Önemli olan faiz düşüşü için yer var mı yok mu?
Bana çok da kalmadı gibi geliyor.
Belki 200 baz puan olabilir, ama bu da çok riskli.
Bono ve tahvil içeren fonlardan uzak duruyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Davşan çıkabilü.
Printable View
Altında 274 üzeri kapanışları görmemiz trend işareti olacaktır. Yatırım tavsiyesi değildir. Yaramaz davşan çıkabilü.
https://i.hizliresim.com/YdZmPj.jpg
Özellikle hisse yoğun fonlara yatırım yapan arkadaşların bazı fonların borsa düşüşlerinde daha çok düştüğü, yükselişlerde ise daha az yükseldiği gibi değerlendirmelerini okuyoruz. Borsanın 2019 yılının endeks grafiğine şöyle bir baktım. Sizlerin değerlendirme yapması ve faydası olur düşüncesi ile bilgi amaçlı bazı rakamlar vermek istiyorum. Grafiğin 2019 yılının Nisan ayından itibaren aldım. Fazla geriye gitmedim. Şimdi endeks:
17 nisan 2019 - 22 mayıs 2019 tarihleri arasında 98.275 den 83.448 e gerilemiş
29 temmuz 2019 - 19 ağustos 2019 tarihleri arasında 103.310 den 95.058 e gerilemiş
27 eylül 2019 - 14 ekim 2019 tarihleri arasında da 105.129 dan 93799 a düşmüş.
Bu tarihler arasında eğer varsa; fonları yönetenler en az zararla yönetebildilerse tebrik etmek gerekir. Hele bir de kar ettiren varsa gerçekten takdire şayan bir durumdur. Peki fon yöneticileri bizi zarardan koruyomuyorsa ne yapacağız? İşte o zaman fonu al bekle yat yerine endeksi çok sıkı şekilde takip ederek gerektiği yerlerde fonlara giriş ve çıkış yapmak en doğru hareket olacaktır. Ancak bu tür stratejiler de yanılgıların olacağı da unutulmamalıdır. Ama zararı minimize etmek imkanı vardır. Her ne kadar endekse parelel hareket etmeyen fonlar olsa da şu unutulmamalıdır. Güneşe kar dayanmaz. Eninde sonunda gidişata ayak uydurur. İşte bu nedenle burada fazla dillendirilmeyen endeks ile ilgili çalışmalara yer verilmesini bu nedenle yazmıştım. iyi pazarlar. Bol kazançlar dileğiyle.
GPG'nin dün İstanbul Cevahir oteldeki toplantısına katılan yok galiba bu başlığa yazanlar arasından.
GPG büyüklüğü 1,5'ten en son olarak 115'e yükselmiş.
Alınmaz diyorsunuz da görünüşe göre kapanın elinde kalıyor.
Hergün büyüklüğü 1,5 civarı artıyor son günlerde.
TCD bu fonun yanında büyüklük yönünden küçük kalıyor.
Kim alıyor merak ediyorum.
Yarın BİST bankacılık endeksinde ciddi bir düşüş olabilir.
Unicredit YKB hisselerimi satıp çıkıyorum dedi.Az da değil %50'si.
Banka endeksi bu olayla eksi açar, eksi kapatır, genel endeksi de kötü etkiler diye düşünüyorum.
Bankacılık endeksine dayalı fonlar için zorlu bir gün olacak.
diyelim 100 tl lik fon aldık fin değer kaybetti zarar 100tl aştı para sıfırlaniyor mu yoksa fon tekrar deger kazanınca değeri artar mi
RMX1851 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Başarı getirinin aldığın riske oranıdır.
Max %35 hisse limiti olan ve hisse alsa da bunu vadeli de hedge eden bir fon gpg, tcd ise çok daha yüksek riskli volatil bir fon.
bana göre gpg aldığı riske göre çok başarılı bir fon, neden bu kadar eleştiriliyor burada hiç anlamadım, sadece getiriye mi bakıyorsunuz.
Gpg son döneme kadar başarılıydı ama girişlerin artmasıyla getiriler kira fonunun bile gerisinde kaldı benzer bir fon olan Obp fonu ise Gpg yi katladı. Borsa dususlerinde en önce düşen fon oluyor. İçeriğinde ortalama yuzde 5-%10 hisseye ragmen Tcd nin bile artı yazdığı günler eksi getirebiliyor. Bunun sebebi olarak da başarısız hisse seçimini görüyorum...
Çok zor bir durum üstadım:) İsterseniz bende pek anlamıyorum fonlar kazandırıyor diye altın fonu aldım %2 zarardayım diyerek fonlardan uzaklaştırın. İsterseniz bir ay önce hisse fonu aldım %12 kazandırdı diyerek tavsiye verin. İsterseniz fonları baştan sona anlatın kendisine bırakın seçimi.
Bu günlerde şöyle bir fon bulmamız faydalı olacak.
Bu öyle bir fon olacakki normalde PPF kadar getirecek, ama döviz artışına duyarlı da olacak, olası bir döviz atağını ıskalamamış olacağız, ama döviz yerinde sayarken de hiç değilse PPF kadar getirecek bizi yaya bırakmayacak.
KUB'a baktım uymuyor, döviz ne yapmışsa oda onu yapmış, döviz yerinde sayarken getiri yok gibi.
KRF'nin ne yaptığını çözemedim.KRF geçen yıl Ağustos döviz atağında dip yapmış, ama dövize endekli tahvil içeriyor.
Dövizin yavaş yavaş kıpırdayacağını var sayarsak, onla birlikte giden ama durakladığındada hafif hafif artan fon lazım
İlgililere duyurulur.:)
pörtföyünde eurobond bulunduran fonlar hem doların yükselişinden hemde ülkenin risk pirimi ve faiz yükselişinden etkilenir.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.