Adamın biri başka foruma 250 bin adet aldığını yazmış. Bunun gibi alan olursa epeyce mal dağılmış olabilir mi?
Printable View
Adamın biri başka foruma 250 bin adet aldığını yazmış. Bunun gibi alan olursa epeyce mal dağılmış olabilir mi?
Bu hissede noldu kim yapiyor operasyonu
Asunim'in 6 ay süreyle işlem yapma yasağı var. MKK'ya işlem gören tipe müracaatı yapan şirket an itibariyle yasaklı bir şirket ve MKK onayladıktan sonra bu hisseleri istese de satamaz. Birileri açığa satışlarla bu fiyatlara getirmekte hisseyi, kimsenin bir şey sattığı yok. Zaten istese de satamaz.
Bedelli icin kagidin 1 lira ustunde olmasi gerekiyor.ben sirketi aciktaki lotlarini toplarsa devlet musade etmez anlamadinda soyledim.eskiden vakif grubunda yaptilar bunu.
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanliz su forumda cikarken 1 allahin kulu yoktu.%50dusunce duruma bak.
Hocam adamların 54 milyon lotuna çökmüş zaten devlet. Maliyetleri Allah bilir kaç. Birde üstüne (atıyorum % 100) bedelli gelse hepten bitecekler. Asunim MKK'da işlem gören tipe dönüştürme yoluyla halâ mal yüklenmekte. Hesabıma göre 4-5 milyon lot daha bu şekilde yapsa sermayedeki oranı % 10 seviyesine gelecek ve KAP'a açıklama yapmak zorunda kalacak.
MKK onayından geçerek işlem gören tipe dönüşen hisseler burada satılıyormuş gibi bir algı çalışması yapılıyor. Yok böyle bir şey. SPK açıklaması gayet net.Alıntı:
"Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş (HLGYO) pay piyasasında
26.04.2019-03.05.2019 tarihlerinde gerçekleşen olağan dışı fiyat ve miktar
hareketleri nedeniyle, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn)'nun 1 inci
maddesi çerçevesinde yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen,
6362 sayılı SPKn'nun 101/1 maddesi ve V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve
Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 5/1
ve 6/1 maddeleri uyarınca; aşağıdaki tabloda bilgilerine yer verilen tüzel kişilik
hakkında 07.05.2019 tarihinden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici
işlem yasağı uygulanmasına karar verilmiştir. "
Problem o zaten.Spk ceza vererek lotlari elinde patlatti..Onlarda sen beni becerirsen bende senin sulaleni bellerim dedi ve halka acik olmayan lotlari piyasaya surerek tahtayi pic etti.Burada tek kaybeden var oda ky.Savaslarin galibi o zaman halk kaybeder halkta ky oluyor :)Adamlar istese 50 kurusu basarlar.Dunya halka acik olmayan lot var...Gidisat onu gosteriyor kagidi pic edip birakacaklar...Bu kagit cezadan sonra iki kez 1.30 u test etti.Baktilar ki diger grup kagidi yukseltip lotlari ky ye kitliyecekler kendinden once ,buna engel oldular ve kagidi bastilar asagiya...Yani kendileri satamayinca baska grubun yukseltip satmasina izin vermedi.Filler tepisti karincalar ezildi...
Halka açık olmayan lotların sahibi de yasaklı olan Asunim. MKK'ya başvuran o çünkü, haliyle satamaz onları. Çünkü 6 ay boyunca işlem yapma yasağı var. Daha nasıl anlatılır bilemedim ki. Kafalar çok karışmış burada.
Bu hissenin aynisi en son albarakada oldu.Orda ki ceza 2 ay sonra bitecek.Orda neler olacaksa burdada aynisi olacak.İlk ceza geldiginde de aynisi oldu.Ceza bitiminde albarakayi izlemek lazim cezanin bitimine yakin dusecek mi yukselecek mi .Ordada galip aganin maliyeti 1.40 lardaydi.Albarakanin sahipleri kap yonetimiyle tehtit ettiler once elimizde mi lotlari satariz diye arkasindan bir iki gun sonra Galibe 6 ay ceza geldi.2.10 da yemisti ceyzayi simdi albaraka 1.20
Aciga satis yasagi var asunime yasak var.eee.valla ben satmiyorum🤣🤣
Iste en mantikli soru.tebrikler
Borsada işlem gören tipe dönüşecek olan 42 milyon lotla birlikte (54 de bloke vaziyette) Asunim'in yaklaşık 96 milyon lot hissesi olacak ve % 10 sınırı geçtikleri için KAP'a açıklama yapmak zorunda kalacaklar. Şimdi niye yapmıyorlar diye sormayın % 5 lik dilimlerle açıklama yapılıyor bildiğiniz gibi.Alıntı:
Açıklama yükümlülüğü;
Bir gerçek veya tüzel kişinin ya da bu gerçek veya tüzel kişi ile birlikte hareket eden diğer gerçek veya tüzel kişilerin doğrudan veya dolaylı olarak payları borsada işlem gören bir ihraççının sermayesindeki payının veya toplam oy haklarının %5, %10, %15, %20, %25, %33, %50, %67 veya %95 ine ulaşması veya söz konusu oranların altına düşmesi halinde bu kişiler tarafından yerine getirilir.
http://www.spk.gov.tr/Sayfa/Index/12/0/5
Öyle bir kumpasın içerisindeyiz ki, bunca yıllık borsa tecrübem resmen çöp. SPK'dan cevap gelmeden, burada sorulmayan ancak kendime sorduğum diğer bazı soruların bile cevabını bulamıyorum arkadaşlar. Kusura bakmayın. BÖYLE BİR ŞEY NE GÖRDÜM NE DE İŞİTTİM BUGÜNE KADAR.
Şeytanın aklına gelmez bunların yaptıkları, bu net...Kısacası buradaki fiyatlara bakıp sakın aldanmayın, hükümet bu projeye çok önem veriyor. Daha bugün 75 milyon TL lik kira sertifikası ihracı yapıldı. Bu da demek oluyorki işler hızlanacak. Zaten damat bey de bunu demişti. Haliyle faaliyet raporundaki 2019 sonu bitecek öngörüsü dikkate alınmaya değer bir konu.
Savaştan ziyade sayın buffett'in (borsada işlem gören tipe dönüşen hisselerin HALK hesabından olabileceği konusundaki) endişelerini de birlikte değerlendirirsek, -ki bu ihtimal harici bir durum değil- projeyle ilgili hızlı bazı gelişmelerin beklendiği sonucunu çıkarmak mümkün. Mahalle aralarındaki mütahitler bile daha temel atılmadan projelerinin % 50'sini satıyorken İstanbul'un en büyük projelerinden birine (hükümet desteği + sayın bakanın sürekli ittirmesine rağmen) alıcı bulunamaması oldukça tuhaf bir durum. Belki de yabancı bir ortak buldular arap marap ne bileyim, ve bu malları onlara teslim edecekler. Ki, çok kuvvetli bir ihtimal bu yazdığım.
Bende sizden sonra spkya sordum cimer ile.bakalim ne cevap gelecek
https://i.hizliresim.com/26MbgN.png
Bloke olan 54 milyon ağırlıklı olarak İş, Ak,Deniz, ICBC'deymiş. Sonradan gelen 19 milyon lot ise tamamen Ak'a takaslandı. Yarın 10.850 bin lot nereye takaslanacak göreceğiz. Bugün AK'tan hemen hemen bu kadar çıkış yaptılar. Harç karar gibi kardılar lotları, fazla da takılmamak lazım bunlara hocam.
Bu soru biraz öncekinin aynısı. Keşke bilsek ?Alıntı:
Yani HALK için mı topluyorlar hisseleri? Cezayı kesen kim niye kesti o zaman?
3 ihtimal var, bunlardan ilki topladıkları kağıtlarla spekülasyon yapıp kısa günün karı ayağına millete kitleyip çekip gideceklerdi ancak SPK'da etkin olan karşı bir grup ya da HLGYO'nun kendisi ya da Recep Tayyip Erdoğan'a kadar sıralı Devlet yetkilileri durumun farkına vardı napıyonuz lan deyip ağzının ortasına yumruğu geçirdi bunlara, lotlara da çöktü. Bir diğer ihtimal HLGYO ya da Recep Tayyip Erdoğan'a kadar sıralı Devlet yetkililerinden birileri projeye bir ortak buldu, piyasadaki hisseleri toparlamak için böyle bir grubu görevlendirdi. Son olarak, bu grup (Asunim) bizzat kendi çabalarıyla projeyle ilgili ballı kaymaklı bir yabancı ortak buldu, piyasadan 1-1,5 TL ye mal edeceği bu hisseleri onlara (defter değerinden verse 2.70 TL, ki asla 5 TL den aşağı vermezler) çakıp köşeyi dönmece.
İlk aklıma gelenler bunlar. An itibariyle Asunim neredeyse % 10 luk paya ulaştı. Şaka değil...
Hocam bu projeye vkgyo da ortak niye onda hareketlilik yok biraz fazla kafa karışıklığı fazla farazilere girmediniz mi
Hocam haklısınız da, ne kadar pislik varsa burada dönüyor af edersiniz. Adamların bloke edilen, alıp sattıkları, MKK'da haşır neşir oldukları hisse HLGYO. Sizinki de gayet güzel bir soru: Neden VKGYO'da bu tür hareketlilik yok ?
Keşke bilsek.
Bende yazılanları okuyunca, şirketin döviz vb fon kaynağı elde etmek için ya şirketten yabancıya yüklü miktarda hisse satacaklar, yada mülk satacaklar diye yorumluyorum.
Oyun içinde oyun var. 60 güne kalmaz kokusu çıkar.
Katarlılar veya bir başka yabancıda müşteri olabilir.
Eğer böyle bir durum varsa Galip üstat bunu niye gözden kaçırdı.
Boyle bir durumda hisee geri gelmez.Boyle bir haberdd herkes lot toplar.Basamazlar kagidi aşagiya.Bu kagidi yukselten grup simdide asagiya basiyor.Mantik şu.Ben kagidi yukssltmek icin yukariya tasimisim.Sen ise bana ceza veriyorsun.Benim yukselttigim para harcadigim kagidin kaymagini baskasina yedireceksin.Sen olsan naparsin.Nasil cikarttiyssn ayni sekildd asagiya da basarsin.Peki o kadar lotu alan kim yine kendileri ama baska hesaplar adina aliyorlar ;)Bu isler boyledir yukselten kisi kaymagini yer.Adamda daha dunya lot var.Bunlari mutlaka cakacaktir.Ama ckaacagi yer burasi degil.6 ay sonra elinde ki tum lotlari virmanlayarak farkli hesaplardan bu sefer islem yaparak hisseyi yukari tasiyacaktir.En yuksek seviyeddn vermek isteyecektir.Zararlari ne oldu hisseyi bunlara tasittirdilar.Karlari ne oldu ? Stoplossalrin hepsini patlattilar irili ufakli zararina hisse satanlarin hepsini aldilar.
Bunlarin acelecd hergun hisseye donusme basvurusunda bulunma sebepleri bu.Daha fazla lotla daha fazla asagiya basarsiniz hisseyi.Gidisat dahada basacaklari yonunde.Ama telaslanmayin alabildiginiz kadar alin buralardan.6 ay bekliyeceksiniz ama.0.50 -0.60 lardan alabildiginiz kadar lot alin.6 ay sonra hisseyi yukseltmeye basladiklarinda onlarla bilikte çakın...
Asunamin grup etkili bir gruptur.Karsina cikacak oyle tasakli bir grup yok.Bundan dolayi rahatca hisseyi basiyorlar.Ky de dusen hisseyi oyle saldirarak almaz.Rahatlar yani adamlar...0.50-0.60 a geldigi an ben heybeyi full doldururum