9 üzeri zaten kalmayacak. Operasyon bitip 9 civarı mal halka kitlenince 7 ye doğru aylar sürecek süzülme gerçekleşecek
9 üzeri zaten kalmayacak. Operasyon bitip 9 civarı mal halka kitlenince 7 ye doğru aylar sürecek süzülme gerçekleşecek
Sn. Moderasyon Bu konu bos muhabbet konusu oldu da ben mi kaçırdım?
Ona göre abonelikten çıkalım.
Yazı tam olarak Türkiye gerçeğini özetlemiş. Hani derler ya hiç mi hırsızın suçu yok diye. Bu ülkede Anayasa Mahkemesi başkanına bile alenen gözdağı verildiğini gören sade vatandaş ne yapsın ? Faiz felan yok, paranı bankada koruduğumuza dua et, yoksa evinde hem parandan hem canından olursun mesajını alan vatandaş koşa koşa yatırır.
Daha çok işimiz var, medeniyet lafla olmuyor.
Bişi olmaz
3 tl üzerinde kalırsak çökeriz diyoduk
6 tl üzeri biteriz dendi..
7.60 bugün
9 da da bişi olmaz..
Borsa bi dalar tabi hele dolar bazlı diplerden diplere savrulur
Sonrasında tl bazlı bi ayı rallisi..
Şöyle kazandım böyle kazandımcılar türer ..
Hepsi dolarlarını 9 dan satmışlardır..
Oysaki 5.80 den dolar mı alınır demekte idiler 6 ay önce..Neyse..
Yüzde 120 borsada olanlar çöküşden saniyeler önce stop olmuş ama yazmayı unutmuştur..
Dipten tekrardan alıp 3 e katlamışlardır parayı..
Uzun vade temettücüler zaten köşe ..
Böyle yani..
Ben derdimi anlatamadım galiba evet akıllı insanlar dolarını satıp alttan borsaya girip çılgın para kazanabilir iyide bunlar kaç bin kişidir önemli olan 83 milyon işsizlik ve sefaleti ne yapacağız bunu yıllarca düzeltemezsin onun için Hindistan, Ukrayna olmayalım dedim.
Bu gün biriyle konuştum (onun için bu yazıyı yazdım ) adam çocuğunu yıllık 30.000 TL lik özel bir koleje göndermiş ve çocuğu üniversiteyi kazanamamış Apartman komşusu daha pahalı bir koleje gönderseydin kazanırdı demiş ben yıllık 50.000 TL koleje gönderdim kazandı demiş artık düşünün Türkiye' nin geldiği durumu.
Rezerv ekside çokta yapacakları birşey kalmadı.Mecburen doları yukarı alıp ithalatı azaltıp cari fazla verme modeline geçilecek.Faizi yükseltmenin bedeli daha büyük.Kısacası kötülerin daha az kötü olanı seçildi.
Dolar 9 tl olunca aynı oranda da zam gelir herşeye , maaşlar artırılır şu bu..
Pek bişi değişmez..
Dolar 3 tl de iken çevremdeki insanların yaşayışları ile aynı insanların şimdi ki yaşayışları arasında pek fark göremiyorum
Sektörel olarak bazı iniş çıkışlar var tabi..
Pandemi nin vurduğu sektörler özellikle..
Yoksa keyifler yerinde..
Kerim Rota : Bu kadar fütursuz kredi genişlemesi bankalara tahsili gecikmiş alacak olarak yansıyacak
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...iyacak-1767577
Maaşlar bu sefer o oranda artıırılamayabilir. Zira bunun olabilmesi için tcmb ciddi oranda parasal genişlemeye devam etmesi gerekli.
Likidite sıkılaşmasına devam ettiği sürece para arzındaki artış maaşlarda reel ve hatta kaydadeğer bir nominal artışı mümkün kılmayabilir.
CDS Value
506.45
20 Sep 2020
21:45 GMT+0
CDS Duration
5 Years
Turkey
Benjamin diyorki;
Bu işin sonu çok kötü olacak.!!
Ediyor zaten..
Doların artışına para basarak cevap veriyorlar..
Yada para bastığımız için dolar artıyor..
Gelde çık işin içinden..
Misal son pandemide kredi hacmi 2.7 trilyon TL den 3.4 lere geldi sanırım..
Yüzde 30 a yakın arttı..
Dolarda da yüzde 30 40 artış gelmesi normal..
a/b hesabı ..
700 750 milyar dolar GSMH da tutuluyoruz!! işte yıllardır..
Misal ..
Özel bi üni ye araştırma görevlisi falan filan olarak giren bir arkadaşım 3800 olan maaşı devletin "eş değer kurumdaki devlet ücretinden düşük olamaz" önergesinden sonra otomatik 6500 e çıktı ..
Bu arada düşük faizle kredi çekip araba da aldı..
Maaş zammı araba taksidini karşıladı..
Okullar uzaktan eğitimde olduğu için arkadaş araba ile turlamakla meşgul..:) Çalışmadan para kazanmaca..
Haa aldığı araba tam ötv zammından evvel idi..Bir yüzde 10 15 de oradan para kazandı..:)
Yani dolar 9 tl olursa arabadan yüzde 50 kazmış olur..
Gezmesi kar kalır..
Maaşa da zam gelir..
Ödediği kredi cücüğe döner..
Özel okul zam yapar..
Devran devam eder..
Bir de o insanların borç durumuna bakmak lazım. Maaşlar, gerçek enflasyonla aynı oranda artmıyor maalesef. Bu da insanların refah seviyesini koruyabilmesi için daha fazla borçlanmasına neden oluyor, zaten faizlerin düşük olmasının sebebi insanların daha fazla kredi çekebilmesi.
Tüm kamu bankaları 13’ü psikolojik sınır olarak belirlemişler, hepsi milyon civarına 12,95 veriyor. Dolar hergün dolup boşalırken, “aman faizi artırıp padişahı kızdırmayalım” derdindeler.
Adam olmadıklarını herkes biliyor.
Kendiler de biliyor, hatta en çok kendileri biliyor.
Oran yokmu oran :rules:
Çok değil 2 yıl.
Seat leon 2020 1.5 TSI 220 bin TL.
Mercedes C coupe 2. el 2017-2018 500-550 bin TL.
https://i.hizliresim.com/KpnDUB.jpg
Eee merkez bankasi nerede...erken toplanti ne zaman?
Alman arabasina binmek icin once alman kadar calismak lazim.....
Olay yerine geç intikal ile meşhurdur bizimkiler YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Migrosta muzun kilosu 19 lira olmuş çikita
Sadece Almanlar olsa iyi herkes bizi kıskanıyor
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha kötüya.!!!
Artık kimse kurtaramaz.!!
Bütçe açıkları çığ gibi büyüyor.!!
Bütçe gelirleri hızla düşerken
Giderler hızla yükseliyor.!!
18 yıldır cari açık ve dış borç yükü önenemeyecek düzeyde.!!!
TC nin tüm varlıklarını (birikimleri) satılmıştır.!!
Elde satacak hiç bir şey kalmayınca.!!
Büyük reis tulumbada su kalmadı.!!
Diye kendi itiraf etti..!!
Üstelik iban numarası verdi..!!
Benjamin bozdurun kampanyası düzenledi.!!
Ülke notu kokuşmuş çöp düzeyinde.!!
CDS risk primi%5 in üstünde..!!
Sıcak para evine geri döndü.!!
Bankalar, şirketler, kamu dolar borcu batağında.!!
Her 1 kuruş Benjamin yükselişi milyarlarca lira zarar yazıyor.!!
Artık bu beton modeli iflas ettiştir.!!!
Bu beton modeli.!!
Kaos ile sonuçlanır.!!
Stagflasyon tüm hızıyla yoldadır.!!