Sayfa 695/964 İlkİlk ... 195595645685693694695696697705745795 ... SonSon
Arama sonucu : 7712 madde; 5,553 - 5,560 arası.

Konu: KERVN Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.

1. Hocam şöyle yorum yapayım en az 30-40 milyon zarar bekliyordum. Normalde de döviz artışı nedeniyle o şekilde gelmesi gerekiyordu. Ancak bilançoyu incelediğimde... Bilanço içerisine saklanmış bazı bilgiler gördüm... bunlardan bir kaç tanesini yazayım isterseniz. (Yani neredeyse kar gelecekmiş zorlama ile zarar açıklanmış)

aaral banka olan borç 850 bin euro oranında azalmış (bu borçla ilgili bir gelişme olabilir)

akbanka olan 9,345 milyon euroluk borç yani yaklaşık 36 milyonluk borç. TL ye çevrilmiş ve 23116 milyona düşmüş yani ya ödeme yapılmış ya da yapılandırılmış...

Güven Varlığa olan 11500 milyon euroluk borç yani 51 milyon TL lik borç TL'ye çevrilmiş ve 35850 TL ye düşürülmüş. burada da ya ödeme ya yapılandırma var...

şirketin borçlarını yapılandırdığı (bana göre) ve döviz borçlarını TL'ye çevirdiği izlenimini veriyor. Sadece bu iki borçtan şirket 30 milyonluk kar yazmış...

bu karı eritmek için de geçen bilançoyu düzeltmek amaçlı değerlendirdikleri stoklar 32 milyon olmuştu bu sefer onu 25 milyonlara kadar düşürmüşler...

Yani kısaca hem aareale cüzzi miktarda bir ödeme yapılması ve diğer borçlarda TL'ye dönülmesi ve indirim alınması, muhtemelen diğer borçlarla ilgili özellikle de aareal bankla ilgili de bunun gibi pazarlıkların devam ettiği, bunun için de bilanço ve tahtada bazı ayarlamalar yaptıkları izlenimini veriyor.

İnş. Yakın zamanda iyi haberler alırız... Bilançoda ki en önemli haber bence bazı borçlarla ilgili ödeme veya yapılandırma yapılıp dövizden TL'ye dönülmesidir...
    YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...

2. Eee şirket e ait tüm mal varlıkları değerlendirilecek Aaa şirketi ile anlaştık demediler mi? Hani nerde blançoda niye yok?

3. Hocam biliyorsunuz degerlemeler (alim-satim veya stoklar gb haric, ust kullani.m haklari haric) direk bilancoya etki etmez...

Sadece dip notlar veya kap haberinde yayimlanir bunun tek istisnasi gyo sirketleridir.

Sorunuza gelince daha zamani gelmemis demek ki zamani gelince oyle haberler verirki hepimiz sasariz

Ancak yapilandirma ve borclarda indirim yapilabilir diyorduk. Bu bilancoda bunu yapmislar...

Bazi bankalarla anlasip doviz borclarini hem TL ye cevirmisler hem de buyuk oranda indirim almislar...

Muhtemelen diger alacaklilarla da bu tip indirim gorusmeleri yapiyorlardir. Hepsi sonuclaninca aciklama yaparlar. En onemlisi aareall bank ona da 850 bin euroluk odeme yapilmis gozukuyor.

Bir sey ceviriyorlar ama... Hayirlisi diyelim.

Su anda aciklamamalari sirket menfaatine sanirsam

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. "... akbanka olan 9,345 milyon euroluk borç yani yaklaşık 36 milyonluk borç. TL ye çevrilmiş ve 23116 milyona düşmüş yani ya ödeme yapılmış ya da yapılandırılmış..."
    Akbank a verilen 43 mlyn luk teminat verilen hisse ye karşı verilen boruç mu bu syn Frecell1998 ?

5. Muhtemelen hocam

6.  Alıntı Originally Posted by frecell1998 Yazıyı Oku
    Hocam şöyle yorum yapayım en az 30-40 milyon zarar bekliyordum. Normalde de döviz artışı nedeniyle o şekilde gelmesi gerekiyordu. Ancak bilançoyu incelediğimde... Bilanço içerisine saklanmış bazı bilgiler gördüm... bunlardan bir kaç tanesini yazayım isterseniz. (Yani neredeyse kar gelecekmiş zorlama ile zarar açıklanmış)

aaral banka olan borç 850 bin euro oranında azalmış (bu borçla ilgili bir gelişme olabilir)

akbanka olan 9,345 milyon euroluk borç yani yaklaşık 36 milyonluk borç. TL ye çevrilmiş ve 23116 milyona düşmüş yani ya ödeme yapılmış ya da yapılandırılmış...

Güven Varlığa olan 11500 milyon euroluk borç yani 51 milyon TL lik borç TL'ye çevrilmiş ve 35850 TL ye düşürülmüş. burada da ya ödeme ya yapılandırma var...

şirketin borçlarını yapılandırdığı (bana göre) ve döviz borçlarını TL'ye çevirdiği izlenimini veriyor. Sadece bu iki borçtan şirket 30 milyonluk kar yazmış...

bu karı eritmek için de geçen bilançoyu düzeltmek amaçlı değerlendirdikleri stoklar 32 milyon olmuştu bu sefer onu 25 milyonlara kadar düşürmüşler...

Yani kısaca hem aareale cüzzi miktarda bir ödeme yapılması ve diğer borçlarda TL'ye dönülmesi ve indirim alınması, muhtemelen diğer borçlarla ilgili özellikle de aareal bankla ilgili de bunun gibi pazarlıkların devam ettiği, bunun için de bilanço ve tahtada bazı ayarlamalar yaptıkları izlenimini veriyor.

İnş. Yakın zamanda iyi haberler alırız... Bilançoda ki en önemli haber bence bazı borçlarla ilgili ödeme veya yapılandırma yapılıp dövizden TL'ye dönülmesidir...
    9,345 milyon dolar olacaktı... yanlışlıkla euro yazmışım... kusura bakmayın arkadaşlar

7. Normal bir hissede +%5 yaptırması gereken bir haber bunlar ne yapacak bakalım.son sert hareketleri görünce istese tavan da yaptırır ama niyet bozuk

8. Diger tarafta nam-i deger ixir4 yani muratordulu... Demiski 12 aylikla 3 aylik arasinda 1 milyon dusus var ben yapilandirma goremiyorum diyor...

Eyyy sayin ixir4 once soyledigim rakamlari bir zahmet bilancoyu acin 2017 12 aylikla 2018 3 aylikta karsilastirin...

Fark olmamasinin yada 1 milyonluk dususun sebebi doviz yukselisi olabilir mi???

Hey Allahim ya...

Akbank ve guven varligin 2017 dedeki alacagina bak birde 2018 3 ayliga...

Demek ki ixir4 hala gorev basinda...

Sayfa 695/964 İlkİlk ... 195595645685693694695696697705745795 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •