meraktandır meraktan...
yaprağını mı sapmı hesabı...
Printable View
zico, ısgsy tahtasından anlık pasta ve takas atabilirmisin başkan. tşk...
Bi edepli olun da susun bari... Bedelli olacak dediysek yıllardır şu kağıtta olup neyi ne zaman yapacaklarını az buçuk kestirebildiğimizdendir.. Ve yeni girecek arkadaşlar tuzağa düşmesin kararını ona göre versin diyedir... Bunu neden olduğu gibi algılamak istemiyorsunuz... Bedelli olacağını bildik ya da bilemedik diye sidik yarıştırmaının kimseye bir faydası yok. Kağıt normal dışı primlendi ve biz de dostane bir şekilde uyardık bu hareketlerin ve haberlerin altını kurcalayınca bedelli hazırlığı gibi geliyor dedik. Yanılabilirdik de.... Ama yeni girenleri uyarmış olduk. Eğer bunları yapmayacaksak forumun amacı nedir... Söyleyince dedikoducu oluyoruz söylemeyince art niyetli.... Kınayı da kim istiyorsa ona verirsiniz artık. Sanki bize bedava verecekler yeni senetleri. Tövbe yarabbi... Hepimiz bu durumun paydaşlarıyız. Zararsa hepimize zarar...
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bedelli olmaz deyince suçlu ilan edilmekte kötü.
hissede olmasam art niyet arayin fakat bende zarar ettim
uzun zamandir spor hissesi almamıştım
yapilandirmalar ve sportif basaridan dolayi tspor aldim artik yukselme sirasinin tsporda olduğunu düşünerek.
hisse aldiginizda ister istemez bilinc dışı savunma.mekanizmaniz devreye giriyor
sn.acemiborsaci ve sizinde bedelli olacak sozlerinizi mekanizma gercek disi olarak kabul ettirdi.
evet bedelli oldu olacak ve hakli ciktiniz.
onemli olan suclu aramamak
vardir bundada bi hayır
yinede bedelli konusundaki uyarilariniz icinde teşekkürler dilerim çoğu hisseda bir gun oncesine kadar sizi dinlemiştir.
saygilar kardeşim
arkadaşlar benim anlamadıgım düşük fiyattan bedelli yapamazlar diyenler neden bu şekilde konuşuyor rica etsem anlatabilrler mi ? hisse diyelim 1.1 e düştü rüchan fiyatıda da geberik fiyatlara geldi diyelim nasıl satılıp kurtulanacak ? asıl spegin veya hissede kim hakimse yapacagı bedelli bitene kadar fiyatı olabildigince düşük tutup satarsan ciddi zarar edersin mecbur bedelliye katılacaksın durumuna getirmek istemez mi ? yakın zamanda fener bedelli yaptı ve bedelli bitene kadar pek de yukarı gitmedi ve hatta bedelli bittiginde hisse 8.2 civarındaydı sonrasında 6.35e kadar düştü. anlamak icin soruyorm lütfen acıklayabilrmisiniz ? neden 2 ve üzerine atarlarsa insanlar bedelliye katılır yoksa katılmaz deniliyor ? sonucta her türlü bir fiyattan birileri hisseye sahip olup nakit yatıracaklar degil mi ? he bedelliye katılamayan yerine klüp katılacak sanırım ama sende elindeki rüchanı satman gerekecek ve simsar adamlar muhtmelne rüchan fiyatını geberik fiyata getirecekler belki de ? anlamadım şimdi. malesef dün son dakkalarda 1.50 den almış bulundum cıkmazlardayım bedelliye felan katılmak istemiyrum ne yapmalıyım sn arkadaşlar ? ben demeştim demekten ziyade ne yapıcaz şu saatten sonra onu konuşalım llütfen. teşekkürler
Kimseyi suçlamadık ama direk hakaretamiz sözlerle yazan arkadaşlara kendi sözlerinden utanmaları için ne yazdıklarını da hatırlatmak gerekiyor bazen. Şimdi bundan sonrasına bakmak lazım. Olan oldu. 1.3 da epey mal değişimi oldu. Sanki ak aldığı malı buradan devretti ama alıcılara bakmak lazım çok parçalıysa hapı yuttuk... Bir iki kurum yüklü aldıysa ancak topladılar diyebiliriz. Bakalım anlıklar ne gösterecek. Sayın cefaks a grafikler için ayrıca teşekkür ederim
Arkadaşlar hepinize rast gele...
akşam seansta sonra gülen yüzlerle
görüşmek temennisiyle... :) :) :)
Bedelli geliyor dedik cunki yazılan senaryoyu okuyabildik; kulüp iho ve usta gibi iki haysiyetsiz menfaatçi yüzünden ve yine ceplerini dolduran karaktersiz futbolcularla batağa sürüklendi. Burdan çıkmanın tek yolu bedelliydi, kendilerine düşen miktarıda su benzin istasyonu satışından karşılayacaklar ki rakam tamda onlara düşen miktarı karşılıyor 10p mly tl. 31 ocakta uefa toplantısına güçlü verilerle gidebilmek için bunu öyle yada böyle gerçekleştirecekler. Benim gibi 9 yıl bekleyenler ikinci bedelliyi görmüş olacak, eldeki miktarın karşılığını yatırmam mümkün değil, benim gibi binlerce vardır, kulüp bedelliden beklediği geliri alamjycak ama sermaye yükselmiş olacak, hayırlısı olsun. Spor kulüplerinde hissesi olan herkes bu büyük riskleri bilmeliydi.
Trabzonsporu ve diğer batak yapılan kulüplerimizi Katara veya başka yabancılara satmak için hisse değerlerini ard arda bedellilerle küçük lokma halinemi getiriyorlar. Yerli yatırımcı, Türk sporuna gönülverenler, güvenip yatırım yapanlar liğme liğme olmuş kimin umurunda. Nerede Devlet büyüklerimiz....
İhtimal ki daha geri gelmez algısı yaratıp aşağı salmıyor olabilirler... Aşağıda alıcı görünen 1.3 milyon lotu sildikleri gibi tabana yapışır... Mantık falan aramaya gerek yok. Ortalık toz duman. Daha önce bu fiyatlardan bedelli yapanlar şimdi 0.7-0.8 lerde işlem görüyor. Daraldım iyice.
öğlen seans arasi pasta paylasabilir misiniz..
Paylaşımlarınız için teşekkür ederiz
Yaw bu kadar da uydurulmaz ki.:vk: Sermaye tavanını tutması lazımmış.
Sermaye tavanı, genel kurul kararı beklemeden yönetim kurulunun kararıyla yükseltebileceği maksimum sermaye oranıdır, bu oranın üstünde genel kurul kararı gerekir. Hemen hemen bütün hisselerde de sermaye tavanı kararı vardır zaten.
Birine bilgi verecekseniz önce kendiniz öğrenin. :rtfm:
Bir de bedelli olunca ky kendi ayağına sıkıyo. Yukarda görüyorum ne yorumlar, şöyle bittik böyle mahvolduk, sanki şirket kottan atıldı, ilk defa mı bedelli görüyosunuz.
Bir de şu var bedelliye katılmazsak zarar ederiz bedelliye katılmak zorunlu diye ısrarla yazanlar var. Yok öyle bişey, o rüçhanlar size neden veriliyo. Satarsın rüçhanlarını alırsın tspory ni, ben bedelliye katılmıyorum dersin, bölünmeden dolayı zarar da etmezsin olur biter. İsteyen katılır isteyen katılmaz.
Onaya gelince spknın onaylamayacağı bi durum yok bence ortada, onaylanır; ama bu fiyatlardan bedelliye katılımın çok düşük olacağı kesin, bence başarısız bi bedelli olur. Ha klüp başarısız bedelli istiyosa, mesela hisse ağırlığını arttırmak için o başka tabi.
sn erdem06 bedelliye katılım nasıl düşük oluyor ? diyelim herkes hissesini sattı birileri alıyor olacak sonucta degil mi ? hisse bölündü ve siz elinizden rüchanları cıkardınız diyelim ama başkası gene alacak bu rüchanları ve her türlü katılım olmuş olmayacak mı ? ben burayı hala anlamadım acıkcası ?
Rüçhan hakkını kaçtan açacak arkadaşlar bu meret ben şahsen katılmak istemiyorum 50 bin lot var 100 bin lira ödeyemem şu anki durumlara göre bilen biri yazabilirse çok sevinirim şimdiden teşekkürler
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bunların belli olması icin spk nın başvuryu kabul etmesi lazım sonrasında şirket haber gondericek şu günden sonra bedelli bölünme olucak diye sonra da 15 gün süre verecekler ya rüchanları satın ya da para bulup bedelliye katılın diye bu da bir kaç ay sürer takip etmek laızm.
Onu ancak açıklanınca görürüz. R kuponları nın fiyatları da değişkendir. Artar azalır... Katılmak istemeyen satar çıkar.
Bedelli haberini okuyunca ben de ilk o ibareye baktım burdan bi anlam çıkarabilir miyiz diye, Satılamayan Payların Taahhüdüne İlişkin Açıklama: yoktur; yazıyodu. Ama böyle yazmasını normal karşılıyorum ben.
Sorunuzu anladım o rüçhanları birileri alacak diosunuz, işte o birileri kim olacak. Ben katılım bence düşük olur derken kynin katılımı düşük olur demek istedim. Ky nin o rüçhanlara pek meraklı olacağını düşünmüyorum. Çünkü zaten nominale çok yakın. Fenerde maliyet düşürmek için gene bi nebze avantajlıydı, 40 tan 12 lere gelmiş 5 tl nominaldi.
Burada kim toplayacak o rüçhanları ben de merak ediyorum, birileri toplayacak tabiki. Sonra rüçhanlar hisseye dönüşecek, kimlerin hisse ağırlığı artacak genel payda.
tahtayı bugün boğan ak yatırım 2.2 milyon satmış
http://share.matriksdata.com/share.a...01241416223655
1 haftadır aldığını kusuyo 2.3 milyon
http://share.matriksdata.com/share.a...01241422144817
ak ın elinde 4.5 m daha var ama o lotları da salacağını düşünmüyorum, 1 haftadır aldığını bedelli haberi gelince basmak için almış meğer. İşte hep merrillden öğreniyolar bunları :)
Yatırım tavsiyesi değildir.
Senet fiyatı buralarda kalırsa ya da daha aşağı inerse rüçhan almanın da bir mantığı kalmıyor. Bölünme sonrası fiyat zaten çok yakın çıkıyor. Direk tspory almak daha cazip gelebilir. Bugünden sonrasını izleyip göreceğiz. Önceki bedelliye girmiştim ama bu koşullarda R yi satıp yeni almak daha cazip gibi
bedelli açıklanır tamam anlarımda gelen bedelli paralarının yüzde 85 i maaş ödemesi diyor. resmen dalga geçmek bu. bende kağıt yok bjkas var. bir dahada asla sportif almam satarsam. bedelli denilen şey yapsan da finansal borçlarını ödemek için deseler hadi tamam derim bu tam utanmazlıktır. ya da gidersin para eden 1-2 oyuncunu satarsın ödersin maaşları. 4 büyüklerin hepsi küçülmelidir bu kadar net. satacaklar para eden oyuncuları satmalıdırlar. hem onu satmam bunu satmam turşusunu kur.
Bedelli kararı sonrası gene ne inciler döktürmüş benim yurdum insanı diye bakarken sizin bu yorumunuza denk geldim...
İnanamadım...
Sizin gibi yılların borsacısı bu gönderiyi nasıl yaptı anlayamadım?
Sportiflerde bedelli KÖTÜDÜR-KÖTÜDÜR-KÖTÜDÜR...
Hele de böylesi...
Çok korkulması gereken birşeydir....
Hafızalarımızda çok yeni ,çok taze örnekleri varken bu gönderiyi nasıl yaptınız akıl alır gibi değil...?
Gs nin her bedelli de ,Fener in son bedelli açıklamasından sonra nasıl yamulduğunu bilmezmisiniz?
Benim itirazım olan nokta şu:"Mevduat faizinin %20 ve üzeri bir ülkede, Ruben Sosa nın Arjantinde ki evinin 3. taksidini fonlayacak olmak ve/veya Abdulkadir Durmaz ın Mercedes nin benzin parasını fonlayacak olmak hiç ağrınıza gitmiyor mu?"
saygılar/başarılar
Ewt biz kyler için aynen dediğiniz gibi, ben de bunu demek istedim kynin rüçhan almasının nerdeyse avantajı yok, peki kim alacak bu rüçhanları. Piyasası açılınca görcez. Ama şunu diyebilirim ki rüçhan demek bol lot demek. Bol lot demek kolay toplama demek. Mesela tspory den toplanacak olsa belli bi arzı var bunun ve talebi yükselecek olsa fiyatı da yükselecek, doğru mu? Ama ortalık rüçhan kaynıyacak, fiyatı yükseltmeden toplamak için fazlasıyla arz var.
Yani olay bir lotu veya rüçhanı ne kadar avantajlı aldım değil, yükseltmeden ne kadar topladım kokusu alıyorum. Tabi ky için değil bu düşüncem.
Sesli düşündüm, yatırım tavsiyesi değildir.
bedelliye girmemek icin ben ciktim. kalan arkadaşlara her daim bol kazanç dilerim
bedelli olsun bi bakarim yine tsopru.
sportif basari ile beraber
Bedelli her zaman kötü birşey değildir doğru...
Şirket bedelliden gelecek para ile fabrikaya ek bina yapacak,üretimi arttıracaksa bu bedelli iyidir
Veya şirket bedelliden gelecek para ile son model makinalar alacak,verimliliği arttıracaksa bu bedelli iyidir
Veya şirket bedelliden gelecek para ile banka borçlarını sıfırlayacak,ağır faiz yükünden kurtulacak,kar edecek noktaya gelecekse bu bedelli iyidir...
Peki Trabzonspor bedellisinden gelecek para ile ne yapılacakmış?
Futbolcuların maaşları/alacakları ödenecekmiş
Bunun neresi yatırım Allah aşkına...?
Bunun neresi geri dönüşü olan yatırım?
Bu futbolcuların belki bazıları seneye kadroda bile olmayacak....
Sizin verdiğiniz para da o futbolcuyla uçup gidecek...
saygılar/başarılar
Mevcut halleri ile sportiflerde bedelliyi savunanlarda ve/veya Trabzonspor bedellisini savunanlarda önce cehalet ,sonra art niyet ararım..
NET...
saygılar/başarılar
Birde bu konularda BİMER/CİMER e umut bağlamaktan vazgeçin artık
Çoktaannnnn SPK ile görüşülüp gerekli onaylar alındıktan sonra açıklanmıştır kamuoyuna dünkü bedelli kararı...
Sanki bu ülkede yaşamıyorsunuz,sanki devletin işleyişini bilmiyorsunuz...?
Yapın şikayetinizi itirazım yok ama insanları burda Cimer den olumlu sonuçlar çıkacağına dair umutlandırmayın...
Bu süreçlerin hepsi GS ve Fener bedellilerindede yaşandı ama hiç bir sonuç alınamadı...
Aksine büyük hissedar nakit para koyarak şirketin sermayesini/finansal yapısını güçlendiriyor diğer madalya verir Trabzonspor derneğine...
saygılar/başarılar
erdem06 değerli bilgi ve açıklamalarınız için teşekkür ederim. Allah razı olsun.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.