borsadaki bir ton hisseden daha iyidir. ama her açıdan anhyt tan çok daha iyi hisseler de var. portföyü çeşitlendirmek için bir miktar alınabilir.
Printable View
Bu arada Banvit için 2018 yılı da güzel geçecek gibi duruyor. Finansal borçları 2018’de epey azalacak. Karlılık artıyor. İhracat rakamları sektörde çok iyi bu aralar. Japonya’ya ihracat başladı. Şimdiye kadar geçmiş karları - olduğu için temettü veremiyordu. Bu sene verebilir. Takibimde olan bir hisse. İyi bir Yıl sonu bilançosu bekliyorum.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar bu kadar çimento bina vs derken bu binaların boyaları da var unutmayalım. Ülkemizde birçok çimento şirketi varken boya şirketi 3-5 tane.Geçtiğimiz ay yatırım teşvik belgesi alan Marshall bunlardan biri ve 250 milyonluk Rusya pazarında olması da cabası. Sermayesi de dünya kimya devi Akzo Nobel.Bilmem değerlendirebilir mi sizce? Buda Rusya pazarında ki Web sitesi.
http://www.marshall-paints.ru/
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR!
Kriz dönemlerinde rasyonel akıldan uzaklaşılıyor. Firma gelirinde pek bir değişiklik olmasa da karinda faiz döviz vs etkiler ile düşüşler olabiliyor...ama kriz dönemlerinde mantıktan uzaklaşildigi icin yok fiyatına inebiliyor hisseler...kriz fonemlerinde fk lar 4-5 lere kadar inebiliyor kısa süreli olsa da...bu nedenle bu tür dönemlerde fırsatlar icin pusuda bekliyor olmak lazım.
Uzun vadeli yatırım tüyo ile olmaz.
Ve aynı gruba ait bu kadar hisseye portföyünüzde yer veriyorsanız portföyünüzde 30-40 hisse falan olmalı...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba,
Herkese iyi haftalar diliyorum.
Hisse senedi satın alırken Yiğit Bey'in(lattedenborsaya.com) blogunda bahsettiği 'Uzun Dönemli Büyüme Oranı Karşılaştırması' hakkında ne düşünüyorsunuz?
Satın alma yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiği ile ilgili çok yazıldı. Ancak bu yöntem de ilgimi çekti. Tekrardan bir gözden geçirme yapabiliriz diye düşünüyorum. Küçük bir swot analizi de çıkabiliriz belki.
Saygılar
Tuncay Tursucu beyin cok harika bir yazisi var temettu ile ilgili herkese tavsiye ederim. Yigit beyde buffet mektuplari ile ufkumuzu aciyor. Syg
SM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tecrübeli arkadaşlar üstadlarım çimsa için göz gezdirebilir misiniz? Sektörde lider, geniş satış ağı var, yurtdışına ihracatı var, yeni bitmiş yatırımları var, düzenli temettüsü var bist giderken yerinde saydı ama düşüşte ilk saflarda...sektör oyuncuları olarak boluc bakıyorum gayet emin gidiyor...takibinde olan, gözlemleyen veya teknik açıdan değerlendirebilirseniz sevinirim.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dünya borsalarında, abd önderliğinde sert satışlar var...böyle bir satış beklediğimizi belirtmiştik...bu satış dalgasından bist de olumsuz etkilenecektir..her ay düzenli düşük miktarda alım yapanlar devam edebilir tabii ki..ama blok alım yapanlar aceleci olmasin ve alımlarını 5-10 parçaya bölsünler derim.
Kolay gelsin.
Bu nasil bir adalet ben 5 yil önce kredi ile ev aldim. ödemelerim devam ediyor daha 2 yilim var ve bana devlet teşvik vermedi aksine neredeyse soluduğumuz havadan vergi aldilar , turkiyede suriyeliler kadar kiymetimiz yok mu? , hadi kendimi geçtim benim çocugumun ve bu milletin gençlerinin günahi ne :(
Kusura bakmayin bu haberi ben yeni gördüm ve çok zoruma gitti :(
sn oralet,
tepki vermeye vermeye korkarım her şeyi yapabileceğini düünen bir süreçte yol almaya başladık... aslında inşeaatı kurtararak ekonomiyi canlandırmak projelerine benziyor da gerek deli kanal gerekse bu tip projeler için Devlette kaynak olmadığını kimse hatırlamıyor ve hatırlatmıyor...
sn oralet katılıyorum. ille ev yapılacaksa şehit ailelerine yapılsın. hem de en iyisinden 2'şer daire yapılsın.
https://twitter.com/businessinsider/...177970688?s=08
Erken baslamanin onemi...
Syg,
Merhaba arkadaşlar
Daha önceden farklı bir aracı kurum ile çalışıyordum şimdi maaş hesabım garanti bankasında olduğu için buradan yatırım hesabı açtım.Hisse almaya çalıştığımda 500 TL altında olduğu için serbest fiyatlı emir vermem gerektiğine dair uyarı alıyorum.Serbest Fiyatlı emir ile hisseyi pahalıya mı alırım?Yatımı yapıp uzun yıllar biriktirmek istediğim 10 hisse aşağıdaki gibidir.Bunu 5'e düşürmeme yardımcı olur musunuz? Hissede kriterim temettü ve yıllar içinde enflasyona ezilmemesi mümkünse daha iyi bir performans koyması.
Hisse Sektör
AYGAZ Petrol
BOLUC Çimento
DESPC Bilgisayar Top.
ECILC Sağlık ve İlaç
EREGL Demir-Çelik Temel
HEKTS Tarım Kimyasalları
PETKM Petrol
PETUN Gıda
SODA Kimyasal Ürün
TTRAK Otomotiv
serbest fiyattan emir verince ekranda tavan fiyattan alış veriyor gözükür ama ilk satış kademesinden alış yapar. mesela 10 lot bir hisseden alış yaparak deneyip emin olabilirsiniz. mesela tavan 10.00 dır ama ilk satış kademesi 9.22 dir. işlem 9.22 den gerçekleşir.
böyle olmasa zaten 1 lot tavana alış yazarak alınma imkanı olsa hisse tavan olur.
10 hissenin tamamı da iyi hisseler. bozmaya hiç gerek yok. benim portföy yapısına genel olarak çok benziyor. gayet özenli seçilmiş. her sektörün mükemmele yakın hisseleri. yalnız despc ve ttrak ın son durumu hakkında bilgim yok.
herkese iyi akşamlar.
Likit bir hisseyse alım satım arasında bir kademe vardır sadece, o anki fiyatına bakın hissenin, iyi bulursanız serbest emir girin ya o fiyata ya da bir kademe (ör. bir kuruş) üstüne hemen alınır. Limitli emirde o anki fiyatın altında yazarsanız düşmediği takdirde alınmaz, hatta o anki fiyatı yazarsanız dahi sıra size gelmeden yükselirse alınmayabilir. Kısaca uzun vadeli alım yapıyorsanız önemli değildir, o anki fiyattan memnunsanız serbest alım yapabilirsiniz.
Merhaba
Garanti'nin internet bankacılığı ekranında yatirim başlığının altında e-trader sekmesi var. Burayı kullanıyorum ben,gayet başarılı. 500 TL altı işlemler için bir sinirlama bu ekranda yok, bütün islemlerinizi bu ekrandan yapabilirsiniz.
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Muhterem Dostlar,
"Ev mi alayim, yoksa borsada yatirim mi yapayim" sorusunun cevabi insanlik tariki kadar eski olmasa da, muhtemelen borsanin ilk yillarindan beri sorulmaktadir. Ben simdiye kadar, 50 senelik omrumde, kendisi ve ailesi icin bir ev alip da pisman olani gormedim. Ama borsada batan ve sermayesini SI-FIR-LA-YAN, "Keske imkanimiz varken ev alsaymisiz. Hazir elimizdeki para da gitti" diye aglayip sizlayan cok kisi gordum.
Ayrica, hayatta herseyin bedeli para ile olculemez. Ama buradaki hesaplar surekli parasal rakamlarla yapilir. Mesela, gicik kaptiginiz bir akrabaniz evinizde misafirken, alt kattan komsunun sizdeki cocuk gurultusune dayanamayarak sizi ev sahibine sikayet edip, onu da alarak kapiniza gelmesinin maddi degeri kac lot Eregli'dir sizin nezdinizde? Yada bir mutfak, banyo dekorasyonu isteyen esinizin, istedigi mutfak dolaplarini, fayanslarini secerek, sifirdan bir mutfak, banyo yapabilme ozgurlugunuzun maddi karsiligi kac lot Tupras ile olculur? Bir kriz aninda isinizi kaybetme ihtimaliniz belirince "Cok sukur kiramiz yok, tek maasla da idare ederiz bir sure..Yada bankadaki uc bes kurusula kriz bitene kadar..." diye dusunup, sahip oldugunuz gonul ferahligini kac lot ASELS ile degistirrirsiniz?
Hayatta gorunen degerler oldugu kadar, gorunmeyen degerlerin de varligini akilda tutmak gerekir diye dusunuyorum acizane...Tasarruf etmeye tabii ki itirazim olamaz. AKli basinda kim buna itiraz edebilir ki? Ayrrica, israfi haram kilan bir dine mensubuz cogumuz, belki de hepimiz. Ancak, tasarrufu da tadinda birakmazsaniz, biriktirdiginiz paranin hayrini goremez, keyfiniz suremeyebilirsiniz.
Coluk cocugun gelecegini dusunmek demek, guzel bir egitim ve aile terbiyesi vermekle buyuk olcude biter benim icin. Eger topluma adam gibi bir evlat yetistirebilmissem eger, imkanlar dahilinde en iyi egitimleri alabilmisse, cocuk icin yatirim yapacagim diye, yine cocugun hayatinda yaptigi zaman mutlu olacagi islerden fedakarlik yapmayi kendime cok izah edemiyorum. O cocuk, o yasini bir daha yasamayacak cunku. Hatta gelecek sene ailesiyle birlikte yasama garantisi de yok, hicbirimizin olmadigi gibi...
Ozetle, tasarruf iyidir, hostur, guzeldir. Israf kotudur, haramdir. Lukse ve satafata girerek gosteris yaparak beyinde ve kalpte birtakim eksiklikleri parasal gosterisle gidermeye calismak ileri derecede psikolojik vakadir, vs. Hepsine eyvallah... Lakin, herseyi oldugu gibi, tasarrufu da tadinda birakirsaniz guzel olur.....
Kalin saglicakla...
Freesky
ne oluyorsa bu hedge fonlardan alıyor. abd de ki büyük düşüşte algoritmik işlemlerden oldu başka sebebi yok. ama bizim yerli şirketlerin büyük ölçekli olmayanlar tabi hedge ten haberleri dahi yok.
Cevap verilmemiş, dilim döndüğünce ben diyivereyim:
"Aracı kurum, küçük yatırımcıyı küçük alım yapıyorsa yukarıdan maliyetlendirmekle cezalandırıp, daha çok hisse sahibi olmasına gayret etmekte, bu da kocamanların ellerindekini küçük yatırımcıya devretmesine yardım etmekte. Bu da borsada çöküşün ya da ciddi bir geri çekilmenin işareti olmalı" diye yorumlamış sanırım yorumcu.
Tabii bu bir yorum, katılırsınız veya katılmazsınız....
freesky hocam selam. hiç değişmemişsin valla :bravo:
Eğer benim yazmış olduğum döviz açığı kısmı için yazdıysanız hedge fon ve hedge işlemlerinin isim benzerliği haricinde ortak herhangi bir yönünün olmadığını ifade etmem lazım. "Hedge fon" fonun ismidir belirli kriterlere göre yatırımcı kabul ederler agresif hareket ederler vs a tipi b tipi fon gibi bir fon elbetteki farklı özellikleri var. Şirketin döviz açığını hedge etmesi ise farklı bir durum. Örneğin dolar borcunuz var tüm gelirleriniz TL üzerinden kurdaki yükseliş sizi çarpar düşüşte ise ekstra kazanırsınız. şirket olarak sizin işiniz döviz spekülasyonu olmadığından kazancınızın faaliyetlerinizden olması gerektiğinden bu açığı hedge etmeniz lazım yani kur yükselişinden zarar görmeyecek şekilde future-forward kontratlar ve swap işlemleri yapılması gerekir. Bunu yapmayan şirketlerin hissesini almak istemem. Döviz fazlası olmasıyla çok fazla problemim yok (burda da hedge yapılabilir) ama açık pozisyon kontrol altında olmalı.
Sn Hocam,
O yazi, baska bir yaziya cevaben yazildi. Ilk yazdiigm yeri gogurseniz, anlarsiniz ne demek oldugunu. Yaniliyor da olabilirim, ama bu forum gostergesi bircok analiz programindan daha dogru tahminler yapiyor. Tecrubeyle sabit, hem de cokca.. :kahkah::kahkah::kahkah::kahkah:
Selam ile...
Dagisim iyidir Hasan'im. Doktoranin ilk dersi Degisim Yonetimi idi ve ilk sunumu ben yapmistim. Dedim ki sinifa: "Sadece aptallar ve oluler degismez". :kahkah::kahkah::kahkah:
Ama senin dedigin husus baska, o isin fitrat kismi. Malesef, "Can cikmayinca huy cikmaz"mis. Yeter ki kimseyi uzmeyelim, kirmayalim. Su uc gunluk fani dunyada, arkamizda bir hos seda birakarak gidelim ki, dua edenlerimiz olsun....
Sair burada kimseye herhangi bir hakarette KESINLIKLE bulunmamis olup, ana fikrin anasini okuyucuya birakmakla beraber, 20 kusur yillik tecrubelerinden bir minik paylasimda bulunmustur.
Hayirli ve bereketli kazanclar diliyorum cumlenize...
freesky
Arkadaşlar hisse alış satışı için şuan Garanti bankasını kullanıyorum.500 TL altında alım veya satımı istediğimiz fiyattan değil serbest fiyatlı emir olarak alıyor. Ki alırken çok pahalı satarken çok ucuz satmanıza yol açıyor bu özellik. Kendi trader uygulaması var onada aylık düzeyine göre en az 10 TL istiyor. Sanıyorum aracı kurumlara da bankadan EFT yaparken belirli bir para kesiliyordur. Bunu böyle mi yapmamız gerekiyor? Hisse alım-satımında komisyona eyvallah ama herhangi bir şey için ekstra ücret almaları hoşuma gitmiyor. Para kazanmak için ufak bir miktar harcamalı mı diyorsunuz. Yorumlarınız nedir.
kısa ve öz bir önerim olacak..gerek hizmet kalitesi, gerekse ücretler açısından banka kurumları daha kötü...bu nedenle yıllrdır piyasada olan, güven sorunu olmayan banka dışı kurumlar önereririm..hem komisyon oranı, hem diğer ek özellikler daha uygun.
dışardan para gönderiminde sorun olmaz...çalıştığınız bankada belli bir ağırlığınız varsa, zaten eft-havale den para almıyorlar...aracı kurumdan bankaya para çıkışı yapacaksanız az bir masrafı olur...zaten uzun vadeli yatırımcı olarak genelde kuruma para gönderiyoruz, gönderdiğimiz parayı pek almadığımız için bu da ihmal edilebilir bir maliyet olacaktır.
kurum olarak yıllardır çalıştığım ve bir sorun yaşamadığım yatırım finansman ve ataonline ı önerebilirm.