Bankalar doları yurt dışından bu oranlara borçlanacaklarına, yurt içinde şöyle 6-6,5 a çıkartsalar millet daha da dolarize olur.
Printable View
Bankalar doları yurt dışından bu oranlara borçlanacaklarına, yurt içinde şöyle 6-6,5 a çıkartsalar millet daha da dolarize olur.
Ayrıca 7 - 10 arası faiz ile dolar sendikasyon kredisi alan banka , bu parayı dolar olarak maliyetinden daha yükseğe bu ortamda nasıl verecek ? Piyasada zaten döviz geliri olmayan kurumsallar dahi dolar kredisi kullanamıyor diye biliyorum. Eee , döviz geliri olan da dolar kredisine ne ödeyecek , 11 - 14 arasımı ? Dolar kredisi ne civarda acaba , bilgisi olan var ise paylaşırsa memnun oluruz.
Ya doların daha da düşeceğini öngörüyorlar ya da durumları sıkışık mı ki?
Bankaların biz mudiler için en önemli sağlamlık rasyosu olarak en azından benim bildiğim sermaye yeterlilik rasyosu 12 den düşük olanında olmadığını sanıyorum. Hoş bankaların batmasında nakit akışının çok daha etkin olduğunu daha önceden de yaşadık, biliyoruz. Demirbank örneğindeki gibi.
Devlet bankalarını tenzih ederim , özel bankalar ancak kar ederse yaşar. Bunda herkes mutabık .
Belli ki dolar ihtiyacın var , ver 1 haftalık reklam aynen Denizbank ın yaptığı gibi , Şok , Şok , Şok şeklinde. Efendim de , 2 haftaya kadar dolarını getirene , %6 faiz veriyorum hem de İş Bankası güvencesiyle. Kim takar o zaman rodeoyu, burgeri,ing yi falan filan. Şahsen vademi bile bozarım . Aradaki %1 maliyet farkı ,oluşacak reklam giderinden çok daha fazla olur İş Bankası veya sizin yazdığınız gibi %10 a kadar borçlanan bankalar için. Elde edeceğin kaynağın maliyeti her şeyden önemli değilmidir bankalar için ? Yanlışmıyım acaba?
Fed bilanco kucultmesi yilbasinda baslarsa dolar faizi nolur bu durumda ?