Yazmaz dolar arttı.Net nette pek değişmez.
Printable View
09.04.2018 - 217,049,943.68
.
.
02.05.2018 - 218,549,873.88
03.05.2018 - 216,826,598.56
bir günde 1.7 mil zarar yazdı. 1 ayda kazandığını 1 günde verdi. doların yükselmesi çok etkiliyor. kriz ortamında doların düşmesi yönünde pozisyon almışlar.
Evet salakça bir iş yapmışlar cidden.Dedim ya aylık faize bağlasalar daha fazla kazanırlardı diye.Biraz sıkıntılı bir portföy yönetim departmanı var.Gerçi şirket dediğimizde de başka bir halt yok:)))))))Bir masa 4 sandalye ve bizden akıllı adamlar ,şirket dediğimiz bu işte.Ama gözüken o ki bizim akil adamlar bu ara tırt.
bu sene totalde zarar yazarsa hiç şaşırmayın
0.83'den alım yapılırsa yaptığım hesaplara göre Nisan 2019 da .88 fiyat ve 12.5kr temettü vermesi durumunda yıllık %25 getirisi oluyor.
makul gözükebilir ama enflasyonun bu kadar yüksek çıkması yüzünden bu getiri benim beklentimi karşılamıyor.
garanti yatırım ortaklığını incelemenizi öneririm. Haziran ayında temettü vermesi bekleniyor ve fiyat / getiri çok uygun durumda. Benim için yeterli değil :)
İşler hareketli...
12,5 temettü oranını çok düşük tutmuşsunuz ,bence mevduattan fazla getiri sağlaması gerek temettü oranında.neticede riskli bir platformda yer alıyor yani borsada olması bakımından .şuanda 12,5-13 mevduat getirisi ,eger bununla eşdeğer yada altında işlem yaparsa hiç bir cazibesi olmıyacagını bilirler.bana göre 15-16 gibi verir.tabi totalde zarar gelmez ise ,eger zarar gelirse ne yapar bilemem.
anladım ben 83 ü baz aldığını atlamışım. bende 5 milyondan 2018 için 5*4 =20 milyon kar olarak düşündüm ve 2017 için 25 milyona 17,8 verdiği için 20 milyona 15-16 diye düşündüm.ama 2017 nin içinde yedekten akçede vardı tabi onuda düştükmü 2018 karından 12,5 - 15 arası verir diye bilirim.
bu arada işfini baya oynadılar laçka ettiler.
artık işyat size emanet ben yıllık izne çıkıyorum ilk dönem bir hafta olarak kulllanıcam iznimi eylülde 3 haftadaha çıkıcam ve ilk defa elimde bir kâğıtla kafam rahat olarak tatilimi güzelce yapıcam.ayın 14 ünde görüşmek üzere allaha emanet olunun.
Endeks düştükçe buda düşüyor çıkışa uymuyor üstelik.bu şartlarda kafa nasıl rahat olur ki.bence tatil zehir olur.
%20 bir yılda kâr edecez diye!!! keçi boynuzu mübarek.bir tutam bal yiyecez diye koca bir odun kemirmeye benziyor
Valla sayın boran bunun olayı bu ,gelecek marta kadar 1.04 1.05 i görür.Bu fiyattan alan yüzde kaç kazanırsa o kadar kar garanti gibi bir şey işte.Bu karı beğenmeyen 400 küsur kağıt var borsada.Bunun olayı bu kadar ne az ne fazla.
valla ben bugün bu sene için ilk alımımı yaptım.ikinci alım için biraz bekliyecem ama 0.80 lere gelirse hemen al veririm..işallah şubat a kadar toplayabilirim.saygılar
Ben dolar grafiğini yorumladim %100 gidebilir dedim ama koca bir yıl bekleyip oda olursa %20 ye razı oldum.bakalim sen kaç gün sonra indirime gidecen.☺️
genelde anlayabildiğiniz kadardır yazdıklarım açıklamakta istemem pek..
ne zamanki şirket tasfiye haline girerse beş veya altı kat gider spek elindekini boşaltır iş biter
insanlar en son haber alır neden yükseldiğini..
yapıkyo dan bahsetmiştim kapanmadan evvel..
http://www.hisse.net/forum/archive/i...-458-p-13.html
kar ettimmi ettim satabildimmi sattım
işyata gelince ister batsın ister devam etsin ben içindeyim..
çarşı karışık derkende dolar 2 tl den 4 tl olmuş işyat 80 den 90 olmuş ne anlam ifade ediyor edecek bilemem..
Bak şimdi kıllandım.Yoksa geçenlerdeki 0.98 hareketi böyle bir nedenden mi.O kadar salakça hareketi mantıklı kılacak tek şey böyle bir şirket tasfiyesi durumu olur.O zaman cidden emekli ikramiyesi olur valla.Aslında huylanmıyor değilim, işin payı hep artıyor.Ana ortak hep topluyor.Hadi hayırlısı bu kağıtda uçuş tek durumda olur o da tasfiye :)))))))))
İşyatda batma durumu olasılığı sıfır.Portföy bünyesindeki eurobondlara el konulma hali gibi kaos durumları dışında.Öyle bir şey olursa ırak ,suriye ,libya gibi bir ülke olduk demektir ki.Hepimize geçmiş olsun o senaryoda ne ev ne emekli maaşı ne gayrımenkul hiç bir şey güvenilir olamaz.
Valla o zaman memleketi terketmemiz lazım.O kadar da değil ben bu topraklarda doğdum burda öleceğim.Batsam da, aç kalsam da ,devlet malıma el koysa da,emekli maaşımı ödeyemese de farketmez.Suriyeliler gibi başkalarının topraklarında barınmaya mı çalışacağız.Batacaksak da burdayız çıkacaksak da :))))))))
İnanlar dolandırıcı ,sattığı evi bankaya ipotek veren bir firma.Parasını tahsil ettiği evlerin tapu devrini yapamayan bir firma.Milleti dolandırdılar kaçtılar.Bir nevi çiftlikbanktır benim gözümde.
Demem o ki, sartlar tahminlerin otesinde kotu.
Bunu ilk kez, kredi notumuzu yatirim yapilabilir seviyenin altina dusurdugunde Moody's yazmisti.
Hani bunlar hop ayaga kalkmisti, ic islerimize karisiyor diye.
Ekonomi felaket.Ne yapalım bir süre bol keseden elin parasını yedik lüks yaşadık.Bir müddet de sıkıntı çekeriz .Normaldir bunlar.
Kötü senaryo da tek kurtuluş altınları toprağa gömmek.bunun riski de var.sonra bulamamak😁onun dışında kurtuluş yok.isyat da olmak hiç kurtaramaz.dolar %20 arttı isyat nekadar değer kazandı hem borsada hemde portföy de
ISYAT portfoyu eurobondlarla bu durumun onlemini cok onceden almis durumda.
Bugun ki dolar yukselisi ile bugun ki fon degerini mukayese ederek bir sonuca varamayiz.
Yil sonunda, hatta 20 Subat 2019 gibi degerlendirmek lazim.
Eurobond, hem deger hem de 3 ayda bir getirsini doviz olarak dusunmek lazim.
Tuttugu diger Bono ve Tahviller, kisa vadeli ve riskleri en aza cekecek sekilde secilmis kagitlar.
Her durumda vadeli mevduattan daha az kaybi olacaktir.
Hisse yerine, sabit getirili enstruman almak isteyen yatirimcinin, bu arzusunu, ondan cok daha iyi yenetecek sekilde planlayan bir sirkettir.
En kotu ihtimalde, tum yil faaliyetlerde zarar yazsa bile, %13.50 esik degeri asacaktir.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=379&page=355
Buradan temettu verimini incelerseniz, 2012 de bir ornek vardir.
O yil tum fon 6 Milyon TL. kaybetmisdi, farki gecmis yil karlarindan odeyerek o yil dahi 16 kurus nakit kar payi vermisti.
Eskiler bilir, bu fon hem 2008'i hem 15 Temmuz'u, hem de ani doviz soku yasanan diger yillari basari ile atlatmayi basarmis bir hissedir.
Bist'teki diger hisselerle goreceli dusunuldugunde, bu sartlarda tutulacak en saglam kagittir.
Kisisel dusucemiz bu.
Degerlendirme yaparken, sadece bugun ki kosullari dusunerek hareket etmek her zaman dogru sonuc vermez.
PSDTC diye bir hisse vardir, kazanci butunuyle doviz uzerindendir.
Gecen yilin nakit kar payi sampiyonudur.
7.425.000 TL. sermaye ile 12 Milyon kazanmis, 6.70 lik hisseye 0.8877 TL. nakit kar payi odemistir.
Bu yil gelen ilk 3 aylik bilancoda, sadece finansman geliri olarak 8 Milyon TL.nin uzerinde kar yazmistir.
O hisse dahi dun 5.86 TL.den kapandi.
Dolar yukselisi baslamadan once 7.30 TL.den 5.86 'ya.
Ozetle boyle durumlarda, cogu kisi korkuyor ve rasyonal davranamiyor.
ISYAT'tan korkmamak lazim.