Sayfa 714/1027 İlkİlk ... 214614664704712713714715716724764814 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 5,705 - 5,712 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Bahsettiğiniz "belirsizlik" nedir.

Biraz açar mısınız. ?

Ya da söyle sorayım.. Belirsizlik, kimin CB seçileceği, TBMM'nin sandalye dağılımının nasıl olacağı mıdır.. ?
    tekrar seçim olmayacak en önemlisi. ayrıca meclis-başkan çelişkili kanunlar çıkarmayacak. tabi uzun vadede ülkenin iflası normuna döneriz o ayrı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    tekrar seçim olmayacak en önemlisi. ayrıca meclis-başkan çelişkili kanunlar çıkarmayacak. tabi uzun vadede ülkenin iflası normuna döneriz o ayrı.
    Şu anda vakti gelmemiş (tekrar) seçime gidiyoruz..

Son 16 yıldır da, meclis ile başkan(ya da yürütmenin başı diyelim) çelişkiye düşmüyor..

Sanki "Belirsizlik" tanımına uymadı açıklamanız..

Haa.. Bana göre Türkiye'nin önünde büyük bir belirsizlik var.. Hem de çok büyük..

3.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Şu anda vakti gelmemiş (tekrar) seçime gidiyoruz..

Son 16 yıldır da, meclis ile başkan(ya da yürütmenin başı diyelim) çelişkiye düşmüyor..

Sanki "Belirsizlik" tanımına uymadı açıklamanız..

Haa.. Bana göre Türkiye'nin önünde büyük bir belirsizlik var.. Hem de çok büyük..
    yani 3 ay sonra tekrar genel seçim olmayacak. yoksa zaten martta yerel seçim var. bahsedilen çözülme maksimum sonbahara kadar sürer. sonra tekrar iflasa devam.

zaten bana kalırsa bu seçimin giriş gelişme sonucu artık seçimlen birşey değişmeyeceğinin iyice akıllara kazınmasına yol açacak. ondan sonra bidaa seçim olmuş olmamış belirsizliğide zaten olmaz. inşallah yanılırım tabi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    yani 3 ay sonra tekrar genel seçim olmayacak.
    .
    Merak etmeyin.. 3 ay sonra seçim olmaz..

Bu seçimden sonra, 3 ay sonra seçime gidecek kişiyi ya da meclisi sonsuza kadar siler bu millet..

Mecliste çoğunluğu alamadım diye meclisi feshedecek CB'nı veya benden değil diye CB'nı indirecek meclisi bu millet affetmez..

Diye düşünüyorum..

Ama konumuz bu değildi.. "Belirsizlik" idi.

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sayın umutabi misal sende 500 000 dolar var.yılda 37500 dolar faiz alırsın aya böl 3600 dolar aylık alırsın 30 yıl boyunca bu kurla 16 17 bin lira aylık gelir üstelik dolar arttıkça senin maaş artacak.Aslında fena fikir değil)))))))))) Sizde o paradan çok vardır inşallah ,kendi paranıza göre hesabınızı siz yaparsınız.,
    Gelir iyide güven işi biraz sorun. Saygılar

6. Nacizhane birşey paylaşmak istiyorum arkadaşlar...
    Dünyanın neresinde olursa olsun siyasi (ekonomik ve dinamik değil) riskler (çok bilinmeyenli olsa dahi) önceden fiyatlanır ve fiyatlama ya mahkumdur...
    Bu her yatırım enstrümanını ne kadar etkileyebiliyorsa o ölçüde olur...
    Bu noktadan sonra siyasi riskler devam ederken gizli diğer verileri piyasa saklamaya devam edecektir.. Ancak önemli olan bunları görebilmektir.. Bol kazançlar
    hakuna matara....memento mori.

Dünya piyasaları Türkiye`nin iflasını ilan ediyor
    AKP iktidarı seçim öncesi Türkiye ekonomisine övgüler düzerken dünya piyasaları Türkiye`nin iflasını fiyatlıyor.

Türkiye`deki olası bir iflasa karşı yaptırılan 5 yıllık sigortaların yıllık primi yüzde 3.25`i aştı. Yani dolar bazında bir Türk Eurobond`u alan yatırımcı kendisini olası bir iflastan korumak için yılda yatırımının yüzde 3.25`i oranında prim ödemek zorunda.
    Türkiye tahvillerinin uluslar arası alanda iflas risk primini ölçen 5 yıllık CDS oranları bugün 325 baz puana (yüzde 3.25) çıkarken, AB`nin yaşamsal destek sistemiyle hayatta kalan batık Yunanistan`ın 316 puanlık CDS oranının bile üstüne yükseldi.
    https://ahvalnews2.com/tr/ekonomi/du...ni-ilan-ediyor

Fiilen batmış Yunanistanın CDS lerinin üzerinde CDS si olan bir ülkenin 2040 yılı Eurobondlarına girmek güccük ! yatırımcı için fırtınada sandalla okyanus geçmeye benzer . Kendi adıma kalsın teşekkür ederim...

8.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Merak etmeyin.. 3 ay sonra seçim olmaz..

Bu seçimden sonra, 3 ay sonra seçime gidecek kişiyi ya da meclisi sonsuza kadar siler bu millet..

Mecliste çoğunluğu alamadım diye meclisi feshedecek CB'nı veya benden değil diye CB'nı indirecek meclisi bu millet affetmez..

Diye düşünüyorum..

Ama konumuz bu değildi.. "Belirsizlik" idi.
    E ama 7 hazirandan sonra ne silmesi secti bidaa millet.

Hocam forumda cok goruyorum "Wishful Thinking" yapiyor insanlar. Temenni ile ongoru birbirine giriyor.

Naparsaniz yapin duygu ile akli/mantigi karistirmayin. Hele hele yatirim kararini asla. Cok zararli cikarsiniz.

Sayfa 714/1027 İlkİlk ... 214614664704712713714715716724764814 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •