sır
1.kimseye söylenmemesi, gizli tutulması gereken şey, giz.
2.insan aklının yeterince açıklık getiremediği şey.
"Doğa sırlarla dolu"
Sadece 2 kişinin bildiği veya hiç bilinmeyen,çözümlenmemiş olan SIR olabilir.
Printable View
Her zaman yarın ölecekmiş gibi yaşamakta fayda var, söylemediğim bir şey var mı diye dikkat ederim.
Adam öldü sırlar da yanında gitti diye bir şey olmaz bende. Bir yere yazmışımdır veya birisine söylemişimdir.
Fazla sır verilmemesinin nedeni de o olabilir.
Normalde herkes iyi ki ben benim, başkası da başkası deyip mutlu olmalı.
Geçen piramitleri bir çeşit soğuk çimento ile yapıldığını internetten buldum. Mısır Elon Mask'a işçiler yaptı cevabı vermiş.
Çimentodan yapılınca işin garipliği azalıyor ama incelemek için taş vermiyorlarmış.
Yaz unut. Önemli olan bir aktivasyon olması.
Zamanında yerde bir kağıt buldum, ilgimi çekti o konuda çok bilgi araştırdım. Eşim meraklı melahat derdi.
Tebi benim derdim genel sırlar, yoksa insanların sırları değil. Dediğim gibi kişiler ikinci planda önemli olan kavramlar.
Çimentodan olması makul diyebiliriz.
İlk çimentonun foseptik artıkları ile yapıldığını mühendis bir abimden duymuştum.
http://www.betonvecimento.com/ciment...tonun-gelisimi
Eski Mısırlılar MÖ 2000 yıllarında alçıyı bağlayıcı olarak kullanmışlardır. Mısır piramitlerinden alınan örnekler incelendiğinde harçların alçıdan yapılmış olduğu görüldü ve Mısır uygarlığında kireç bazlı harçların ilk defa, Büyük İskenderin Mısırı fethinden (MÖ 332) sonra Mısırın yönetimini bıraktığı komutanı I. Ptolemaios Soter döneminde, Amon surlarının restorasyonunda kullanıldığı saptandı. Orta çağda, 18. yüzyıla kadar, Avrupa ve Asyada kireç-puzolan karışımı hiç bir yenilik yapılmadan kullanılmış, hatta kalite olarak da geriye gitmiştir.