Burgan hesabı olmayan biri başvursa da öğrensek şu ürünü :)
Bana mt, dijitale geçerseniz artık orası ile çalışıyorsunuz dedi
Printable View
Yapay zeka botlar devreye girerse onların iletişimini çözmek zor olabilir.
Geçmiş tarihte 2 adet yapay zeka botu gizli iletişim için online bir savaş oyununun içine girip (örneğin call of duty, battlefiled) oradaki sanal karakterler üzerinden oyun içinde buluşup oyundaki duvarlarlara kurşun sıkarak kurşunların duvarda isabet aldığı yerler ve atış sıklığı üzerinden epey detaylı bir şekilde haberleştikleri tahmin ediliyormuş.
İletişimin ispatı neredeyse imkansız, zira kurşunların duvarda bıraktığı iz ve konumunun yüz binlerce online oyuncu içinde kayıt edilmesi ve incelenmesi mümkün değil.
Her ikisiyle aynı anda çalışılmıyor. Dijital daha yüksek oran veriyor. Bugün arkadaşa 32 gün 29.75 verdi 150k ya. Tabela oranına takılmayın pazarlığa açık.
Üstadım haklısın ama ben o dayağı yememek için olaya şöyle bakıyorum: Yatırım tutarımı alıyorum dört ayrı parçaya bölüyorum.
1)TL Mevduat
2)Döviz Mevduat
3)Döviz Yurtdışı Mevduat (Haliyle Düşük Faizli)
4)Yastıkaltı
Ülkedeki-Yurtdışındaki gelişmelere(risk, faiz vs.) göre de bunların oranlarını değiştiriyorum. TL mevduatta yüksek faizi verene direk giderken, dövizde bugün canlı para istediğimde hemen ulaşabileceğim bankalara daha düşük oranlarla yatırabiliyorum. tL- döviz iniş çıkışlarını da yapabildiğim kadar alım-satım fırsatı olarak değerlendirmeye çalışıyorum. Bence bütün faizler yukarı gitsin, hem TR'de hem Dünya'da, yani benim hesabıma öyle geliyor :)
Birşey daha ekleyeyim burgan ile ilgili
Pazartesi oranlar değişecekmiş, artış olabilir dedi mt
T-Bank aradı: 28'lere çıkabiliyoruz gelmek istermisiniz dedi
Şekerbank mt aylıkta 1M ve üstüne 29-30 verebiliyoruz diye mesaj atmış
Haftaya konuşalım dedim ikisine de
Almanya'da, şu an ikametim yok kaldığım dönemde açmıştım, hesap aktifti, takviye ettim. Aynı şekilde Ukrayna'da da hesabım vardı, ancak güvenmediğimden para tutmuyorum, göndermiyorum, Almanya'ya göre yüksek faiz verdikleri halde. Yılı hatırlamıyorum tam ama 2009 olabilir, hesaptaki paraları çekmeye sınırlama getirmişlerdi. Vadesi gelmeyen mevduatı faizinden vazgeçerek dahi çekmeyi yasaklamışlardı vs. Türkiye'de faizlerin yüksek olması da başta yabancıların risk algısının yüksek olmasından kaynaklanıyor.
21.9.2018 tcmb fonlama verileri.
Likidite açığı: 166.5 milyar TL
Tcmb'nin ihale yoluyla repo kanalıyla kapattığı miktar: 160 milyar TL (faizi %24)
BIST o/n üzerinden kapatılan açık : 824 milyon TL (faizi %24)
TL depo kanalından kapatılan açık (muhtemel yeni üst bant) : 5.5 milyar TL (faizi muhtemelen: %25.5)
Böylelikle yeni sistemde ilk defa tcmb az da olsa tekrar üst bant koridorundan fonlama yaptı, bu nedenle fonlama faizi %24.06 ile politika faizinin üzerinde gerçekleşti.
Zor ama imkansiz degil 1mt ve ustune olabilir
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaslar .bir de euro tablosu yapalim.2.75 ustu bulamadim.euro en yuksek hangi banka da var ?
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BIST repo 25.50max
Refet hoca OVP'yi değerlendirmiş: https://www.youtube.com/watch?v=HFGzTqSevjw
Ben şunu anlayamadım, mesela ziraat bankasından 100k ihtiyaç kredisi alınca 12 ay sonra toplam ödeme 119k oluyor. Ama 100k krediyi %30 dan 12 ay faize yatırsak 129k oluyor. Yani ihtiyaç kredisi çekip faize yatırmak daha mı avantajlı bu durumda.
Vakıfta sigorta artı kredi tahsis ücreti dahil hesapladım... 10 bine 12700 ödeniyor... Yüzde 27.. Dayanma gücü olan her ay düzenli geliri olana sonunda bu mevduat faizleri ile(iddaa edilen 30 oranı için) net yüzde 3 kar bırakır.. 10 binde 300 lira... 100 binde 3000.. Bunu fark edip yapan godoman var mıdır?
100 bin tl çektiğinde dosya parası şu bu kesinti ile 119 bin olur toplam 120 bin tl buda ayda 10 bin tl bankaya ödeme yapacaksın demek.sen ilk ay 2900 tl faiz alsan üstünü anaparadan tamamlaman gerek. her ay bunu yaptığında hem ana para azalacak hem faizi azalacak. yani bir bakacaksınki elde ana para yok. eksiye düşmüssün.
denizlerimizin kıymetini bilelim kol kadar 700 gr palamut 12.5 lira heyy allah baba verdi mi veriyor işte yesin millet ..tava yap ..firinda patlıcanlı yap ,dön haşla etini sıyir palamut köftesi yap..bugulama yap ..ekimde lakerda yap yapta yap ...haa depfrize koyarken dikkatli olmakta fayda var soğuk tuzlu suda bekletip kanı iyice cikarsa daha güzel olur malum kanlı balıklar dipfrizde daha çabuk tat değiştir.