Sayfa 35/1011 İlkİlk ... 2533343536374585135535 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 273 - 280 arası.

Konu: Viop XLVI

1.  Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    Bahçeli'nin 'zincir market' çıkışı gündem olmuştu! Savcı Sayan talimat verdi, 5 market mühürlendi

gıdaya pazartesi satış gelir.....Diğer illerde de benzer kapamalar görebiliriz.....çarşı karışıyor.....Dikkatli olmakta fayda var ......
    Bugüne kadar üç harfli marketler çalışanlarının mesai ücreti vermeden her gün en az 2-3 saat fazla çalıştırdı. Her yerde eylem yaptılar şikayet ettiler ben burada bunu onlarca kez yazdım hiç ses çıkmadı. Bugün bunlar suçlu oldu. Garibim yine çalışanlara olacak etiketler değişecek düzenlenecek kontrol edilecek sabah 8 mesaisi için saat 6 da gidip gece yarısı eve gelecekler Allah'tan kızı kurtardım oradan yoksa kızı yine göremezdim. Abartmıyorum günlük ortalama 12 saat çalışıyor, izinli günü çağırdılar sayım için sabaha karşı geldi. Şimdi 3 harfli marketler suçlu oldu he.

2. Ben pek beceremiyorum benim daha önce A101 paylaşımım vardı defalarca bunu bugün tekrar burada paylaşabilirmisiniz.

3. Bu hafta pazarda bir tık ucuzluk vardı. Belki havaların aşırı soğumaması sera üretimlerine fayda sağaldı. Gecen haftaya göre 2-3 lira ucuz fiyatlar var. Bim ve A101 1 hafta kapatsa, aylık değil haftalık enflasyon %10 olur. Bim ve A101 bu açıklamayı aldıkları halk gününden yaptılar. Ve ilk kez kendini adam gibi savunan bir kurum gördük. Hayat pahalılığı mal üreten ve satanda aranmamalı. Bankalar sene sonunda toplamda 200 milyar lira kar açıklayacak. Bu işin kaybedeni 3-5 ay sonra görülecektir.

4.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Bu hafta pazarda bir tık ucuzluk vardı. Belki havaların aşırı soğumaması sera üretimlerine fayda sağaldı. Gecen haftaya göre 2-3 lira ucuz fiyatlar var. Bim ve A101 1 hafta kapatsa, aylık değil haftalık enflasyon %10 olur. Bim ve A101 bu açıklamayı aldıkları halk gününden yaptılar. Ve ilk kez kendini adam gibi savunan bir kurum gördük. Hayat pahalılığı mal üreten ve satanda aranmamalı. Bankalar sene sonunda toplamda 200 milyar lira kar açıklayacak. Bu işin kaybedeni 3-5 ay sonra görülecektir.
    Üzülerek söylüyorum bütün enflasyonu üreticiden çıkarmak ülkenin geleceğini tehlikeye atar. Ben kurban bayramında et süt ürünleri artacak dedim çünkü hepsi süt ineğini sattı zarar ettiği için bugun de aynı şekilde onların para kazanmasına fırsat vermiyorlar bir iki seneye merada yayılıriz artık.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
    3 harfli marketler deyince içinde 4 harfliler, 5 harfliler vs yok

BİM,ŞOK,A101,MİGROS,CARREFOUR,KİPA,TANSAŞ,KİM HAKMAR vb. başta olmak üzere ulusal nitelikte yüzlerce, binlerce şubesi olan marketler ürün fiyatlamalarını belirlerken rakiplerinden çok yüksek fiyatlar uygulaması halinde o ürünü satamayacaklarını yada çok az satacaklarını biliyorlar. Bu yüzden aynı temel ihtiyaç ürününe istisnai durumlar dışında çok abartılı fiyatlar uygulayamazlar..Uygulasalarda satamazlar. (Ayrıca bu marketlerin bir an için kapandığını düşünelim; bakkalların bizlerin ihtiyaçlarını sınırlı sayıda ürünle ne kadar ve hangi fiyatlardan karşılayabileceğini bilmek mümkün değil.)

Burada asıl sorun ürünlerin maliyetlerinin artmış olması. TÜİK üretici fiyat endeksi enflasyonu yani Yİ-ÜFE 2022 başında %80 ken şimdi %157 olmuş. Muazzam bir artış var. Siyasi iktidarın da bunu bilmiyormuş gibi yapmasına anlam veremiyorum. Sanırım çaresiz kaldılar. Hedef saptırmaya gerek yok. Enflasyona marketler değil faiz sebep enflasyon neticedir hatalı anlayışından başlayan zihni sinir politikalar ve projeler neden olmaktadır.

Noldu? faiz tek haneye düştü diye enflasyon düştü mü? Düşmedi..Bunlar düzeltilebilirse marketlerdeki fiyat artışları da ev araba fiyatları da kiralar da vs büyük ölçüde yoluna girer..

6.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku

Burada asıl sorun ürünlerin maliyetlerinin artmış olması. TÜİK üretici fiyat endeksi enflasyonu yani Yİ-ÜFE 2022 başında %80 ken şimdi %157 olmuş. Muazzam bir artış var. Siyasi iktidarın da bunu bilmiyormuş gibi yapmasına anlam veremiyorum. Sanırım çaresiz kaldılar. Hedef saptırmaya gerek yok. Enflasyona marketler değil faiz sebep enflasyon neticedir hatalı anlayışından başlayan zihni sinir politikalar ve projeler neden olmaktadır.

Noldu? faiz tek haneye düştü diye enflasyon düştü mü? Düşmedi..Bunlar düzeltilebilirse marketlerdeki fiyat artışları da ev araba fiyatları da kiralar da vs büyük ölçüde yoluna girer..
    Bu enflasyon işinde şöyle bir sorun var. Esasen üretici tüketiciye göre haklı. Tek sorun güven ortamı olmaması. Bir iki gün önce yaşadığımı anlatayım. A101 de karlıdağ tereyağı 170 liradan 212 liraya çıktı. Bende Malatya pazarına gittim, orada aynı ürün arı gıda markası ile var. Önce 170 lira dedi, dedim sonra kasada 210 lira olduğunu öğrendi, trendyolda bu ürün 259 lira olduğu resmî çekmiş. Derken arı gıdayı aradım, dedim 20 kg alacağım, apartmanda isteyenler vardı. 170 liradan arı gıda verdi, parayı hemen yatırırım, 2 güne ürünler geldi. Burada a101 veya Malatya pazarı bu ürünü 140 dan alıp 170 den satacaklardı, ama yolda mala zam geldi, yerine koyamadığı İçin fiyatı 212 liraya çekti. Bu örnek hemen hemen her üründe mevcut.

Hükümet yerine koyma maliyetini kabul etmiyor, savaş bu yüzden çıktı. Aldığın ürünün faturasını göster, üzerine %10 ekle ve sat. Bunu başaramadığı İçin aracılarla savaş halinde ve bu savaş bitmez.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
    Bu işin kaybedeni tüm ülke olacak. Yakında bankalarda batar böyle giderse. Bu enflasyon hızına sermaye dayanmaz. Üreticiyi bstıran üretim yerlerindeki halciler. Oysa olması gereken ürünlerin tüccarlarca açık artıymayla olması gerekir. Geçen bi köye gittim sistem bu şekil ve üretici gayet memnun, abd ve pek çok gelişmiş ülkede sistem böyle.
    2 ay önce bimde 5 şeker markasınında fiyatları kuruşuna kdr aynı diye cimer üzerinden rekabet kurumuna şikayet ettim sonuç yok.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
     Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Bu enflasyon işinde şöyle bir sorun var. Esasen üretici tüketiciye göre haklı. Tek sorun güven ortamı olmaması. Bir iki gün önce yaşadığımı anlatayım. A101 de karlıdağ tereyağı 170 liradan 212 liraya çıktı. Bende Malatya pazarına gittim, orada aynı ürün arı gıda markası ile var. Önce 170 lira dedi, dedim sonra kasada 210 lira olduğunu öğrendi, trendyolda bu ürün 259 lira olduğu resmî çekmiş. Derken arı gıdayı aradım, dedim 20 kg alacağım, apartmanda isteyenler vardı. 170 liradan arı gıda verdi, parayı hemen yatırırım, 2 güne ürünler geldi. Burada a101 veya Malatya pazarı bu ürünü 140 dan alıp 170 den satacaklardı, ama yolda mala zam geldi, yerine koyamadığı İçin fiyatı 212 liraya çekti. Bu örnek hemen hemen her üründe mevcut.

Hükümet yerine koyma maliyetini kabul etmiyor, savaş bu yüzden çıktı. Aldığın ürünün faturasını göster, üzerine %10 ekle ve sat. Bunu başaramadığı İçin aracılarla savaş halinde ve bu savaş bitmez.
    Aynı ürün a101, 15 gün önce indirimdeydi, 115 lira, sorun şuki çogunun
    Üzerinde hafif küflenme vardı, seçtim küflü küfsüz 15 tane aldım. Küf öneli değil, koy derin dondcuya yıllarca bişey olmaz.

Sayfa 35/1011 İlkİlk ... 2533343536374585135535 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •