Þu anda vakti gelmemiþ (tekrar) seçime gidiyoruz..
Son 16 yýldýr da, meclis ile baþkan(ya da yürütmenin baþý diyelim) çeliþkiye düþmüyor..
Sanki "Belirsizlik" tanýmýna uymadý açýklamanýz..
Haa.. Bana göre Türkiye'nin önünde büyük bir belirsizlik var.. Hem de çok büyük..
yani 3 ay sonra tekrar genel seçim olmayacak. yoksa zaten martta yerel seçim var. bahsedilen çözülme maksimum sonbahara kadar sürer. sonra tekrar iflasa devam.
zaten bana kalýrsa bu seçimin giriþ geliþme sonucu artýk seçimlen birþey deðiþmeyeceðinin iyice akýllara kazýnmasýna yol açacak. ondan sonra bidaa seçim olmuþ olmamýþ belirsizliðide zaten olmaz. inþallah yanýlýrým tabi.
Merak etmeyin.. 3 ay sonra seçim olmaz..
Bu seçimden sonra, 3 ay sonra seçime gidecek kiþiyi ya da meclisi sonsuza kadar siler bu millet..
Mecliste çoðunluðu alamadým diye meclisi feshedecek CB'ný veya benden deðil diye CB'ný indirecek meclisi bu millet affetmez..
Diye düþünüyorum..
Ama konumuz bu deðildi.. "Belirsizlik" idi.
Nacizhane birþey paylaþmak istiyorum arkadaþlar...
Dünyanýn neresinde olursa olsun siyasi (ekonomik ve dinamik deðil) riskler (çok bilinmeyenli olsa dahi) önceden fiyatlanýr ve fiyatlama ya mahkumdur...
Bu her yatýrým enstrümanýný ne kadar etkileyebiliyorsa o ölçüde olur...
Bu noktadan sonra siyasi riskler devam ederken gizli diðer verileri piyasa saklamaya devam edecektir.. Ancak önemli olan bunlarý görebilmektir.. Bol kazançlar
hakuna matara....memento mori.
Dünya piyasalarý Türkiye`nin iflasýný ilan ediyor
AKP iktidarý seçim öncesi Türkiye ekonomisine övgüler düzerken dünya piyasalarý Türkiye`nin iflasýný fiyatlýyor.
Türkiye`deki olasý bir iflasa karþý yaptýrýlan 5 yýllýk sigortalarýn yýllýk primi yüzde 3.25`i aþtý. Yani dolar bazýnda bir Türk Eurobond`u alan yatýrýmcý kendisini olasý bir iflastan korumak için yýlda yatýrýmýnýn yüzde 3.25`i oranýnda prim ödemek zorunda.
Türkiye tahvillerinin uluslar arasý alanda iflas risk primini ölçen 5 yýllýk CDS oranlarý bugün 325 baz puana (yüzde 3.25) çýkarken, AB`nin yaþamsal destek sistemiyle hayatta kalan batýk Yunanistan`ýn 316 puanlýk CDS oranýnýn bile üstüne yükseldi.
https://ahvalnews2.com/tr/ekonomi/du...ni-ilan-ediyor
Fiilen batmýþ Yunanistanýn CDS lerinin üzerinde CDS si olan bir ülkenin 2040 yýlý Eurobondlarýna girmek güccük ! yatýrýmcý için fýrtýnada sandalla okyanus geçmeye benzer . Kendi adýma kalsýn teþekkür ederim...
Yer Ýmleri