Originally Posted by
Patrick Bateman
Altının TL bazında zirve yapması nasıl oluyor?
Ya da şöyle sorayım, son 100 yılda zirve yapmadığı bir yıl var mı?

Sn.Patrick az olan ekonomik bilgimle açıklamaya çalışayım nasıl olduğunu;
Altın/TL grafiğini açıyorum şuan olduğu en yüksek noktada demek ki buna bir nevi zirve diyebiliriz, diyemezsek sizce ne diyebiliriz?
Son 100 yıl benim gibi bir fani için çok uzun süre 10 yıl bilemedin 15 yıl benim için kafi ve dönüp bakıyoruz yıl 2011 altın/TL 110 görmüş, yukarıda yazdım faizi yok yani taşıma maliyeti var diye basit olsun diye yıllık faizi ortalama %10 diyelim Tl için 2011 altın yatırımcısının fiyatta fit olması için yaklaşık altın/TL ederi 170 TL olması lazım demek ki neymiş her yıl zirve tazelemiyormuş,
Birde alternatif yatırım maliyeti olması lazım aynı dönemde altın yerine dolar almış olsak paramız ne olurdu onu hesaplamak lazım, tüm bunları göz önüne alınca altında kendi içinde bir çok risk barındıran bir yatırım aracı en azından benim için...
2011 yılında full dolar portföyüm vardı, şuan ki portföy farklı ama altını göz ucuyla kestiğim için bu soruları Sn.enki nin fikrinide alayım diye yazdım.
Sizinde fikirlerinizi okumak isterim konu hakkında
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Yer İmleri