Mukemmel tespit joseph hocam. Bence bizim millet olarak kicimizda kurt oldugu icin islem yapmadan duramiyoruz. Bu nedenle de hep rallileri kaciriyoruz.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Mukemmel tespit joseph hocam. Bence bizim millet olarak kicimizda kurt oldugu icin islem yapmadan duramiyoruz. Bu nedenle de hep rallileri kaciriyoruz.
Sayın JOSEF DE SOUZA;
Kısa vadede al-sat yapmanın herkes için uygun bir strateji olmadığı tespitine katılırım veya Kordsa , "uzun vade düşünülmesi gereken bir şirket" tespitine de...
Sizin tespitiniz bunlar olsa size de katılırdım.
Oysa siz "teknik analizi biraz abartmış durumdayız ülke olarak" şeklinde bir tümdengelimle başlamış,
"teknik analiz veya kısa vade al satta para kazanmak imkansız" diyerek mutlak bir doğrudan(!) söz etmiş,
"para kazanmanın tek yolu"na atıfta bulunmuş,
bu mutlak doğrularınızı da "ekonomi" mezunu olmanız ile desteklemişsiniz.
" sizin teknik dediğiniz olguyu bilanço çizer ve son sözü de bilanço söyler" gibi herkesin katılabileceği bir tespit ile de kendi inancınızı sağlamlaştırma çabası göstermişsiniz.
"yanlış anlaşılmasın grafik gereksizdir saçmadır demiyorum ama..." ile de aslında yok saydığınız diğer görüşlere de jest yapmışsınız.
Oysa sadece;
-"kordsa gibi agresif büyüyen bir şirkette risklidir ve gereksizdir. 7.50 maliyetle 3 aydır 1 lot işlem yapmadım düşer çıkar farketmez hissenin benim bilanço çarpanlarıma göre 15.78 ederi vardır. bu marjı neden teknik analiz için riske edeyim. bütün gelirleri döviz üzerinden olan organik büyümeden çok inorganik olarak büyüyen bu şirket için şuan ki fiyatlar bile kelepir."
deseniz tartışılacak hiçbir tarafı yokmuş.
Öte yandan; ekonomist kimliğinizle hisse pazarının hacmini(yani temelini) oluşturanın, herkesin beklenti, hedef ve vadelerinin farklı oluşunu yok saymanız... Herkesin kabul edebileceği tek bir doğru veya davranış biçimi olsa pazar denilen şeyin olmayacağını da göz ardı etmişsiniz.
Bol kazançlar dilerim.
Oysa siz "teknik analizi biraz abartmış durumdayız ülke olarak" şeklinde bir tümdengelimle başlamış,
"teknik analiz veya kısa vade al satta para kazanmak imkansız" diyerek mutlak bir doğrudan(!) söz etmiş, ünlem işareti koyarak tam ters noktada olduğunuzu ilan ettiniz. peki sizin daha önceki yorumlarınız listenin arka sayfalarında mevcut size göre hissenin 8.50 de direnci vardı 9.20 de direnci vardı suan hisse 10.59 u gördü ama siz hala buradasınız. benim yukarıda yazdıklarım kordsa için elbette beni bağlar benim çarpanımın olan 15.78 olması da beni bağlar ama benim buradaki nihai gayem kordsa değil x şirketi y şirketide olabilir. borsada günlükçü kim olursa olsun anında adama cezayı keserler.çok net şekilde tekrar söylüyorum kısa vade al satta kimse para K-A-Z-A-N-A-M-A-Z. Bu bir tümevarım teori değil kanundur K-A-N-U-N. örnek olarak Türkiyenin en büyük borsa yatırımcısı olan ismail tarman'ı baz alıp hayatını okuyabilirsiniz.
Önemli olan para kazanmaktır, teknik ya da temel fark etmez kim nasıl kazanabiliyorsa öyle kazansın bence. Benim tespitim, öncelikle temel analiz ile alınacak hisseyi belirleyip sonrasında nokta atışı alımlar için teknik analiz'i bir gösterge olarak kullanmak en mantıklısıdır.
Teşekkürler tavsiye için. İncelerim.
Ancak bold bölümler zaten uzlaşmamızın mümkün olmadığını gösteriyor.
Periyotlar, direnç, destek vb. kavramları araştırmanızı öneririm.
Benim inancım sizinkinin tam tersine, orta-uzun vade yükseliş trendi içindeki hisselerde al-sat yapmak "karlı olabilir".
Bakın sizin gibi "mutlak bir doğrudan" söz etmiyorum. "Olabilir" diyorum.
Hangi koşullarda?
Tespit edilmiş bir kanal içinde hareket eden hisselerde, teknik bilgi ve uygun psikoloji ve disiplininiz olması ön koşulu ile.
Ayrıca "8.50 de direnci vardı 9.20 de direnci vardı" demişim. Eeee var işte! Grafik aşağıda.
Grafikte işaretlenmiş kırmızı noktalar günlük grafikte direnç görevi görür. Direnç denilen şey sizin düşündüğünüz gibi,
"ebediyen aşılamayacak engeller" değildir.
Yukarıda sözü edilen vasıflara sahip birinin işaret edilen dirençlerde uygun gördüğü kadar satıp, destek çizgisi yakınında alması mı mantıksız geliyor size?
Neyse belli ki uzlaşabileceğimiz bir konu değil. Forumu da meşgul etmeyelim.
Gönlünüzce olsun.
https://image.ibb.co/jJkZ9U/kords.png
Hah! Meselenin özeti bu ağzınıza sağlık.
Ben temel analizi bilmiyorum. Bilsem de o kadar uzun vade yatırım yapmaya uygun değilim vade, portföy açısından.
Ama "temel analiz saçmalık", "ülkece temel analize gereksiz değer veriyoruz" falan demenin lüzumu var mı?
Yöntemler, araçlar, risk algısı, vade farklı olabilir.
Mesele kazanabiliyor musun? Bitti.
Neyse. Gereksiz gönderiler oldu. Affola.
citiye 2 günde 533 bin daha geçti veren emeklilik fonu hadi hayırlısı bakalım adamlar hala mal alıyor
ama şu var hacimsiz salındı inş çıkışıda agresif olur
Sn Josef 750 maliyetle alım yapmışsınız fakat forumu okumaniza rağmen şimdi yazmissiniz? Sebebini bilmesemde keskin bir yazı olmuş. 2015 den beri düzenli alım yaptığım birkac sirketten biri. Ve bu süreçte grafik nasıl bir durum gecirmisiz gayet açık ve hiçbirşeyin garantisi olmadığını söyleyen bir grafik bu. Dediklerinizï ne kadar doğru bulsamda ne yazıkki bu sürece ters orantılı. Ki bu zamanda belli olmadı ki şirketin büyüyeceği uzun bir zamana yayılmış durumda, yani bu kadar ciro yapıp %6-8 kar marjı bilancoya komik geldi her dönem.
Pek teknik bilmesemde doğru olmadığıni kabul edemem, en azından psikolojik olarak var olduğunu kabul ediyorum bunlarinda direnç ve destekler göstergesidir.
O zaman neden 750 den aldınız ya da 660 dan almadiniz ya da 870 den? Ya da bu hissenin verdiğiniz rakamı göreceginin garantisindeki rakam sadece temel ise bir çok hisse var yaptığı karlar ile sizin yaptığınız hesaba göre ederiné gelecek. Para (temel) tekniği çizer ama ne tarafa?
Teknige gore alim yapmis olsaydim hem maliyetim cok daha dusuk hemde lot sayisi daha cok olacakti belkide. Ama diyeceksiniz ki neye gore teknik? Bende diyecegim ki 908 den 583 e niye dustuyse ona gore. Peki 3 ayda ne degistide 10 u gecti. Saygılar.
Sabırla ayın 20 sinden sonrasını bekliyorum o zaman artık bollinger falan dinlememesi lazım
İnşallah Allah utandırmasın
Onlar gün içi açığa aldıklarım yahu can sıkıntısına 😀
merhaba kardesim.
oncelikle ben konusacagimi konustum anlatacagimi anlattim ortaooul siralarinda tanistigim hisse senetleri ile bugune kadar gecen surese 1 allahin kulu yokki teknik analiz ve al satta para kazanmis olsun bu konuda cok netim ve kimse aksini idda edemeyecek. 1 kisi karsima gelsin ve ben teknik analiz alsatta para kazaniyorum desin ve bunu bana ispatlasin bildigim butun herseyi anbitibari ile çope atarim. sen diyosunki neden dusukten almadinda 7.50 den aldin cinki 5 iken hisse pahaliydi 7.50 de ucuzladi.
Bak son cümlen teknik analiz içeriyor 😅
Bende öyle diyecektim. :) alemsiniz.
İnanın 2013 sonrası hisse birikimine basladım. Diyorum ki bu şirketler güçlü karda yapiyor, internettende cesitli hisse ederı hesaplaması var temele göre değişik varyasyonlar da dedim. Eeee kodumun hisseleri bi iniyor bi çıkıyor. Bunun bir şeyi eksik dedim ama öğrenené kadar geçti tabi. Bilseydim düzenli almazdim diyecem ama hala bilmediğim için yine beceremiyorum. Sonucta sn josef in dediği gibi iyi kardayim ama dovız bazlı değil. Kişilerin durumları zamansal maliyet ve ihtiyacsal olarak değişir. Kimse hissenin nereye gideceğini bilemez bilse zaten satmaz. Bu yuzdende alıp satanlar kar cebe yakışır der, biz uzuncularda temettüyu bekler. Saygılar ytd.
spenic kardeşim sen şimdi diyosunki kişilerin durumları zamansal maliyet ve ihtiyacsal olarak değişir dedin ya bu sözüne saygı duyarım ancak yine kabulu tarafımca mümkün değil. hisse düşer çıkar elbette düşecek çıkacak tahtayı yapan spek maliyet düşürmek isteyecek yukardan atlayanları dökmek isteyecek kordsada kaç defa silkeleme yaptı ve kaç defa teknik aşağı boyun kırdı ben bilançoya güvenmesem 50 defa hisseyi satmıştım hemde aldığım fiyatlara satmıştım. trade yapmak kolay iş değil bu tarde sonunda teknikçiler dökülecek bilançocular KAZANACAK.
He bu arada sadece temettüye oynasam kordsa değil adana taşırım
bugün normal gün olsa artı yapmalıydı ama piyasayı kullanıp yine ağacı sallamak isteyecektir yine de 2.seanstan umudum var nasip gerisi
tahtanın alt kademeleri bomboş sanırım yine bir dolap dönüyor olabilir. buradan hissenin kalkacağını düşünüyorum ancak doların gevşemesi hissede bir nebze baskı oluşturabilir. merkez bankasının yl sonu dolar kuru beklentisi 6,60 bu rakamlara göre kordsanın çok iyi kar açıklayacağını düşünüyorum.
zaten endeksi takmıyor usd odaklıhareket ediyor dolar düştükçe aşağı sürüyor papaz salınmazsa bu iş olur sanki
düz mantık halka veriyorlar doları alırlar gibi
Ipneler taradi asagi karanlikta
Harbi ya bu kadar da acımasızlık olmaz 10 kademe basmak nedir boğdu resmen şeref yoksunu
Garandan basmışlar karanlık odada öyle böyle 10.15 altı kapattı sabır çektirmeye devam son gülen iyi güler inş
10 Ekim itibariyle Yabancı Oranı yükselmeye devam ediyor. %46,05
Dolar bazlı yükseliş trendi devam ediyor. 1,80$ üzerinde kapanışlar yeni yolculuk olabilir.
3. Çeyrek Ciro Tahminim: 2.500.000.000 TL
3. Çeyrek Ana Ortaklık Payları Tahminim: 195 milyon TL
Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Yazdıklarımın hiçbiri gerçekleşmeyebilir.
Zaten haftalıkta 1.80 usd direncini zorlayıp kapamayı bekliyordum ama böyle olmaz dolara öyle vurdular ki bizimki tl bazlı yükselmeden zaten dirence geldi yani dolar düşecek varantı alsam kesin 7 olurdu bendeki de şans ya
Bu hafta dinlenerek geçirecek heralde tam cacık modunda