usta sarkuysan çok daha rahat tepki verirken neden megametal daha nazlı hareket ediyor?
Printable View
ben tahtanın yeterince toplanmadığına bağlıyorum...tahta biraz daha stabil olduğunda ve toplama olgunlaştığında gereken tepkiyi vereceğine inanıyorum...bu hissede kademeli alımları uygun görüyorum...bu arada bakır fiyatları 10,850 fiyatına dün ulaşmıştı...son 3-4 yılın zirvesidir bu rakam...elektrikli otomobillerin yaygınlaşması...yenilenebilir enerji santrallerinin de yaygınlaşması ,buna karşılık üretimin azalması fiyatların yukarı çıkmasına neden oluyor...nedenlerini bir önceki yorumlarımda paylaştığım linkte yazıyor...
Güzel haber atmışlar ,art nıyetlı bır tahtacısı var elinde patladı gıbı !!!şirketı tebrık etmek gerek !!!Bu haberi de hıç ederse şaşırmam !!!
şaka yapıyor kesin...:kahkah:
Bugün itibariyle tahtada alıma başladım...
32-35 aralığı maliyetlenme için fena bir seviye değil bana göre..
Sorun çok fazla ky ye mal dağılmış, takas dağınık görünüyor...En azından bize gösterilen bu..
Toparlandığı zaman hızlıca götürürler..
Geriye doğru biraz okudum. Güzel paylaşımlarda yapılmış ama daha da canlanır burası umarım.
Bakır üretiminin Dünya daki kullanım alanlarına tekrar girmeyeceğim..
Emtia yatırımı ve üretici şirketlerin bundan ciddi oranda para kazanacakları zaman 2025 ve sonrası olacak görünüyor.
Globaldeki sorunların azalacağı, faiz azaltmalarının olacağı zaman daha da karlı bilançolar gelecektir.
Şu an şirketi baskılayan kısım aslında %53 olan yüksek ihracat oranı..Dövizde olan baskılanma ve maliyet artışları karı törpülüyor...Ama bu süreç de geçici...
Bu sektörde borsada kote olmuş olan Sarkuysan a göre daha cazip çarpanlarımız var..İlaveyen halka açık oranımız çok dada düşük..
Tahtaya yüksek maliyetli kalan ky yatırımcılar için ekstra bir baskılama var...Sancısı bu..
Ama son 1 haftada alınan malın %62 si Citi, %12 si Qnb tarafından alınmış ...
Satıcı kısmı dağınık ve ağırlıklı Ziraat ve Vakıf .Bu 2 si genellikle ky nin işlem yaptığı kurumlar. .
Hissede o kadar çok satış baskısı var ki geçen hafta bofa tahta yıkılmasın diye altına girdi.. Bofa Bir şey toplamıyor fırsatını bulsa anında yapıştırır.. Hisse iki haftada 48 den 34 e geldi tepki dahi veremiyor. Abd deki şirketin satınalma haberini bile maldan çıkış için fırsat bildiler.. Peki neden böyle oluyor. Bunun hisseyle alakası yok, veya yeterli mal toplayamadılar o yüzden gitmiyorlar alakası yok. 10 tane herhangi yan tahtayla kıyaslayın hepsi birbiriyle aynı.. Yan tahtaları mahvettiler bu da payına düşeni aldı. Xtumy dönmeden bu da dönmeyecektir.
Yeni arz şirketlerde bu tarz hareketler normaldir.
Tahtanın oturması lazım. Halka arzından sonra yukarıdan malı verdiler ve şu an konsolidasyon yaşıyor..
Açıkcası şu an hisse hemen yukarı gitse ben şaşırırım...
Kredil mal taşıma maliyeti yüksek olduğu için bu tarz ufak ve yeni şirketlerde tahtalara yön veren yerli spekler paralarını şu dönem çok fazla bu tahtalara bağlamak istemiyor..Bu sırada da malı ky ye taşıtıyorlar..Sakince de alttan malı geri alıyorlar..
Ama bu hisselerde dönüşü teknik olarak tam yakalayamazsınız. Bu tahtalara bakıp da şuradan alırım , şuradan döner diyemezsiniz..
O yüzden teknik olarak belli aralıktan alacak ve bekleyeceksiniz. Ortalama bir maliyetiniz olacak sonuçta.
Bu işin başka yolu da yoktur..
Hissede evet baskı var. Tahtayı izleyenler kolayca görebilir..
Ama bu tahtada mal dağıtılmıyor. Karşılıklı işlemler ile mal toplanıyor bence..
Halka arzı da zayıf bir hareket ile başlamıştı. Daha 2.gün 34,22 den satış gelmişti.
Şu an da orada tutunmaya çalışıyor..
Endekste şu an ana tahtalardan çıkan para bist100 dışı hisselere yani XTUMY endeksine giriyor..
XU030 (-%1,55)
XTUMY (+%1,35)
Tabi bunun devamının gelmesi önemli...Bakalım...
Sosyal medyada hisse ile ilgili anormal bir isyan var..
Haklılar çünkü zarardalar..
Haksızlar çünkü yanlış fiyatlardan almaya başladılar..
Şirketlerin ihracat yapması kıymetlidir ama şu an değerli TL dönemindeyiz..Yani bu ihracat yapan şirketlerde baskı yapıyor.
İnsanlar bunu doğru okuyamadı..
Tahtacı da yukarıdan güzel mal dağıttı...
Şimdi onları geri almak için anormal baskı yapıyor..
Anlık tavana vurup basmak gibi korkutucu hareketlere de başladı...
Dediğim gibi buralar bence kademeli alım için iyi yerler...
Bu hisselerde dibi de zirveyi de bulamazsınız..
İleride burası dolacak..Şimdiden bunları yazalım...Pahalı mala meraklıdır bizde ky...Ucuzken almaz..
Bakır vadeli kontratları 5 dolar üstünde kalamayıp düşmeye başlamıştı...4.40 dolara kadar da indi....Buralardan artık bir tutunma ve yukarı hareket olması bekleniyor...
Yeni arz olduğu için her ne kadar bakır fiyatlamasına tam olarak paralel hareket yapmasa da orta vadede normalleşme olacaktır...
Kısa vade hisse 39 lira üstüne atarsa da yukarı daha sert hareketler bekliyorum...Ama buradan satış gelirse de bence gene bir alım fırsatı olacaktır....Sabırlı olmak lazım..
Para halka arzlara ve yan tahtalara girmeye başladı...Devamı gelir umarım...
Demir-celik sektörünün zamaninin gelmis olabilecegi veya zamaninin gelmesine yaklaştığı dusuncesiyle sektörde hisse arastiriyordum.
Daha önce tasidigim Kocaer ile Megmt arasında gidip geldim ama hafta başı Megmt de karar kıldım ve gemiye binmiş olduk.
Megmt tercih etme sebebim son finansallarindaki guclu sonuclar,daha düşük piyasa degeri oluşu,yatirimlari,ihracati Avrupa ağırlıklı olması ve 70 tepesinden düşmüş olması, teknik olarak düşeni kırmış görüntüsü ve takasindaki son zamanlardaki yabancı ve yatırım fon alımları olmuştur.
Herkese bereketli kazançlar dilerim.
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Yukarı aşağı sabır zorlaması ile mal topluyorlar . .Kendileri açısından da haklılar..Şimdi adam garanti mevduat varken aylarca mal topluyor...Tahtaya bağladığı yığınla para var...Hamudu ile para kazanacak....
Umarım zamanı gelince tahtada tavan tavan hareketler yerine daha sağlıklı işler yaparlar...Şirket iyi.. Grafiğin spekülatif hisse grafiğine dönmeden götürmelerini temenni ederim
Bende bugün 36,37 aranizdayim orta uzun 6 ay -2 sene tutabilirim alış nedenimde sayın Emre Güneşin burda olmasi
YKB ının Ekonomist dergisine verdiği röportaj..
https://x.com/ibrahim___ethem/status...6KTcfcV4w&s=19
Bakalım kapanışta böyle olur inşallah
Tavan hayırlı olsun hissedaşlar...
Bugünki hareketini pek sevmedim. Ama bu hafta izlemek lazım...Teknik olarak düşeni kırmıştı. Pazartesi de tavan olmuştu...
Kısa vade yorumlamak yeni arzları cidden çok zor ..
Tek bildiğim bu adamlar baskı yapıyorsa para kazanmayacak olsa bu işi yapmaz...
Biz de ileri dönemde patronu tanımış olacağız..
İyi şirketler patronları tahtaya sahip çıkıyorsa uzun vade iyi oluyor .. Bakalım burada da şirket iyi...Patron faktörünü de göreceğiz..O da iyi olursa yatırımcı zaten tahtaya sahip çıkar...
1 ay önce yazmıştım..
Sonradan da 32-35 TL nin de iyi alım yeri olduğunu defalarca söyledim. Alan şimdiden cebine alım yerine göre 1 ayda %20-30 arası karı koydu...Yol daha uzun...Bu kazanç bize yetmez...
Hisse 42 lira. Şu an sosyal medyada daha aktif konuşuluyor.
İyi alım yerlerinden alım yapıldıktan sonra iyi şirketler yatırımcısını üzmez..
Bakalım haftalık kapanışa...Hayırlısı....
Acelemiz yok...Sürekli dediğim gibi kısa vade her hareket olur...Takılmamak lazım..Ama bence bilanço öncesi bir fiyatlama hareketi de olacak...
Nacizane genel haftalık bir yorum yapayım.
Hisse pazartesi günü tavan oldu. Hacim çok yüksek olmadı.
Salı günü tavanı görmeden satış yedi ve daha yüksek hacimle (pazartesinin 3 katı hacim oldu) %2 negatif kapattı. Bu hareket aslında mal çıkma olarak okunan bir hareket tarzı.Ama çarşamba da yüksek hacimle %6 artda kapattı.
Bunlara tümden bakınca ben tahtada yukarı aşağı sert hareketler ile olumlu bir yükseliş öncesi dökme hareketi olarak okuyorum..
Haftalık kapanışı da 22 haftalık ortalama üstünde yaptı..
Genel olarak 38 lira üstünde kaldıkça ben olumluyum. Altında kapanışlar olursa kısa vade zaman keybettirebilir.
40,4 ve 46 lira da diğer izleyeceğim yakın vade seviyeler.
Bunlar kısa vade teknik yorumlar.
Bizim vademiz olan daha uzun vade için birşeyler yazmam gerekirse,
Şirketimiz %25,6 özsermaye karlılığı olan,
Net borç/favök oranı 1 gibi rahat yönetilebilir seviyede olan ki bu dönemde bu rasyo önemlidir ,
0,1 gibi güzel bir PEG rasyosu olan ,
11,7 gibi büyüme şirketi için güzeil bir FD/Favök oranı olan bir şirket..
Bu şirkette yatırımcının bu seviyelerden para kazanamaması sadece eğer patronun niyeti iyi değilse olur..
O yüzden de hep patronu ilerde tanıyacağız diyorum..
Şirket 2024 yılında 2,54 milyar TL iş aldı(Tabi sadece kap da açıklanan rakam bu). Bu bile piyasa değerinin sadece %24 ü...Mevduattan da iyi geliri olan bir şirket..
Piyasada bu işi detaylı bilmeyenler şirketin kar marjlarının çok güçlü olmadığını belirtiyor. Fakat enflasyon muhasebesi etkisi ile bilançolar çok bozuldu ki Megmt bilanço buna rağmen olumlu şirket bilançoları arasında..
Ama zaten bakır sektörü kar marjları çok yüksek olmaz... Gidip elma ile armutu kıyaslayamayız..
Ben bu şirkette yatırımcıyım. Vademi patronu belirler..
Bunun haricinde Enjsa,Kchol,Pgsus gibi devlerde de ciddi pozisyonum var. Ama Megmt e de inanıp burada da iyi büyüklükte bir poz aldım..
Alım yaptığım zaman zaten iyi alım yerleri diye de yazdım..Ben şirketin iyi olacağını düşünüyorum..
Gerisi biraz da kısmet artık..
Bazen iyi şirketler borsada fiyatlanmaz, bazen çer çöpler 10 kat gider...Bazen de olması gerektiği gibi iyi şirketler yatırımcısına kazandırır..
Bakalım...Göreceğiz..
İhracat şampiyonları listesinde iyi bir konumda.
Hissede teknik de şu an iyi..Yukarı bir hareket bekliyorum...Bakalım...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9259c4f2db.jpg