Neyse yazmıycam, bu yazıyı yazanı bile seviyorum
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Neyse yazmıycam, bu yazıyı yazanı bile seviyorum
Ortaklar biraz mantik yurutmek lazim. Size 85'teki bir 30 hissesini 1 ay icinde 25'ten aldiriyorlarsa ortada gercek bir problemin oldugundandir. Kimse oyle kimseye para kazandirma derdinde degil borsada. Riskleri de unutmayalim.
Yatırımın iptalini şirket açıkladımı ? Eğer öyleyse takip ekranından çıkarayım, tamda elim gidiyordu bu aralar, ama işte ky piskolojisi bazen kurtarıyor. Az daha az daha, azıcık daha diye diye hafta sonuna kaldı alışım ama iptal edildiğini bilmiyordum.
Th üstad 57 den aldı ortak adamda çelik gibi irade olması lazım bu kadar kısa sürede % 50 den fazla zararı tolere edebilmesi için. Ayrıca o aldımı bizım gibi 10 bin lot almaz, en az 50 100 bin lot gömmüştür. 26.10 dan benim elim titredi % 30 hulku 10, 10, 10, 3 partide kademeli çevireceğim kim bilir belki hulkun acısını oradan çıkarırız.
Maaşları dondursunlar, sözleşmede mutlaka vardır bir madde.
Aman Kızıldağ hocam Doas yatırım iptal oldu deme 8.88 Maliyetim vater 30k lot
En iyisini yaparsin ortak.
Bu arada American Airlines gecen sene 30 milyar dolarlik hisse geri alimi yapmis. Adamlar hic hazirlanmiyorlar mi ki gelecege, anlamak mumkun degil.
Any airline bailout must have climate-change conditions attached, says group of Democrats
Greenpeaceci dolfinci demokratlar hemen bunu sokusturmus araya. Havayollari bailout istiyorsa kuresel isinma sartlari olacakmis.
Adamlar koronada bile kuresel isinma agendalarini sokusturmuslar isin icine!
Dow 3 gün 20700 altında kaldı, şimdi orayı yokluyor, cuma kapanışa göre göreceğiz. Ama bu arada ortalamalar yukarıda kaldı, endeksler bir ileri iki geri ortalamaları kendine çekecek, aşağı yada yukarı gerçek hareket daha sonra gelecektir. Bir vatandaş yazmış, "hocam 8 ay önce aldığım senet krizden sonra bugün aldığım rakama geldi, ne yapayım", hoca cevap veriyor, " acilen en yakın yerde kıbleye dön, iki rekat şükür namazı kıl, malı sat". en azından bazı hocalar takipcilerini namaza başlatıyor, buda bir kazanc. :)
cuma akşamına kadar dolar euro eşitlenecek gibi. yakınlarda bir kürek bulundurmak lazım. abd batıyor diyenin ağzına vurmak şart. abd petrol virüs falan derken çin avrupa rusya, dünyayı muaazzam bir dizayna doğru çekiyor. adam para basıyor dağıtıyor ama dün afrika ZAR %3 değer kaybediyor, yada ruble %7 değer kaybediyor, yılanoğlu filmi, öldürcükce çoğalıyor değerleniyor. yarın doların seyrini izleyeceğim, dolar bulmak kolay mı zor mu ona bakacağım.
Hali hazırda garan 12 liradan halk 7 küsürden geldi. halk 0,21 defter değeri ile şu zamanda 5 lira rakam ile içinde en az risk barındıran senet. muhtemelen 31 mart içinde tutuyor olabilirler.
Virüsten kaçış yok. Sadece alışacağız.
https://youtu.be/KZas4cQE6N4
Komik adamsin harbiden. Yilanoglu filmi gibi, oldurdukce cogaliyor :)
Kamular tutunuyor arkasinda devlet oldug icin. Ayrica bankanin alacagi 70 milyon lot mal var daha. Az buz degil bu. Gecen sefer Blackrock Kanada gelip 30 mlyon lot mal basmisti banka alirken. Bu sefer kimse yok ortada, yerli 3-5 mali aldi banka. Satan satti, giden gitti coktan deyip diyoruz ya hep.
Th nerdesin
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
antalyada benim gönderidiğim boru profili işleyen fabrikada bizim ortaklardan birinin babası var, standart nedir bilmez ama mala camur atmaya bayılır, bu vieoyu o gönderdi bugün bende izledim. valla ben 60 gün evdeyim kapıları kapattım dışarı çıkmam diyor. abi dedim bu iş uzun daha oraya gelmedi sen bunu 6 ay yap dedim. :)
dün reis konuşurken, cevaben özel hastaneler için tedbir alınmalı kısa bir süre kamulaştırılmalı dedik, şuan cnn de bunu tartışıyorlar.
Bu almanlar harbi salak yav... yüzde 70 yayılsa nüfusun yarısı mefta demektir alayı yaşlı çözüm artacağına korku yayıyorlar
abd de herkes silahlanmış mermiyi namluya sürmüş diyorlar.
the walkıng death loadıng..........
sayın kızıldağ
soracağım hissede öyle izmdç deki gibi garip çözemediğim hareketler yok, yani onun gibi anormal bir hareket yok
ocak şubat ev satışları iyi gitti
martta biraz düşük olur diye düşünüyorum
ekgyo 19/4. çeyrek karı 3 çeyreğin toplamının 3 katı geldi
diyorum ki acaba son çeyrekte getirdiğinden daha yüksek kar getirebilir ev satışlarına bakınca.
yalnız firmanın kar hedefi benim hesapla örtüşmüyor siz ne dersiniz?
teşekkürler.
Th usta nerdesin.
Birazdan Th mesaiye başlar. Endişe etmememizi, olayların münferit olduğunu, hatta olaya karışanların kimliklerini söyleyerek birkaçını Londra da kafede çay içerken tanıdığını, temiz çocuklar olduklarını söyleyerek teskin eder bizi :)
Korku endeksi -% 5
Brent petrol. + 13
Dow. +% 1 ( 20.000 üstünde )
S&P future - % 1,5. ( hızla yesilden -1 e çıktı kısa sürede .Duayla indirelim eksiden )
sayın hocam, bugün bende rakamlarını gördüm, türk telekom gibi tarihi zararlar tarihi karlara çabuk dönüyor, emlakta bunun en büyük etkisi stok değerlemesi, stoklar maliyet ile işleniyor, satıldığında karlı rakam aktifi artırıyor. emlak konut gibi bir firmada 1 lira hisse fiyatınında psikolojik etkisi vardır. reis paketin içinde konut kredileri içinde güzel bir açıklama yaptı. Bir kaç yerde ağız dolusu yazılıp çizilen diğer bir olay ise, virüs sonrası avrupadan çok ciddi bir kaçış olacağı, güvenli ülkeler sağlık ve temizlik ağırlıklı olacağı söyleniyor, en son şubat verisinde yabancıda birinci sıra iran geliyordu. Bilancoya bakarak bir şey bulunur mu evet, ama daha çok o sektörü neler nasıl etkiler. Yanlış bir hisse dğeil, önemli olan yanlış endeks rakamı olmaması. emlak stoğu tutan firmalardan hatırladığım kadarı ile stok ile satış değeri arasında bire bir fark var, yani stok 1 milyar ise o rakam hasılata 2 milyar olarak geciyor. çünkü emlak stoğu öncesinde ona ait tüm giderler en hızlı şekilde o bilancoya işlenmiş maliyete alınmış oluyor.
en enteresan gelişme Bitcoin'de, daha bir kaç gün önce 4000 dolara düşmüştü, şu anda 6200 dolarda
WTI Texas ham petrol bugün %25 primlendi ve 26 dolara çıktı
Hem Bitcoin'in hem de petrolün gayet güzel primlenmesi artı altın fiyatının yatay gitmesi gümüşün %3 çıkması dolardaki likidite krizinin aşılmakta olduğunu gösterir her ne kadar dolar endeksi %2 primli olsa da, bir çok ülke ile yapılmış olan swap facility anlaşmalarıyla küresel dolar sıkışıklığının üstesinden gelecekler
The Median US Stock Is Now Down 50% From Its Highs As World Loses $25 Trillion In A Month
ABD hisseleri ortalama bazda en tepeden %50 aşağıda imiş, 1 ayda dünya borsalarından 25 trilyon dolar buharlaşmış
Yarın ABD borsalarına dikkat çünkü quad witching day (dörtlü cadı günü), 4 ayrı futures kontratında yarın vade doluyor: hisse endeksi futures, hisse endeksi opsiyonları, hisse opsiyonları ve tek hisse futures dörtlüsünde ayni gün (yarın) vade bitiyor (opsiyonlar TR'de varant olarak biliniyor). Ne demek bu ya diyenler için şunu belirteyim: Sadece SP500 endeks opsiyonlarında yarın vadesi dolacak olan açık pozisyonların değeri 1.5 trilyon dolardır (toplamın 3 te 1 i gibi). Aşırı volatil bir gün olabilir yarın.
Bir süre önce aşı ve ilaç bulunmasına umut bağladık ama o da şehir efsanesine döndü. Günde 2 kere değişik yerlerden aşı bulduk açıklaması geliyor.Bir tek jet Fadıl kaldı helal aşıyı bulduk üretim yapcaz Siirtte, para toplayalım diye çıkar yakında.
Tek çaremiz kısa vade için evlerde bekleyerek virüsün ölmesi ve yayilmamasi. Aklıma " Ben Efsaneyim "filmi geldi.Mutasyon geçirip canavara dönüşen insanlar evlere ve karanlık köşelere saklaniyordu. Işığı görür görmez ölüyorlardı .
Bu virüs borsada işlem görseydi 1 ay tavan gider ultra zengin ederdi be.
Th yarın BİST ve Halkbank ne olur
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Son 16 ayda yaşanmış quad witch günlerinin (4 ayrı türev ürününün ayni anda vadelerinin dolduğu günler) denk geldiği süreçler:
https://www.zerohedge.com/s3/files/i...?itok=bIjA_LXy
23.05.2019 Bist100 kapanış 84 596
19.03.2020 Bist100 kapanış 85195
Hisselerin kapanış değerleri
THYAO 11,80/7,94
PGSUS 28,68/26,10
TUPRS 118/67,30
SODA 7,07/4,67
PETKM 3,45/2,92
GARAN 7,15/7,58
ASELS 16,61/21,10
EREGL 7,27/7,70
KRDMD 1,84/1,91
HALK 5,15/4,98
KOZAL 44,38/51,95
Kaynak: PERİHAN TANTUĞ YTD
HALKB'deki satıcılar satmaya öyle istekliler ki daha geçen gün 4.65 4.66 4.67 4.68 vs vs kademelerinden boyuna satış giriyorlardı. Hatta bazıları bekleyemedi ve 4.64 den bile sattı. 4.64 görüldükten sonra banka 6M lot geri alım yaptı ve bu adım hisseye doping oldu. 4.65 lerden satışa girenler bariz olarak panik modundalar, dünyanın sonunun geldiğine inandıkları için ellerindeki HALKB'leri satıp hisseden çıkmak için can atıyorlar. İşte bu noktada banka devreye girmeli ve 5 tl den bunların elindekileri almalı.
Haklısın Th. Bir anda S&P -% 2,5 a koşmaya başladı.