tekrar seçim olmayacak en önemlisi. ayrıca meclis-başkan çelişkili kanunlar çıkarmayacak. tabi uzun vadede ülkenin iflası normuna döneriz o ayrı.
Printable View
Şu anda vakti gelmemiş (tekrar) seçime gidiyoruz..
Son 16 yıldır da, meclis ile başkan(ya da yürütmenin başı diyelim) çelişkiye düşmüyor..
Sanki "Belirsizlik" tanımına uymadı açıklamanız..
Haa.. Bana göre Türkiye'nin önünde büyük bir belirsizlik var.. Hem de çok büyük..
yani 3 ay sonra tekrar genel seçim olmayacak. yoksa zaten martta yerel seçim var. bahsedilen çözülme maksimum sonbahara kadar sürer. sonra tekrar iflasa devam.
zaten bana kalırsa bu seçimin giriş gelişme sonucu artık seçimlen birşey değişmeyeceğinin iyice akıllara kazınmasına yol açacak. ondan sonra bidaa seçim olmuş olmamış belirsizliğide zaten olmaz. inşallah yanılırım tabi.
Merak etmeyin.. 3 ay sonra seçim olmaz..
Bu seçimden sonra, 3 ay sonra seçime gidecek kişiyi ya da meclisi sonsuza kadar siler bu millet..
Mecliste çoğunluğu alamadım diye meclisi feshedecek CB'nı veya benden değil diye CB'nı indirecek meclisi bu millet affetmez..
Diye düşünüyorum..
Ama konumuz bu değildi.. "Belirsizlik" idi.
Nacizhane birşey paylaşmak istiyorum arkadaşlar...
Dünyanın neresinde olursa olsun siyasi (ekonomik ve dinamik değil) riskler (çok bilinmeyenli olsa dahi) önceden fiyatlanır ve fiyatlama ya mahkumdur...
Bu her yatırım enstrümanını ne kadar etkileyebiliyorsa o ölçüde olur...
Bu noktadan sonra siyasi riskler devam ederken gizli diğer verileri piyasa saklamaya devam edecektir.. Ancak önemli olan bunları görebilmektir.. Bol kazançlar
Dünya piyasaları Türkiye`nin iflasını ilan ediyor
AKP iktidarı seçim öncesi Türkiye ekonomisine övgüler düzerken dünya piyasaları Türkiye`nin iflasını fiyatlıyor.
Türkiye`deki olası bir iflasa karşı yaptırılan 5 yıllık sigortaların yıllık primi yüzde 3.25`i aştı. Yani dolar bazında bir Türk Eurobond`u alan yatırımcı kendisini olası bir iflastan korumak için yılda yatırımının yüzde 3.25`i oranında prim ödemek zorunda.
Türkiye tahvillerinin uluslar arası alanda iflas risk primini ölçen 5 yıllık CDS oranları bugün 325 baz puana (yüzde 3.25) çıkarken, AB`nin yaşamsal destek sistemiyle hayatta kalan batık Yunanistan`ın 316 puanlık CDS oranının bile üstüne yükseldi.
https://ahvalnews2.com/tr/ekonomi/du...ni-ilan-ediyor
Fiilen batmış Yunanistanın CDS lerinin üzerinde CDS si olan bir ülkenin 2040 yılı Eurobondlarına girmek güccük ! yatırımcı için fırtınada sandalla okyanus geçmeye benzer . Kendi adıma kalsın teşekkür ederim...
E ama 7 hazirandan sonra ne silmesi secti bidaa millet.
Hocam forumda cok goruyorum "Wishful Thinking" yapiyor insanlar. Temenni ile ongoru birbirine giriyor.
Naparsaniz yapin duygu ile akli/mantigi karistirmayin. Hele hele yatirim kararini asla. Cok zararli cikarsiniz.