26 -27 civari getiren fon varmi nkolay yerine onu alicam .
Printable View
26 -27 civari getiren fon varmi nkolay yerine onu alicam .
bir düzeltme daha mutlaka gelecektir kesin, kolay kolay 6000 üzerine çıkacağını sanmıyorum, tabi seçim öncesi çok düşmesini de istemezler, düzeltme olunca tamamen bist ve yabancı borsalara geçip uzun vade beklemek benim de aklımda aslında ama bir yandan da kiraya vermek için uygun bir yer arayışındayım veya bir kısmıyla eurobond mu alayım diyorum, yani bu üçlü arasında kararsız kaldım şu sıralar.
Bu yabancı hisse fonlar için tefasta yazan getiriler tl olarakmıdır, eğer öyleyse son 3 yılda veya 5 yılda hiçbir yabancı fon bist hisse fonları kadar kazandırmamış hatta arada çok fark var nerdeyse iki katı getirmiş bist fonları. Bu durumda neden yabancı fon alayım, bist fonlar daha mantıklı değilmi.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
valla hocam uzun vadede ne yerli ne yabancı borsalarda risk görmüyorum ama kısa vadede benim de kafam karışık. tabi benim param 200 bin lira alt tarafı tuzum kuru kaybedersem maaştan bile ekleme şansım var hesabıyla keyfimi yaşıyorum. büyük parası olan hesabını daha dikkatli yapmalı. asırlık aile servetini eritip kalpten gittikten sonra uzun vadede geri yükselmesi sizi kurtarmaz: ) dünyadaki hiçbirşey sağlıktan önemli değil.
fakat her halukarda forumdaki tepeden alım eğilimi fena. filmde cem yılmazın dediği gibi önce kafasına sık, konuşmazsa ayağına sıkarsın muhabbeti olmaz hocam: )) herşeyin bi sırası var. parayı faize eurobonda koy tamam da riskli araçlara gireceksen dimdik yukarı gitmiş ikiye katlamış bişey (daha çok gitmesine koşullar çok uygun olsa bile) her an bir haberle göçmeye adaydır. bu işin sırrı dip avcılığı bence. trend your friend tamam da ikiye katlamış hiçbirşeyde değil.
28. Dakikadan sonrası
https://www.youtube.com/watch?v=9nhK..._channel=Midas
maalesef işte son 1,5 yıldır çok yanlışlarım oldu, ev sattım yenisini alacaktım yerine bir türlü karar veremedim fiyatlar 4 e katlandı, geçen sene 17 aralıkta yabancı fonlardan çok zarar ettim, bist fonlarına yüklü girmedim, pazarlanan hisseleri alıp aylarca bekledim onlardan zarar, paranın belki yarısı eridi. şimdi yine borsalar, gayrimenkul ve eurobond arasında kararsız kaldım bu gidişle kalanı da eriteceğim herhalde :hah:
Evet tl getirilerin hepsi. Dediginiz fark son 12 ayda oldu. Dolar sabitlendi sayilir kkm ile. Bist x3 yapti.gecen yil 21 aralika kadar baktiginizda amerika biraz daha ustteydi son 5 yil getirilerde. Simdi ise mantikli gozuken bist sat amerika al tabi dolari bir yil daha tutabilirler mi gorecegiz.dip ve tepeyi bulmak imkansiz ben gecen hafta kademeli nasdaq aftye dondum.