Okt ciler yarınki getiri 13.11 mk.
Printable View
Okt ciler yarınki getiri 13.11 mk.
Keşke enflasyon %1 olsa da faizlerde %1,5 olsa.
Enflasyon düşüyorsa faiz düşüşüne zerre kadar üzülmem.
Enflasyon sizin genelde sabit olan gelirinizi yer, geleceğinizi yer.
Varsın faiz düşük olsun ama enflasyonda düşşün.
Ama uzun vadeye bakın diyorlar bir yerden kendimizi teselli edecek done arıyoruz üstadimRedmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence iyi bir kazanç üstadım defansif bir fona göre mevduatın hayli üzeri bence t2 tolere edilebilir sizin acinizdan Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen .2012 muydu 2013 muydu denizbankin hoş geldin orani 6.50 idi.enf 5 civarlarindaydi galiba.harbi harbi yoktu o zamanlar hatta cola 2 sene 1.5 liraydi .babamla konusurduk.dogruya dogru fiyatlar artmiyor derdik.son 1.5 senedir azıttı canavar.ben sahsen onumuzdeki ay baz etkisi ile dussede yuklecegine inaniyorum .temmuzdaki 2.4 ve gecen ayki 0.85 enflasyon ki yaz aylarindayiz .beni korkutuyor acikcasi .insallah yanilirim .
Enteresandır vakıf tan alıyorum fonlar i valor zamanın da parayı ziraat borçlanmaya gömüyor neden acaba sonuçta kendi birclanma fonuna neden gömmüyor merak ettim bileniniz var mı ?
Bangaci üstat ?
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enflasyon dussede tüketim mallarının geldiği fiyatkar belirten enf oranlarının üzerinde oldu bu şekilde enf düşse bile şişik fiyatlara uygulaninca daha yüksek hissettirecek kendini bileşik faiz gibi olacak bir neviRedmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Valla ist beton gibi dun 19.50 getirmis m.k .bakalim yarin ne yapacak ..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...746ee9b09f.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
GPG ne getirirse getirsin, zaten fonlara güvence yok iken Eral Bey'in bu tavrı üzücü olmuş.
https://twitter.com/gpg_info/status/...464017409?s=20Alıntı:
Satışta T+1 valör uygulanmasının satmayan pay sahiplerine zerre zarar vermeyeceği bir yol bulursak (gedik portföy'ün maliyeti karşılaması vb) bu konuda değişikliğe gidebiliriz. Aksi durumda ne yazık ki yapabileceğimiz bir şey yok
T+1 olursa satmayan pay sahiplerine zararı olacağını iddia ediyorlar. Diğer fonlarda olmayan bu zarar neden GPG de olsun. Birşey anlamadım.
Syg
Su açıdan yazıyı olumlu buldum. Faizden gelen düşüşun aylık olarak 0.15 puan negatif yansiyacagini belirtilmesi. Eğer doğlu anladıysam fondan bahsediliyor. Bu enflasyona karşı eldeki parayı bir süre daha tutar diye düşünüyorum. Son birkaç günü saymazsak hala %2.5 -3 aralığında. Bunu eksilttigimizde, bu ay icin %2.35- 2.85 ediyor.
Şu açıdan ise bir hayal kırıklığı oldu. Geçen gün sanırım sayın hayrani, telefon konuşmasıni buraya aktarmisti. Tcd gibi bol aksiyonlu bir fon için bile 3 aylık sürece bakın demisti yonetim. Bence türkiye gibi geleceğin muğlak olduğu bir ekonomik ortamda, GPG de 6 ay ve 1 yıl gibi bir süre yerine en azından 3 aylik kesit için pozitif konussa çok iyi olurdu. Kısaca, kesiti alınacak süre bana hakikaten uzun geldi..
GPG'nin Mayıs ayına bakın açıklaması doğru
Tam 25 gün getiri yok gibi birşey olmuş Mayıs'ta
Böyle bir dönem gene olabilir.
Evet, bakmıştım Mayıs ayı çanak olmuş ve sanırım yillikta en çok kazandıran listesinde ustlerde olmasinı, bu süreç engellemiş.
Adamlar ciddiye almış bayağı edebiyat parçalamış bence mantıklı ama insanın moralini bozuyor biraz en azından muhatap almaları güzel Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
En kötüsü geride kalmıştır umarım [emoji38][emoji16]Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zaten neye el atsak buyuklerimiz bı el atıyor illa beton al diolla vergi kredi teşvik cart curt Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değişken fon işlemleri 24 saat esasına göre yapılmıyor galiba.
Mesela Cuma günü Brent petrol 60 dolardan kapattı.
Sonra Suudi Arabistan saldırısı oldu.
Petrolün yükseliceği neredeyse %100'dü.
Dün gece 64 dolardan gaplı açılış yaptı
Dahada artacağı kesin gibiydi.
İşte o an yani piyasalar açıldığında gece saat 01.00'da petrol alan bu gün 70 dolara kadar çıkan fiyatla çok iyi kazandı.
Aynı şey ons içinde oldu.
Acaba gece oluşan bu fırsatları alım satımda değerlendirebilen bir fon varmı
Yoksa fonlarımızda sadece mesai saatleri içindemi çalışıyorlar.
Şunu demek istiyor satmayan pay sahipleri satan pay sahiplerinin bir günlük getirisinden de yararlanıyor. Örnek bu sabah satış emri verdiniz paranız 2 gün sonra hesabınızda olacak, hesabınıza geçmeden önce fonda bir gün daha durduğu için satmayan sizin paranızdan para kazanmış olacak tabi değişken bir fon olduğu için değerde kaybedebilir ama siz bir gün önceki fiyattan sattığınız için bu seferde fonda kalanlar zarar siz kâr etmiş olursunuz. Karışık bir durum anlatamadım galiba :)
Zarara uğrayan T+2'de satış yapan kişi. Parası bir gün değerlenmeden eline geçiyor. Fonu elinde tutan zarara uğramaz kardan zarar eder en fazla satış yapanın parasından fona bir gün kazanç ilave edildiği için. Ayrıca %10-20 gibi hisse oranıyla devam eden bir fon hayli hayli T+1'e çevrilebilir.
Tweette, %20 lik hisse payının satışından gelecek paranın eğer fon T+1 olursa, bir gün sonra ödeneceği için fonda kalanların satış miktarının %20'si erken ödeneceği için zararından bahsetmiş Eral Bey. Bu konuda haklı ama satış yapanın parasının %80'lik kısmının nemalanmaması sorun olarak görmemiş. Satış yapanın parasını ödemek için illa hisse satmasına gerek yok %80'i repo-bono gibi likit enstürümanlarda zaten değerlendiriyor buradan gayet ödeme yapılabilir.
Tcd bilgisi var ni
tcd dün verdiğini bu gün geri almış. şöyle bakıyorum, ppfler de düştü. akıl erdiremediğim tek fon ise yfv. geçenlerde kızıp sattık, şu ara 0,07 civarı gettirmeye devam ediyor. ne yapacağı belli olmuyor. işimiz iyiden iyiye zorlaşıyor.
Deniz hazır fiyat garantisi varken ona girelim kafamız rahat %36 net 1 ayda alırız.
Son Fiyat (TL) 0,473749
Günlük Getiri (%) %746,7969
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=YTD
Bu nedir anlamadım üstadlar.:) Dün evi, arabayı, hatta koltukları satıp alsaymışım keşke.:)
Vebster gelsin, keyfi kaçtı buraların,umarım yeni bir yatırım enstrumanı ile döner
ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi