Alıntı Originally Posted by JOSEF DE SOUZA Yazıyı Oku
arkadaşlar uzun zamandır forum okuyorum faydalı yazılar görüyorum ancak teknik analizi biraz abartmış durumdayız ülke olarak. teknik analiz veya kısa vade al satta para kazanmak imkansızdır. burada para kazanmanın tek yolu var hissenin temel analizini yapar orta veya uzun vade hedefine gelir satarsın. bunu ekonomi mezunu olarak söylüyorum. sizin teknik dediğiniz olguyu bilanço çizer ve son sözü de bilanço söyler. şu da yanlış anlaşılmasın grafik gereksizdir saçmadır demiyorum ama kordsa gibi agresif büyüyen bir şirkette risklidir ve gereksizdir. 7.50 maliyetle 3 aydır 1 lot işlem yapmadım düşer çıkar farketmez hissenin benim bilanço çarpanlarıma göre 15.78 ederi vardır. bu marjı neden teknik analiz için riske edeyim. bütün gelirleri döviz üzerinden olan organik büyümeden çok inorganik olarak büyüyen bu şirket için şuan ki fiyatlar bile kelepir.
Sn Josef 750 maliyetle alım yapmışsınız fakat forumu okumaniza rağmen şimdi yazmissiniz? Sebebini bilmesemde keskin bir yazı olmuş. 2015 den beri düzenli alım yaptığım birkac sirketten biri. Ve bu süreçte grafik nasıl bir durum gecirmisiz gayet açık ve hiçbirşeyin garantisi olmadığını söyleyen bir grafik bu. Dediklerinizï ne kadar doğru bulsamda ne yazıkki bu sürece ters orantılı. Ki bu zamanda belli olmadı ki şirketin büyüyeceği uzun bir zamana yayılmış durumda, yani bu kadar ciro yapıp %6-8 kar marjı bilancoya komik geldi her dönem.
Pek teknik bilmesemde doğru olmadığıni kabul edemem, en azından psikolojik olarak var olduğunu kabul ediyorum bunlarinda direnç ve destekler göstergesidir.
O zaman neden 750 den aldınız ya da 660 dan almadiniz ya da 870 den? Ya da bu hissenin verdiğiniz rakamı göreceginin garantisindeki rakam sadece temel ise bir çok hisse var yaptığı karlar ile sizin yaptığınız hesaba göre ederiné gelecek. Para (temel) tekniği çizer ama ne tarafa?
Teknige gore alim yapmis olsaydim hem maliyetim cok daha dusuk hemde lot sayisi daha cok olacakti belkide. Ama diyeceksiniz ki neye gore teknik? Bende diyecegim ki 908 den 583 e niye dustuyse ona gore. Peki 3 ayda ne degistide 10 u gecti. Saygılar.