Çoktaaaaan Avrupa liginden düştük biz ülke olarak...Kabul edelim...
Printable View
Çoktaaaaan Avrupa liginden düştük biz ülke olarak...Kabul edelim...
Almanya'nın Arge'ye ayırdığı oranda parayı biz Diyanet bütçesine harcıyoruz. Üretim çıktısı aynı olmaz tabi. Adamın teknolojik gelişmeye ayırdığı parayı biz teknoloji düşmanı zihinler yetiştirmeye kullanıyoruz. Ters yöne kürek çekerken almanları geçmemiz tabi ki mümkün değil.
Sabah evden işe giderken tam karşımıza bi tane İmam Hatip ortaokulu yapılmıştı 2-3 sene önce...Servisi bekliyorum...
Hem ptesi olması hem de Cumhuriyet Bayramı öncesi yarım gün okul diye İstiklal Marşı okundu ve müdür kısa bir konuşma yaptı...Ne bir Cumhuriyet ne bir Atatürk vurgusu yapıldı ve anıldı...Sadece okul kursları ile ilgili detaylı açıklama yaptı müdür...Geçen haftalarda harekat başladığında kuranlar dualar okunmuştu sabah sabah aynı/benzer ptesi sabahı... (Tamam o da olsun ama bu da olsun)
Yuh dedim içimden...Ülke bu devirden bi an önce kurtulmalı...Geriye gidiyoruz ileri gideceğimize...İşe yetişmek zorunda olmasam gidip müdürle konuşacaktım valla nerdeyse...Neye hizmet ediyorsun, Cumhuriyetin nimetlerinden faydalanıp diye...
Borsa, bitmek bilmeyen M L.*nch adlı aracı kurumun satışları yüzünden bir türlü toparlayamadı.
30 eylül-18 ekim arasında 1,14 milyar TL'lik net satış yapan kurum, bugün kapanış itibariyle 21 iş gününde toplam satışlarını 1,51 milyar TL'ye çıkardı.
Daha önce 2018 kur krizinden aylar öncesinde m. lyn*h adlı kurum benzer şekilde satış yapmış idi.
Borsada 2 şubat 2018'de yabancılara ait hisselerin toplam değeri 54,5 milyar dolar idi.
TL'nin de değer kaybetmesi ile önceki hafta itibariyle 28,1 milyar dolara düştü. Bu aralıkta yani 2 şubat 2018'den 22 ekim 2019'a kadar yabancıların net satışı sadece 1,09 milyar dolar.
TR 2 yıllık tahvil 12,94 13,02 -0,61 13,00 12,94
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...
Youtube da ortadoğu ile ilgili belgeselleri izliyorum. İnanılmazlar.. Bir sürü millet şii'leri bir tarafta, cihatçıları diğer tarafta, ezidiler bir yanda, Türkmenler başka bir yanda, araplar ise cabası...
Batı istediği gruba silah, mühümmat ve erzak yardımı yapıp, diğer tarafın kafasını uçurmasını izliyor. O kadar net.. Önce IŞİD i yarattılar, sonra PYD yi.. Bir ona finansal ve askeri destek bir diğerine...
Ortadoğu tam bir hayvanat bahçesime dönmüş durumda. Elinde batının finansal gücünü alan, diğerini kafasını bıçakla kesip kazığa oturtuyor..
Işıd PYD ye, PYD IŞID a; bilmem kim, bilmem kime...
Buradan alınacak dersler olmalıdır.. Sonuçlar neticeler olmalıdır...
Cumhuriyet bir ERDEMDİR, FAZİLETTİR..
Kuru kuruya değil, inanarak, içinde yüreğinde hissederek.. Ortadoğuyu görerek... Cumhuriyeti kuranlara dualar ederek...
Cumhuriyet ortadoğuya bakarak; özgürlük demek, bağımsızlık demek, kardeşçe beraberce yaşamak erdemine ulaşmak demektir...
Bu topraklarda sünnisi, alevisi, şii si, kürtü, türkü, lazı, çerkesi, pomağı, ermenisi, hristiyanı hepimizi eşit şartlarda gören ve ağırlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımıza sahip çıkmaya davet ediyorum..
Çünkü hepimizin beraberce yaşayabileceği başka toprak, ülke yada coğrafya yok...
Bu ortak, hep beraberce, hür ve özgürce yaşamamızın TAPU SENEDİ ise CUMHURİYET BAYRAMIMIZ...
Hepimize kutlu olsun...
Dth a yine gömmüşler bist yukseliyor dth dusuyor bist fusuyor dth yine dusuyor