Originally Posted by
Fondip
Yabancı fonlarda da aslında saat yönünden büyük haksızlıklar var. Yerli fonlarda açılış saati 10 ve 13.30'a kadar takip imkanınız var. Dış borsalar 17.30'a kadar sarkabiliyor (yaz saati uygulaması sağolsun),açıldığında zaten vereceğiniz emir iki gün sonrasına işliyor. yerli ve yabancı fonla arasında bir ayrım olmalı belki, hele de yerli şampiyon TCD bile 15 binlerdeyken IPJ'nin 22.5, AFT'nin 29 bin yatırımcı taşıdığını düşünürsek. Ben de dün sabah bir miktar satış emri vermiştim, TEFAS işlem saati bittikten sonra olan bitenle yerli fon bozmuş kadar oldum. çok değildi ama insan aptal yerine konmuş gibi hissediyor. eş saatte işlem görmüyorlar ama ikisini bir sisteme mecbur kılıyorsun. emir iptali opsiyonu konmalı ertesi gün 13.30'a kadar en azından.
14.30'da alım satımın gerçekleşmesinin kafadan T+1 daha eklediğini ve bunun başlı başına yatırımcıyı aptal yerine koyduğunu zaten önceden söylemiştim. buna dair toplu bir tepki de gelmiyor uzun süredir. T+3 satış, T+2 alım için bekleyiş ile bir hafta kayıp, üstüne dolar tatili, YERLİ RESMİ TATİL vb eklediğinizde 10 gün ötelendiğini biliyorum bu durumun. yabancı fonda yerli resmi tatil uygulaması da ikinci saçmalıktı, tekrar yineliyorum. yerli ve yabancı fonlarda kurallarda kesinlikle ayrım olmalı.