraj gölü çekildiğinde milli toprak...
zirai ilaç yerinede böcek tuzakları.
Böcek tuzağımız : 50cc lik petsu şişelerinin yanlarını deliyoruz.içine çilek sirkesi koyuyoruz.sirke böcekeri çekiyor.yandan içeri girmesini beceriyorlar ama çıkmasını beceremiyorlar.Keşke o yuzaklarında resmini çekseymişim .biz oranik takılıyourz elden geldiğince (sadeec çileklere bazen oda minumum seviyede kullanıyoruz.
https://i.hizliresim.com/qirwzf4.jpg
Bu biberlerle ,biberiye ,ıtır,fesleğen gibi araması yüksek bitkilerlede bitki bitleri mücadelesi yapıyoruz.
tüm resimleri dün çektim.bizim burası 12 ay yaz herzaman ürün vardır.
Türkiye deki en büyük sorunlardan bir tanesi vergi adaleti. Çok kazanan dan çok az kazananandan az alınması gerekir. Avrupa'da ABD de 3-5 milyon dan fazla kazananlar %70 vergi ödeyebiliyor bizde bu rakam onun yarısı. Avrupa'da bir futbolcunun aldığının yarısından fazlası vergi. Bizde aynı adam onun yarısını ödüyor.
Şuan sıkıntıda ki Avrupa'da ki halkın hemen hemen hepsi başka ülkelerde tatil yapabilirken biz uçak bileti alamıyoruz.
Mesele rant baba
Rantı güzel mahalle varsa.
Hepsine depremde yıkılır mührü vurulur.
Rantı yoksa her gece sallan dur.
Fatiha okur durursun
Biliyom o tuzakları.
Ama yinede ağaçların ihtiyacı var gübreye
Solgun hasta neye ihtiyacı varsa. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Avrupa'da ve ABD sağlık çok pahalı. Eğer Türkiye bu konuda tüm çalışanlarını dil hizmet ve kalite yönünden yetiştirip dünyaya çok iyi sağlık hizmeti satabilir.
Dostum sen böyle yeşillik görmek istiyorsun ama bu mandalina cinsinde bu kadar koyu yeşillik zor.
Yalnız şu üstteki kırmızı greyfurtlar altılıydı birini tuması gerekiyordu çekmedim.kocaman bir örümcek vardı çocukalara tutunda diyemedim.(o da böceksavar olduğu için yuvasınıda bozmak istemedim.
Hepsini dün çektim.Aynı yerden .Kayınpeder iyi bir ziraatcidir.Ama genede sorarım ilgin varsa mandalina neden böyle diye.
https://i.hizliresim.com/bd09b3z.jpg
https://i.hizliresim.com/cptmm3s.jpg
https://i.hizliresim.com/dh4y13g.jpg
Greyfurt mu o morarmaya başlayan..
Sayın Abka bizdeki halkın çoğunluğunun vergi vermeyi sevmez bilakis vergiden çalmayı maharet sayar. Bizim şartlarda bunu digital para ile çözebiliriz. Kayıtdışı ekonominin çözülmesi gerekir. En basitinden şuan emlakçılar, galericiler taksi ve dolmuşcu kazandığından vergi vermiyor sayılır. En son konut alıp satanlardan kaç kişi kazandığından vergi vermiştir. Üstelik yabancılar da alıp satıyor kesin emlakçı şöyle gösterirsek vergi vermezsin diye akıl vermiştir. Emlakçı gerçek fiyattan %2 komisyon alırken devlet bunun %02 sini alıyor üstelik devletin aldığı gerçek satıştan değil 1/4 ünden.
morarma demiyelim kırmızıya dönecek rengi sarı olmayacak.evet greyfurt.
asıl morarmaya başlayan bu patlıcan.yazın olduğu kadar büyük olmuyor ama kışın bile tarladan patlıcan alabiliyoruz:)
https://i.hizliresim.com/c0lrai2.jpg
aslında çilekde var şu an ama tadı çok güzel olsa da şeklen bozuk olduğu için çekmedim onları bu seferlik.
Tarla merakın varsa beklerim şahna.Avatardaki kahvelerde orjinaldir.iyi kahve yaparım:)
Diğeri Mayer limon olmalı
Alttaki portakal
İhlas finansa ait batık parayı İhlas grubu 22 yıldır borcunu ödemiyormuş. Artık muhatap bile yokmuş. İlk sopa yiyecek grup muhtemelen bunlarda Telekom gibi borcu bizim parası mücahit orenin olacak.
https://i.hizliresim.com/ih1jwfs.jpg
ÇEKİRGE, nam-ı diğer FURLİYAN
Bahçeli'nin 'zincir market' çıkışı gündem olmuştu! Savcı Sayan talimat verdi, 5 market mühürlendi
gıdaya pazartesi satış gelir.....Diğer illerde de benzer kapamalar görebiliriz.....çarşı karışıyor.....Dikkatli olmakta fayda var ......
Maşallah göze bak
Zıplyan çekirge
Söyledikleri aslında Kuran da geçer...…
A’râf Suresi 179. Ayet:
Andolsun ki, kalpleri olup da gerçeği anlamayan, gözleri olup da gerçeği görmeyen ve kulağı olup da gerçeği duymayan insan ve cinlerden çoğu cehennemi hak etmişlerdir. İşte onlar hayvanlar gibidir, hayır onlardan daha aşağıdırlar, çünkü onlar gerçeklerden habersizdirler. 8/22, 6/110, 7/171, 22/46, 25/44, 32/13, 47/12
Bugüne kadar üç harfli marketler çalışanlarının mesai ücreti vermeden her gün en az 2-3 saat fazla çalıştırdı. Her yerde eylem yaptılar şikayet ettiler ben burada bunu onlarca kez yazdım hiç ses çıkmadı. Bugün bunlar suçlu oldu. Garibim yine çalışanlara olacak etiketler değişecek düzenlenecek kontrol edilecek sabah 8 mesaisi için saat 6 da gidip gece yarısı eve gelecekler Allah'tan kızı kurtardım oradan yoksa kızı yine göremezdim. Abartmıyorum günlük ortalama 12 saat çalışıyor, izinli günü çağırdılar sayım için sabaha karşı geldi. Şimdi 3 harfli marketler suçlu oldu he.
Ben pek beceremiyorum benim daha önce A101 paylaşımım vardı defalarca bunu bugün tekrar burada paylaşabilirmisiniz.
Bu hafta pazarda bir tık ucuzluk vardı. Belki havaların aşırı soğumaması sera üretimlerine fayda sağaldı. Gecen haftaya göre 2-3 lira ucuz fiyatlar var. Bim ve A101 1 hafta kapatsa, aylık değil haftalık enflasyon %10 olur. Bim ve A101 bu açıklamayı aldıkları halk gününden yaptılar. Ve ilk kez kendini adam gibi savunan bir kurum gördük. Hayat pahalılığı mal üreten ve satanda aranmamalı. Bankalar sene sonunda toplamda 200 milyar lira kar açıklayacak. Bu işin kaybedeni 3-5 ay sonra görülecektir.
Üzülerek söylüyorum bütün enflasyonu üreticiden çıkarmak ülkenin geleceğini tehlikeye atar. Ben kurban bayramında et süt ürünleri artacak dedim çünkü hepsi süt ineğini sattı zarar ettiği için bugun de aynı şekilde onların para kazanmasına fırsat vermiyorlar bir iki seneye merada yayılıriz artık.
3 harfli marketler deyince içinde 4 harfliler, 5 harfliler vs yok :)
BİM,ŞOK,A101,MİGROS,CARREFOUR,KİPA,TANSAŞ,KİM HAKMAR vb. başta olmak üzere ulusal nitelikte yüzlerce, binlerce şubesi olan marketler ürün fiyatlamalarını belirlerken rakiplerinden çok yüksek fiyatlar uygulaması halinde o ürünü satamayacaklarını yada çok az satacaklarını biliyorlar. Bu yüzden aynı temel ihtiyaç ürününe istisnai durumlar dışında çok abartılı fiyatlar uygulayamazlar..Uygulasalarda satamazlar. (Ayrıca bu marketlerin bir an için kapandığını düşünelim; bakkalların bizlerin ihtiyaçlarını sınırlı sayıda ürünle ne kadar ve hangi fiyatlardan karşılayabileceğini bilmek mümkün değil.)
Burada asıl sorun ürünlerin maliyetlerinin artmış olması. TÜİK üretici fiyat endeksi enflasyonu yani Yİ-ÜFE 2022 başında %80 ken şimdi %157 olmuş. Muazzam bir artış var. Siyasi iktidarın da bunu bilmiyormuş gibi yapmasına anlam veremiyorum. Sanırım çaresiz kaldılar. Hedef saptırmaya gerek yok. Enflasyona marketler değil faiz sebep enflasyon neticedir hatalı anlayışından başlayan zihni sinir politikalar ve projeler neden olmaktadır.
Noldu? faiz tek haneye düştü diye enflasyon düştü mü? Düşmedi..Bunlar düzeltilebilirse marketlerdeki fiyat artışları da ev araba fiyatları da kiralar da vs büyük ölçüde yoluna girer..
Bu enflasyon işinde şöyle bir sorun var. Esasen üretici tüketiciye göre haklı. Tek sorun güven ortamı olmaması. Bir iki gün önce yaşadığımı anlatayım. A101 de karlıdağ tereyağı 170 liradan 212 liraya çıktı. Bende Malatya pazarına gittim, orada aynı ürün arı gıda markası ile var. Önce 170 lira dedi, dedim sonra kasada 210 lira olduğunu öğrendi, trendyolda bu ürün 259 lira olduğu resmî çekmiş. Derken arı gıdayı aradım, dedim 20 kg alacağım, apartmanda isteyenler vardı. 170 liradan arı gıda verdi, parayı hemen yatırırım, 2 güne ürünler geldi. Burada a101 veya Malatya pazarı bu ürünü 140 dan alıp 170 den satacaklardı, ama yolda mala zam geldi, yerine koyamadığı İçin fiyatı 212 liraya çekti. Bu örnek hemen hemen her üründe mevcut.
Hükümet yerine koyma maliyetini kabul etmiyor, savaş bu yüzden çıktı. Aldığın ürünün faturasını göster, üzerine %10 ekle ve sat. Bunu başaramadığı İçin aracılarla savaş halinde ve bu savaş bitmez.
Bu işin kaybedeni tüm ülke olacak. Yakında bankalarda batar böyle giderse. Bu enflasyon hızına sermaye dayanmaz. Üreticiyi bstıran üretim yerlerindeki halciler. Oysa olması gereken ürünlerin tüccarlarca açık artıymayla olması gerekir. Geçen bi köye gittim sistem bu şekil ve üretici gayet memnun, abd ve pek çok gelişmiş ülkede sistem böyle.
2 ay önce bimde 5 şeker markasınında fiyatları kuruşuna kdr aynı diye cimer üzerinden rekabet kurumuna şikayet ettim sonuç yok.