eninde sonunda bu para piyasaya girmiyormu?
mantiken enflasyonu patlatmasi lazim
Printable View
TL mevduat faizi ağır baskı altında maalesef, MB'ye sınırsız para bastırırlar yinede o faizin artmasını istemezler. şu an %13 alınıyor ama hikaye. ben dolar 2,9x de %13,30 alıyordum. şu an olması gereken %20 ve üzeri ama izin vermiyorlar çünkü en büyük sömürü TL mevduatta.
Son zamanlarda kullandırılan kredilerin büyük çoğunluğu yapılandırma kredisidir. Şu kadar kredi kullandırıldı vs. çok takılmayın.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://youtu.be/St6glEjfdgY
Şu videoyu tavsiye ederim. Bulursanız da orda bahsedilen kitabı okumanızı
Global ekonomide kalk borusu çalınıyor mu?
Çin başkanı Xi Jinping ile gelecek hafta yapacağı görüşme öncesi Trump gerilimi arttırıyor:
Ticaret açıklarına ve iş kaybına daha daha fazla tahammül edemeyiz..ABD şirketleri hazırlansınlar diyor..kalk borusu yani..:)Alıntı:
Tweet: The meeting next week with China will be a very difficult one in that we can no longer have massive trade deficits...and job losses. American companies must be prepared to look at other alternatives.
Dile kolay, yıllık 500 milyar dolar dış ticaret açığı...sadece mal ticaretinden ise 800 milyar dolar açık..
Yarın bu konuda iki kararname imzalayacakmış:
''Trump executive orders to tackle trade deficit, tariff enforcement''
http://www.cnbc.com/2017/03/30/trump...forcement.html
Bizde, zurnanın son deliğindekiler, uyansak mı?..:)
Bir kıvılcıma bakar..
10 numero tespit..bravo.
Tebrik ederim.
veee o orkestranin çaldığı müziğin ritmine kapılmış herkes..Daha kimsenin ayakları suya değmemiş.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnternette gördüğümüz herşey doğru değil.
Bu video bir kitapta anlatılanları anlatıyor.
Kitabı da okumuş olduğum için paylaştım.
Okumazsan doğru olduğunu bilemezsin... ;)
Amerikan dolarinin ruhuna el fatiha
Americans Owe Other Countries Far More Than They Owe Us—And It’s Getting Serious
http://blogs.wsj.com/economics/2017/...tting-serious/
Unprecedented U.S. borrowing from other countries compared with what they borrow from the U.S. is fast approaching danger levels, former U.S. Treasury officials warn.
“Never in history has one country owed so much to the rest of the world,†says Joseph Gagnon, a senior fellow at the Peterson Institute of International Economics.
The U.S. is borrowing to finance America’s trade deficit, pushing the country deeper into the red.
Mr. Gagnon and Peterson colleague Fred Bergsten say the Trump administration may have to push down the value of the dollar to cut an expanding U.S. trade gap.
Foreign ownership of U.S. debt such as Treasury and corporate bonds outpaced American claims on foreigners by $8.4 trillion in the last quarter of the year, new data posted this week by the Bureau of Economic Analysis shows. That’s a deficit worth 45% of America’s gross domestic product.
It is projected to hit 53% by 2021, but could accelerate if the Trump administration cuts taxes and Congress expands the budget deficit.
It is also nearing a zone that few countries have survived unscathed.
No economies of even a modest size have had a borrowing deficit above 60% of GDP without a major reversal in their trade balance, “often accompanied by severe financial stress,†Gagnon says.
The data–officially called the net international investment position–can act as an indicator of excessive and unproductive borrowing in an economy.
Borrowing itself isn’t a problem, especially if a country has major commodity reserves sought by global buyers, such as Australia.
But an unhealthy portion of U.S. borrowing from abroad finances consumption instead of investment in new domestic production that can fuel economic expansion.
At some point, credit bubbles pop, which can trigger turmoil in housing, financial, labor and other markets.
Because the U.S. borrows entirely in its own currency—averting an exchange-rate mismatch that hurts many countries–it will likely avoid a worst-case scenario, Mr. Gagnon says.
But the U.S. and foreign economies still face serious adjustment costs, he warns, that only rise as a needed shrinking of the trade deficit is delayed.
He estimates that to stabilize the borrowing deficit at 50% would require halving the trade gap to 2% of GDP by 2020 from its current projected path towards 4%. Such a feat would require a 14% depreciation in the dollar, he says.
The Trump administration says it plans to cut deficits by negotiating better trade terms with other countries, including by using higher import tariffs and investment restrictions as leverage.
But raising trade barriers would likely be economically harmful and have little effect on the trade deficit, Mssrs. Gagnon and Bersten argue.
Instead, the U.S. should encourage an orderly decline in the foreign exchange value of the dollar, they say. Other countries may not initially be keen to **** a coordinated intervention because it would mean their currencies would appreciate.
That’s why the U.S. may need to act unilaterally to get the process started, the Peterson economists say, replacing a decadeslong “strong dollar policy†with an “appropriate dollar†policy.
http://i.hizliresim.com/8MNp1a.png
http://i.hizliresim.com/EgyvJA.png
Trump çok zorda kalırsa eli mahkum doları devüle edecektir yıl sonu kapanış tahminim 3,00 yıl sonuna kadar dolar düşüş trendinin devamını bekliyorum
Aynen, kartlar yeniden karılıyor..
Oyunu kazanamıyorsan, kuralları değiştir..
Kim değiştirecek kuralları..tabiki güçlü olan..
Normalde güçlü dolar iyidir..herkesin selameti açısından..
Fakat ortada yıllık 800 milyar dolar mal açığı var..
300'e düşşe mesela...düz hesap, misillemeleri hesaba katmadan..
Bunun etkileri dünya ve ABD açısından ne olur..
İyi hesap etmek lazım..bakalım Trump ne kadar cesur..
abd dolar ile tüm dünyayı sömürmektedir, rezerv para olduğu için istediği kadar bassada ciddi bir enf. yaratmaz. tüm dünya halkları dolar tutmak için birbirini yemektedir. bu düzen öyle kolayca değişmez,abd deval yaparsa kendi ayağına sıkmış olur. en son 1985 te yapılan devalin sonuçlarını inceleyiniz.
Diyelim ki dediğiniz oldu..Trump doları devalüe etti.diğerlerinin eli armut toplamayacaktır..onlarda zarar görmemek için zaman içinde mecbur deval yapmak zorunda kalacaklardır..zaten ''kur savaşları'' kelimesinin bu kadar güncel olmasının sebebi bu..
Şu gelinen ortamda, orta ve uzun vadede, doların güçlü olmaktan başka çaresi yoktur..bence..
çin yıllarca deval yapar durur,geldiği nokta iflas.yani sadece deval ile bu gemi yürümez. şu an tüm parlak fikirlerin çıkış merkezi hala abd, bu böyle sürdüğü müddetçe abd nin sırtı yere gelmez. acaba uzakdoğu ve avrupa neden yaratıcılıkta geriden gelir,bunu araştırın
elliot wave saydım, Dolar/TL orta vadede 4,55 TL görülebilinir
not:orta vade benim için 6-7 aydır
saygılar
Trump yönetmiyor ki ABD yi...Küreselciler bırakmazlar...
Benim alıntıladığınız yazımda ABD sonsuza kadar para basacak, hiç enflasyon olmayacak gibi bir ibare var mı?
Cümleye nasıl başlamışım; ''Diyelim ki dediğiniz oldu''...yani ''deval olması'' anlamında..
Zaten belirtmeliyim ki, saçmalamanızı olasılık dahilinde gördüğümden, bazı konular bana ters gelsede bilerek yazınızdan alıntı bile yapmamıştım..bilginize..
Ha benim düşüncem; QE forever, evet olucak..oluyorda..ama mutlaka enflasyonda oluşacak..bu kadar borcun başka hal olur yanı yok çünki..
Sn. Enki cevap yazarak laf anlatmaya çalıştığınız kişinin eski forum adı "Mandrake"
Tanıyamadıysanız özeti şöyle
Mandrake- TR çok iyi süper, Amerika çok kötü yurtdışı çok fena
Forumdan bir çok kişi- Dön o zaman TR ye ......
Mandrake- TR çok iyi, yurtdışı çok zor çok kötü....( arada TR de ki adam kayırmaları kayıtdışı ve karaparayı yazar ama hemen alt mesaja TR çok iyi yazar, 20 yıldan fazladırda yaban ellerde yaşar İstanbul emlak fiyatları çok uygun diye herkese öğüt verir kendi alıyor mu bu milyonluk kutu kadar evleri muamma çünkü bu paraya kötülediği ülkelerde daha ucuza süper evler var...)
Anlamsız sorularından tanımam gerekirdi zaten muhteremi...
Altın açısındanda aşağıdaki grafiği iyi okumak gerekiyor..Trump, yüksek basınçlı ekonomi, ticaret savaşları vb..ne götürecek ne getirecek iyi hesap etmek gerekebilir..
http://fs5.directupload.net/images/170401/5elxibfn.png
KUR savaşları OUT- TİCARET savaşları IN:yahoo:
‘We are in a trade war,’ Trump’s commerce secretary says after stern German warning
https://www.washingtonpost.com/news/...=.2af4d53deba8
Bu topiğe yazanların hemen hepsi pozisyonu belli kişiler.Dolarda olanlar doğal olarak çıkacak , TL. de kalanlar da düşecek muhabbeti yapıyorlar. Hisse topiklerinde olduğu gibi grafiklerle ve teknik - temel analizlerle bizlere objektif bakış sunacak yeni kalemler gerek. Okuyanlar '' acaba yeni hangi bilgiler var '' diye heyecanla takip etmeli. Benim gibi finansal fakirlerin beklentisidir..
Hocam daha önce yazmıştım bir ara altın almayı düşüyorum diye ama TL bazında altın resmen zirve yapmış vaziyette, fiyatı 2 farklı bilinmeyen olan Usd/TL ve Ons/Usd ye bağlı, yani bizim yatırım yaparken bir Amerikalıdan 2 kat fazla düşünmememiz gerekiyor birde faizi olmayan bir enstrüman doğal olarak taşıma maliyeti var yani zaman maliyeti diyelim, tüm bunları yazarken bile altın almaya karşı olan isteksizliğim ortaya çıktı :)
Şimdi size sorum grafik üzerinden olacak buradaki real assets denilenler maden ve petrol ise bu grafikte bir eksiklik var çünkü yıllar içinde teknoloji gelişti ve bazı madenlerin çıkarılma maliyeti buna göre düştü yada şöyle denilebilir çıkarım maliyetleri arttı çünkü kolay işletilen maden sahaları azaldı, yada insanların yatırım anlayışı değişti ve gelişen teknoloji ve yatırım sistemleri sayesinde piyasa fiyatları arz-talep doğrultusunda değil spekülatif olarak belirlenmeye başlandı gibi..
Şimdi bir çözüm sunmadın durumu karmaşıklaştırdın diyeceksiniz :) ama altın konusunda emin olamıyorum bir türlü...
Neyse vaktinizi fazla almayayım benim kafam karışık sizinde kafanızı karıştırdımsa affola
:bravo: :bravo: :bravo:
Altının TL bazında zirve yapması nasıl oluyor?
Ya da şöyle sorayım, son 100 yılda zirve yapmadığı bir yıl var mı? :oleyo:
Sn.Patrick az olan ekonomik bilgimle açıklamaya çalışayım nasıl olduğunu;
Altın/TL grafiğini açıyorum şuan olduğu en yüksek noktada demek ki buna bir nevi zirve diyebiliriz, diyemezsek sizce ne diyebiliriz?
Son 100 yıl benim gibi bir fani için çok uzun süre 10 yıl bilemedin 15 yıl benim için kafi ve dönüp bakıyoruz yıl 2011 altın/TL 110 görmüş, yukarıda yazdım faizi yok yani taşıma maliyeti var diye basit olsun diye yıllık faizi ortalama %10 diyelim Tl için 2011 altın yatırımcısının fiyatta fit olması için yaklaşık altın/TL ederi 170 TL olması lazım demek ki neymiş her yıl zirve tazelemiyormuş,
Birde alternatif yatırım maliyeti olması lazım aynı dönemde altın yerine dolar almış olsak paramız ne olurdu onu hesaplamak lazım, tüm bunları göz önüne alınca altında kendi içinde bir çok risk barındıran bir yatırım aracı en azından benim için...
2011 yılında full dolar portföyüm vardı, şuan ki portföy farklı ama altını göz ucuyla kestiğim için bu soruları Sn.enki nin fikrinide alayım diye yazdım.
Sizinde fikirlerinizi okumak isterim konu hakkında
Ben olaya portföy şeklinde yaklaştığım için altının yerinde saymasından bir rahatsızlık duymuyorum. (ki saymıyor)
Altının uçuşa geçmesi bir ekonomik krize/savaşa bakar. (8-10 yılda bir olan şeyler) Şu an fiyatı ölü diye sonsuza kadar öyle kalacak demek değil. Yine sizin hesaba göre olması gereken yer 170TL iken şu an 146TL ise bu tam olarak alım fırsatı demektir altın için. Dolar da yıllardır ölü gezdi ama bak son 3 yılda veridiklerinin hepsini geri aldı mevduatı yakaladı. Halbuki ABD para basarken dolar alanlara enayi gözü ile bakıyordu herkes. ABD muslukları kapayınca duşta susuz kalanlar neye uğradıklarını şaşırdılar bir anda:evil: Şimdi aynı adamlar dolar 1.80 iken niye küpü doldurmadık ki diye ağlıyorlar.
Portföy yapmak iyidir. Hem risk azalır, hem fırsatlar kaçmaz.
Bana göre dünyada 3 güç odağı var. Biri ABD (USD), biri AVR (EUR), bir de diğerleri (Çin, Rusya, İran, Japonya vs vs). Diğerlerinin tamamını temsil eden güç: altın.
Yaptığım portföyde de görünüşte en güçlü olanın ağırlığı en fazla. Diğerlerinin ki en az. :) Ama diğerlerine hiç şans vermemek de olmaz.
Barcelona'nın bile bazen lig sonuncusuna yenileceği tutuyor. :evil:
Ek: Geçen Eylül'de 126-130tl civarından altın alımım olmuş. Şimdi aynı altın 150küsür tl ye satılıyor. Bence gayet iyi bir kazanç sağlamış.
Kıpırdanmalar başladı altıncılarda:)
http://www.zerohedge.com/news/2017-0...-gold-standard
Belki konu emlak formunu ilgilendiriyor diye düşünenler olacak ama ben olayı döviz yönünden ela aldım. Sirkeci , Sultanahmet bölgesi içersinde kiralık dükkanlara kiralık boş otellerde eklenmiş. 1 sene iyi dayandılar , 20017 de Ruslarla işler düzelir diye beklediler lakin görünen o ki Avrupalı turist`in sıfırlanacak olması tüm hesapları altüst etmiş ve bizden bu kadar diye kapıya kilidi vurmuşlar.
Kısaca ülkenin 500 milyar dolara giden dış borcu, buna karşılık döviz arzında ana unsurlardan olan turizme kendi ayağımıza sıkılan kurşunla vurulan darbe en erken 2017 sonuna kadar benim gibi düşünenler için dövizde kalmak için yeterli bahane oluşturmaktadır.
Haa! bazıları hala Dolar 3 olacak falan diyor bu da gariban avuntusudur der güler geçeriz . Zaten bu dönem Dolar tutmada asıl felsefe GARANTİ dir, yoksa kimsenin önümüzdeki günlerde paradan para kazanma derdi filan yoktur.