ges sektöründe dünya genelinde özelikle Çin de arz fazlası nedeniyle panellerde ciddi fiyat düşüşleri oldu..bunun yansımaları bizde de son bir yılda oldu...panel üreticilerinin zayıf olanları battı bile...geçen gün okuduğum bir makalede 50 veya 70 civarında yenilenebilir enerji sektöründeki şirketin kapandığını okumuştum...
şu anda ges yapmak çok uygun fiyatlarda ama bu ekonomik durgunlukta paraya ulaşmak sorun...zaten şirketler doğru dürüst satış yapamıyorlar...işte bu yüzden de bu ortamda ges yapmak şirketler için hala ciddi bir yük...finansal giderlerden dolayı...
ben 2006 yılından beridir (kuş gribi ve banvit alışım ) borsadayım...borsadan çıktığım günleri saysam herhalde toplamda 20 gün nakitte kalmamışımdır...son pandemide de fuul hisselerdeydim....her türlü kötü olayı gördüm borsada...çoğu sefer o sıkıntılı günlerde dahi kazandım...son iki rallide de bizzat en uygun fiyatlarda bulundum (yenilenebilir enerji ve yazılım rallileri )....
kazanmanın zor olduğu bir döneme girdik ama buna rağmen çok umutluyum...son iki yıldır neredeyse prim yapmamış emtiya sektörünün artık ralliye gireceğini düşünüyorum...berkosan gibi bebek hisseler ise borsada şartlar ne olursa olsun kazandıracağını düşünüyorum...
gyo ,çimento,demirçelikteki hareketlenmeleri son iki yıldır çok ucuz kalmalarına veya kentsel dönüşüm ile ilgili adımların atılabileceğine de bağlayabiliriz...ayrıca artık ekonomilerde faiz indirme süreçleri başladığı için bu sektörlerin canlanmasına da bağlayabiliriz...bu arada kentsel dönüşüm ile ilgili olarak en geç eylül aylarında o sürecin başlayacağı konuşuluyor...
demir çeliklerin hareketlenmesinde rusya-ukrayna savaşının da etkisi olabilir...çünkü tanklar ,toplar ve her türlü savaş aleti demir çelikten yapılıyor...ne yazık ki o savaşın gittikçe büyümesi insanlık için büyük tehlike oluştururken ekonomik olarak bakıldığında da demir çelik şirketlerinin kıymetinin artmasına neden oluyor...