Enflasyon %35 se iyi
Printable View
Ben o gün tesadüfen geçerken gördüm,öncesini bilemem, denk geldi.
Dediğin gibidir ama zaten bende bişii demedim. o arkadaşın iddiayı kazandığını belirttim, sonuçta 200 oldu mu oldu.
Şuan 150 mi 150
Yarın 100 olursa şaşırırmıyız tabii ki şaşırmayız, 200 den alan düşünsün deriz. Yarın 200 olursa şaşırırmıyız, tabii ki şaşırmayız, bu seferde 150 den satan düşünsün deriz.
Yanlış anlama, benim burda anlatmak istediğim asıl meselenin iddia olayına vurgulamak idi.
Borsa bir iddia mekanizmasıdır dayucuğum, bunu demek istedim.
Yoksa
100 olan tüpün 3 ay sonra 200 olması yada 4 gün sonra 150 olması değil.
şirket aynı şirket, 3 ayda ne değişti yada 4 gün de ne değişti de fiyatlar değişti değil :)
Osman Kavala davası var yarın. Ne çıkacak acaba karar ve USD yi nasıl etkileyecek ? Acaba diyorum nasılsa yılan tekrar yükselecek ve bu 2. yükselişi durdurmak için o zaman serbest bırakarak papaz işi gibi mi olacak... Kafa da deli sorular..
KAP açıklaması var. Zamanında Petkim limanını Goldman'a satmıştı, bu sefer Goldman geri satma opsiyonunu kullanıp geri satmış.
Kredi işlemini satış diye lanse etmişlerdi benim aklımda öyle kalmıştı, sırf liman bu fiyat ise deyip Petkim değerlemesi yapıyordum.
>>>>
Şirketimizin 19 Aralık 2014 tarihli özel durum açıklamasında belirtildiği üzere; Goldman Sachs International ("GSI") ve hakim ortağımız SOCAR Turkey Enerji A.Ş. ("STEAŞ") ile yapılan görüşmeler neticesinde, Şirketimizin halen %70 oranında sahip olduğu bağlı ortaklığı Petlim Limancılık Ticaret A.Ş. ("Petlim")'nin sermayesinin kalan %30'unu temsil eden hisse, 2014 yılında GSI tarafından 250 milyon ABD Doları bedel karşılığında satın alınmış ve diğer taraftan GSI, STEAŞ ile söz konusu hisselere yönelik yedi yıl vadeli bir geri satma opsiyonu anlaşması imzalamıştı.
Hakim ortağımızdan Şirketimize ulaşan bilgiye göre, GSI söz konusu anlaşmadan kaynaklanan geri satma hakkını kullanmış olup, Petlim'in yukarıda sözü edilen işleme konu olan ve sermayesinin %30'unu temsil eden hissesinin STEAŞ tarafından satın alınması işlemi tamamlanmıştır. İşlem neticesinde STEAŞ Petlim'de %30 oranında pay sahibi olurken, Şirketimizin %70 oranındaki pay sahipliği devam etmektedir.
yarın 1.850 ye salınım bekliyorum...
Şu an piyasa BBVA'ya hazine'den fazla güveniyor.
3 gündür kur garantili hesap nasıl çalışacak TV'lerde tartışılıyor. BBVA'nın teklifini piyasa o kadar incelemedi.
Birbirinizi kırmayın , dökmeyin ,
bozkurt buralarda isen onelle ile tamda neden olduğunu unuttum zamanında bende tartıştım ,
sonra hatasını anladı benim topiğe özür mesajı yollayıp helallik istedi ,
beni tanımaz etmez bunu yapmazdı bu adamın dürüst ve vicdan sahibi olduğunu gösterir .
birbirinize yanlış anlamalardan yükselmişiniz , gerekte yoktur ,
Senide biliyorum bozkurt kolay kolay yükselmezsin bu gece ikinizinde bam telimiş diyip birbirinizden özür dileyip kapatırsınız konuyu forum sakini olarak aracı olayım dedim.
kolay gelsin.
Sputnik Türkiye
@sputnik_TR
·
2s
Rusya devletine bağlı medya
Sınıftan çıkardığı öğrencisini tekme ve yumruklarla dövdü: Adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı https://tr.sputniknews.com/20211222/1052027877.html
ulen............... öğretmenlik yapıyor ,
çocuğa nasıl vuruyor , bunun gibileri ıslatıp ıslatıp 3 posta hergün dövüp , aynanın karşısına oturtucaksın.
mevzudan bi haberim.
ben de sindom gibi düşünüyorum.
bu sanal alemde mimikler olmadığından yanlış anlaşılmalar da olabiliyor.
yanlış anlaşılma olmuştur.
yanlış anlaşılmaya sebep olan ,ne demek istediğini açıklasın
veya şaka olsun diye de söylemişse, özrünü dilesin.
halbuki ben buraya
dolar öngörümden dolayı
tebrikleri gabul etmeye geldiydim. asdasdas. :he:
Abi sağolasın ... Ya abi beni biliyon sürekli forumdayım ... Yüklendiğim tipler belli ki bozkurt'un o tiplerden biri olması imkansız... O beni tanımadığını söylesin ama ben bozkurt'u çok iyi tanıyorum... daha doğrusu takip ediyorum diyim.. Yemin ediyorum bu başlıkta en çok onun mesajlarını okuyorum sıkılmadan. İlk önce Tüpraş başlığına benim ağır abi iğneli mesajımın arkasından mesaj attı ki ben şaşırdım geçmişte hiç bi yazışmamız yok ama yukarda mesajda yazdığım gibi düşünüp pas geçtim... Benim abuk sabuk kime cevap verdiğimi zaten insanlar biliyo... İnan bunu bu forumda en iyi bilenlerden biri bozkurttur diye düşünüyodum bugüne kadar... Neyse abi... Neyse yaaa akşam akşam... Yine bi ton mesaj atıp topiği bozduk... Sağol...Varol...
ikisinide uyumaya gönderdim :drunk: barışacaklar sabaha
Çok gergin bir süreçten geçiyoruz. Zor dönemler, Sakin olmakta yarar var. Bir yazılanı 2 -3 defa okumakta yarar var yanlış anlaşıla bilir.
O öğretmeni bakanlık hemen görevden almalı ,
o erkekliği yaşıtlarına yapacak ki , ters birine denk gelsinki ortadan ayırsın onu.
gerçi böyle tipler dışarda kuyruğunu bacağının arasına alır gezer ah ulan ah.
Ayarım kaçtı daha fazla şey yazacam olmayacak ,
kolay gelsin.
Bir bütün olarak akıllı olun ya :rules:
https://youtu.be/RyiuqLCDbMw
:dvr::dvr::kahkah::kahkah::he::he::dvr::dvr:
yurtdışında,
kerizmız ne zaman başlıyor?
Şimdi salarsa USD de 9 olursa, ve 9 dan dth bozdurup dem hesabı açılırsa ve 6 ay sonra kur 14 olursa 5 fark ödeyecekler. E düşük kur MB nın aleyhine ödeyeceği para açısında. Matbaadan öderiz nasılsa hesabı yapılıyorsa o ayrı tabii. Halbuki salmaz ise yarın 12 den bozup hesap açılırsa 2 fark ödeyecekler.
Vadeli çok sınırda. Yükselen trendi yarın aşağı kırarsa 1746 ya gidiş yolu açılır. Ama gelirse ordan bir tepki beklerim.
https://i.hizliresim.com/928jf8k.png
TUSİAD son operasyona karşı çıkmadı gibi yoksa duyardık.
ayrıca minimum 3 ay bağlaman lazım parayı; diyelim böyle 7'şer milyar sata sata indirdiler biraz daha; 11'e vs... ben ne diye kendimi 3 ay bağlayayım ki... 3 ay boyunca her hafta 10 milyar dolar satamayacağı ortada..
adamların kriz çıkarma becerisi muazzam; her an lastiği patlatıp mecbur bu sefer dönüp mesela gerçekten faiz arttırmak zorunda kalabilir... parayı bağlarsan beklemek zorundasın vade sonunu yoksa düşük kurdan verecek sana parayı geri, bağlamazsan kaybın sadece %3 civarı bir faiz 3 ay için ama aksiyon alma şansın var elindeki dolarla herhangi bir olası kur atağında...
bu sisteme geçecek olanlar %90 oranda şu anda halihazırda zaten TL'de olup 18'e kadar geçmediyse bundan sonra da geçmeyecek olan hesaplar... kur 30'a 40'a da çıksa bunlar geçmeyecekti zaten...
İlk gün satan olduysa olmuştur, esas satışı da zaten gördük ki MB yapmış. Burdan sonra kimse bu fiyatlardan dolarını TL'ye çevirmez, sadece halihazırdaki TL'leri olası dolar kazancına ortak ettiler hazinenin sırtından...
Daha bu işin enflasyon bacağı var; sene başı %50 zamlı ücretin getireceği talep baskısıyla beraber.. Güya yuksek kurla cari açık kapanacaktı, ee şimdi %50 zamlı maaşların getireceği extra talep ve 10'a düşecek kurla cari açığı nasıl kapayacaksın :)
Bir yandan da artık sıcak para düşmanı olduğumuz için tahvildeki hissedeki son kalmış yabancıları döve döve yolluyoruz... eksi bakiyeli MB rezervinle cari açığı mı finanse edeceksin, ülkeden kovduğun hisse/tahvil yatırımcısını fonlayacaksın mı yoksa kuru mu sopalayacaksın...
Programın gazıyla şu 2 gündür bunlar hiç konuşulmuyor. Yavaş yavaş konuşulur bundan sonra...
Kalması lazım. Belki 11,90 lara esneyebilir ama altı zor görüyorum. Bakalım yarın duruşma olayı var.
https://i.hizliresim.com/g2rokyf.png
Yahu duruşma olsa ne yazar; ordan ne hayır gelir şu ortamda... diyelim saldılar adamı, ne olacak.. akın akın yabancı yatırımcı mı gelecek Türkiye artık özgürlükler ülkesi oldu diye mesela... Kaç aydır sopalaya sopalaya ülkeden kovalanan fonlar vaz mı geçecek mesela ülkeden çıkmaktan...
İnşallah çıkar da, adamın kendine faydali olur sadece; hapisten kurtulmak açısından... başka kimseye bir faydası yok...
Merhabalar....50 gr altını hedge etmek için kaç adet XAUTRY long açmak lazım acaba şu anki fiyat olan 700 TL den....
Dolarda endekste ne olacaksa artık çok daha hızlı olacak. Filmi x4 hızında ayarladık. İzliyoruz.
tüp o gün; kimine göre tobo, kimine göre çanak yaparken tüm teknikçiler bunu gördü. sindoma hocam bahsetti nosfe üstadım zaten içerideydi kerem bey ve karaKemal abim de ekmeğini yediler. pilavlı ve şahna üstadlarda oradaydı. Sayın dudu ve eregltuprs müdavimleri es geçerekten bendeniz de 100 kırılımında trene binenlerdendim.
onelle azizim de görmüş olmalı ki baya heyecanlanmıştı. anlamsız bir şekilde coşuyordu. önceleri heralde ilk defa formasyon görüyor sandım ama olamazdı. yeni bir teknikçi heralde dedim o da değildi. Peki bu coşkunun sebebi neydi?
hâlâ bende soru işaretidir.
17 TL den ithalat beyannamesi verip araç çekmişler..
zarara bak..
Bundan 1 hafta önce Çin olacağız modeli vardı ucuz işçilik ve rekabetçi kur. Şimdi düşürdüğün bu kurdan ihracatçı karlı mı olur acaba?
Asgari ücrete %50 zam geldi ve birçok girdinin fiyatı da şuan 15-16 kura göre. Kimse fiyat inmek istemiyor. Biraz üzerine gitsen zaten hammadde yok malı vermeyeyim istersen diyor. Bir ülkenin ekonomisi 1-2 ayda bu kadar yön değiştirmemeli. Küçük yatırımcıyı geçtim şirketler ne yapacaklar? Bütün 2022 bütçeleri alt üst oldu.
Abey şu son harekette 4 günde 90 bin puan yeriz diyen varsa da ben görmedim, tabi ki düzeltme bekliyor idik hatta 2 3 kere short açıp zararla kapatmış idim geçen hafta. Sonra zarari çıkarttık kar bile ettik shorttan ama kapattığım yer 2400 yani. 20000 puan almışız daha aşağısına short tüm hisseler taban filan dolar bazlı o fiyatta kesinlikle beklemedim. Dolarda da bu hareketi kesinlikle beklemedim. Ne diyeyim inanılmaz ötesi bir manipülasyon döndü, çok ciddi servet transferi oldu, batan oldu çıkan oldu ama kazanan sevinmesin kaybeden üzülmesin dersler çıkartılacak mesela geceye pozla gitme mesela kaldıraç ayarla mesela falan filan ama ne yaparsan yap gerçekten inanılmaz zor bir piyasa olduğumuz kesin burada ayakta kalan her yerde show yapar.
Tüp özelinde 200 de şubat vadeli pozları kapattım neden sadece kar almak istedim hiç bir şey sonsuza kadar gitmez 170 180 alım fırsatı verir dedik başka kağıtlara bakalım dedik tamamen bak tamamen şans ne temel ne teknik değilse dolar 18 iken tüp 200 e de ucuzdu anladın mı 20 - 25 dolar normali olan bi kağıt marjlar düzelmiş oralara gider dersin normalde. E şimdi dolar 12 oldu tüp 200 olsa pahalı demem ama almam da, şimdi dolar 18 iken elinde tüp olan adam bi anda %50 kara geçti dolar bazlı satması normal o satınca diğerleri satıp hareketi abartmısı da normal ama taş gibi fabrika ben yine ortak olmak isterim ama nereden nasıl bilemiyorum bakacağız bi toz duman otursun. Herkes mağdur yani bana göre, zamanında kaçan da sadece şanslı.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.