Originally Posted by
turali
Ben de endeks çıkarken relatif yapamadık, belki düşerken olur dedim, düşerken de olmamış toplama bakınca...
Hocam hareket çok sert olduğunda; düşüş de olsa, yükseliş de olsa relatif olmuyor. Uzun yıllardır gözlemim o. Böyle günlerde ( aşırı artı ya da eksi ) piyasa biraz bilinçsiz / iyi kötü hisse seçmeden panik satış ya da panik alış yapıyor.
Ama yataya sardığı günlerde biraz da sağduyu hakim oluyor, daha seçici işlemler geçiyor, o zaman relatif olarak ve genel toplamda geçiyorlar endeksi daha çok iyi hsyf'ler. Bu yüzden ben aşırı sert hareketlerden iki yönde de hiç hazetmiyorum açıkçası.
Mesela bu düşüşten önceki hafta dalgalı ve yönsüz ortamda 3 puana yakın relatif yaptı benim sepet. Biraz daha sürseydi iyi olacaktı.
Bugün 4.91 oldu 0.40 civarını verdim relatifin. Aylık 2 puan ortalama relatifi uzun vadede tutturdukça benim açımdan sorun yok.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri