Bir yakınım 150 aylık kira oranıyla sıfır 1+1 aldı
Printable View
Ankarada 30-40 yıllık 2+1 ler var, konumuna katına göre 120-180 arası fiyatla, eşyalı olarak 1200-1300tl kira getiren..20-25 bin dolara denk geliyor. Güzel bir tane denk getirirsem alıcam direk çerezlik niyetine.
230 bin lira bu piyasada vermezdim ben Kocaelindeki daireye. 2 yıl önce sorsanız düşünmeden alın derdim. Ama bu piyasada bence o kadar da cazip değil, çok daha güzel fırsatlar var.
Bir de kiracıyla uğraşmak zor iş, ben iskontolu kiraya memura verip, piyasa toparlanınca karımı alarak satmayı düşünüyorum, bence sizde aynısını düşünün.
230 bin liralık ev nereye kadar gidebilir.
230/6 = 38000 dolar ediyor düz hesap, evet fena sayılmaz, ama bu piyasada bence çok albenisi yok .
Kiraya vermek için alıyorsanız bence daha eski evlere yönelin, kendiniz oturmayacağınız evi neden kiracıya yıpratcaksınız? Eski ev zaten yeteri kadar yıpranmıştır, ama yeni eve yazık olur.
Brut 60 m2. Bahsettigim dairenin ozelligi universiteye 500-600 metre.Dibinde yani.Spor salonu ve havuzu var.Migrosu var dibinde. Sadece ogrencilere verilebilecek bir yer yani. Kocaelinin havasinin kirli olmasi bence parametre degil cunku ogrenci universiteyi kazandiysa mecbur yasayacak o sehirde. Yatirimlik ev konusunda eski evlere yonelmek ile ilgili gorusler de var ama eski evin masrafi cok olur diye dusunuyorum bir de Kocaeli deprem bolgesi oldugundan eski ev daha buyuk soru isareti olurdu.Muhalefet yapiyormus gibi degerlendirmezsiniz umarim.Amacim kararimi onaylatmak degil serbest sekilde fikir cimnastigi yapiyoruz :) Bu gibi okul dibindeki 1+1'lerde genelde bir piyasa olusuyor ve ulkenin emlak piyasassina bazen paralel bazen tamamen aykiri gidiyor fiyatlama
Aslinda gizli soru bu karmasada yatirimlik ev alinir mi idi.Bence oturumluk alinir ama yatirimlik konusunda benim de suphelerim oldugundan buraya yazayim demistim.Cevap veren herkese tesekkurler.
https://twitter.com/iskitlilerden/st...856440832?s=19
Cinliler istanbulu istila ediyor
Vay ki vay ; istanbulda taksi plakasının aylık getirisi 8.750tl olmuş...
UBER yasaklanınca taksi sahipleri ne kadar zenginleşti
Yolcu taşıma uygulaması Uber’in Türkiye’den çıkması ve taksi ücretlerine yapılan zamla ticari taksi plaka ücretleri son bir yılda yüzde 55 değerlendi.
Dünyanın en büyük yolcu taşıma uygulaması Uber’in Türkiye’deki faaliyetlerinin sonlandırılması ve taksi ücretlerine yapılan zamla ticari taksi plakaları değerine değer kattı. 2014’te İstanbul’da hizmet vermeye başlayan Uber’in yaygınlaşmasıyla bir dönem plaka fiyatları yüzde 30’un üzerinde düşmüştü. Geçen yılın başında 1 milyon 350 bin TL’den alıcı bulan ticari taksi plakaları, Uber’in geçen mayıs sonunda İstanbul’daki XL minibüs araç faaliyetlerini bitirme kararı sonrası günler içinde tekrar yükselişe geçip 1 milyon 600 bin lira seviyesini aşmıştı. Bu artış taksimetre ücretlerine gelen yüzde 25’lik zamla daha da yükseldi. Taksi plakası fiyatları İstanbul merkezde 2 milyon lira barajını aştı. Plaka alışı 2 milyon 50 bin lira olurken, satış fiyatı 2 milyon 100 bin lirayı gördü.
Türkiye gazetesinden Önder Çelik’in haberine göre; Çatalca’da 1 milyon 800 bin, Silivri’de 1 milyon 820 bin, Şile’de ise 1 milyon 770 bin lira seviyelerini gören plaka fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 55 artış gösterirken, 2010’da taksi plakaları 550 bin TL’den satılıyordu.
4-5 MİLYON OLMALIYDI
Türkiye’ye konuşan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, plaka fiyatlarının iki yıl önceki seviyeye geldiğini belirterek, Uber’in Türkiye’de fazla çalışması ve korsanın yaygınlaşmasıyla bir dönem arz-talebin düştüğünü ve taksi işlerinin azaldığını kaydetti. Şu anda Uber’in internet erişiminin kesildiğini, korsan taksilerle ilgili de denetimlerin arttığını anlatan Aksu “Taksi işleri İstanbul’da normale döndü†dedi. 17 bin 395 taksi plakasını devletten 1986, 1989 ve 1990 yıllarında yapılan açık artırma ihaleleriyle aldıklarını ifade eden Eyüp Aksu “İhaleye girdiğimiz zamanda ödediğimiz parayla gayrimenkul alsaydık şimdi 4-5 milyon TL olurdu. O günkü değerle kıyaslarsak plaka fiyatları çok çok ucuz†diye konuştu.
KİRA 8.750 TL’YE YÜKSELDİ
Taksi plakası değerinde yaşanan büyük artışa paralel olarak kira değerleri de yükseldi. Türkiye’de faaliyet gösteren 90 bin ticari taksinin 17 bin 395’i İstanbul’da bulunuyor. Plaka fiyatlarındaki yükselişle kira fiyatları da 7 bin 500 liradan 8 bin 750 liraya yükseldi. Ticari taksi plakalarının beşte birinin kiralandığını kaydeden Eyüp Aksu “Diğerlerini araç sahipleri ya kendileri ya da şoför veya çocuklarıyla çalıştırıyor†diye konuştu. Aksu, taksi plakası alım satımında yüzde 3 vergi olduğunu, noter, belediyeye ödenen harçlarla beraber 100 bin TL’lik giderin alıcı tarafından ödendiğini söyledi.
SON 16 YILDA 7 KAT ARTTI
2020 2.100.000 TL
2019 1.350.000 TL
2018 1.720.000 TL
2017 1.625.000 TL
2016 1.690.000 TL
2015 1.800.000 TL
2014 1.240.000 TL
2013 1.030.000 TL
2012 860.000 TL
2011 570.000 TL
2010 550.000 TL
2009 415.000 TL
2008 560.000 TL
2007 580.000 TL
2006 505.000 TL
2005 335.000 TL
2004 258.000 TL
Odatv.com
https://odatv.com/uber-yasaklaninca-...-05012007.html
Özal zamanında yapmıştı piyasaya yeni plaklar sürülmesi gerekiyor ...
Bu piyasa tüm Türkiye için 500.000 plakayı kaldırır...
İstanbulada 150.000 kontenjan ayrılmalı derim...
Vergi desen gariban usulü "küçücük esnaf işi " yani götürü usulde vergilendirme
-satsan noter ücreti ancak değer artış kazancı vergisi falan yok ...
her sene kirasına zam
fiyatı zaten hep uçuşta
ohh misler gibi
bilgisayari karistirirken bir dosya buldum.
zamaninda her ay guncelliycem demistim kendi kendime ama unuttum
30.10.2018 tarihli istanbul kiralik ilan sayisi "İstanbul Kiralık Ev" aramanızda 80.772 ilan bulundu.
30.10.2018 tarihli istanbul satilik ilan sayisi "İstanbul Satılık Ev" aramanızda 155.487 ilan bulundu.
---------
09.12.2018 tarihli istanbul kiralik ilan sayisi "İstanbul Kiralık Ev" aramanızda 82.580 ilan bulundu.
09.12.2018 tarihli istanbul satilik ilan sayisi "İstanbul Satılık Ev" aramanızda 152.836 ilan bulundu.
-----------
05.01.2020 "İstanbul Satılık Ev"aramanızda 160.956 ilan bulundu.
05.01.2020 "İstanbul Kiralık Ev"aramanızda 53.846 ilan bulundu.
--------------------
sahibinden com da istanbul kiralik ve satilik daire adet verisi.
kiralikta ki farka bakar misiniz ?
tebernus yazmis istanbulda evlerin karabosraya dusmesi cok uzak degil.dogru mu acaba ?
esimle evi satip gecmeyi planladigimiz 1000 dairelik sitede 1 tane kiralik ilani yok saka gibi.simdi gel de bu sartlarda dovize yatirim yapmak icin ev satip kiraya gec..
kiralik sayisi bu gidisle gelecek sene % 50 daha duser.mantikenistanbulun aldigi goc,evlilikler vs derken kiralik ev kalmayacak.ve insanlar el mahkum satiliga saldiracak..
keywords diye bir şey var.
kim satılık ev diye arama yapıyorki şu devirde.
satılık daire desen anlarımda.
te aallaam
"istanbulda satılık ev"
Yaklaşık 22.000.000 sonuç bulundu (0,44 saniye)
bu da google araması. ( bulunan ilan sayısı)
Yatirim icin ev almayi dusunenler, gecmiste kiraciyla ugrasma deneyimi olmayanlar olmali.
Eger bir ulkede hukuk ve adalet yoksa, yatiriminiz Allaha emanet demektir.
Diger yandan, insaat kalitesi, cevre sorunlari, trafik ve hava kirliligi dikkate alinmali demiyecegim. Cunku anlamiyor.
Hava kirliligi diyoruz, ya kiraci oturacak diyor, yani re-sale degeri ne olur diye dusunemiyor.
Ben Golcukluyum.
Son 20 senedir, bolgede, yeni dogan bebeklerin % 100 u, idrar yolu iltihabi ve sinuzit ile doguyor.
1+1 etmez dedik, hava kirliligi dedik, hala anlatiyor.
Hayirli olsun, ne diyelim.
2018 yılından beri kira artışı 12 aylık TÜFE ortalamaları üzerinden hesaplanıyor. TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre 12 aylık TÜFE ortalaması yüzde 15,18 oldu. Böylece Ocak 2020'de kiralara en fazla yüzde 15,18 oranında zam yapılabilecek.
http://cumhuriyet.com.tr/haber/ekono...ani-belli.html
...Baktım selam verecek kimse yok, onlara selam vereyim derken, hücrelerden birinden, Merhaba diye bir ses yükseldi
50 yaşlarında. Dişleri sigaradan katran siyahı. İnce yüzlü, seyrek beyaz saçlı. Hücre penceresi 10 ar santimetrekarelik demir parmaklıklarla örülü. Enden sekiz, boydan on demir göz var.
Tanıştık, adı İsmet 15 yıldır cezaevinde. Cinayetten girmiş. Altı kişiyi öldürmüş, biri dışarıda, beşi hapiste. Dışarıdakini fazla anlatmadı. Hapistekileri ise her birini adeta bir diploma gibi paylaştı. Hak etmişler! Biri nefsi müdafaa, biri koğuşun kurallarına karşı gelmek, biri kalabalık kavganın ortasında.
Ne zaman çıkacağı belli değil. Çok da sorgulamıyor. Daha fazla cinayet işlememek için tek kişilik hücreyi kendisi tercih etmiş. Sekiz cezaevi dolaşmış. Her birinin tek tek özelliklerini saydı, ikisini tavsiye etti, gerisi işe yaramaz!
http://cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/...sliyorlar.html
https://www.devletdestekli.com/ziraa...faiz-oranlari/
Koye donus mu
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İstanbul’da 1 lira 75 kuruş olan 100 gram simidin fiyatı bugün itibariyle 2 lira oldu.
Bilmiyorsanız. Besim Tibuk birebir bu sorunun cevabını anlatıyor. Görüşlerine güvenirim.
Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kiracı ile uğraşmak bir anekdot .
Bir tanıdık 1 ay kira 2 ay depozitolu aldı girişte onun dışında .
2.5 senedir kira alamıyor mahkemelikler
Çıkmak için ödediği paraların %50 fazlasını ve ödediği apartman aidatlarını istiyor kiracı
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Tinaz Bey merhaba.Benim icin yaziyorsaniz tum olumsuz gorusleri dikkatle degerlendiriyorum.10 kisi pohpohlayacagina 2 kisi yaptigim cikarimlardaki hatalari soylesin daha memnun olurum.Bu mantiktayim.Bu arada 1+1 kiracisiyla ugrasma deneyimim var cunku yazmamistim ama Izmir'de baska bir 1+1`im daha var kirada.
Brut 60 m2. Bahsettigim dairenin ozelligi universiteye 500-600 metre.Dibinde yani.Spor salonu ve havuzu var.Migrosu var dibinde. Sadece ogrencilere verilebilecek bir yer yani. Kocaelinin havasinin kirli olmasi bence parametre degil cunku ogrenci universiteyi kazandiysa mecbur yasayacak o sehirde.
Sizin bu yazdıklarınızı kimse okumaz bu forumda, hava kirliliği şeyim dedilerse, olay bitmistir.:yes:
Bir çok kiracımız var, evet kiracıyla uğraşmak büyük dert, ama basit önlemler alındığı zaman %95 ödeme sıkıntısı yaşayamazsınız.
Memur ya da kurumsal bir firmada çalışan birine vereceksin (Koç, iş bankası)
Bütün bunlara ek, kredi skorunu gösteren döküm isteyeceksin kendisinden, artık cuzi bir ücrete buna herkes ulaşabiliyor.
Gerekirse piyasanın %10-15 altına vereceksin ama yukardaki koşulları sağlayacak.
Hukuku bilen hic kimse kira odemez bu ulkede.
Odeyen de, ya mahkeme korkusu ( bilmediginden ) ya da agir abi korkusu nedeniyle oder.
Adam hem kira odemiyor hem de cikmiyor.
Sattim evi %20 ucuza, satarken de aliciya aynen anlattim, boyleyken boyle diye.
Aldiktan sonra arkamdan laf etme,dedim.
Adam agir abi, abi sen beni merak etme, ben cikaririm dedi.
3 gun sonra cikti kiraci.
Hukuk devleti ya. :)
Gidip kapida pusuya yatmis, adami bulunca dikilmis karsisina, evi ben aldim, bir haftan var, demis.
Kiracida dogustan karakter oyuncusu ya, diklenmis yeni ev sahibine, sen benim kim oldugumu biliyormusun filan.
Bir kafa cakmis buna, git demis polise darp sikayetinde bulun, yarin geldigimde, burun kirigiyla kurtulamazsin.
Kapici anlatiyor, adam oyle korktu ki abi, esya toplarken ikide bir pencereden sokaga bakmaktan perisan oldu.
Yeni ev sahibi, mahalleye her girdiginde, tum mahalleli esas durusa gecip selama duruyormus.
Hani diyorlar ya milletin feraseti, bu iste.
İyi olmuş . Dinsizin hakkından imansız gelir. Size çektirdiklerinin de intikamı alınmış olmuş.
İyi de Almanların yazlık olayı yok, çoluğun çocuğun geleceğini garanti altına alalım, gelin damat bulalım,evi hazır olsun diye bir düşüncesi yok, yaşlanınca emekli maaşıyla aç kalırız bir kira geliri lazım diye bir endişesi yok.Toplamda ne oldu? 1 çocuklu aile için 4 ev lazım oldu.Tabi ki kültür değiştikçe bu durum da değişecektir.Eskiden bağda bahçede lazım olan ve yaşlılıkta kendilerine bakacak çocuklara ihtiyacı kalmayan toplumun çocuk yetiştirmek veya çocuğun geleceğini umursamak gibi bir düşüncesi kalmayınca,yazlık yerine 5 yıldızlı tatil köylerinden instagramına fotoğraf koymayı tercih edince,hukuk guguk olup kiracıdan kirasını alamayınca eğilimler değişecektir.
bu kiralik daire sayısının azalması bizzat gözlemlediğim durum, daha 6 ay önce onlarca dairenin kiralık bulunduğu sitede şimdi arada bir 1 tane çıkıyorsa iyi, üstelik burası arz fazlası olan bir bölge. bu sürede tabi doğal olarak kiralık fiyatları da artmaya başladı.
3-4 senedir istanbul'da kiraci olmak kraldı, ev sahipleri doğru düzgün zam bile yapamıyordu, şimdi durum tersine dönüyor gibi.
son deprem olayından sonra yeni binalar kıymete bindi, ailem Güngören de yaşıyor her sokakta birkaç yıkılmış bina var.
az buçuk parası olanda eski ev alacağımı bir süre yeni binada kirada kalırım diyor.
eski binaya kiracı gitmak risk her an yıkım karraı çıkabilir.
İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa için kritik uyarı: 38 paket sigaraya bedel…
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/is...bedel-41413402
Biraz da zaman tüneli yapalım.2018 başlarında böyle demiş bu forumdan birisi... mış da mış mış...:)))Alıntı:
Originally Posted by Sadecegrafik
Sadece bu arkadaş değil geneli böyle diyordu..
Konut faizleri 2019 da yüzde 3.20 olacakmış.Evler bankaya kalacakmış.Forumdaki abinin(!)biri de ben de bu enayilerin evini alacağım, hiç de acımayacağım beter olsun bu betocular diyordu hatırladığım kadarıyla şimdilerde ortalarda görünmüyor neyse geldik 2020 ye faizler 0.79.Bunu da buraya not etmeden geçmeyelim.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar bazında arttıysa konuş.
Altın bazında arttıysa zurna çal.
diger bir hususta tum projelerin durmasi..devlet yardimini millet cebe atip akrabalarinda kaliyordu..nasil olsa 2 sene sonra yeni evleri olacakya..
simdi hepsi daha hafriyati alinmamis kentsel donusumleri ile ve kira yardimi olmadan yeni evlere tasiniyorlar..bizzat cevremde boyle aileler cok mevcut..
Faiz tahmini tutmamış
fakat düşük faize rağmen bir sürü evin bankaların eline geçeceği kısmı tutmuş.
Problem nedir anlayamadım.
Öngörüsü % 100 tutan biri varsa aramızda gösterin.
Bence öngörü yapmaktan kaçınmakta fayda var aslında ama hepimiz yapıyoruz kendimizi tutamıyoruz çok çekici bir şey ben bildim demek. Ayrıca sadecegrafik in haklı çıkması ile çıkmaması arasındaki çizgi çok ince, farklı politikalar veya farklı bir abd hükümeti ile aslında gayet haklı da çıkacaktı onun işini sarı reis sınırsız dolar basarak bozdu değilse haklı çıkardı.