cuma günleri hareketlenme gibi alışkanlığı var ,bu ortamda zor gibi ama belli de olmaz
yarın mübarek gün hadi bakalım şaşırt bizi
Printable View
cuma günleri hareketlenme gibi alışkanlığı var ,bu ortamda zor gibi ama belli de olmaz
yarın mübarek gün hadi bakalım şaşırt bizi
https://resmim.net/f/MtYI1w.png
LG-D682TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu eşşekten bi halt olmaz dediğimizde şaka yapmıyorduk. Resmen 8-9 liralık kagıdı 20 tl den bize itelediler. Bu kadar habere,kara,temettüye rağmen hala gidemiyosa demekki halka arzda yukardan itmişler
Malesef benim elimde de var bu soysuzların kağıdı. Bildiğin resmi hırsızlık. Ama hazirana az kaldı. Biraz da siz dönün arkayı bakalım nasıl oluyormuş
Hacimsiz düşüyor ,endexse ayak uyduruyor güya şrfsiz.
Sana sat diyen yok kardeş. Ama Enazından buraya gelip 30 olsa da vermem yazmayacaksın. Benim yazdıklarım daha tutarlı enazından. Bende de var ama yeni alım yapmıyorum. Çünkü her aldıgım kademeden elime verdiler. Olumsuz fikrim de hala değişmedi. Yeni alım yapmam. 15,80 den beridir olumsuz yazıyorum bu sayfada. Elimdeki zarar çok oldugu için de riskedip satamıyorum.
Enazından yeni garibanlar eklenmesin bu bataklığa diye uyarıyorum.
Ha bi gün olacak uçacak. Ama ne zaman kimbilir. Uçana kadar bekkeyecez mecbur. Ya bir yıl ya iki yıl. Ama ilk kez bulaşacak olanlar uzak durun.
kimsenin lafıyla hisse alıp satmam ,30 olsa vermem diye bir yazım yok , işin fıtratı gereği rasyolarına inandığım ,verilerine güvendiğim hissede beklentim olacak tabiiki ,bu çok normal ve tutarlı
lakin sen 15.80 den beri kendi ifadenle hissedesin ve kimse yaklaşmasın diye ,yeni yatırımcıyı korumak adına
hisse -8-9 a düşecek ve bunun adına tutarlılık diyosun ..
bir başka deyişle aman ben daha fazla zarar edeyim ,yeni girecekler zarar etmesin diyosun
anlattıklarının meali bu ..
burada insanlarda utanma yok. birde posta atmaya çalışıyor insanları nazikçe uyaranlara. yavuz hırsız bunlara deniyor.
Halka arz fiyatının altlarından maliyetliyim ama bu hissede hepimiz acınacak haldeyiz. sahipsiz sallanan bir kağıt.
koçholding bile nerelere düştü ne sahipsizliğinden bahsediyorsun diyebilirsiniz. ama bu kağıt arzından 2 gün sonradan beri düşüyor. ama liman çatır çatır çalışıyor.
bu şirket 12 liradan böyle şaşalı bir şekilde arz edilmeseydi belki şimdi 15lerdeydi. ama 15lerden şaşaalı arz edildi şimdi 12lerde.
tümosan hayali kurduranlar da uyduruyorlar. iki şirket farklı, birisi sanayi diğeri hizmet.
bu şirkette yabancı yok ama sanki bankaları yabancının sattığı gibi satıyolar. tepkilerde aynı şekilde. twitterda orda burada (hisse.net) temmettü, ilk çeyrek bilanço gazı veriyorlar sonra aynı hikaye devam.
Albayrak ailesinin bu olaya el koyması gerekiyor. trabzondaki arkadaşlarısöylüyor, halka arzdan yeterince alamayanlar gitmiş ikinci tavandan önce almış, şimdi millet galeyanda.
ama bunların hiçbirisi bu hisseye yarın gider dedirtemiyor. o yüzden burada Ocak-Şubat'tan beri mal pazarlayanlara yüz vermeyin.
Verenler de çok ciddi düşünsün bundan sonra.
Kolay gelsin, sabırlar diliyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=1jKeTjCCujU
Dün yazdığım bir mesajı silmişler, neden silerler anlamam.
Bu forumda geriye dönük tüm mesajları okumak suç mu? kimin ne olduğunu buraya yazmak suç mu?
adam (Bahriyeli) 15.80de dibi gördük, yukarı bekliyorum demiş. birde şahsi kanaatim demiş, Şubat başında. yani diyorki 18 süt alanlar satmasın diyor.
şimdide oturmuş ona buna gider yapıyor burada.. bizim de mesajımızı siliyorlar.
nesiniz kardeşim siz. adam pazarlama yapıyor siz benim mesajı mı siliyorsunuz?
Benim korkum temettüden sonra daha da salarsa hepten şapa otururuz. Dağ gibi zarar var. Ne yapacaz ne edecez hiç bilmiyorum. Resmen sandiviç yapıp kitlediler bizi. Alsan olmaz satsan olmaz. Artık birşeyler yazasım da gelmiyor. Allah hepimize sabır versin
Trabzon Limanı’nın halka arz fiyatının belirlenmesi için Deniz Yatırım Menkul
Kıymetler A.Ş. tarafından hazırlanmış olan Fiyat Tespit Raporunda, Şirket
yönetimi tarafından sağlanan varsayım ve öngörüler ile oluşturulan İndirgenmiş
Nakit Akımları değerleme yönteminin şirketin 31.03.2018 finansal sonuçlarıyla
karşılaştırılması sonucunda, değerlemede kullanılan varsayım ve
projeksiyonların gerçekleşmeler ile uyumlu olduğu kanaatine varılmıştır.
yani 15,50 arz fiyatı normal diyorlar adalet geç de olsa elbet tecelli eder sabır
12,89 kadar hızlı alıyorlar ama alırken geride kademede alıcı olmadığı için pat diye 89 dan 55 düşebiliyor maalesef yıne aynı hıssemız maalesef
https://resmim.net/f/eu5ay2.png
Artık bi şeyler yapalım bunlar iyice sapıttı twitterda organize mı olucaz napıcaz bu nedir ulan her gün düşüyor hisse...
arkadaşlar nakit kar dağıtımı tlman da ne zaman bilgi paylaşan olurmu acaba
kademeler berbat
https://resmim.net/f/pP5220.png
SATAN YOK DEMEKKİ:halay:
Türkşeker'e ait Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarının özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 287 milyon lira ile Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ verdi.
bizden arakladıkları paralar ile şeker fabrikası da peşkeş çekildi bunlara. Soyulmaya devam...
Ortaklar.temettü haziran 4 ünde yatıyor sizce temettüden sonra çok daha aşağısı varmıdır?15 tl arz fiyatı olduğu halde bu seviyelere gelmiş birde üstüne nakit verdik deyip parayı aldığımızada pişman ederlermi?
Mumkundur. Adamlar Ky dusmani. Temettu sonrasi beklenti kalmayinca lanet olsun diyecek ve satacak insanlar olacaktir. Bu vampirler bunlari bekliyor ve temettu sonrasi dusme ihtimali var. Ha sen neden satmiyorsun madem dusecek diyen cikabilir artik cok gec benim icin zarar 100 bin tl. Satmayacagim.Haa insallah secimi kaybederler de birileri hesap sorar. Varsin 1 tl ye dussun umrumda degil.
https://resmim.net/f/MJ7Tnt.png
dun ve bugun tepkı vermeye çalışıyor
bU ENDSKTE %5 MAŞALLAH
https://resmim.net/f/JZ9CFQ.png
https://resmim.net/f/ZsQRO6.png
İsmail bey takas analizleri için teşekkürler. Her zaman yazamasak da takip ediyoruz. Allah razı olsun
YENİ YATIRIMCILARA
1- Mümkünse borsadan uzak durun
2- Uzak durmayı Beceremediniz mi o zaman mutlaka yatırım danışmanı edinin
3- Yatırım danışmanı edinemediniz mi ,temel teknik analiz mutlaka öğrenin
4- Kısa zamanda ihtiyaç duymayacağınız parayla yatırım yapın
5- Paranızın tamamını aynı hissede kullanmayın ,her zaman yedek akçeniz olsun
6- Kendinizi tanıyın ,ne kadar kaybetmeye tahammülünüz var ,risk toleransınızın farkında olun
7- Duygularınızı kontrol edin , Borsada para kazanmanın önündeki en büyük engel duyguları kontrol edip mantıklı kararlar verememektir.
8- Trade yapmak sanıldığı kadar kolay değildir ,mümkün olduğunca gün içinde al-sat dan kaçının
9- Rasyolarına ,verilerine inandığınız hissede sabretmeyi öğrenin
10- Başkalarının tavsiye ve yönlendirmesiyle kesinlikle yatırım yapmayın.
Wall Street’in Yalnız Kurdu olarak da bilinen Bernard Baruch, 1910 yılında, henüz 30 yaşındayken New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (NYSE) 30 yaşında bir koltuk sahibi ve ABD’nin en önemli finans adamlarından biri oldu. Baruch işinin ehli biri olmasına rağmen borsa yatırımlarını kesinlikle hafife alan biri değildi. Kendisinin şöyle bir sözü vardı:“Menkul kıymetler borsasının ana amacı olabildiğince çok insanı aptal durumuna düşürmektir.â€
Özellikle form ve platformlardaki yazılan çizilenlere güvenmeyin ,kendi bilginizle yatırım yapın .unutmayın burada herkesin amacı kazanmak ,sizin için timsah gözyaşı döken küçük yatırımcıyı düşünüp uyarı yaptığını söyleyen ,kraldan çok kralcılık yapan ,Tatlısu kurnazlarına itibar etmeyin .unutmayın kimse sizi sizden fazla düşünmez, kimse size para kazandırma, veya zarardan kurtarma derdinde değildir.
Yazdıklarım 15 yılı aşkın borsada olup hala her gün yeni bir şey öğrenmeğe çalışan
Bir kardeşinizin veya ağabeyinizin naçizane tavsiyesidir.
“Biri genç, diğeri yaşlı iki borsacı parkta sohbet ederek yürürler. Yaşlı borsacı, genç olana püf noktaları verir. Yaşlı borsacı “bu meslekte başarılı olmak için yalnızca fırsatları değerlendirmek yetmez; kendi fırsatlarını da yaratman gerekir. Uyanık olmalı ve hiç beklenmedik zamanlarda çıkabilecek büyük fırsatları görebilmelisin. Bak mesela şu karşıda gördüğün taze köpek pisliği sana sadece iğrenç geliyor; ama bu pislikten bir lokma alırsan sana 1 milyar lira vereceğimi söylesem, bakış açın değişir. Yapar mısın?†der.
Genç borsacı yaparım der ve parmağını pisliğe daldırıp bir lokmayı ağzına atar. Yaşlı borsacı da 1 milyar lirayı verir. Daha sonra genç olan yaşlı borsacıya söyler; ‘peki, ben size aynı teklifte bulunsam kabul eder miydiniz?’ Yaşlı borsacı kabul eder ve o da bir parmak pisliği ağzına atar. Bir süre sonra genç borsacı dayanamaz sorar; ‘Hocam ne sizin cebinizdeki para miktarı değişti, ne de benim cebime para girdi. Biz bu pisliği neden yedik?’ Yaşlı borsacı cevap verir ve ‘öyle deme evladım, 2 milyar liralık işlem hacmi yarattık,’ der.â€
Bazen borsa böyle bir şeydir.
1-Trabzon Limanı’nın halka arz fiyatının belirlenmesi için Deniz Yatırım Menkul
Kıymetler A.Ş. tarafından hazırlanmış olan Fiyat Tespit Raporunda, Şirket
yönetimi tarafından sağlanan varsayım ve öngörüler ile oluşturulan İndirgenmiş
Nakit Akımları değerleme yönteminin şirketin 31.03.2018 finansal sonuçlarıyla
karşılaştırılması sonucunda, değerlemede kullanılan varsayım ve
projeksiyonların gerçekleşmeler ile uyumlu olduğu kanaatine varılmıştır.
yani 15,50 arz fiyatı normal diyorlar adalet geç de olsa elbet tecelli eder sabır
2-9000 lot aldım kenara kodum benim bundan yakında boy boy cocuklarım olur
kar desen bunda temettü desen bunda istediğin kadar düşürebilirsin 9000 lot 13.60 maliyet sermayenin % 40 ı benim stratejim her 50krş düşüşte 2000 lot takviye yapmak ilk alım yerim 13 sonraki 12.50 sonraki 12 anca benim gibi laza mal kaptırırsın sıkıntı yok ben lazım alışığım sen kimsen bu ayaklar sökmez bir tarafına tıkarlar ona göre sabrıma öenek sana gsdde hissesinde 2 sene 80 krş maliyetle bekledim 1 haftada 1.45 sattım hedefim 1.40 dı an itibariyle seninl karı koca olduk ona göre sana 2 tane nur topu gibi coçuk doğurtmassam satmam bunu ona göre hadi şimdi kara kara sen düşün cavbella
3-guzel haber fonlar almaya baslamis yuksek temettu oranini duydular, cok olumlu bir durum arkadaslar onumuz acik bi kac ay icinde arz fiyatina ulaşır
4-Bass gaza artık tümosan dada aynını yaptın yemiyorz bekliyoruz sen beklettikçe 30 üstü satmaya hedefliyoruz kendimizi ytd hayal ürünü
Bazı arkadaşlar birkaç gün önce bunları paylaşmışlar..isimleri önemli değil ..buna benzer çok var ..bunlar bir kısmı ..
ŞİMDİ BUNLAR NE DİYECEKSİNİZ..
BAZI AKIL EROZYONUNA UĞRAMIŞLARA GÖRE HİSSE PAZARLAYAN ARKADAŞLAR..
Bu arkadaşları böyle beklentiye sokan nedir diye soracak olursanız ..
Veriler öyle söylüyor ,söyletiyor argümanları belli
NET KAR
2014 / 22 235 760
2015 / 21 468 166
2016 / 20 309 455
2017 / 31 780 620
ve her yıl karının %70-%100 ünü temettü olarak hissedarlara dağıtmış ,gelenek haline getirmiş.
sirket projeksiyonunda öngörülen brüt kar beklentisi 2018 için 14.9 milyon dolar olan (bugünkü kurdan 65 milyon tl.) 63 milyona yakın ticari olmayan alacağı olan karlı bir işletme.
Tek çekincem şirket sahiplerinin niyetleri.
Gelelim zavallı takımı maniplatör tiplere .bunlardan her sayfada vardır.bunlar kendi aralarında organize olmayı iyi becerirler ,bazen tek bazen ortak hareket ederler..manüple
Etmek istedikleri hisseyi düşüceğini ,batacağını vb , çok profesyonelce ince ince mesajlarla ,bazen aptalca aleni, hissedarları inandırmağa çalışırlar..algılarınızla-psikolojinizle oynarlar..3-5 kademe alttan almak için her türlü hokkabazlığı yaparlar..bazen birilerinin tetikçiliğini yapar ,bazen yalnız çalışırlar..neden düşecek ,batacak sorusuna cevapları yoktur ,ellerinde bilgi yoktur hiçbir veriye dayandıramazlar..hissesine güvenenleri hisse pazarlamacılığıyla suçlar ,..ar damarları çatlak utanmaz tiplerdir.. ..genel karakteristik özellikleridir..bunlara her topikde birkaçtane görebilirsiniz.
Birkaç isimle dolaşırlar ,yanınıza gelse önünü ilikleyecek bu soytarılar ..nick lerinin arkasına saklanıp ona buna sallarlar..birbirlerine puan verir yeşillenirler ,farklı IP adreslerinden ,farklı isimlerde ,birkaç üyelik açarlar,farklı IP KULLANIRLAR Kİ yönetimini atlatsınlar.,bilmeyenler dikkat edin ,,örnek adam 5 mesaj atmış saçmasapan,, yandaşları puanlanmış yeşilleri artmış , bunlar birbirlerini destekleyip,puanlayıp yeşillenip inandırıcı olacaklarını zanneden zavallılara karşı ky i uyarıyorum dikkat edin ..GERÇEK BİLGİ PAYLAŞAN BİRÇOK SAYGIDEĞER ARKADAŞ VAR ONLARI TENZİH EDERİM.
SAYGIDEĞER SİTE YÖNETİMİNE .. , belki etkileyip birkaç ky e sattırıım hesabı peşinde ,gerçek yatırımcının sabır sınırlarını zorlayan , bunu da garip guraba yatırımcıyı koruma adına yaptığını söyleyip milletin aklıyla da alay eden bu iblisleri ayıklayın siteden.. ,bunlar CEZA KANUNU 2499 /1 MANİPLASYON SUÇUNU İŞLERLER.. ulan Tatlısu kurnazları..sizin gibi tiplerden herkes BIKTI..BIKTI !.. garip guraba burda ne arar ,hepsi cin gibi akıllı belli maddi seviyede insanlar ,,illa garip gurabaya yardım edecekseniz buraya yapacağınız yatırımın zekatı adına dışarda aç insan dolu yürüyün gidin dışarda yapın yardımlarınızı ..ben öyle yapıyorum......BAK MÜBAREK RAMAZAN YAKLAŞIYOR ..EY SİTE YÖNETİMİ ,bu omurgasız tipler maniplatör maniplatör..böyle parazitleri bu sitede tutmayın ..iptal edin üyeliklerini.. ve bunlar organize çalışıyorlar.. ….bunları mercek altına alın ..inceleyin ..ellerinizde teknik imkanlar var..göreceksiniz..Ben kendi adıma gördüğümü rapor edeceğim..
Zaten miilette moral 0 ..borsa dibe vurmuş.. birde bu tiplerle uğraşıyoruz..
kendi adıma paranın tamamı gitse çizerim üstünü..arkama dahi bakmam..
Bu sırtlan takımına tavım..
Bu rasyolarla ,bu artan karlılıkla,her yıl %70 temettü elbet ederini bulacak
ARZDAN VEYA SONRADAN HİSSEDE OLAN ARKADAŞLAR BU PARAZİTLERE TEPKİNİZİ KOYUN ,SESSİZ KALMAYIN. KOYUN Kİ
BU TİYATROCULAR CÜRETLENMESİN.BELKİ BİRAZ SAYILARI AZALIR. SUSMAK İKRAR DAN GELİR.
Dün izmir marşı ,bugün mehter marşı..bakalım bu hafta nasıl kapatacak
Omurgasızların gazına gelmeyin.
İşkembeden sallayan omurgasızlar var.
Herkes kendi bildiğini yapsın.
Tahtacı okuyorsan buraları söyle patronlarına ,ALBAYRAK TURİZM mi halka arz ederken ,arz edecek halkı nerde bulacaksınız bakalım
Varaka kağıt a.ş.yi de halka arz edecelerdi. İnşallah tek bir kişi bile gelmez halka arzınıza. Yazıklar olsun size. Size güvenip yatırım yapanların ahını aldınız
https://i.hizliresim.com/vj03Jp.jpg
Yıllardır grafik çizerim. Böyle aptalca bir grafik görmemiştim. Elimizde kalan sadece 12 desteği kalmış. 21 den 12 ye düşen lanet bir kağıt. Resmi soygunun grafiğidir bu.
Hala elimizde duruyor. İsyanımız işte bu grafiğe. Ayıptır günahtır.
SÜREKLİ DÜ:vk:ŞEN BİR HİSSE İLK DEFA GÖRÜYORUM
Elbette bir gün bu düşüş bitecek
Çünkü