Gun aydın zaten biden ike Tayyip goruşmesinden sonra dalga dalga gelmeye başladılar asıl sormamız gereken soru niçin ne sebeple PPA-LX2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Gun aydın zaten biden ike Tayyip goruşmesinden sonra dalga dalga gelmeye başladılar asıl sormamız gereken soru niçin ne sebeple PPA-LX2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tamamen yanlışsiniz , batı kaynaklı değil tam tersine , kalıcı bir devlet anlayışının hakim olması ve sürdürülebilir olma yi esas alıyor.
Önemli olan yıkılmadan devam edebilmek her yıkım bir trajedi olmustur , Cengiz Han i iyi tanıyorsanuz , başarısının en büyük payı ganimeti paylaşması ve kararlılığı olduğunu bilirsiniz ,Ancak bir siyasi haritaya bakın Cengiz Han dan sonra ne olmuş ne kadar sürmüş var olan durumu görün .100 devlet kurduk ne iyi ,demek bir bakış açısı 99 devletimiz neden yıkıldı başka bir bakış açısı.
En sonunda akıl gücü bilek gücünü büküyor.
Hiç bir kutuphaneyi yakan anlayışa iyi yapmıştır aferin bravo demem , vakıa kütüphanedeki eserler bütünüyle görüşüme aykırı bile olsa .Bakarım eleştirisini yaparım .
Sn djoz,
Alınmıyorum da gücenmiyorum da, çünkü sonrasında yapılan gönderileri okuduğumda, hiç kimsenin okumadığını anlıyorum.
Yazının birinde, devletin kuruluş felsefesi dahilinde her tür siyaset yapılabilir, CHP' de ve Cumhuriyet Gazetesinde bir şeyler yaşandı, İnce ve Çelebi partiyi terk ederken çok iddialı şeyler dillendirdiler, ama doğruysa bile icraatlerini görmeden bilemeyiz belki siyaseten yapılıyor olabilir,
devamında,
Solun binbir çeşit fraksiyona bölünmesine atfen, çoğunluğu sağlayarak iktidara talip olmak adına, partilerde belli bir cephe oluşmak zorundadır, asgari müştereklerde birleşilmelidir, sol çok fazla bölündü tarzında bir serzeniş,
diğeri ise kaç çeşit savaş vardır, kaç çeşit barış vardır şeklinde bir sınıflama üzerinden, Türkiye Cumhuriyeti iki dünya savaşı arasında yorgun barış döneminde kurulmuş, 2 nci Dünya Savaşı sonrası ise dengeleyici barışa maruz kalmış ve bu uğurda taviz vermek durumunda kalmıştır, çift kutuplu dünyanın ortadan kalkması ve kendisine duyulan ihtiyacın görece azalması nedeniyle, BOP dayatılmış ve üniter devlet yapısı tehlike altındadır, meyanında..
Şimdi, sonrasındaki gönderilerle yazıların konuları arasındaki bağlantıyı çözün çözebilirseniz :cool:
Kendi yazılarımı tekrar özet geçmek zorunda kaldım...Bana gönderide bulunanlara cevap yazmakta zorlanıyorum resmen..
Moğollar, Cengizhan, Atatürk' ün Türk Milleti tanımı...anlatılmak istenen konu hiç konuşulmadan, her ikisi de buraya evrildi, hem algıda seçicilik, hem de iletişim kazaları yüzünden..
Dolayısıyla kimsenin okuduğu yok zaten...boşverin..
Selamlar..
CengizHana bi gün randevulu gelen araplar tebliğde bulunur
e peki niye tebliğ der?
dürüstlük için ahlak için, cevabı gelir.
biz zaten öyleyiz deyip, yolcu eder, arapları..
İlki;Almanların hiçbir Yahudinin tek karış toprak istemediği tek Alman askerini öldürmemiş olduğu halde soykırım yapmasına ırkçılık denir.
Bu topraklarda böyle bir ırkçılık falan yok bunu nerden çıkarıyorsunuz! Öyle olsa 40bin insanın katlinden sorumlu Kürtçülerin kökü çoktan kazınmış olurdu.. Bu kadar ihanete karşı sabreden Türk halkını ancak fazla sabırlı olmakla suçlayabilirsiniz. Akılsızlıkla ateşle oynamakla suçlayacağınız PKK/hdp'li Kürtçüler olmalı.
İkincisi; Bu topraklardan ayrılmak isteyen hiçbir Kürde Almanlar gibi kapılar kapatılıp katliam yapılmaz can ve mal güvenliği içinde sınır kapılarından ülkeyi terkedebilirler.Ama kastınız Türk halkından toprak koparmak ise kan gövdeyi götürür ayakta kalan halk kim ise bu yurt da onun olur.. Dünyada hiçbir ulus devlet hiçbir etniğe savaşıp yenilmeden toprağını kaptırmaz hele Türk halkı asla Osmanlının batışı Türkiyenin doğuşu buna apaçık kanıtdır.. Bu çağda bu dünyada buna aykırı bildiğiniz örnekler varsa söyleyin.. Türk halkının toprağında holding kurup zengin olan bir yahudinin tek yapacağı şey Almanlar gibi ırkçılık yapmadınız diye minnettar olmaktır Kürtçülere kaşı savaşta en ön safa geçerek ulusa bağlılığını minnettarlığını kanıtlamak olmalıdır Alaton gibi süzme hain olmamalıdır.
Kısaca şunu söyleyeyim, Türk halkı bu kavgasında Kürtçülerin bağzı safları inandırdığı gibi borçlu değil alacaklıdır.