Originally Posted by
Tbey35
Özellikle hisse yoğun fonlara yatırım yapan arkadaşların bazı fonların borsa düşüşlerinde daha çok düştüğü, yükselişlerde ise daha az yükseldiği gibi değerlendirmelerini okuyoruz. Borsanın 2019 yılının endeks grafiğine şöyle bir baktım. Sizlerin değerlendirme yapması ve faydası olur düşüncesi ile bilgi amaçlı bazı rakamlar vermek istiyorum. Grafiğin 2019 yılının Nisan ayından itibaren aldım. Fazla geriye gitmedim. Şimdi endeks:
17 nisan 2019 - 22 mayıs 2019 tarihleri arasında 98.275 den 83.448 e gerilemiş
29 temmuz 2019 - 19 ağustos 2019 tarihleri arasında 103.310 den 95.058 e gerilemiş
27 eylül 2019 - 14 ekim 2019 tarihleri arasında da 105.129 dan 93799 a düşmüş.
Bu tarihler arasında eğer varsa; fonları yönetenler en az zararla yönetebildilerse tebrik etmek gerekir. Hele bir de kar ettiren varsa gerçekten takdire şayan bir durumdur. Peki fon yöneticileri bizi zarardan koruyomuyorsa ne yapacağız? İşte o zaman fonu al bekle yat yerine endeksi çok sıkı şekilde takip ederek gerektiği yerlerde fonlara giriş ve çıkış yapmak en doğru hareket olacaktır. Ancak bu tür stratejiler de yanılgıların olacağı da unutulmamalıdır. Ama zararı minimize etmek imkanı vardır. Her ne kadar endekse parelel hareket etmeyen fonlar olsa da şu unutulmamalıdır. Güneşe kar dayanmaz. Eninde sonunda gidişata ayak uydurur. İşte bu nedenle burada fazla dillendirilmeyen endeks ile ilgili çalışmalara yer verilmesini bu nedenle yazmıştım. iyi pazarlar. Bol kazançlar dileğiyle.
Yer İmleri