Anlaşılan bu çeyrekler bitirecek bizi. Kaç çeyrek geldi geçti biz halen çeyrek bekliyoruz. Durum vahim desene.:whistling::whistling:
Printable View
Eleman basa basa deli etti hisseyi.. Satış girip baskılıyor..Bunların filmi büyük olacak bakalım bekleyelim..Dışardaki lotları alamıyacağını halen anlamadı denyo.. Aç önünü hissenin yukarılarda veririz patron..Yok öyle üç kuruşa köfte..ytd
Aynen, kendini çok uyanık sanıyor.
Endeks yine 118 binlere dayandı ama hisseyi 6 üstüne atsam mı diye düşünüyor, buradan mal gelmez, mal kaybedilir ancak.
Öncelikle pd/dd 1 üstüne gelsin, en azından mal istemeye yüzün olsun.
Tahta bomboş, arasıra yukarıya 20 binlik lot yazıp silerek komik durumu düştüğünün farkında değil.
Bu adamlar bu hisseyi bir şekilde yukarıya taşıyacaklar. Bunun için ellerinde tek realite 1 çeyrek bilançosu var. Güzel bir bilanço ike çok rahat hisseyi yukarıya taşıyabilirler. Bence bizim için 1.çeyrek bilanço çok önemli olacak. Ytd
Ne bilançolar görürüz daha durun bakalım...
Göreceğimizi gördük. Allah sonunu hayır etsin.
Önce sermaye tavanı dendi sonra 4. Çeyrek bilanço hatta araya birde temettü falan katıldı. Şimdi beklenti 1. Çeyrek bilanço oldu. Yahu ya siz borsadan anlamıyorsunuz yada mahsus yapıyorsunuz. Arkadaşlar şu takaslara bir bakın.
Kim alıyor kim satıyor reel de ne olmuş? Hisse evet ucuz peki ya Bist nerde?
Peki ya ilk bilanço da iyi gelmezse ne olacak?
Yani demem o ki alıyorsanız acele etmeyin. Yavaş yavaş toplayın. Ve aklınızda bir rakam olsun uzuncu olun.
Aksi halde yarın bu gün burada beklenti öne sürenleri zaten bulamıyacaksınız.
Borsada öyle kolay ihya olmak yok. Akıl zaman ve hamle önemlidir.
Bol kazançlar...
Hisseye yeni girenler vardır elbet ama genel olarak uzuncular çok sanki, bekliyeceğiz ve göreceğiz. Ben Yatırım maksatlı bakıyorum, illa kazanacağımın bir garantisi yok. Kendim araştırdım ve hissedeyim, fiyatın ne olduğundan çok neye sahip olduğum önemli diye düşünüyorum. Aslında ekranı kapatıp bir müddet bakmayadabilirim. Sanki doğrusu bu gibi. YTD.
Sn Pinokyo, Çin porselenine vergi geldi Kutpo için güzel haber, sermayesine yakın kar açıklıyor. Satışları artıyor, öz sermayesi büyüyor. Bu şirketin bilançolarına bakmayacaksın da neyine bakacaksın..Takaslara bakıyoruz. Yabancı çekti gitti..Emeklilik fonları topluyor..Açıklayacağı güzel bir bilanço ile gidenler gerisi gelir.. KUTPO'ya bu kadar olumsuz bakıp hisse toplayanı görmedim inanın. Biz iyi olacağını düşünüp pozisyonumuzu koruyoruz..Size bir bilgenin geçen yayınladığı bir nottan alıntı vereyim belki olayı kavramanıza yardımcı olurum.. 2017 1.çeyrek bilançosu kötü gelip 2017 yılını iyi kapatan şirketleri çıkartıp takip edin..Acaba ne diyor...
Bu adamlar ne zaman canları isterse o zaman beklenen bilanço gelir. Bunun ne zaman olacağını anlamak istiyorsak , tekniğin bize gösterdiği iki şey var.
Derki; bak burada bir uçurum var ama uçurumun altında bir nehir yatağı. Ya bu uçurumdan düşer ölürsün yada dikkatli bir şekilde o nehir yatağına inersin.
Ve ekliyor; Birde karşında şu zirve var.
Onu tırmanmak için acele etme!!!
Bu konuda sana takaslar yardımcı olacak, onları dinle diyor...
Elbette her zaman olduğu gibi Y.T.D.
İşte o global olaylar asıl 2019 da patlak verecek. O yüzden siz sakin olun. En dibe gelecek gibi , ev alıyormuş gibi yatırım yapın. Hep uyardım. Şirket içinden oldum. Belki yarın kim bilir bana kimlerden ne yakıştırmalar yapılacak. Ama and içtim. Ben hep doğru bildiğimi söyleyeceğim. Allah zalimlere fırsat vermesin inşallah. Amin.
Şahsen ilk çeyrek bazında 2017 nin 20 katı civarı net kar bekliyorum.
Alınan sipariş avansları ve de buna ilintili hammadde stokları tarihi rekorda,özellikle turizmdeki ertelenmiş talep kaynaklı olabilir.Yüksek kur ve yeni fabrikanın da katkısıyla ihracat oranı,miktarı da yükselmiş,daha da yükselecek gibi..Bana göre piyasadaki çöküşler alım fırsatı olur,bilançolar endişesiz beklenir.
Aynen, şirket iyi, sektörde lider, üretttiği kalite. Temel anlamda güzel, birgün fiyatlar ama ne zaman beli değil.
Piyasa yükselirken zaten eşlik etmedi. Gördüğüm kadarıyla hisse bir emanetçi tarafından denetleniyor, ufak ufak bularsa alıyor ama hisseyi hep stabil tutarak yapıyor.
Her zaman dediğim gibi bu hisse halka arz edildiğinden beri ilk defa yaklaşık 2 sene önce agresif bir şekilde arttı ve bunun tekrar etme olasılığı çok az nacizane buradaki yatırım yapacaklar dipten alıp birkaç kademeye oynaması kendi çıkarına olabilir.sirket sahibinin kağıt umurunda değil 😁 salmış çayıra,mevlam kayıra... herkesin aklı kendine...ytd...!!!
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
size dedim mahkemeye verelim diye bi kişi bile yazmamış mesaj atmamış
herkes burda ağlıyor gelin icraat yapalım tık yok :kahkah:
bu arkadaş ile pinokyoyu da şahit yazdıralım dedim.
bu arkadaş yazmış işte şirket sahibinin umrunda değil diye, demekki içeriden birisi.
kimse bana geri dönüş yapmadığına göre demek ki herkes halinden memnun nasıl biliyorsanız öyle yaşayın ozaman.
ayrıca bilanço ile de ilgisi yok hissenin zarar eden nice şirket 3-5 kat prim yaptı asuzu global 2-3 senedir zarar açıklıyor 2 side 4 kata yakın çıktı. bu hisse 2-3 senedir kar açıklıyor hisse düşüyor, bilançoyu taksa şimdi en az 20 tl olmalıydı
hisse de fiyat manipülasyonu olduğu belli gelin savcılığa verelim dedim tık yok,ne haliniz varsa görün.
daha da yaz mam bu hissede
pinokyo ve bu arkadaş sizlerin algısı ile oynayıp birilerinin ekmeğine yağ sürmeye devam etsin ki haklılar da
yazın kardeşim yazın
Sn sensitive, Bu adamlar ile mahkemelerde haklılığımızı ortaya çıkaracağımızı düşünmek büyük hata. Neyi ıspatlayacağız? bugüne kadar kim haklı çıkmış. Tamamen filmine uyduruyorlar her şeyi. Hakim karşısına çıktığında sana yasa böyle diyor ve olay başlamadan bitiyor. O yüzden maalesef bir çok kişi hakkını arayamıyor..Sistem sömürü düzeni.
F/K sı çok yüksek PD/DD abartılı hisseler var, hiçbir zaman böylesi hisselere cesaret edemedim. Kendi inancım, araştırmam ve doğrularıma göre KÜTAHYA PORSELEN doğru adres. İşlem fiyatı anlamsız olsa da önemsemiyorum. Çok fazla çanınızı sıkmayın. Bir gün çift hanelere geldiğinde geçmişte şöyleydi, böyleydi diyeceğiz. YTD.
Çok güzel bir yorum olmuş hocam
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hukukun üstünlüğüne inanan insanlar olması güzel ama tecrübelerimden öğrendiğim, Hukukun üstünlüğü yok Üstünlüğün Hukuku var
Sayın Sensitive'in hissede manipülasyon yapıldığı savına katılıyorum. Ama bunu ispatlamak için delil gerekmektedir. İşte onu bulmak çok çok zor. Ancak elinde delil olan varsa tabii ki savcılığa başvurmak lazım.
Ama hissenin asıl sorunu korkudan kimsenin bulaşmaması! Şu anda F/K, DD/DD olarak BİST'İN EN UCUZ ÜÇ KAĞIDI ARASINDA ancak korkudan alıcı gelemiyor. Niye çünkü absürd bilançolar açıklıyor diye düşünüyorlar.
Sayın 059 az önce tarihinde bir defa 2 sene önce agresif çıkış yaptı ve bunun tekrar etme olasılığı az diyor. Ya YANILIYOR ya da BİZİ YANILTMAK İSTİYOR. Eğer geriye doğru bakarsa en az 4-5 kez agresif çıkış hareketi yaptığını görecektir. Tekrar yapar demiyorum ama yanlış bilgi paylaşmanın anlamını da anlayamıyorum. (Hatırlatma olarak 2008 deki %1000 bedelsiz dönemini örnek verebilirim)
Sayın Uzun burun son paylaşımında doğru bir şey söylemiş ve benim yaptığımı önermiş. Küçük küçük al ve arsa yatırımı gibi düşün! Bir gün imar değişirse zengin olursun! Yok değişmezse arsa zaten orda duruyor! (Ama oda şimdi değil 1 yıl sonra diyor tabii ona katılamıyorum. Ne olacak PD/DD 0.50 mi olacak? ki maliyet bedelinden değerlenen bir sürü de yatırım amaçlı gayrimenkul varken!)
Bu arada Patron'a tekrar bir önerim olacak TAHTACI YANLIŞ İŞLER YAPIYOR! Bu kağıt değerine gelse en çok kazanacak kendisi! Merak ediyorsa ona anlatırım.
ytd kendime bile hayrım yok
hukuk mu dediniz?
ben denedim geçmişte, boyumun ölçüsünü aldım,,faturam 2000 tl karşı tarafın avukat parası,400 tl mahkeme masrafı 5 ay ertelenmiş ceza!hangi hukuk?hikayedir hukuk,adalet sarayları saltanat sarayları'dır bu ülkede.
namussuzun,********in güçlü olduğu yerde HAK ve ADALET aramaya
kalkışmayın,yanarsınız. sevgiler-saygılar
Elimde hisse olmadığı için bu şirket hakkında uzun süredir yazmıyordum. Daha önce yazdıklarım da muhtemelen eski forumda kalmıştır.
Şirketin bilançolarında herkesin hemfikir olduğu gibi bir tuhaflık var ve bunu büyük oranda pazarlama giderleri, kısmen de esas faaliyetinden diğer gelir-gider kalemi ile oynayarak ayarlıyorlar.Satış ve brüt karlılık rakamlarında çeyrek bazında büyük oynamalar olmamasına rağmen net karda çeyrek bazında büyük oynamalar görülüyor. Bir şirketin pazarlama giderlerinde çeyrek bazında 6-7 milyon tl lik oynama olması hiç normal değil. Keza esas faaliyetinden diğer gelir-gider farkının çeyrek dönemde 4-5 milyon tl farklılık göstermesi de normal değil. Hal böyle olunca bir çeyrekte 15 milyon diğer çeyrekte 3 milyon kar edebiliyor.
İthalata vergi gelmesi ve Çin'den gelecek porselenin pahalılaşması (kurların yukarı gitmesi sonucu) nedeni ile normal şartlarda 2018 yılında %20' nin üzerinde ciro artışı ile 50 milyon tl kar elde etmesi lazım ama yukarıda bahsettiğim soru işaretleri yüzünden kesin konuşmak zor.
Evet maalesef bu kalemlerle istedikleri gibi oynayabilirler. Sadece bu irket değil, birçok şirket bu kalemlerle kar rakamlarını mümkün oldukça azaltıyorlar.
Kütahya geçmişte incelemeye alınmış ve matrah artırımıyla durumu kurtardğını biliyorum, eskiler daha iyi bilir, sanırım 2016 yılıydı. Demekki hala ders almamışlar.
Buyrun 2017 yılı ile 2016 arasındaki fark...
20 milyon fark olur mu yahu, el insaf, tamamen onların insafına kalmış.
https://resmim.net/f/uEjClW.png
İthal porselene ekstra vergi ne zaman geliyor boyle birsey varmi arkadaslar
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
3 Mart 2018'de resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kutpo maalesef bu olumlu habere hiç tepki vermedi.
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/547920.aspx
https://www.profidanismanlik.com/sin...amping-Vergisi
Son iki çeyrekteki pazarlama giderleri detaylarına baktım. 9 aylık bilançoda ambalaj malzemesi giderleri 5.72 milyon tl den yıllıkta 14.48 milyon tl olmuş. Sadece son çeyrekte 8.76 milyon tl ambalaj gideri olmuş. Yani bu gider 9 ayın tamamında 5.72 milyon iken son çeyrekte 8.76 milyon olmuş. Son çeyrekte diğer çeyreklerden farklı bir satış rakamı da yok. Bu hiç normal bir durum değil.Acaba bu şirket üretip satmadığı malları mı son çeyrekte paketledi de bu gider bu kadar arttı diyeceğim ama iki çeyrek arasında stok farkı da çok az.
Diğer garip olan durum da sergi ve fuarlara katılım bedeli 9 aylık bilançoda 1.70 milyon iken yıllık bilançoda 1.49 milyon. Bu rakamda neye göre düşüş olmuş onu da anlamadım. Bu bedelde bir geri ödeme mi söz konusu acaba?
Bu şirket tam uğraşılacak bir şirket ama elimde uzun süredir uğraştığım başka bir şirketin hissesi olduğu için ikinciyi göze alır mıyım bilmiyorum.
Not: Faaliyet raporuna bakılınca şirket 9 ayda kullandığı kadar ambalajı son çeyrekte kullanmış (9 ay 1.936.176 ton, son çeyrek 1.925.741 ton)Hem bunu kullanmış olması garip hem de ambalaj fiyatının bu kadar artması garip.
Patron bilanço ile oynar
SPK bunu görmezden gelir
Sorumlusu Uzun burun olur
Ne dedik biz burda başından beri?
Hisse ucuz ama patron hisseye sahip çıkmıyor.
Ne dedik başka?
Gelecek olan bilanço dan umidinizi kesin!!! İyi bir bilanço gelmesi için patronun vicdanı önemli oda eşittir takas dedik.
Başka ne dedik peki?
Burada 30 50 kademe için takla atanlar olur dikkat edin carpılmayın , hisse düşecek dedik.
Peki ben içerden olsam buradaki yatırımcıları neden uyarıyım?
Kendi malını kakalamak varken , neden ve niçin bu işe kalkışayım?
Şimdi seni Allah'ın ve vicdanınla başbaşa bırakıyorum.
Bak çok değerli işten anlayan arkadaşlar da var burda.
En azından onların yazdıklarından yola çık.
Biraz kafa yor.
Hisseyi sana kimse zorla satmadı.
İster SPK ya Bimere ,Cimere şikayet et ister mahkemeye ver ama bana sataşma.
Bir bakalım teknik ne diyor? Takaslar ne durumda?
Sonra görüşmek dileğiyle.
Esen kalın...
Sermaye : 39.916.800
Fiili dolaşımdaki pay %24.19 ilk zamanlarda %25 idi, daha da azalmış, bu da ne anlama geliyo herkes bilir (yani piyasada lotların sadece dörte birinden bile az bir kısmı piyasada işlem görüyor)
Yaklaşık 9.655m lot piyasadayken sevgili patronumuz acaba piyasadaki malın da yüzde kaçını daha paketlemiştir diye çok merak ediyorum.
İnsanoğlunun gözü doymaz, şirketin geleceği parlak, haliyle lotların kıymeti de ortadayken hala baskıyla, bilanço oyunlarıyla hissenin öü kesiliyor maalesef.
Toplam farkın sahibi kim acaba, daha detaylı takas paylaşımı yapan olursa seviniriz.
Hissedeki hareketlere bakınca sanki piyasadaki mal da paketlenmiş izlenimi veriyor, sığ hareketler ve stabillik en büyük kanıt.
https://resmim.net/f/Xf8CJE.png
Sn cefaks , KUTPO'nun 1 yıllık takasını verebilir misiniz? Tşk'ler.