Sayfa 716/1002 İlkİlk ... 216616666706714715716717718726766816 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 5,721 - 5,728 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Çalışma için teşekkürler.

Ben döviz bazında ve kur artışı dışında ve % 10 stopaj dışında hiç değilse net %5 kazanç sağlayabilecek fon arayışındayım.
    Hisse dayanaklı olmayacak.
    Euro yada dolar bazlı olabilir.
    Böyle bir fona rastlamadım henüz.

O yüzden dövizi döviz olarak alıp faize koymak daha cazip gözüküyor.

Tefas'a şemsiye fon türü olarak "borçlanlama araçları " ve "katılım"
    Fon ünvan tipi olarakta " döviz" ve "yabancı" yazınca çıkanlardan "özel" olanları eliyoruz.

Elimize TLE, ARE, TDG, IPV, FPE, FUB, GPA, TPL, DBH , KIS,ZPF, TPZ kalıyor. Buna değişkenlerden KUB'u da ekleyelim.

Aynı işlemi serbest fonlarada yapabiliriz.

Şimdi bu bulduğumuz fonlardan yıllık getiri bazında kur artışını düşüp, %10 stopajı düştüğümüzde getiri sağlayan varmı varsa % kaç getiri sağlamış durumda.

Bunu kısa yoldan hesaplamak mümkünmü?
    SN myfinans

istediğiniz şeyi doğru anladıysam alttaki gibi.

2022 yılı başından bu güne kadarki TL bazlı getirileri ve USD/TRY nin getirisi alttaki gibi.
    Rakamları usdye bölmek yerine usd getirisini de ekledim.
    Söylediğiniz şekilde stopaj + fon işletim ücretleri de bunun içine girdiği zaman usd de kalmak çok daha mantıklı son 1 senede.

2. Benim anlamadığım diğer bir konuda PPF lerin neden bu kadar büyük olduğu.
    Fonlardaki toplam paranın neredeyse yarısı PPF lerde tutuluyor.

3.  Alıntı Originally Posted by Kandirildim Yazıyı Oku
    SN myfinans

istediğiniz şeyi doğru anladıysam alttaki gibi.

2022 yılı başından bu güne kadarki TL bazlı getirileri ve USD/TRY nin getirisi alttaki gibi.
    Rakamları usdye bölmek yerine usd getirisini de ekledim.
    Söylediğiniz şekilde stopaj + fon işletim ücretleri de bunun içine girdiği zaman usd de kalmak çok daha mantıklı son 1 senede.
    Teşekkür ederim ilginiz ve emeğiniz için.

Yaptığınız tablodan anladığım kadarıyla USD kur getirisi üzerinde getiri sağlayan sadece 7 fon var.
    Onlarda CDS'lerimizin 900'lerden 500'lere gerilemesiyle yapmışlar bu farkı
    Ama,
    O getiriden %10 stopajı da düşersek geriye birşey kalmıyor.
    Birde satıştaki T+3'ü hesaba katarsak fonların anlamı yok.

Tek artıları alışta makas yok, alışta vergi yok.
    Ama kardan (hatta sadece kur artış kazancından bile) %10 gidiyor.
    CDS artışı olursa getiriyi bırakın zarar etmekte cabası.

O zaman dövizi düşük makaslı bir yerden alıp, bulduğumuz en yüksek faizli bir yere koymak en doğrusu.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    Alaman börsasına ENDEKS bazlı yatırım yapayım, hem avronun değerlenmesindeN hemi de DAX' ın değerlenmesinden margarinleneyim hemi de istediğimde gün içi satıp çıkayım , hemi de borsaistanbul' da işlem görür olsun , aman varant olmasın , vadesi uzun olsun diyenler içün istikamettt ;

ADAAAC
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

5. Hangi fon vs alayım derken kendimi saçma bir sarmalda buldum.
    Dikkatimi çeken bir durum oldu.
    İş portföy. Pazardaki payını git gide düşürmüş.
    2021 yılına lider girmiş iken 2022 de 4. olarak ayrılmış.
    İlginç olan ise şirketin GMY si ayrılıp farklı bir portföy şirketi kurmuş. Rota Portföy.
    İş bankası için büyük bir hata olmuş sanırım.

6.  Alıntı Originally Posted by Kandirildim Yazıyı Oku
    sn friendly_1980
    Uzun zamandır gzh taşıyorum. Sanırım çocuklara bırakacak kadar taşıyacağım.
    AOY,GZH ve USDTRY nin 2021 den bugüne durumu alttaki gibi.
    usd alıp kenarda tutsak daha iyi.

bence yanlış bir yaklaşım. ben hep üstten alayım alttan satayım diyorsunuz özetle. şimdi araştırdım bulamadım geriye dönük mesajlarımı, 2021'de 5-6 kez yazdım dow 37k çok yüksek hiçbir endeks durduk yerde eski zirvesinin 2 katını geçmez satıp dolara geçme zamanı diye. şimdiyse tam aksi doları satıp borsalara geçme zamanı. bakmayın siz dün benim taşıma maliyeti diye sızlandığıma bekliycez başka çare yok. borsaların daha fazla düşeceğine inanmıyorum ama şu yönden haklı çıkabilirsiniz yatay süreç uzayabilir ytd, ama bu işin raconunda dip yapanı almak var benim stratejim öyle.

7.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    hocam biz hatayı ekrana fazla bakmakla yapıyoruz galiba. kendine bi hedef koyup bekleyeceksin. fonlara 3 ayda 1'den fazla asla dokunmayacaksın. benim çıkardığım ders bu. altının fazla gideceğine kesinlikle inanmıyorum, emtianın asla 2'ye katlama potansiyeli yok, yabancı borsalarınsa bal gibi var. bist satışı abartmışsın, ben de bozdurdum %15 hatta burda yazdım. bence seçim bitmeden tekrar girme.
    orası doğru da can sıkıntısı işte, işlem yapmadan duramıyorum tabi o zaman da çok hata yapılıyor pahalıya patlıyor, altın ve emtia fonlarından geçen hafta azar miktarda aldım ama ben de öyle yüksek bir getiri beklemiyorum, çin açılınca belki biraz yükselirler diye aldım. yine ne varsa borsalarda var tabi uzun vadeli olmak şartıyla.
    bist tarafı seçime kadar inişli çıkışlı olacaktır sonrası ne olur belli değil, değişkeni saymazsak yine portföyün %20 kadarı orada düşüşlerde azar azar alırım belki, bu hafta borçlanma ve değişkenleri azaltıp yabancı tarafını arttırayım mı onu düşünüyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    orası doğru da can sıkıntısı işte, işlem yapmadan duramıyorum tabi o zaman da çok hata yapılıyor pahalıya patlıyor, altın ve emtia fonlarından geçen hafta azar miktarda aldım ama ben de öyle yüksek bir getiri beklemiyorum, çin açılınca belki biraz yükselirler diye aldım. yine ne varsa borsalarda var tabi uzun vadeli olmak şartıyla.
    bist tarafı seçime kadar inişli çıkışlı olacaktır sonrası ne olur belli değil, değişkeni saymazsak yine portföyün %20 kadarı orada düşüşlerde azar azar alırım belki, bu hafta borçlanma ve değişkenleri azaltıp yabancı tarafını arttırayım mı onu düşünüyorum.
    bist 5100'e bi düzeltme yaparsa %50 bist %50 yabancı yapılabilir. tabi en az 1 yıl dokunmayacağın bi rakamla. ben şeçim sonucu ne olursa olsun bistte 2024'e burdan daha yukarıda gireceğimizi düşünüyorum.

Sayfa 716/1002 İlkİlk ... 216616666706714715716717718726766816 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •