Originally Posted by
Patrick Bateman
Altýnýn TL bazýnda zirve yapmasý nasýl oluyor?
Ya da þöyle sorayým, son 100 yýlda zirve yapmadýðý bir yýl var mý?

Sn.Patrick az olan ekonomik bilgimle açýklamaya çalýþayým nasýl olduðunu;
Altýn/TL grafiðini açýyorum þuan olduðu en yüksek noktada demek ki buna bir nevi zirve diyebiliriz, diyemezsek sizce ne diyebiliriz?
Son 100 yýl benim gibi bir fani için çok uzun süre 10 yýl bilemedin 15 yýl benim için kafi ve dönüp bakýyoruz yýl 2011 altýn/TL 110 görmüþ, yukarýda yazdým faizi yok yani taþýma maliyeti var diye basit olsun diye yýllýk faizi ortalama %10 diyelim Tl için 2011 altýn yatýrýmcýsýnýn fiyatta fit olmasý için yaklaþýk altýn/TL ederi 170 TL olmasý lazým demek ki neymiþ her yýl zirve tazelemiyormuþ,
Birde alternatif yatýrým maliyeti olmasý lazým ayný dönemde altýn yerine dolar almýþ olsak paramýz ne olurdu onu hesaplamak lazým, tüm bunlarý göz önüne alýnca altýnda kendi içinde bir çok risk barýndýran bir yatýrým aracý en azýndan benim için...
2011 yýlýnda full dolar portföyüm vardý, þuan ki portföy farklý ama altýný göz ucuyla kestiðim için bu sorularý Sn.enki nin fikrinide alayým diye yazdým.
Sizinde fikirlerinizi okumak isterim konu hakkýnda
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Yer Ýmleri