126 TL ortalama ile geri alım yapabiliyorlardı, sözde toplu 112 TLden satmışlardı, o zaman USD 32 TL idi, yani düz mantık şimdi en az 120 olmalı hisse...neden olamıyor? Zarardan kara geçti...faiz inecek...lantetlenmiş sanki...
Printable View
126 TL ortalama ile geri alım yapabiliyorlardı, sözde toplu 112 TLden satmışlardı, o zaman USD 32 TL idi, yani düz mantık şimdi en az 120 olmalı hisse...neden olamıyor? Zarardan kara geçti...faiz inecek...lantetlenmiş sanki...
Yıl sonu rallisi yakında olacak 120 TL bu ve geçecek hafta görecek bir ünlem iki nokta !.. yıl sonu bilançosu KAR olmalı 2025 I. Qtr kar artışı görmeliyiz II. Qtr kar patlaması yaşamalıyız devamında sürekli çıkması lazım çünkü borsanın beklentisi çok olan en ucuz kağıdı ve gıda üretimi yapan devasa bir şirket olacak. YAda bu yatırımım UVY larım arasında en yavaş büyüyeni olur.
Yıl Sonu 107 TL
Mart Sonu 126 TL
Haziran Sonu 142 TL
2025 Yıl Sonu 186 TL Bu rakkamlar olmak zorunda !..
Alarko yine bildigimiz gibi ama fiyat seytandir, neden?
- Enerji isinin yeniden para yapmaya basladigini 3. ceyrekte zaten gorduk. Yapay zeka + elektrikli araclar elektrik fiyatinin dusmesine musade etmez.
- Tarimda yapilasma hizla suruyor, Turkiyenin bolgedeki etkisi artiyor, Avrupa Birligi bir dedigimizi 2 etmiyor. Boyle giderse bizim seralardan Avrupaya, Suriye-Lubnan-Urdun den asagi Misira, zengin Korfez ulkelerine kadar yol var. Zengin arap yarimadasinin nufusu 70 milyon, Misir fakir ama gururlu 120 milyon, biz 85 milyon, Avrupa 300+ milyon. Kaliteli urune her zaman musteri bulunur.
- Arsayi sattik elimize para gecti. Ister ppf al ister yatirim yap, nakit kral.
Sonuc: Hic bir sey degismedi aslinda, planlar devam. Parasi olan icin guzel digerleri icin zorlayici zamanlar. Elimdeki 0 maliyetli Tupraslar ile bekliyorum, gel 85 e baskanim.
Eskiden beri alarko düşerken halatsız taş gibi düşer...
Dalia'nın çocukları ne yapıyorlar?
Acaba Alarko'nun desteklediği yabancı şirketlerden mamalık bulduklarına kendi adlarına mı yatırım yapmaktalar?
Ya da o taraftaki yatırımlar uykuda mı?
Kaç yıldır o taraftan bir haber gelmedi çünkü....
Her şartta türkiyedeki patronların yurtdışında büyük paraları var...
Ege CANSEN onları çok yakından tanıyan birisidir... En az 150 milyar dolardan bahsediyordu...
Bu paralarla bıyıklı bıyıksız, uzun saçlı, kısa saçlı parton/içe/ler şirketlerine kredi verirler, tahsisli tahvil alır, piyasadan hisse alıp satabilirler diye düşünmekteyim.....
Tabii benim bu düşündüklerim tahminlerden ibaret, herkes kendi tahminini yapar....:whistling:
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 24.12.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 90,04 TL - 91,05 TL (ağırlıklı ortalama 90,61 TL) fiyat aralığından toplam 165.000 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 8.547.343 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 1,965'dir.
Kamuoyuna duyurulur.
.........
Sn Tövbekar ve 0101. Alark ın başlattığı bu geri alım programını ben yanlış
anlamadı isem aşağıdaki sonuçlara ulaştı. Yapılan Alımlar ve kalan fon parası
ve alınabilecek miktar aşağıdaki gibi. HAtalıysam lütfen düzeltin,
https://i.hizliresim.com/frt90hs.jpg
Hesabınız doğru sn.baygeorge;
2.626.343 + 156.000 = 2.782.343 + 165.000 = 2.947.343 alınan
4.350.000 - 2.947.343 = 1.402.657 kalan
Para kısmını takip etmedim....
Sizin hesap ettiğiniz gibi isterlerse aynı parayla çok daha fazla lot alabilirler...
Ancak adeti tamamladıklarında yeniden duyuru yapmaları gerekir diye düşünüyorum....
ve Tuzla arsası da gitti... ALCARda iken az mı beklemiştik. bu arsanın % 85 i ALARK payı kalan ALCAR halka açık ortakların...fiyat 25 milyon dolar civarında...
"Alarko Carrier Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından;
Şirketimizin sahibi bulunduğu, tapuda İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Merkez Mahallesi, 0 ada, 4723 parselde kayıtlı, niteliği tarla olan 29865 m2 büyüklüğündeki taşınmazın 895.000.000,-TL (Sekizyüzdoksanbeş milyon Türk Lirası) karşılığında Alarko Enerji A.Ş.'ye satılmasına, katılanların oy birliği ile karar verilmiştir.
Alarko Enerji A.Ş., Alarko Holding A.Ş.'nin bağlı ortaklığıdır.
Söz konusu taşınmazın satışı sonrası, Şirketimizin aktifinde Alarko Holding A.Ş. ile Carrier HVACR Investments B.V. arasında imzalanmış olan ortaklık anlaşması kapsamında, Carrier HVACR Investments B.V.'nin hak sahibi olmayacağı taşınmaz ve iştirak (20.04.1998 tarihli özel durum açıklamasına da konu olan) kalmamıştır.
Kamuoyuna duyurulur. "
sn nowayout olsaydı bu arsa ile ilgili söylediklerini muhtemelen yineler ve haklı çıktığını söylerdi... kıyamadılar gene bir grup şirketine devrettiler
bu arada 160 000 lot daha aldılar geri alım kapsamında... bir şeylerin artık kokusu çıkmaya başlar mı acep?
ister misiniz yarın da bir devre kessin... geçen defa 2 misli paraya devre kesmişti şimdi de yarısı.... belki de sağ gösterip sol vururlar...
2.620 000 TL arsa satış karı hisse başı 6 lira. bunu da görmezden gelirler ise vay halimize. ama bu arsayı satmayı hemen bildirdikleri için galiba şirkette bazı taşlar yerine oturmaya başladı...
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 26.12.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 92,50 TL - 93,40 TL (ağırlıklı ortalama 92,83 TL) fiyat aralığından toplam 160.000 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 8.707.343 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 2,002'dir.
Kamuoyuna duyurulur.
2.947.343 + 160.000 alınan = 3.107.343
https://www.youtube.com/watch?v=zN-ZVGOOb-M
men çi guyem tamburem çi guyet :) :) :)
2016 ; Alamsaş arsası 764 USD/m2
2024 ; Alcar arsası (alamsaş arsasının tam karşısı) 847 USD/m2
2024 ; Orhanlı arsası 555 USD/m2
Bir gecede dağıtılan enerji ihalesi ile çantacılara devredilen 6 Milyar dolarlık ihale aslında 160 Milyar dolarlık 20 Yıllık bir pazar idi. Bu EPDK daki çantacılar bı ihale ile 160 Milyar dolar para götürdüler . Bu ihalenin iptal edilip daha düşük maliyet verebilen şirketlerin girilmesi sağlanarak 120 milyar dolar tasarruf yapılabilir . Kaldı ki bu kadar açık enerji ihtiyacımız yok. Birileri açıkça ülkeyi dolandırıyor.
Ref "Elektrikte vurgun 129 milyar dolar!" / Prof. Dr. Uğur Emek & Fatih Altaylı
Elektrik mühendisi olarak söylüyorum; Bu prof Emek elektrik den ve enerji üzerinden saçmalamış, sektörün dinamiklerini bilmiyor ve bihaber gibi ya da kasıtlı ki bence kasıtlı yoksa zaten o programa çıkamaz. Bu arada izleyen milletde de yetkinlik yok olmayınca da akılda rakamlar kalıyor diye de şov yapmış şöyle peşkeş böyle bilmem ne... Akkuyu Nükleer i kaç cent e anlaştığımizi bilmiyor sanki gelmiş 3.5 - 4 cente yapılacak ges ve res santrallere karşı çıkıyor. Sadık-ı Ahmak derler bu tiplere güya devlet vatan yanlısı ve iyi niyetli ama siyasi ve stratejik cahilliği ile ülkenin en büyük düşmanı bunlar. Muhalefet etmeyi de bilmiyoruz. Deseki şu özel şirket şu kadar arazi GES i şuna mal etti devlet niye bu kadar pahalı yaptırıyor anlarım ki öyle de değil. Kaldı ki kıyas yaptığı yıl malûm Ukrayna Savaş i dolayısıyla ptf lerin 200$ a çıktığı zaman, buradaki herkes bu anomali den para kazanmadik mi hep beraber hala da kaymağını yiyoruz, Alarko tüm borçları ödemedi mi o anomali yılında insanoğlu gerçekten çiğ süt emmiş, nimetleri hemencecik unutuveriyor. Şu an ptf ler MW i 70$ civarında malûm 35-40$ a yapılacak santrallere karşı çıkmak nedir yahu. Ülkenin 20 yıllık enerji ptf ortalaması 60 - 70 $ arasında. Fatih de tam bir Sadık -i Ahmak rolü oynuyor, zaten kitlesi de hazır çamur at izi kalsın.
Neyse kolay kolay yazmam ama bı katkı olsun diye de yazayım dünkü arsa satışı yapılan yerde Alarko enerji, orada gotion ile yapılacak batarya fabrikası için hazırlık olabilir gibi geldi bana.
22101316UG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kaymak yiyorsunuz çağırmıyorsunuz. Bu hisse şu an 2 sene önceki değerinde. Kaymak değil de başka bir şey yiyor olabilir misiniz.
Çok teşekkürler sn. TH valu
:bravo::bravo::bravo:
Sektörü bilen arkadaşların arada sırada bizi bilgilendirmesi çok iyi....
Lütfen bilgilerinizden bizi mahrum etmeyiniz....
Tuzla piyade okulu kavşağı arsası konut+avm imarlı..
Orası spor tesisi imarlı idi.... alarkonun orada 2 dönüme yakın bir arsası daha vardı... Orası belediyeye verildi... imar konut+avm oldu....
Bu saatten sonra orada fabrika kurulmaz diye düşünüyorum...
ALCAR ümraniyedeki fabrikasını sattı Eskişehir'e gitti.....
Çankırıda gübre fabrikası kurulma sebebi teşvikler..
Akü v.s. fabrikaları teşvik olan beldelerde kurarlar diye düşünmekteyim...
Saygılar, hayırlı işler....
Bağlı Ortaklığımız Tüm Tesisat ve İnşaat A.Ş., sermaye şirketlerinin kolaylaştırılmış şekilde birleştirilmesi yoluyla tüm aktif ve pasifleriyle bir kül halinde diğer bağlı ortaklığımız Aldem Alarko Konut İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi'ne devredilmiş olup söz konusu birleşme işlemi 27.12.2024 tarihli ve 11238 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ilan edilmiştir.
Kamuoyuna duyurulur.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
"bağlı Ortaklığımız Alarko Gübre Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Ahmet Koç, Sefa Koç ve Gimak Denizcilik Limited Şirketi arasında 14.02.2024 tarihinde Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş. garantörlüğünde; Verim Gübre Anonim Şirketi'nin ("Verim Gübre") hisselerinin tamamının belirlenen şartların yerine getirilmesi halinde devralınabilmesi amacıyla bir ön protokol imzalandığı daha önceden kamuoyuna duyurulmuştu.
Söz konusu ön protokol 27/12/2024 tarihinde tarafların karşılıklı anlaşmasıyla feshedilmiştir.
Kamuoyuna duyurulur.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir."
"Şirketimiz, mevcut kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik tarihinin güncellenmesi ile ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu'na 25.09.2024 tarihinde başvuruda bulunduğumuz ve başvurumuzun Sermaye Piyasası Kurulu'nun 29.11.2024 tarihli ve E-29833736-110.03-63592 sayılı izin yazısı ile kabul edildiği daha önce kamuoyuna duyurulmuştu.
T.C. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü'nün 23.12.2024 tarihli ve E-50035491-431.02-00104290944 sayılı izin yazısı ile Esas Sözleşmemizin (8) inci maddesinin tadilinin onaylandığı bildirilmiştir.
2024 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul toplantısında söz konusu tadil metni genel kurulun onayına sunulacaktır.
Kamuoyuna duyurulur.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir."
KAYITLI SERMAYENİN 5 MİLYONDAN 2 MİLYARA ÇIKARMA İŞLEMİNİN resmi prosedürleri...
yıllara sari halının altına süpürülen meseleler halledilmeye başlamışken şu RİVA ve Antalya ile Sarıyer arazilerini de ele alsalar :) :) :) ... bu tip hareketler oyalama mı yoksa kabuk değiştirirken püsür kalmasın mı diyorlar acep... daha zaman içinde tarım şirketlerinin birleşmesi de gündeme gelecektir...
Sen olayı kişiselleştirme yaptığın için yazdım.
Bak Pelerin;
Buffet USD cinsinden 55 yıllık bileşik getirisi %20, son 10 yılı daha da az. Sp500 un ise %10 ise civarı.
Senin yazdıklarından Buffet deyimiyle temperament behavior sahibi değilsin bu yüzden servet sahibi olamayacağını düşünüyorum.
Peter lynch tabiriyle Yatırımcıliktan ziyade manik depresif trader kafali görünüyorsun.
Burda 0101 ve tövbekar gibi dirayetli 2 muhafız var bereket, eğer alarktan beklentin yoksa burda olumsuz olumsuz yazmakla eline bir şey geçmez.
Evet son 2 yıla yakın sadece bu kağıtta bekleyenler kazanmamış olabilir. Kaldı ki ben USD cinsinden çok şükür yeterince getiri elde ettiğimi düşünüyorum. Benim için yıllık USD cinsinden %30 mükemmel bir başarı.
Para sadece yukarı yönlü kazanılmaz, fiyatın sabit veya aşağı yönlü olacağını on görüyorsan o zamanda kazanırsın, ör; nakite geçersin ve yukarı artışa geçeceği zaman tekrar o malı yerine koyarsın. Tabi bu rotasyonu tecrübeli olmayanlar yapamaz, yaparsa da negatif getirisi olur.
Bu arada alarktan bu sene bu oranı da elde ettim. Şimdi diyeceksin nasıl fiyat değişmedi ki, bak sana onu da anlatayım. Gazze meselesi çıkınca geçen sene Yahudi sahipleri olan şirketlere çok kızdım ve elimdeki alark ve vakkolari sattım ve faizlerde tr de yüksekti, ptf ler de hep aşağı yönlü gidiyordu. Ben de alark i 3.5 - 4 USD ile elden çıkarttım ve o nakitle de Kuveyt den klu ppf yaptım TL olarak da %35 e yakın getirisi oldu son 8 ayda . Şimdi bu seviyelerden alark geri alsam 2.8$ dan ne kadar kazanılmış olur. Bu matematiği de sana ev ödevi veriyorum. Affedersiniz ama burda ...
yaristirmiyoruz ama ukalalarada sessiz kalmayı buradaki lere olan saygım ve kendime de yedirmem.
Mütevazi getiriye kanaat etmeyen mizaclar temperament behavior olmayanlardir onlarda sağlık ve servetlerini kendi eliyle en kötüsünu yapar. Unutma: İnsana en büyük zulmü başkası değil kendi yapar.
Sayın 0101,
evet doğru ticari imarlı bir yere fabrika kurulumu mantıksız. Muhtemelen OSB de sanayii imarlı olacaktır.
Malûm depolama için batarya yatırıminda Gotion %40 + ALTEK payı ise %60 olarak anlaşıldı.
Peki arsa satışını yapan Alarko Enerji A.Ş. ile ALTEK arasında nasıl bir ilişki var? Sonuçta 2 si de %100 iştirak şirket Enerji tarafında parayı o tarafa kaydırılamaz mı.
Ek 30407
aslında bunu eğer sn nowayoutu anan mesajda dile getirmiştim... arsanın satışa çıkış değeri 25 milyon dolardı. o zamanlar çok pahalı idi ama şimdi bu değer sıradan hale geldi. ve uzun yıllar mayalansın diye bir depoya atıldı...
bu arsa ile ilgili sn nowayout bir şeyler yazmıştı. arsanın cemaziyelevveli ile ilgili. o zamanlar çok anlayamamıştım, anılardan falan söz ediyordu sanırım, ama haklı çıktı. arsayı satamadılar. sonuçta iyi bir yer ve artık carrier ile ilgili hesabı kapatmaları gerekiyordu. baksanıza 1998 protokolünden bahsediliyor. ekleyelim darısı RİVA ya
Her çeşit kullanırlar, aktarırlar. Yeter ki istesinler..
Yavru şirketten ana şirkete , ana şirketten yavruya...
Engelle karsilasirlarsa şirket birleştirir, bölerler..
:he:
Tuzla Piyade Okulu kavşağı arsası kupon bir arsa.
Sn.tövbekârın da yazdığı gibi 25 milyon dolara yıllardır satılıktı.
Bir türlü satamadılar.
Şimdi belki de pürüz temizlemek için, Orhanlıda sattıkları arsanın parasından (o da başka bir yavru şirket) burayı aldılar.
Neticede arsa bedelinin %15'i kadar kısmı alcar hiseedarlarina nakit çıkışı, geri kalan %85 sağ cepten sol cebe..
Saygılar
:)
Bir faydası olack mı bilmem ama piyasa satın almadıktan sonra bir gün farkedilmeyi beklemek dışında çare yok. gene de bir takım bilgiler toplu olarak dursun forexten... bu arada bizim uçak dönüşüm işi deve mi olmakta ya da yavaşlatıldı mı?
"Alarko Holding’in Ortaköy’deki merkez yerleşkesi karbon nötr oluyor.
30/12/2024 10:05:54
Alarko Holding, 70. yılında sürdürülebilirlik yaklaşımını bir adım daha ileriye taşıyarak hem ulusal hem de uluslararası düzeyde örnek teşkil eden uygulamalarına bir yenisini ekledi. İstanbul’un sembol yapılarından biri olan Ortaköy’deki merkez yerleşkesinin doğrudan ve dolaylı karbon ayak izini, Uluslararası Yeşil Enerji (I-REC) Sertifikası ve rüzgâr enerjisi temelli Gold Karbon Kredisi satın alımı yoluyla dengelemeye başlayan Alarko Holding, bu adımıyla gezegen odaklı taahhütlerini daha da güçlendirdi.
Bu yıl 70. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Alarko Şirketler Topluluğu, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşmak için grup şirketleriyle birlikte eş zamanlı pek çok farklı proje yürütüyor. Tüm tesislerinde enerji ve kaynak verimliliği ile yenilenebilir enerji kullanımını önceliklendiren Alarko, düşük karbonlu ekonomiye geçiş yönündeki kararları adımlarına bir yenisi daha ekledi. Holding bundan böyle her yıl yenilenebilir enerjiye dayalı Gold Karbon ve Yeşil Enerji – IREC sertifikası yoluyla merkez yerleşkesinin karbon ayak izini dengelemeyi hedefliyor.
Alarko Holding, sürdürülebilir bir gezegen için sorumlu yatırımlara öncelik veriyor
Alarko Holding çevresel ve sosyal sorumluluğun güçlü bir ifadesi olarak tüm yeni yatırımlarını sürdürülebilirlik odağıyla gerçekleştiriyor. Mevcut faaliyet alanlarını ise ekonomi, insan, teknoloji ve gezegen eksenlerinde dönüştürmek için kararlı adımlar atan Holding, doğayla uyumu gözeten yenilikçi teknolojiler, Ar-Ge yatırımları ve döngüsel iş modelleriyle düşük karbonlu ekonomiye destek veriyor. Yakın zamanda Türkiye’de sorumlu iletişim politikasını yayınlayan ilk holding olan ve marka iletişimi süreçlerinde de çevresel ve sosyal etkileri dikkate alma sözü veren Alarko, bu yöndeki tüm adımlarını UN Global Compact ilkelerine, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ve Kadının Güçlendirilmesi Prensiplerine (WEPs) etkin katkı sağlama hedefiyle planlıyor.
Alarko Tarım Grubu sürdürülebilirlik ve güvenilir gıda için modern seracılıkta dünyanın sayılı yatırımcılarından biri olmayı hedefliyor
Sağlıklı ve güvenilir gıda arzına katkı sunmak için 2023 yılında tarım sektörüne giriş yapan Alarko, modern seralarında jeotermal enerjinin sürdürülebilir gücünden yararlanıyor. Kullanılan jeotermal su, doğal döngüyü koruma prensibiyle yüzeyle temas etmeden re-enjeksiyon yöntemiyle yer altındaki rezervlere geri kazandırılıyor. Son teknolojiye sahip akıllı tarım uygulamalarıyla üretilen pestisitsiz ürünler hem iç pazarda satılıyor hem de dış pazarlara ihraç ediliyor.
Tarımda 360 derece yer alma hedefiyle ilerleyen Alarko Tarım Grubu’nun Çankırı’da hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın ise en büyük hibrit mikro granül gübre fabrikasında %65 daha az enerji ve %70 daha az su kullanılırken, 1200 kWp kapasiteli güneş enerji sistemi enerji tüketiminin %35’ini karşılıyor.
Alarko, enerji depolama alanında ülkeye teknoloji transferi sağlıyor
Alarko Enerji Grubu, yenilenebilir enerji kaynaklarına ve enerji depolama sistemlerine yatırım yaparak düşük karbonlu ekonomiye geçişe maksimum katkıyı sağlamayı hedefliyor. Yenilenebilir enerji kapasitesini önümüzdeki 5 yıl içerisinde 3,5 kat artırarak mevcut 140 MW kurulu gücünü toplam 640 MW’a ulaştırmayı hedefliyor.
Bu yıl Türkiye'de enerji depolama sistemleri ve lityum-iyon batarya üretim hattı kurmak için dünyanın önde gelen teknoloji ve batarya üreticilerinden Gotion Group ile bir ortaklık kuran Alarko’nun bu yatırımı, teknoloji transferi, Türkiye’de bir AR-GE merkezi kurulması ve yurtdışına ihracat boyutlarını da içeriyor.
Alarko Carrier hayata geçirdiği uygulamalarla sektörüne ilham veriyor
Alarko Sanayi ve Ticaret Grubu üretim süreçlerinde sürdürülebilirliği temel bir strateji olarak benimsiyor. Alarko Carrier Eskişehir Fabrikası’nın çatısında yer alan güneş enerjisi sistemiyle yıllık 500.000 kWh elektrik üretilmesi hedefleniyor. Tesisin kombi üretim hattında kurulan geri döngülü su kullanım sistemi ile atıksu miktarı minimize ediliyor.
Alarko Sanayi ve Ticaret Grubu, 2023 yılının son çeyreğinde ürün yelpazesine dahil ettiği Alarko markalı fotovoltaik paneller ile iklim değişikliği ile mücadeleye önemli bir katkıda bulunuyor.
Fethiye Hillside Beach Club sürdürülebilir turizmde öncü bir rol üstleniyor
İleri düzeyde sürdürülebilirlik uygulamaları ile Haute Grandeur “Best Eco-Friendly Resort" kategorisinde Avrupa’nın en iyisi ödülüne sahip olan Hillside Beach Club, her yeni misafiri için bir ağaç tohumunu ekiyor. 2003 yılından bu yana 305.000’den fazla ağaç tohumunu toprakla buluşturan tesis, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikalarına sahip. Sera gazı emisyonlarını ISO 14064 standardına göre doğrulatan Hillside, I-REC sertifikası ile yeşil enerji kullanımını destekliyor. Su kullanımını en aza indiren ve kaynaklarını etkin yöneten otellere verilen "Travelife Gold" sertifikasına da hak kazanan tesis, sıfır atık politikasıyla çalışıyor.
Hillside Beach Club ayrıca çevresindeki flora ve faunayı tespit etmek amacıyla kara ve deniz biyoçeşitlilik envanteri oluşturuyor. Yerel ürünleri ve tedarikçileri desteklemeye, kültürel etkinlikleri turizmle birleştirmeye özen gösteren Hillside, toplumsal ve ekolojik sürdürülebilirliği destekleyen hizmet felsefesiyle turizm sektöründe örnek teşkil ediyor. "
Çankırı'da kurulması planlanan Tarıma Dayalı Sera İhtisas OSB için ilk adım.
https://www.haberturk.com/cankiri-ha...ndirme-yapildi
70 adet x 12 dekar desek 840 dekar planlanıyor.
Ancak ısıtmayı doğalgazla yapmayı düşünüyorlar.
"KUZKA tarafından hazırlanan fizibilite raporuna göre, ekonomik olarak oldukça karlı olduğu tespit edilen projenin, Eldivan ilçesinde uygulanması halinde, bölge istihdamına, ekonomisine canlılık kazandırması, ilçenin de ileriki dönemlerde tarımsal üretimde bir cazibe merkezi haline gelmesi ön görülüyor.""
siz 840 dekar hesaplamışsınız doğrusu da odur ama yazıdaki miktar "yaklaşık 961 bin dekarlık alan üzerine inşa edilecek sera organize sanayi bölgesinde, modern tarım ve sürdürülebilir gıda" ifadesiyle nasıl fizibilite yaptıkları ortaya çıktı... doğalgaz ısıtması ne kadar karlı olur bilmem korkarım iyi işletilmez ise çöp olur... bir de " TR82 Bölgesi’nde tarımı desteklemenin yanı sıra Ankara ve çevre illerinin de sebze ve meyve ihtiyacının karşılanacağı OSB’de" ihracat öngörülmemiş ve tamamen iç piyasa hedeflenmiş, bu şekilde fakirleşen bir ülkede pazarlama işleri zor olacak...
ALARK pazarlama ile başladı ve üretilen her şeyi satabilecek hale geldiler ( şuralarda domates yiyorduk sn 101 uyandırdı ve kokulu domates alma ihtimalimiz kalmadı) ... jeotermal kaynak maliyetleri epey düşürüyor, su kullanımı ve gübre kullanımı çok düşük... neyse inşaAllah Çankırıdaki seraları çöp yapmazlar...
Yorumunuz için teşekkür ederin tovbekar hocam.
961 bin dekar'ın hatalı ifade edildiğini düşünüyorum. Bu 961 km. kare yapar ki Eldivan ilçesinin bütün arazisi 346 km.kare.
Diğer taraftan Alarko'nun bu işe ne kadar profesyonelce giriştiğini bir kez daha görmüş olduk.
İfade ettiğiniz gibi Alarko önce pazarı buldu.
Seracılık'ta ısıtma ve sulama maliyeti olmayacak. İlaçlama maliyeti de olmayacak, tohum ve gübre zaten kendi bünyesinde üretilecek.
sn value
Alark işe başlamadan sanırım Tekfenin bu işle ilgili bir profesyonelinde epey bir brifing almıştı... ilk satınalma olan GÜRLÜK vs biraz danışma işlevine sahipti sanırım. Sektöre girişte gerek yer seçimi gerek işleerin yapılışında çok seri davrandılar. sanırım bir plan dahilinde hareket ettiler... halen bir yandan satın almalarla bir yandan kendi yaptıkları seralarda ğretime devam ediyorlar ve ürettiklerini de satıyorlar...
beni asıl bu işte hayran bırakan geçen 2 yılın keşmekeşinde kardan gelen paraları mevduatta ya da alıştıkları gibi dövizde ezdirmeyip yatırım yaptılar. ve bakir sayılabilecek bir alanda hem toprak zengini olarak hem de üretime odaklanarak bu işleri yaptılar...
günümüzün asıl problemi değer yatırımı üzerine odaklanmayıp olmayan değerlere ve dört başı mamur düşünülmemiş pazar alanı olmayan yatırımlara inanıp şişik şirketleri yeğlemeleri...
3.107.343 + 215.000 = 3.322.343Alıntı:
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 30.12.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 93,70 TL - 92,15 TL (ağırlıklı ortalama 92,84 TL) fiyat aralığından toplam 215.000 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 8.922.343 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 2,051'dir.
Kamuoyuna duyurulur.
Hayırlı olsun
Bence artık sera alma dönemi bitti. Sera yapma dönemine geçtiler. Aldıkları seraların büyüklüğü 35 dönüm iken kurdukları seralar 100, 135, 180 dönüm seralar. Hedefte ise 800 dönüm var.
Aşağıda söyleşiden alıntılanan kısım.
“Başta sera satın alıyordunuz, şimdi kendiniz yapıyorsunuz. Neden bu konuda değişiklik yapma gereği duydunuz?
Türkiye'de seracılığa hızlı bir giriş yapmak için satın alma yaptık. Ancak Türkiye'de sera büyüklüğü ortalama 24 dönüm. Bizim aldığımız seraların da ortalama büyüklüğü 35 dönümdü. Ancak ne ka dar büyük seralar yapabilirseniz o kadar operasyonel maliyetleri düşürebiliyorsunuz, aynı zamanda da seraların içine otomasyon sistemlerini, verimlilik ve tasarruf sağlayan teknolojileri kurabiliyorsunuz. Biz de satın almalar yaparak hem sektöre hızlı giriş yaptık hem öğrenme sürecini kısa tuttuk. Sonra kendi seralarımızı kendimiz yapmaya başladık.
Seralarınız nerede?
Afyon, Denizli ve Eskişehir olmak üzere 3 şehre odaklandık. Jeotermal ruhsatlarımız da bu şehirlerde. Afyon'da 100 dönüm sera yapmaya başladık. Şuanda Denizli'de 132 dönümlük bir seramızın inşaatı devam ediyor. Afyon merkezde de bitmek üzere olan 180 dönümlük bir seramız var. Bu seramız Türkiye'nin en büyük tek çatı modern serası olacak. Artık büyük seralar yapıyoruz. Eskişehir'de de 800 dönümde Avrupa'nın en büyük seralarından birini yapacağız ve burayı son teknolojiyle donatacağız.”
Merak ettiğim konu ise her biten tarım kompleksi için kap atılması gerekmez mi? Yani aldıkları ortalama büyüklüğü 35 dönüm olan sera haber olurken, 100 dönüm ve üzeri biten her bir seranın çok daha büyük haber değeri olmaz mı? Umarım haberini verirler.
3.107.343 + 215.000 = 3.322.343 + 215.000 = 3.537.343
Hayırlı olsun
Alıntı:
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 31.12.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 93,20 TL - 91,50 TL (ağırlıklı ortalama 92,39 TL) fiyat aralığından toplam 215.000 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 9.137.343 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 2,101'dir.
Kamuoyuna duyurulur.
https://i.hizliresim.com/s8ql9he.jpg
2024 yılının son günü, Gedik Yatırım holdingler raporu yayınladı. Raporda
Alarko'yu göremeyince şaşırdım. 2024 yılı dolar bazlı getirilerine
bakıldığında raporda adı geçen holdingler pozitif getiri sağlamışken,
Alarko -%14.06 getirisiyle negatif tarafta yılı kapamış.
Alarko 2024 yılını 2.6 USD değerden kapatırken kazanan, 3.83 USD
ortalama ile 33 milyon lot satan patronlar olmuş. Sattıkları hisselerden
41.5 milyon dolar karda olan patron şansının, yatırımcısına da bulaştığı
bir yıl olması temennisiyle.