Sayfa 718/1003 İlkİlk ... 218618668708716717718719720728768818 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,737 - 5,744 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by mistyimage Yazıyı Oku
    Bunlar ne yapmış yahu. Bu nasıl bir kazanç.
    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=HDH

16th cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Fonun değerine ve yıllık kazancına bakarak 1 sene önce kabaca 7,877,000 TL olan para 74,674,000 TL olmuş.

6 kişi var ve hepsi eşit ise 1 sene önce kişi başı 1,313,000 TL koymuşlar ve şimdi 12,445,000 TL paraları var her birinin...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    hem döviz hem endeks düşünce, elimdeki hsyfler endeksten de çok düşünce son 3 yılın en büyük günlük zararını yazdım.
    Ben de endeks çıkarken relatif yapamadık, belki düşerken olur dedim, düşerken de olmamış toplama bakınca...

3.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Ben de endeks çıkarken relatif yapamadık, belki düşerken olur dedim, düşerken de olmamış toplama bakınca...
    Hocam hareket çok sert olduğunda; düşüş de olsa, yükseliş de olsa relatif olmuyor. Uzun yıllardır gözlemim o. Böyle günlerde ( aşırı artı ya da eksi ) piyasa biraz bilinçsiz / iyi kötü hisse seçmeden panik satış ya da panik alış yapıyor.
    Ama yataya sardığı günlerde biraz da sağduyu hakim oluyor, daha seçici işlemler geçiyor, o zaman relatif olarak ve genel toplamda geçiyorlar endeksi daha çok iyi hsyf'ler. Bu yüzden ben aşırı sert hareketlerden iki yönde de hiç hazetmiyorum açıkçası.
    Mesela bu düşüşten önceki hafta dalgalı ve yönsüz ortamda 3 puana yakın relatif yaptı benim sepet. Biraz daha sürseydi iyi olacaktı.
    Bugün 4.91 oldu 0.40 civarını verdim relatifin. Aylık 2 puan ortalama relatifi uzun vadede tutturdukça benim açımdan sorun yok.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Evet, Dövizde de %5'e hazır mıyız? şaka bir yana 7'lere yolculuk başlıyor gibi, yukarıya dönük tepkiler çok hafif kalıyor. Bu tip dönemlerde USD'ye ilgi artması lazım ama öyle olmuyor, hatta altın ve bitcoin'de de tık yok son 1-2 haftadır, ilginç.

hocam şu karışık dönemde faizler cazip gibi görünüyor. anlaşılan yatırımcı, maceraya girmektense bu dönemi faizde değerlendirip olası fırsatları kovalıyor, yani bir nevi pusuda bekliyor diyebiliriz

5.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    hocam tuna kaya ve murathana uyacak olsanız evi damı, para edecek neyiniz varsa tamamını satıp altın alırdınız. adamlar deli gibi altın altın diye diye milleti altının altında bıraktılar. şimdi kimse altının altından kalkamıyor maalesef. burak arslan ve haluk Canberk ise önceki haftalardan beri borsa yatırımcısını uyarıp bu günlere karşı dikkatli olunması uyarısını hep yaptılar. olan olduktan sonra çekilen video, zaten olmaz olsun. benim iki favorim var. birincisi haluk Canberk, ikincisi burak arslan. ikisi de sağduyulu ve objektif. haluk canberkin yerini kimse tutmaz ama burak hoca da benim nazarımda ikinciliği hak ediyor. üçüncü favorim maalesef yok.
    Bu ikisini tekrardan takibe alacağım. teşekkür ederim.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Yanlış zamanda hisse yoğunlara giriş yaptım ve çeşidi çok tuttuğum için dün tam çöküş yaşadım, birkaç haftanın bütün kârı gittiği gibi çoğunda ana paradan zarara girdim. (IPB - TKF - TCD - NNF - ELZ - MPS - MAC - GMR - UPH - OPH - EID - ITP - AFT - AFA - IPJ - AFS - ICZ - ARM - GBC - GMA - GZH - IDY - KTM - ODV - SUA - SUC - EIB - EIC) Sanırım bu kadar çeşit yapmakta iyi değil, hangisinde ek alım yapacağımı da şaşırdım.
    Sn ersunan, siz benden de fazla dağıtmışsınız portföyü. Ben de 12 fona ayırmıştım şimdi 9 adede düşürdüm, takibi daha kolay oluyor...

7. GBC azimut’un 20 ülkedeki 20 yıllık tecrübesiyle birikimlerimi profesyonelce eritmeye devam ediyor

Şaka bir yana, işlem yaptığı tahtalar dolayısıyla neredeyse sınırsız seçeneği bulunan, hacim gibi bir derdi de olmayan bir fon neden bu kadar tökezler?

Göz ardı edilebilir, dönemsel bir patinaj mı yoksa değerlendirme kriterlerinize göre puanı kırılmalı mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. GMA, TCD'ye göre daha sağlam durmuş valla... TCD yüzde 6 küsür eksi yazarken GMA yüzde 1.99 ekside... enteresan...

Sayfa 718/1003 İlkİlk ... 218618668708716717718719720728768818 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •