Sayfa 350/1013 İlkİlk ... 250300340348349350351352360400450850 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 2,793 - 2,800 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Altın açısındanda aşağıdaki grafiği iyi okumak gerekiyor..Trump, yüksek basınçlı ekonomi, ticaret savaşları vb..ne götürecek ne getirecek iyi hesap etmek gerekebilir..

KUR savaşları OUT- TİCARET savaşları IN

‘We are in a trade war,’ Trump’s commerce secretary says after stern German warning

https://www.washingtonpost.com/news/...=.2af4d53deba8
    Hocam daha önce yazmıştım bir ara altın almayı düşüyorum diye ama TL bazında altın resmen zirve yapmış vaziyette, fiyatı 2 farklı bilinmeyen olan Usd/TL ve Ons/Usd ye bağlı, yani bizim yatırım yaparken bir Amerikalıdan 2 kat fazla düşünmememiz gerekiyor birde faizi olmayan bir enstrüman doğal olarak taşıma maliyeti var yani zaman maliyeti diyelim, tüm bunları yazarken bile altın almaya karşı olan isteksizliğim ortaya çıktı

Şimdi size sorum grafik üzerinden olacak buradaki real assets denilenler maden ve petrol ise bu grafikte bir eksiklik var çünkü yıllar içinde teknoloji gelişti ve bazı madenlerin çıkarılma maliyeti buna göre düştü yada şöyle denilebilir çıkarım maliyetleri arttı çünkü kolay işletilen maden sahaları azaldı, yada insanların yatırım anlayışı değişti ve gelişen teknoloji ve yatırım sistemleri sayesinde piyasa fiyatları arz-talep doğrultusunda değil spekülatif olarak belirlenmeye başlandı gibi..

Şimdi bir çözüm sunmadın durumu karmaşıklaştırdın diyeceksiniz ama altın konusunda emin olamıyorum bir türlü...

Neyse vaktinizi fazla almayayım benim kafam karışık sizinde kafanızı karıştırdımsa affola
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,049

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,049
     Alıntı Originally Posted by ihtiyar Yazıyı Oku
    Bu topiğe yazanların hemen hepsi pozisyonu belli kişiler.Dolarda olanlar doğal olarak çıkacak , TL. de kalanlar da düşecek muhabbeti yapıyorlar. Hisse topiklerinde olduğu gibi grafiklerle ve teknik - temel analizlerle bizlere objektif bakış sunacak yeni kalemler gerek. Okuyanlar '' acaba yeni hangi bilgiler var '' diye heyecanla takip etmeli. Benim gibi finansal fakirlerin beklentisidir..

(ikinci kez atma sebebim... ben mesajı cevaplarken üstteki mesaj girdi, tekrar için özür dilerim

4. Altının TL bazında zirve yapması nasıl oluyor?

Ya da şöyle sorayım, son 100 yılda zirve yapmadığı bir yıl var mı?

5.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Altının TL bazında zirve yapması nasıl oluyor?

Ya da şöyle sorayım, son 100 yılda zirve yapmadığı bir yıl var mı?
    Sn.Patrick az olan ekonomik bilgimle açıklamaya çalışayım nasıl olduğunu;

Altın/TL grafiğini açıyorum şuan olduğu en yüksek noktada demek ki buna bir nevi zirve diyebiliriz, diyemezsek sizce ne diyebiliriz?

Son 100 yıl benim gibi bir fani için çok uzun süre 10 yıl bilemedin 15 yıl benim için kafi ve dönüp bakıyoruz yıl 2011 altın/TL 110 görmüş, yukarıda yazdım faizi yok yani taşıma maliyeti var diye basit olsun diye yıllık faizi ortalama %10 diyelim Tl için 2011 altın yatırımcısının fiyatta fit olması için yaklaşık altın/TL ederi 170 TL olması lazım demek ki neymiş her yıl zirve tazelemiyormuş,

Birde alternatif yatırım maliyeti olması lazım aynı dönemde altın yerine dolar almış olsak paramız ne olurdu onu hesaplamak lazım, tüm bunları göz önüne alınca altında kendi içinde bir çok risk barındıran bir yatırım aracı en azından benim için...

2011 yılında full dolar portföyüm vardı, şuan ki portföy farklı ama altını göz ucuyla kestiğim için bu soruları Sn.enki nin fikrinide alayım diye yazdım.

Sizinde fikirlerinizi okumak isterim konu hakkında
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

6. Ben olaya portföy şeklinde yaklaştığım için altının yerinde saymasından bir rahatsızlık duymuyorum. (ki saymıyor)

Altının uçuşa geçmesi bir ekonomik krize/savaşa bakar. (8-10 yılda bir olan şeyler) Şu an fiyatı ölü diye sonsuza kadar öyle kalacak demek değil. Yine sizin hesaba göre olması gereken yer 170TL iken şu an 146TL ise bu tam olarak alım fırsatı demektir altın için. Dolar da yıllardır ölü gezdi ama bak son 3 yılda veridiklerinin hepsini geri aldı mevduatı yakaladı. Halbuki ABD para basarken dolar alanlara enayi gözü ile bakıyordu herkes. ABD muslukları kapayınca duşta susuz kalanlar neye uğradıklarını şaşırdılar bir anda Şimdi aynı adamlar dolar 1.80 iken niye küpü doldurmadık ki diye ağlıyorlar.

Portföy yapmak iyidir. Hem risk azalır, hem fırsatlar kaçmaz.

Bana göre dünyada 3 güç odağı var. Biri ABD (USD), biri AVR (EUR), bir de diğerleri (Çin, Rusya, İran, Japonya vs vs). Diğerlerinin tamamını temsil eden güç: altın.

Yaptığım portföyde de görünüşte en güçlü olanın ağırlığı en fazla. Diğerlerinin ki en az. Ama diğerlerine hiç şans vermemek de olmaz.

Barcelona'nın bile bazen lig sonuncusuna yenileceği tutuyor.

Ek: Geçen Eylül'de 126-130tl civarından altın alımım olmuş. Şimdi aynı altın 150küsür tl ye satılıyor. Bence gayet iyi bir kazanç sağlamış.

7. Kıpırdanmalar başladı altıncılarda
    http://www.zerohedge.com/news/2017-0...-gold-standard

Belki konu emlak formunu ilgilendiriyor diye düşünenler olacak ama ben olayı döviz yönünden ela aldım. Sirkeci , Sultanahmet bölgesi içersinde kiralık dükkanlara kiralık boş otellerde eklenmiş. 1 sene iyi dayandılar , 20017 de Ruslarla işler düzelir diye beklediler lakin görünen o ki Avrupalı turist`in sıfırlanacak olması tüm hesapları altüst etmiş ve bizden bu kadar diye kapıya kilidi vurmuşlar.
    Kısaca ülkenin 500 milyar dolara giden dış borcu, buna karşılık döviz arzında ana unsurlardan olan turizme kendi ayağımıza sıkılan kurşunla vurulan darbe en erken 2017 sonuna kadar benim gibi düşünenler için dövizde kalmak için yeterli bahane oluşturmaktadır.
    Haa! bazıları hala Dolar 3 olacak falan diyor bu da gariban avuntusudur der güler geçeriz . Zaten bu dönem Dolar tutmada asıl felsefe GARANTİ dir, yoksa kimsenin önümüzdeki günlerde paradan para kazanma derdi filan yoktur.

Sayfa 350/1013 İlkİlk ... 250300340348349350351352360400450850 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •