Ne bu şimdi :) ayeti al dilediğin yere yapıştır sakız gibi çiğne dur :)
Printable View
Tamda dediğim bu işte ASELSAN gibi bir deve Baykar gibi bir yeni yetmenin fasonculuğu yaptırılıyor. Aradım sordum yatırımcı ilişkilerindeki bayana. Baykra verdikleriniz ihraç fiyatını dedim hayır dedi açık açık.
Adamlar deli gibi kar ettiler ama aselsana ödemeyi ucuzun ucuzuna yapıyorlar. Sırf özel şirketler ihraç etsin zengin olsun diye ASELSAN a ihracat yasağı koyuyorlar gizli gizli. Devletten alacağınıza alamıyor süresinde. Şu and 150 den aşağı olmazdı hisse fiyatı yoksa . Arayın yatırımcı ilişkilerini haklarınızı savunun. Selçuk baykar ile tek bir üründen 1 milyar dolar üzerinde kar yaparken ASELSAN nasıl bu finansalları sahip sorun.
Baykar ve Selçuk bayraktar öz kaynağımız la yaptık bu parayı diyor ama kocaman bir yalan aselanın havelsanın roketsanın parası gizli gizli Baykara akıyor. Ucuza alıyor ihracat yapıyor paşalarım
ASELSAN yabancı oranı 3 Oca 2023 % 26,32. 2 Ocak 2023 % 24,87.
Fark % 1,46. Hisse kapanış 69,10 TL (Kaynak İş Yatırım).
Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
ASELSAN yabancı oranı 3 Oca 2023 % 26,32. 4 Ocak 2023 % 25,78.
Fark % -0,54. Hisse kapanış 65,15 TL (Kaynak İş Yatırım).
Yönetimdeki aptallar Baykara kollamaktan başka rşey yapmıyorlar çıkın bir açıklama yapın ederimiz bu değil şirket eserinden düşük geri alım yapıyoruz deyin. İşleri güçleri Baykara çalışmak selçuğu parlatmak. Yatırımcıyı beş sene ezdiler şimd tam yüzü gülecek milletin burdada piyasaya suç bulurlar sanki piyasa bu noktaya gelene kadar ASELSAN piyasaya uyumuştu da şimdi beraber hareket ediyor. Yönetim aldığın huzur hakkkını hak et yada defol git baykarda çalış
O kdar yazdım Baykar ile ne sorunum olduğunu. Geriye doğru oku göreceksin. Yönetime aptal demem çok az hain felan demeliyim.Bu kadar muhteşem şirket ancak bu kadar kötü aptallar tarafından yönetilir. Şirketin ederi bu değil çok daha fazlası ama sahipsiz bırakıyorlar. Bugün ki düşüşü toparlar ama yönetim bir kere çıksa ederi bu değil dese geri alım yapacağız dese ölür mü. Yönetim maaşı alıyor huzur hakkı alıyorlar borsa kote oluyorlar ama yatırımcıyı sahiplenmiyor şirketinden çok baykarı düşünüyorlar. Koskoca aselsanın borsa performansına bak. Bugünki bana göre sirkeleme ama bu kadar dev bir şirketle oynayamazlar böyle eğer yönetim adam gibi adam olsa.
1 - Sen alırken de Baykar durumu vardı sonradan ortaya çıkmadı.Madem öyle bu alımı yapmamalıydın.
2- Bugün bu tahtada olanlar abartısız bistte her şirkette oldu demek ki piyasada adam gibi adam hiç şirket yönetimi yok.
3 - Bende mesela İş grubunu dibine kadar eleştirebilirim. Emin olabilirsin senin ASELsan daki donelerinden 10 kat daha fazla done elimde var ;
Mesela şirket iyi yönetilmiyor demek başka birilerine Aptallar demek ayrı bir boyut. Bir de bunu uyarılmışken farketmeyip devam etmek olacak iş değil.Eğer bir pozisyonda bu kadar kendini kaybediyorsan o pozisyonu hiç almaman en doğrusudur.
İş bankasını tammen elden çıkardım o bundan daha facia. Aselsandayım çünki şirket güzel üretimi güzel ve çorbada benimde tuzum olsun istiyorum ama yönetimi bir o kdar berbat. Daha önce Baykar bu denli öne çıkmıyordu. ASELSANın finanslalları bozuldukça maşallah Baykar uçuyor kaçıyor ne hikmetse.
Nesini savunuyorsunuz bu yönetimin beş sene yatırımcısını perişan etti. Bugün borsa düştü borsadan daha çok ASELSAN düştü sanki borsa bu noktaya geldiğinde borsa ile yüjselmiştide.
Bak THY de devlet kurumu ama süper yönetiliyor. Başkanı çıktı ederi bu değil şu kadar dedi zamanında ve dediği rakamları hızla tırmandı. Borsa iner çıkar ASELSAN iner çıkar bunlar normal. Normal olmayan bu beceriksiz ASELSAN başkanının bir kerede olsa yatırımcı lehine hareket etmemesi.
Aselanın ederi bumu asla değil. Çıksa deseki kardeşim eseri bu değil oynatmam hisse ile gerekirse geri alım yaparım şirketime güveniyorum diyemezmi. Adam baykarın yaptığı ihracat ile övündü röportajında. Adama sormazlar mı sen ne alemdesin diye. Aptal kelimesi çok naif sen paranı kazandığın şirketi konuş bırak baykarı.
Sen beni neden uyarıyorsun onuda anlamadım bu kadar saçma sapan işler yapan yönetimi uyarmalsıın. Bak bugün hisseyle oynadılar çıksa anormal bir durum yok ederi bu değil dese çokmu yani. Bu aptallık değilse hainliktir.
Bazen insanlar amacını ve soylemlerini, aşar. Kendisi farkına bile varmaz ama soylemlerı rahatsız edıcıdır. İçinde kucuk bilgi kırıntıları vardır bunların dogruluguda tartışmalıdır. Borsada bugun birkaç hisse harıc(bosch dyo fmızp vs ) cıddi silkelendi. Burda cıkıp beceriksizler. Boyle yapsalardı silkelenmezdi demek için.. Sadece aselsana bakıyor ve hıcbır hisseyi görmüyor olmak lazım. Kocholu saholu petkımı isctr kim silkeledi... Burda yazdıklarınıza dikkat etmenizi tavsiye ederim. Hain kelimesi agır bir kelime, buraları okuyorlar, bir arkadasımın basına geldi, baska bır sosyal forumda.. uzun sure mahkemelerde surundu
Kardeşim sizler neden benim söylediklerime takılıyorsunuz bu kadar. Yazdıklarımı okumuyormusunuz büyük harflerle yazayım. BUGÜNKİ DÜŞÜŞ UMUURMDA DEĞİL VE NORMAL ŞEYLER ANORMAL OLAN YÖNETİMİN ÇIKIP EDERİNİN ZATEN ÇOK ALTINDA İDİ BUGÜNKİ FİYAT EDERİNİN ÇOK ÇOK ALTINDA KORKMAYIN ŞIRKETE GÜVENİN NAKŞT AKILINIDA İHRACATTAKI SORUNUDA ÇÖZECEĞİZ BUNUN İÇIN ŞU ŞU ATRAJSİYONLARI ALACAĞIZ yatırımcı uzun YANINDAYIZ DEMİYOR.
HAYIR bu kadar itiraz ediyorsunuz bana aselsan yatırımcısı mısınız değilmisiniz anlaması güç.
Kaldıki hepsi benşm kişisel görüşlerim burada içimi boşaltıyorum ve kahrolsun tırtıkçı Baykar çok yaşa ASELSAN diyorum 😂🙋
Yazımı edit ettim. Bir kez daha okuyun ve sakin olun....hşç bir firma sizin dediğiniz sorumluluğa girmez. O zaman manipülasyon olur. O insanların işi borsa degil fıyatıda çok taktıkları en azından bizim gibi onemsemedıklerını tahmin ediyorum.. Onlar ısınde gucun de. Bizim gıbı ekran basında degıl
Benimki aynı amaca yonelmilş ASELSAN hisse sinden para kazanmak isteyen. Bir forumdas tavsiyesi..
Cahalet benim değil seninkisi adamalatın tek vizyonu Baykara ihya etmek şu anda. Beş sene perişan ettiler yatırımcıları bu muhteşem dediğin vizyon ile aç gözünü bak. Baykar iki vatan millet edebiyatı yapıyor milyar dolar gelir alıyor. Burada bu yönetimi ve baykarı savunuyorsunuz bana. Cahalet tamda bu işte kendi yatırım yaptığı firmadaki aptallık derecesindeki hataları görememek
Arkadaşlar Bana göre , Aselsan şişirme bir şirket zaten değeri yokki gitsin , fantastik ürünler , inanılmaz silahlar, bunlar biraz inanmak istediğimiz şeyler olabilir , yabancı hiç ilgilenmiyor , öyle dünyanın en iyi savunma sanayisi şirketlerinden biri falan olsa zaten değerden anlayan kişiler atlardı çoktan , ama şahsi fikirlerim yanılıyor olabilirim , bazen gerçekleri tartışarak bulamazsınız ama bu işte bir sıkıntı olduğunu hissedersiniz , benim hislerim tamamen bir balon ile karşı karşıya olduğumuz , ama tabii büyük ihtimal yanılıyorum siz bana bakarak yatırım yapmayın
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşım eleştirilerinde haklılık payı olduğu gibi, haklı olduğun tarafı eleştiri biçimin haklı yönünüde baltalıyor.
Aselsan iha siha üretmiyor, uçak üretmiyor, yada bir roket üretmiyor tam bir mamül üretmiyor, kendi ürettiği entegre elektronik parçalar, ürettiği tam mamül pod sistemler radarlar, veya işaretleme iletişim cihazları bunların gömülü yazılımları bile tek başına anlamsız.
Öyle yada böyle bu ürünleri roketsan tai havelsan yada baykar gibi tam mamül üreten firmalara satmak zorunda, baykar elbette destekleniyor ve bu desteğinin kaymağını yiyor, ama inan ırakta suriyede libyada iranda ve özellikle karabağda kendini başarılarıyla doğrudan ülkeye fayda sağlamıştır, son olarak ukrayna cephesi ise baykarın sınıf atladığı yer olmuştur. Dersenki aselsan burdan az pay alıyor eyvallah haklısın oturup konuşmaları gerekir devlet zarara uğratılmamalı yatırımcısıda yatırımının karşılığını almalı, mevzu siyah ve beyaz kadar ayrı olmadığı gibi renksizde değil. Bence doğru yerden yakalamışsın ama renklendir tüm mevzuyu her yönden görmeye çalış. Böylece anlatımında güzelleşir. Ha buna rağmen anlamayan, taraflı bakan gene görmez, görmesin seni bağlamaz.
ASELSAN yabancı oranı 5 Oca 2023 % 26,99. 4 Ocak 2023 % 25,78.
Fark % 1,21. Hisse kapanış 58,90 TL (Kaynak İş Yatırım).
Dediğini anlattım azizim. Burda ki saçma sapan tiplere anlatmıyorum zaten adam birde bana cahil diyor gözü kapalı rşeyi göremeden.
Baykarı anlatınca selçuğu savunuyor. Bahsettiğim şeyleri kanadadan adam alamadı ASELSAN ne güzel üretti verdi helal olsun ama adam alamadığı ürünü aselsandan bedavadan hallice alıyor şimdi. Üstelik ASELSAN bir ekosistem yaratıyor ve bu ekosistem Baykara ve benzeri özel şirketlere çalışıyor adeta. Kur bir özel şirketle ortaklık onunla çalış veya Baykara kısmi ortak ol ama yaparlarmı o zaman Selçuk Paşa'nın parçacıkları gider. Adam milyar dolar kar etmiş devlet desteği ile, iş bağlantılarını devlet kurmuş , tüm gerekli şeyleri devlet şirketlerinin eliyle sağlamış, burada bunları yazınca bazı tuhaf tipler reise laf sokuyon Baykara haksızlık yapıyn diye saçma sapan cevap veriyorlar. Ortada haksızlık yapılan tek şirket ASELSAN ve dolayısıyla yatırımcısı bizler. Aselsanın yöneticileri aptal diyorum kızıyorlar ama aptal değil lafımı geri alıyorum Baykara çalışan hainler. Burada ASELSAN a yatırım yapıp bu yönetimi veya aselanu sömğren Baykarı Selçuk bayraktar ı savunmajta bir başka ilginç kafa yapısı. Eskiden fetöcğler yapardı böyle vatan millet Sakarya paralar bana paralar bana. Konuşana sen haiinsin baka adamalr vatan için Türkçe için dünyada çalışıyır derlerdi. Bir devlet millet sevdalısı olarak yapılanlar zoruma gidiyor. Bu kadar olmamalı yazınca saçma salak tepki verenlerde azcık düşünmeli bu dediklerimi. Birde bana altılı masa yok siyaset yapıyorsun reise gizli laf sokuyorsun diyenler olunca kan beynine ayrı sıçrıyor tutamıyorum kendimi :)))
açıkçılarla nakitçiler arasında bir savaş yaşanıyor, bakalım kim kazanacak bunu haftaya anlayacağız.
Son kurşunlarıda sıktım, ya herro ya merro
hisse 3$ üzerine attığından bu yana 3$ desteği 4 defa çalışmış ve hızla 3.10$ üzerine gelmiş, 3$ desteği çalıştığı sürece sıkıntı yok ama bir kırarsa sırayla 2.80, 2.60$ desteklerine hızla gelir.
https://i.hizliresim.com/m0vtnjj.jpg
Yeni İş İlişkisi
ASELSAN, uluslararası bir müşterisinin kullanımına yönelik olarak toplam bedeli 59.368.579,- Euro tutarında bir satış sözleşme imzalamıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2024 yılında gerçekleştirilecektir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1094955
ASELS: 56.50 tl bazında güzel destek Orasıda Sn. junge bahsettigi 3$ seviyesi simdlilik 56.50-62.50 bant aralıgındayız.
bir üst bant 62.50-69.00 aralığıdır . İzleyip görecegiz hacim destekliyor Piyasa bozmaz da yatay da kalsa yetecek momentum yakalanmışken
İzliyoruz
Ytd..
Bile
Sent from my iPhone using Tapatalk
Çarşamba kim neden malı verdi yazmazsınız.Sonra perşembe günü piyasada hangi söylenti kimin tarafından çıkarıldı sonra çarşamba verilen mallar perşembe karanlık oda 4-5 lira aşağısından nasıl yerine kondu bilmezsiniz sonra bugün ne oldu zaten bilmezsiniz. Baykar 100 tane Cats alsa Aselsandan yılda 100 bin usd olsa maliyeti Aselsana 10 mln dolar o da 200 mln tl.Hadi diyelim bedavaya verdi ne tutar ASELSANIN cirosunda-bilançosunda ne önemi var?
Adamlar hazirandan bu yana tahtada yatırımcının içinden geçmişler kaldır indir indir kaldır dönen para mlr lar.
Ha bu arada tahta 1 E 3 gitmiş hemde bu parayı bir elin parmaklarını geçmeyen yatırımcı ya kazandı ya kazanmadı.
Önceki 5 yıl elinde olan tutan yatırımcı zaten kayıplarda.
Konumuz bir tek BAYKAR-ASELSAN ilişkisi zaten çözsek hepimiz milyarderiz.
Şirket Avyonikleri yapmış önemi yok F-16 yı modernize eder önemi yok en önemli şey bu ülke için SİPER yapar bir önemi yok.
Ha ben ne yaparım ortamdan rahatsızsam susarım olur biter hiç problem değil.
Ben kimse kimseyi de eleştirmesin de demiyorum.Ama bu tahtada fiyatlamanın BAYKAR ilişkisi ile zerre alakası yok bunu iyi bilelim.
Dostum Baykar bir örnek. Yol yapıyorlar yol. İhracat oranı nasıl yüzde on bir kalır Baykar yüzde 98 olur. ASELSAN bir dev yarın sağlık sektöründe ürün ihracatı yapacak iken bir başka özele hamalllık yaptırılmayacağını kim garanti eder. Şu anki yönetimin bu tavrına bakılınca. Aselsana şu an resmen nefes alacak kadar yaşa diyorlar. Hamal ol para kazanma diyorlar. Bak az eleştirdik gerekli yerlere ufak tefek ihracat kapları paylaşıyorlar dalga geçer gibi komik rakamlarla. Demek ki oluyormuş isterlerse. Üstelik teslimatlar bir kaç yıl sonrasına. Şu finansallarda yönetimin ve baykarın günahı var. Neyini savunuyorsunuz Allah aşkına. Adamlar vatan millet Sakarya paralar bana moduna girmişler. Kanadadan alamadıklarını aselsandan alıyırlar amanölü fiyatına. Rkaam önemli değil bu ahlaksız tavır bakalım daha neler yapıyor bizim bilmediğimiz ki aselsan bu saçma sapan finanslalları yaşıyor. Ha bire uçacak kaçacak şunu yaptık bunu millileştirdik . Neden yansımıyır kardeşim o zaman finansallaran ve ASELSAN bu saçma salak finnasalları yaşarken Baykar nasıl milyar dolar para koyuyor cebine. Sizler ASELSAN a mı Baykara mı yatırım yaptınız Alllah aşkına. Yatırımcı umuurnda değil yönetimin. Bizler için aldığı bir tedbiri söyle bana hamasi nutuklar dan başka
Merhabalar;
Sn Soul'a katılıyorum.
ASELS Tahtasındaki hareketler ile şirket yönetimi bilanço iş bağlantıları bunları ayrı tutmak gerekir.
Para güçtür piyasada Yeri gelir para teknigi de bozar bunu son 2-3 günde
BİST30a gelen satışlarla ASELS nın da 69.00 seviyelerinde n nasıl 56.50 destegine kadar verildiğini gördük.
Lakin burada önemli olan Momentum ve Hacim ile beraber tredin takibi olmalı..
Tabi uzun vade biriktiren tasarruf eden yatırımcılar zaten her fiyattan toplar o Ayrı mesele.
Saygılar
ytd.
Savunma Sanayi Baskanı İsmail Demir:
"2022 ihracat rakamlarını beklediğimiz ölçüde yakaladık ve aştık. 2023 için 6 milyar doları gözümüze kestiriyoruz, çok daha üstü de olabilir."
2023 yilinda ihracatini oransal olarak en cok artacak sirketin Aselsan olmasini bekliyorum.
Cunku Ihracaat potansiyeli yuksek bazi cok kritik projelerin test sureci bitiyor ve seri uretimi 2023 de basliyor.
İsmail efendi uyanıklık ve laf cambazlığı yapıyor. Mesela ASELSAN 2022 de 100 milyon dolar ihracat yaptı diyelim ve oransal olarak 2023 te yüzde üçyüz artırdığı zaman 300 milyon dolar yapar.
Baykar yüzde yüz artırsa 2 mikyar dolar üzeri para alır.
Şimdi demişya 6 mşlyar dolar savunma sanayi ihracat yaoacak diye. Oranları seviyor bu adam sormak lazım yüzde kaçı aselanın olacak bu 6 milyarın oranı versin bakalım. Seslerimiz beyefendinin kulağına gitmeye başladı dahada gidecek Twitter de burada YouTube'de ulaşıyruz bir kaç kişi ile şimdilik. O bir kaç kişi yakında bir çok kişi olacak inşallah. Yok öyle biz yatırımcıyı es geçip Baykarı zengin etmek. Oran diyor hala işi yokuşa sürüyor. Bir rakamının on katı on eder yüz rakamının ise bin. Hangi rakamın oranını kastediyor ben gayet iyi anladım hala üç kağıtçılık pelinde belli ki