Originally Posted by
frecell1998
Hocam şöyle yorum yapayım en az 30-40 milyon zarar bekliyordum. Normalde de döviz artışı nedeniyle o şekilde gelmesi gerekiyordu. Ancak bilançoyu incelediğimde... Bilanço içerisine saklanmış bazı bilgiler gördüm... bunlardan bir kaç tanesini yazayım isterseniz. (Yani neredeyse kar gelecekmiş zorlama ile zarar açıklanmış)
aaral banka olan borç 850 bin euro oranında azalmış (bu borçla ilgili bir gelişme olabilir)
akbanka olan 9,345 milyon euroluk borç yani yaklaşık 36 milyonluk borç. TL ye çevrilmiş ve 23116 milyona düşmüş yani ya ödeme yapılmış ya da yapılandırılmış...
Güven Varlığa olan 11500 milyon euroluk borç yani 51 milyon TL lik borç TL'ye çevrilmiş ve 35850 TL ye düşürülmüş. burada da ya ödeme ya yapılandırma var...
şirketin borçlarını yapılandırdığı (bana göre) ve döviz borçlarını TL'ye çevirdiği izlenimini veriyor. Sadece bu iki borçtan şirket 30 milyonluk kar yazmış...
bu karı eritmek için de geçen bilançoyu düzeltmek amaçlı değerlendirdikleri stoklar 32 milyon olmuştu bu sefer onu 25 milyonlara kadar düşürmüşler...
Yani kısaca hem aareale cüzzi miktarda bir ödeme yapılması ve diğer borçlarda TL'ye dönülmesi ve indirim alınması, muhtemelen diğer borçlarla ilgili özellikle de aareal bankla ilgili de bunun gibi pazarlıkların devam ettiği, bunun için de bilanço ve tahtada bazı ayarlamalar yaptıkları izlenimini veriyor.
İnş. Yakın zamanda iyi haberler alırız... Bilançoda ki en önemli haber bence bazı borçlarla ilgili ödeme veya yapılandırma yapılıp dövizden TL'ye dönülmesidir...