Karşılaştırma yapabilmek adına 1986'ya kadarki dönem için takip edebildiğim veri kaynaklarını kullanıyorum.
yerli ve milli Tüik :) tabi tüikte 1986'ya kadar veri bulamazsınız o da ayrı konu
Printable View
Karşılaştırma yapabilmek adına 1986'ya kadarki dönem için takip edebildiğim veri kaynaklarını kullanıyorum.
yerli ve milli Tüik :) tabi tüikte 1986'ya kadar veri bulamazsınız o da ayrı konu
Bir de şöyle bir karşı atağa geçeyim;
Hadi benim kullandığım metodu bir yana bırakalım ve saf grafik verilerine göre 5 cent zirvesi hala aynı diyelim.
Zaten pek çok hisse son 3 yılda endeksin 5 cent olduğu 2013 değerini yakalayıp geçmedi mi? Buna yeni halka arzların muazzam performanslarını da ekleyin. Daha fazlasını istiyorsanız oturup yapay zeka çipi tasarlayalım :)
Zaten ABD'de endeks rallisini belli hisseler sırtlıyor yoksa ne şirketler var 10 yıl önceki fiyatına inmiş...
Aynen bunu. Dolar bazında hesaplanmış son 3 çeyreğe bir bak. 4. çeyrek için yaklaşık bir rakam var zaten. Hepsini eklersen 2024 sonu itibariyle GSMH 1.4 trilyon dolara yakın çıkıyor. Dolar kuru tabii 2024 ortalaması alınacak. Bu rakam PPP esaslı GSMH değil, cari GSMH. PPP esaslı olan bunun 2 katı gibi.
Ülker başlığında koyu muhabbet var. 15 lirayken almayanlar 120 lirada birbirlerine bisküvi atarak kavga ediyorlar :halay:
Eğer bilimsel bir yol izlenecekse, klasik çan eğrisi mi baz alınacak yoksa Leptokurtic'in fat tails versiyonu mu? Bunlar önemli detaylar çünkü tüm denklemi etkiliyorlar. Belki de bilimsel takılmayıp tecrübeye dayalı ampirik bir yöntemi uygulayacak.