Sayfa 30/342 İlkİlk ... 2028293031324080130 ... SonSon
Arama sonucu : 2734 madde; 233 - 240 arası.

Konu: ULKER - Ülker Bisküvi

1.  Alıntı Originally Posted by gazeteci Yazıyı Oku
    Ülker hissesi geçmişte beğenilmeyen yönetim hataları yaptığı için epey eleştirilmiş , yatırımcısını küstürmüş idi . Hisse fiyatları 15 tl filan süründü . Yatırımcı bir daha dönmemek üzere satıp gittikten bir uzun bir süre sonra , şirket yatırımcı toplantıları filan yaptı diye hatırlıyorum .( Kimse patrona güvenmiyordu. Önem Gıda satın alınması vs konusu ) Yatırımcıları ikna edecek sözler verildi her şey şeffaf ve anlaşılır olacak vs . Sonra da hisse toparlandı yürüdü .
    Kar yüksek gelir , sonra biraz düşer piyasa bu olur böyle şeyler. Fakat yatırımcı eski tıravmayı unutmaz , verilen vaat ve sözler tutulmaz ise bir daha bu hisseye yatırımcı çekemezler . Umarım bu düşüş dönemsel kar azalması olarak kalır .
    Saygılar .
    Yatirimcinin olup olmamasi şirket yonetiminin umrunda olurmuki ?
    Sonucta hisseyi satmis gecmis, sende olmasa bende duracak piyasadaki hisse...
    Şirketi satmayida dusunmuyorsa neden taksinki fiyati ?

%7 ile borc alacagina %10 la alir gecer

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    2023/ 4. çeyrekte şirket aşırı yüksek(!!) bir kar açıklamıştı.. 2024/ 4. çeyrekte bunun altında ne kadar ezilecek??/ ezilecek mi?...

Seninle polemiğe girecek değilim yukarıdaki yorumuna bir cevap verdim, bu yorumunda belirtiğin aşırı yüksek karı neye göre söylüyorsun, neyle neyi kıyaslıyorsun önce bir mantık süzgecinden geçir. Eğer enflasyon muhasebesi uygulanmamış 2023/9 aylık verilerle enflasyon muhasebesi uygulanmış son çeyrek bilançosunu karşılaştırıp aradaki farkı alıyorsan anlamlı değil, yok ben enflasyon muhasebesi uygulanmamış 2022/4.Ç bilançosu ile 2023/4.Ç bilançosunu kıyaslıyorum diyerek bu sonuca varıyorum diyorsan (koyduğun görsellerden bunu anlıyorum) o zaman işin içine yüksek enflasyon giriyor zaten, yani fiyatlar enflasyon yoluyla 2022/4.Ç ile 2024/Ç arasında o kadar çok artmış ki yıldan yıla bu kadar fark etmiş yoksa tonaj %3 artmışken ciro ve brüt kar sırasıyla %64 ve %87 artıyor olması enflasyondan başka bir şey değil. 2022/4Ç brüt karı olan 2.841 ile 2023/4.Ç 5.316 arasında paranın satın alma gücü açısından belki de pek bir farkı yoktur. Enflasyon muhasebesinin amacı bilançolardaki enflasyon etkisini nötr etmek ve reel büyüme var mı yok mu bunu görmek açısından önemli bu sebeple enflasyon muhasebesi uygulanmış her çeyreği yine enflasyon muhasebesi uygulanmış bir önceki yılın çeyreği ile karşılaştırmak gerekir.

Net kar rakamına girmiyorum zaten çünkü her çeyrek net karı etkileyen çok fazla değişken var (döviz kuru etkisi, vergi gelir/gideri etkisi, enflasyon oranları vs) çok fazla değişken var.

3.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku

--buyurun...
    Enflasyon endekslemesi olmadığı için bu rakamlar arasındaki artış reel olarak bir şey ifade etmez, nominal olarak bakmak zaten anlamlı değil.

--bu şirket için tek dönemde %12.88 net kar marjı (1.9 milyar net kar) çok yüksek bir rakamdır...isterseniz geçmişine bakın..

5.  Alıntı Originally Posted by erdgass Yazıyı Oku
    Enflasyon endekslemesi olmadığı için bu rakamlar arasındaki artış reel olarak bir şey ifade etmez, nominal olarak bakmak zaten anlamlı değil.
    Mantıklı aciklama yaparak bi diyalog kurmamız mümkün değil....

6. Endeksin 1400 den harekete basladigi 2021 9 .ayinda ulker 18 liralardaymis. Endeks cikarken %20 eksi yemis ,endeksin 2400 sonrasi harektine baslamis....

Yani aslinda şu an sadece enflasyon farki var hisse fiyatinda. 3 yilda hicbir ilerleme yok...

Burdan anladigim 188 hareketi mal boşaltma icin olusmus fake bir hareket.

Sonuc olarak Ulker de bir gidim ilerleme yok anlasilan. Yinetim degisikligi o ,bu, şu , Ulker aileisinin sacma sapan yonetim sekli bir sekilde devam ediyor demkki, koltuk ta hintli oturmus rus oturmus etki sifir

7.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --bu şirket için tek dönemde %12.88 net kar marjı (1.9 milyar net kar) çok yüksek bir rakamdır...isterseniz geçmişine bakın..
    Mesnetsiz ve düşünmeden üfürüyorsun, net kar rakamını etkileyen çok fazla faktör var dedim ya özellikle ülker bilançosu döviz kurlarına çok duyarlı, vergi etkisi ayrı bir değişken kurlar ilgili çeyrekte çok ciddi artar nette zarar olur. Adam şirket aktifindeki bir gayrimenkulü çok yüksek bir fiyata satar net kar rakamı çok yüksek çıkar. Neden net kar rakamını tamamen ciroya bağlıyorsun biraz düşünsen bunları yazmazsın.

8.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Endeksin 1400 den harekete basladigi 2021 9 .ayinda ulker 18 liralardaymis. Endeks cikarken %20 eksi yemis ,endeksin 2400 sonrasi harektine baslamis....

Yani aslinda şu an sadece enflasyon farki var hisse fiyatinda. 3 yilda hicbir ilerleme yok...

Burdan anladigim 188 hareketi mal boşaltma icin olusmus fake bir hareket.

Sonuc olarak Ulker de bir gidim ilerleme yok anlasilan. Yinetim degisikligi o ,bu, şu , Ulker aileisinin sacma sapan yonetim sekli bir sekilde devam ediyor demkki, koltuk ta hintli oturmus rus oturmus etki sifir

Kafana göre bir noktadan alarak bakarsan borsada kazandıran hisse yok gibi bişey.....

Sayfa 30/342 İlkİlk ... 2028293031324080130 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •