lem şaka ğibi yaww....
Printable View
lem şaka ğibi yaww....
Öncü girisim hisse devri ve temettü olayi ne olacak acaba
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Anladığım herşey bu fiyatın içinde. Temettu tutarı belli ama tarihi yönetim kurulu belirleyecekti.
Tahminim temettu yeni sahibine geçtikten sonra verilecektir. Çağrıdan SONRA.
Öncü girişimdeki payı doğan holding alacak. Para dgzte kasasına girecek. Bu da fiyata dahil.
Yani eti-kemigi herşeyi hisse başı 1.35074 USD ye satıldı.
Tekrar tüm hissedarlara hayırlı olsun.
Peki çağrı yapılması ne kadar süre alır.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Allah akil fikir versin sana..bos ve bilgisizce yazma...
Atalarimiz ne demis
bilmiyorsan sus adam sansinlar, biliyorsan konus alim sansinlar
sen borsayi bu kafayla bu bilgilerle yatirim yapiyorsan p.tesi gunu hangi hisselerin varsa sat...neden mi bir hisse neye gore A grubu neye gore B grubu oldugunu bilmiyorsun...dogan gazete B grubunda neden fiili dolasimdaki lot sayisi hisse fiyatiyla carpilip 30 milyonun ustundeyse A grubuna alinir...10 milyonla 30 milyon tl arasindaysa B grubuna alinir...
A grubu hisseler:
*Fiili dolaşımdaki pay değeri*30 milyon TL ve üzeri*olan hisse senedidir.
B grubu hisseler:*
Fiili dolaşımdaki pay değeri*10 milyon TL ile 30 milyon TL arasında olan hisse senedidir.
C grubu hisseler:
*Fiili dolaşımdaki pay değeri*10 milyon TL’nin altındaki*hisse senedidir.
D grubu hisseler:*
Gelişen İşletmeler Piyasası*(GİP), Serbest İşlem Platformu(SİP), Nitelikli Yatırımcı İşlemleri Pazarı(NYİP)*veya Gözaltı Pazarı’nda*(GP)*işlem gören hisse senedidir.
Öncü girişim portföyünde yanlış hatırlamıyorsam büyük oranda döviz mevduatı vardı. Hisseler gidecek yerine parası gelecek dgzte ye. Dgzte nın herhangibir kaybı veya kazancı olmayacak. Sadece temettü kısmı önemli. O bonus oldu. Çağrı sonrasına kalacak muhtemelen yeni sahiplerin almasi icin. Ama oncesinde dağıtırlarsa bonusumuzu alırız güzel olur.
Arkadasim iktisap edecegimiz paylar dedigi yaklasik ailedeki sahislarda olan 560 bin lot. Kyyi ilgilendiren bir durum yok. Zaten dogan holdingin payi %92.55 gibi birsey aile bireylerinin payiyla birlikte %93 kusur oluyor. Geri kalan 7.2 milyon civari hisse icin de cagri olacak
HTC One M8s cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu iyiydi :). Ama olayi yanlis anlamissiniz. Arkadasin bahsettigi a b ile sizin bahsettiginiz farkli seyler. Ama ilk iki cumlenizde haklilik payi var.
Hocam kusura bakma ama sen de yanlis biliyorsun. Hisse turleri ayni. Cagri fiyati (5. ve son kez yaziyorum) 1.35 dolar veya 5.47 tl. Nokta. Cagri baslangic gununden bir gun onceki dolar kuru baz alinarak en az 5.47 taban olmak uzere 1.35 dolar/hisse cagri fiyati olacak.
Cagri muafiyeti icin basvuracaklarini sanmiyorum. Ama basvursalar da olumsuz yanit alirlar.
Vay arkadaş bilen de bilmeyen de yazıyor burada milletin aklı karışık. Daha önce de yazdım yazayım iyi okuyun daha da sormayın meşgul etmeyin forumu...
Spk önemli nitelikteki yapılan işlemlerde ayrılma hakkı tanıyor. Bazı hususları var bizi ilgilendiren hususlardan ikisi mal varlığının tümünü veya önemli bir bölümünü devretmesi ve faaliyet konusunu tümüyle veya önemli ölçüde değiştirmesi hususları.
Ayrılma hakkı fiyatı da açıklamadan önceki 30 günde oluşan düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması olarak alınır.
Bu hakkımız var...
Bir de zorunlu pay alım teklifi var. Burada da hakim ortağın değişmesi grekmekte ki DGZTE nin hakim ortağı Dohol ve Dohol tüm payını sattığına göre zorunlu pay alım teklifi doğuyor. Bu durumda 2 fiyat ortaya çıkıyor açıklamadan önceki altı aylık dönem içinde oluşan günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama borsa fiyatlarının aritmetik ortalaması ve hakim ortağın beher pay için ödediği tutar. Verilecek teklif bu tutarlardan az olamaz!!!! Tabi yeni hakim ortak bu fiyatların üzerinde de bir teklif sunabilir ama altında olmaz.
Bu hakkımız da var.
Yani hem ayrılma hakkımız hem de çağrı teklifimiz var fiyatlarda belli.
İkinci husus Çağrı yapılacak ve herkes çağrıdan malını verecek diye bir kaide yok!!!! Buraya dikkat. İster ver ister verme, ortaklığına Demirörenle devam et istersen keyfin bilir.
Temettü hakkımız da baki şirket isterse 50 sefer el değiştirsin paya ortaksan temettünü alırsın bu da 3. husus.
4. husus ise Doruk ve Öncü deki haklar. Bu şirketlerde de hakkımız saklı. Dohol bu şirketlerde ki kendi hisselerini geri almak istiyor bunun için nasıl bir yol izleyecekler göreceğiz
Tabii ki cagrida verme zorunlulugu yok. Bu da onemli bir nokta.
ama yinede 1 13 dohol almadığına pismanim
doruk ve öncüdeki payımız satışa konu olmadığına göre buradaki menfaatimiz nasıl korunacaktır.
son dohol.açıklaması ile dgzt.ve hurrıyet varlık edinimi açıklamasıyla ne amaçlanmaktadır.
zaten hakim ortak kendisiydi
hocam ilk sorunuzun cevabını bilmiyorum. ben de merak ediyorum. temettü ile ilgili olarak karar anlaşmadan önce açıklandığı için ve 2017 karından dağıtım olacağı için temettünün de fiyatın üzerine eklenebileceğini düşünüyorum. bunu şirkete soracağım.
dohol varlık edinimi açıklaması bizi pek ilgilendirmiyor. dohol bağlı ortaklıklarındaki aile bireylerinin hissesini devralıyor. bunlar da satış sözleşmesi kapsamında demirörene devredilecek. bizle ilgili bir konu değil. aile bireylerinin dgztedeki toplam payları 546.010 lot.. bunlar da satılacak.
bence öncüdeki payların bize ekstrası olmayacak... muhtemelen bilançodaki değer üzerinden dohole devredilecek. doruktaki paylar zaten anlamsız. temettü olayı kalıyor.. muhtemelen bu hafta içi yeni bir tarih belirleyip temettüyü verirler diye düşünüyorum. yatırm tavsiyesi değildir.
900 milyon usd lik bir anlaşmada 30 milyon TL temettunun lafı olmaz. Devir öncesi karar alıp ödenir muhtemelen. Aydın doğan niye bıraksın anlaşma yapılmış temettü kararı verilmiş alır geçer. Hayallerimiz bunlar bakalım gercekler nasıl olacak.
[QUOTE=1BRAH1M;1985289]900 milyon usd lik bir anlaşmada 30 milyon TL temettunun lafı olmaz. Devir öncesi karar alıp ödenir muhtemelen. Aydın doğan niye bıraksın anlaşma yapılmış temettü kararı verilmiş alır geçer. Hayallerimiz bunlar bakalım
İbo sen ne çok şey biliyorsun böyle..
Bence temettü bu ay sonu gelmeden ödenir, devir yetişir veya yetişmez, bu bizi ilgilendirmiyor, zira her iki durumda da biz küçük ortağız, bizim dışımızdaki tutarı hakim ortak olarak ya Doğan ya Demirören alır, çağrı fiyatını etkilemez, kanaatindeyim
ahmet bey bu düşüncenizde bir yanlışlık var neden öncüden bize bir ekstra omayacak ki bu şirketin ederi degeri yokmu sermayesi 80m
1-dgzt satıldığı anda öncü ye ortak mı ortak bizde dgzt ye hissemiz oranında ortağız dgzt nin tamamı kendisinin degilki ben bunu bu cebimden aldım bu cebime koyuyorum diyebilsin ben bunu satmıyorum diyebilmesi için önce onun karşılığında %25 lik hissenin dgzt nin halka açık kısımı oranında ederini vermesi gerekir
2-Çok ortaklı halka açık şirketlerde satışa konu mal parçalanabilirmi ben şurayı alıyorum şurayı sana bırakıyorum eğerki öyle birşey oluyorsa karşılığı ödenerek yaplır yine diyorum şirketin %100 patronun değil.
3-Öncünün sermayesi sitesinde şuan 80 000 000 tl görünüyor bunun %25 i dgzt nin dolayısıyla %25 ine hisse sahipleri de ortak 80000000/100*25=20m eder dgzt nin toplam 105m hissesi var 20m/105m=0,19047 tl eder, yani hisse başına 0,19047 tl. Burayakadar olan sermaye üzerinden gördüğümüz,sitesinde en son 30.06.2017tarihli faaliyet raporu yayınlanmış burada sermayesi 51m görülüyor demekki o tarihten sonra sermaye artırımı yapmış 51m den 80m ye çıkartmış yani 29m artırmış, otarihteki özkaynakları 65.162.717 tl yani o tarihten sonra herşeyiyle aynı kalsa hiç değrlenmese bile 65m+29m (sermaye artırımı)=94m eder yani 0,19047tl lik her bir hisseye eklenecek kısım 94m/100*25= 0,2238 tl ye yükselir bilemiyorum burada bu işlerden anlayan mantıklı yazan arkadaşlar var onlarda düşüncelerini yazasa.
Zor , Yatayseyir , İbrahim beyler sizler ne düşünüyorsunuz.
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Öncü zaten bilançomuzda yeralıyor. Payımız oranında defter değerimizde mevcut.
Belirlenen 1.35074 USD hisse fiyatı içinde Öncü’de var.
Sadece temettu kısmı karışık.
Azınlık ortaklar yani biz her durumda temettu alacağız.
Eğer temettuyu Dogan Holding’de alacaksa satış fiyatına hisse başı 30 kuruş daha eklemek gerekiyor.
Yani satış fiyatı 5.77 civarı oluyor.
Ama ben buna ihtimal vermiyorum. Eğer doğan holding alacak olsaydi temetu tarihinin yönetim kurulu tarafından belirlenmesine karar verilmezdi 30 nisan’da (Çağrı öncesi) bu temettuyu alırdık.
Bence Temettüyü Dermiroren alacaktır.
Bizim acımızdan Çağrıdan malını verenler temettuyu alamayacaktır.
Umarım tersi olur ama ihtimal vermiyorum.
Gelsin artık p tesi
Arkadaslar pazartesi günü doğan kağıtları iyi olacaksa celha dıtas bunlarda iyi olması gerekmiyormu onlarda doğan kağıdı değilmi neden gelen haberlerde onlara biçilen değerden bahsedilmemiş
doruk ve öncüdeki paylar dışında doğan gazetecilik fiyatı dolar olarak belirlendiğine göre dolaşımdaki hissedarların bu hakkı korunmalıdır.kendi hakkından fedakarlık edebilişr doğan ama halka açık hissedarların bu şirkettteki hakkını kendi bünyesine katabilimi bu imkansıza yakındır.
temettü zaten para çıkışıdır onu yeni yönetime bırakırlar bunlar ödemiş olsalar fiyat değişebilirdi ama belki anlaşmada
özel bir madde vardır.temettü dahil veya gariç gibi.
mantıklı olan temettü verilmediği için dahil olması hukuken daha uygundur.
yt.tav.değ.