Yukarı çıkıyor mal boşaltma diyolar... Aşağı düşüyor mal çıkma diyorlar....
Ne zaman alıyorlar peki??
Printable View
Yukarı çıkıyor mal boşaltma diyolar... Aşağı düşüyor mal çıkma diyorlar....
Ne zaman alıyorlar peki??
Kafama gore bir yer degilki hocam. Kritik noktalardan aldim.. Endeks 1400 den 11000 yapti. Bende Ulker icin 1400 den baslanan noktaya baktim. O ay da 18 lerdeymis fiyati. 18 ALIRSAK zaten kulliyen zarar da şuan... endeksin altina inmiş oluyor.
Her ikisi icinde en dip noktadan bakiyorum ( enflasyon hareketinden itibaren)
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Borsada büyük sayılabilecek çokça hisse senedi emfilasyon değerleme yükselişi yaptığı dönemde fiyatlarına göre ortalama 10 kat artış gösterdiler o dönem.
Bu yükseliş çok veya orta düzey kar etmelerine göre farklılık göstermiş olabilir. (Tek saymaya gerek yok) Ülker hisse fiyatı medyan 25 00 olarak aldığımda , enflasyon değerlemesi 250 tl
O sene Ülker gofret ucuzcu marketteki satış fiyatı 0.75 tl idi bugünkü satış fiyatı 8.00 tl.
Başka bir sürü sektör ürünü ve fiyatı için bu örnek çoğaltılabilir.
Bu hissenin bu fiyatlar ile devam etmesi için deli gibi zarar açıklıyor olması gerekir bana göre.
Benim basit bakkal hesabım, ve düşüncem böyle.
Saygılar..
fazla hesaba gerek yok kıçımıza yılan kaçtı eksi yazmadı gun yok nerdeyse demek ki şirket batmış haberimiz yok ...
Enflasyon öncesi fiyata göre hisse 10.00 tl den işlem görüyor 😀
vioptan shortlayıp para kazanabilriniz...neden şikayet ediyorsunuz ki? fırsat işte..
Yeni yoneticiler ve karar alicilarla iyi yonetilecek diye beklemiyormuyduk ... Herkes oyle bekliyordu....Fiyatada yansidi bu. Şimdi sorun nerde de %50 ye yaklasan bir gerileme var ? Iyi yonetilen sirkette bu olabilirmi ?
ülker şok gözde kerevitaş hangisi değerindeki ?
Hele şok inanılmaz bir hikaye 2022 bist ralli öncesi yaklaşık 4,5 şok 1 migros yaparken
şuan yaklaşık 12 şok 1 migros yapıyor
kerevitaş 2022 fiyatında
grup iskontosu var
6 milyar dolar borcun 1 e inmesi ve borcun bitirilme ihtimali yeterli bir beklenti degilmi ???
Bist 30 konusunda haklisin tabi, biskuvi cıkolata sirketinin ne işi var orda, hemde tirt bir yonetimle... Gerci Hekts diye bir garabet de var orda...
--6 milyar dolar borç yoktu ki...o borcun çoğu holdingin borcu... borcun belirgin düşme (bitme) ihtimali kısa ve orta vadede gözükmüyor...
--ayrıca ÜLKER endeks 30 u hak ediyor...ODAŞ, kontrolmatik gibi şirketlerin ne işi var endeks 30 da...
Ülker Çikolata, Biskot ve İstanbul Gıda'nın bu kapsam dahilindeki toplam nakdi kredisi 95.3 milyon USD, gayri nakdi kredisi ise 25.7 milyon USD'dir.
Sendikasyon kredisi dolayısıyla Ülker Çikolata, Biskot ve İstanbul Gıda'nın (toplam) borç yükünde herhangi bir artış olmamış; sadece mevcut nakdi banka kredileri ve gayri nakdi riskleri Yıldız Holding seviyesine çıkarılmıştır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/683313
--6.5 milyar borç yapılanması yapıldığında ÜLKER ve iştiraklerinin borcu 121 milyon dolar mış....
hikaye beklenti yok diyenlerin eski yazılarına bakın....ellerinde mal varken onlarca hikaye anlattılar...
yani birinden biri YALAN....ya bugün YALANCI....ya ga geçmişte YALANCI idi
hikayesi olmayan şirketin genel kuruluna 8500 TL harcayıp katılarak şirkete gerçek dışı ve YALAN isnatlarda bulunanşar var arkadaşlar....Tutanaklarda sabit kişinin ismi...
Maaliyet muhsebesi bilmediğinden hangi stokların dahil edileceğini anlayamamış ve genel kurulu trollemiştir...
ülker sıkıntısı tamamen yönetsel
ülkerde kerevitaş şok ve gözdede holding atıl varlıkları yüksek fiyata bu şirketlere satıldı şirketlerdeki nakit alındı verimsiz varlıklar halka açık şirketlere satıldı
ülker önem
kerevitaş donuk fırıncılık
şok istegelsin
gözde girişim türkiye finans aile hisseleri
***şirket kasaları holdingingin malıymış gibi kullanılıyor
ülkerin kredi limitleri kullanılıyordu buda borcu yükseltip değerlemeleri düşürüyordu vs vs
bu sebeplerle oldukça yüksek satıldı
kur yüksekti kur zararı ile fiyat dip oldu
piyasanın en büyük çekincesi huylu huyundan vazgeçmemesi
yarın borç azalınca yıldız holdingin sakız şirketini dandik bir değerleme raporuyla 400 milyon usd alabilir
buda otomatik iskontoya neden olmasından doğal bişey olamaz
150-180 arasında ky satan kim olabilir ?
olaylar doğru değilmi işi basit tartışmalaar sokmaya gerek yok
önem gıda yıldız holding iskontolu düşük fiyattan sattı :)
kerevitaş doygun acayip favök kar yaratıyor
istegelsin şokda migros internet hakimiyetini kırıyor
türkiye finans yazamayayım bide :)
Kaldıki 180 den satmamış ki... Kağıt 180 görünce adam elindeki tüm malı 180 den çıkmış mi oluyor... Seni hesabına göre Tahtacı şu an zararda...
2 senede , matematiğin varsa reel getiriyi hesaplarsın
200 küsür hedef vermişler max . 400 nasıl yapacak :)
Bak diğer kağıtlara nasıl yapmışlar... Kont matik, hektas, sasa uçarken hedef mi vardı...
Mantığın varsa düşünürsun
180 gorunce tüm mal 180 den çıkilmis olmuyor....
Düşünebiliyorsan anlamış olman lazım..
tahtacı en dipten almış, en yukardan çıkmış diye hesap yapıyorsun...
https://i.hizliresim.com/ccpwh05.png
--bir günde belirginleşmiş...
https://i.hizliresim.com/96pbxxm.png
haftalık
--tepki gelme ihtimali yüksek...daha önce 30 un altına düştükten sonra, teknik al yerine gelmesi 10 ay sürmüş...RSI 30 un altına düştüğünde fiyat 2 dolar iken taban oluşumunda 1 dolara kadar inmiş...paran yarıya düşsün ve 10 ay da bekle...yükselip yükselmeyeceğinden de emin olmadan beklemek....
parası yarıya düşen kim acaba...70 de satıp 30 dan lastik alan vardı..o mu ki....
Yıldız'ın borcu pladis halka arz ile biter...
Ama bitmesine gerek yok... Yönetilebilir ve makul olması önemli olan... Zaten şu an o seviyede....
Borç bitemez şeklinde yalan konuşmuş birisi burda... Ona istinaden yazdım...
Dikkatli olun... Kasıtlı ve bilincli yalan pompalıyor şahıs...
Yıldız Holding/Ali Ülker: 6,5 milyar dolar olan borcumuzu 1 milyar dolara indirdik
https://www.ekonomim.com/sirketler/y...-haberi-773497
https://i.hizliresim.com/okgrh84.png
--işkembe-i kübradan atmıyoruz...
6 aylikta nakit akisindan hiç bahsetmyen sahis 9 aylikta nakit akış müptezeli olmuş...
Neden acaba.....
Altın semer....
Kaç da yatıyorsunuz kaç da kalkıyorsunuz?
Bilgisayarın başına ailenizden birini nöbetçi mi dikiyorsunuz?;O şahıs yorum yaparsa hemen beni uyandır anne/baba/abi/kardeş mi diyorsunuz?anlamadım gitti...
Bir nefes alın yaw....
Dışarda da hayat var,isterseniz siz de farkına varabilirsiniz....
Neyse....
Herkese selamlar....
Acemi teknikçi olarak 105 de ciddi bir destek görünüyor bakalım tutacak mı?
Bence tutacak....
Sonraki destek 87,buraları test etmesini beklemem...
105 den tepki hareketi için almayı düşünüyorum...
Almayı düşündüğüm bir kaç hisseden biri....
Buralarda dip çalışması yapıp,endeks yükselişi ile biraz teperse çıtır yaptırır bana....
Saygılar/Başarılar....