Asgari %50 diyor ama %40’dan aşağı dağıtıyor bu nasıl oluyor ?
Printable View
Yine mi su temettu geyigyi ya. Bunun 2 kati temettu verimliligi olan 30 hissesinin topiginde 1 kere bile yazilmadi temettu. Fiyattan dusuyor temettuler.
Butun cop hisseler 3 tur bindirmis. Keko bile 1 ayda %50 vurdu Karelinden bunu birakip. Hala temettu :)
1 milyar lira net kar eder şirket ama yasa gereği bunun belli bir yüzdesini yedek akçe olarak ayırması gerekir. Diyelim bu oran %5 olsun. 50 mn lira zorunlu yedek akçedir.
Şirket, gerekli görürse yatırımlar için ikinci bir yedek akçe daha ayırabilir. Abd deki yatırım için diyelim ki 250 mn lira daha ayırdı. Ne oldu? 1 milyar net karın 300 mn u gitti. Kaldı 700 mn lira.
Bunun da %50 si olan 350 mn lirayı temettü ve/veya bedelsiz olarak dağıttı.
Ama bilmeyen birisi 1 milyar kar ettiysen %50'si 500 mn eder, neden 350 dagıttınız ulennnn diyebilir.
Benim anladigim bu temettu bir nevi sifre kelimesi. Para kazanamayanlarin kendilerini avutmak icin kullandiklari parola.
- Temettu?
- He Temettu.
- Kac?
- %5
- Temettu endeksinde mi?
- Insaallah, maasallah bu sene olacak
- Ekmegin fiyati?
- %50 artti.
Hektaş'a bakın Hektaş'aaaa. 2 ay önce %200 bedelli bölündü. Eski fiyatla şu anda 30 lira. Hisse böyle olur işte. Çok şükür ki yedek akçelerimle 1 milyon lot Hektaş almıştım fiyatı 7 lirayken. :evil:
Yok abi temettu ile ilgili birsey yazmiyorum. Insanlarin hevesini de kirmamak lazim.
https://i.resimyukle.xyz/GWKOK7.png
6.50 ye o 1 lotu yazan kimse beni bulsun.
18 yıl Maşasuşetste yaşadım. Orda enflasyon yıllık %1. Şirketler de millet hisse alsın diye kazandıkları paranın %1-3 arasını temettü olarak ödüyorlar. Yani mevduata yatırana kadar hisseye yatır, mevduat kadar temettün garanti, hisse de artarsa ballı kaymak.
Bizde enflasyon %20 gerçekte. Hisse veriyor %6 temettü. Yıllık hisse artışın olmazsa ayvayı yedin. Bedelsiz, temettü, kar payı, volatilite, short, long, bolinger, macd, bunların hepsini ziyonistler uydurmuş. Aslolan f/k bölü 3 çarpı pd/dd eksi 2Ç net kar aç parantez pi sayısı çarpı 2 üssü 200 ggünlük hareketsiz ortalama.
Biz London of Economics de böyle gördük böyle öğrendik.
Sorbonne hukuk masterı yaptığımı da anti parantez belirteyim. Je taime. Anşante monşante krem şante. O rövuaaağğ
E yazdigin dogru da... Cok kiziyor bana bu temettuculer burda.
Yav napsın insanlar? Tutunacak bir dalımız temettü kalmış. Adam almış 6,80 den üzerinden geçmiş 1 yıl hala 6.40 da. En azından temettü alırım diye avunuyor sen de çıkıp temettü ne yaa agssfsghaa diyosun. Umutlarını yıkıyosun insanların. Gerçekler acıdır isot daha da acıdır, acılı şalgam basura iyi gelmez demiş bi Adana atasözü.
Tammam, elestirini kabul ediyor, susuyorum.
Ama daha oncesi de var. Travma gecirdik burda. Her "temettu" yazana 20 sayfa kuzucuk buzagicik hesabini yapiyordu gazcisi. Gordum mu kelimeyi sinirlerin beynime vuruyor.
Ekip de ekip haaa, efsane Barcelona defansı gibi. :he: Tek bir lotla 6.50'yi gördürmüş bugün Soda'ya. İmkan verilse 6.60'ı da yarım lotla gördürürler bunlar. Hökümet böyle genşlerin elinden tutmalı.
121bini gecti endeks ama bu esek duruyor oyle
ulan bu twiterci harun yine şişe dedi yine çıkamıyoruz. malmı yediriyor ne.
Muahhahahaha. Sizler de mi muzdaripsiniz Hacidan?
sn ahmetga48pa hoşgeldiniz. keşke nickin içinde bir de ! ? > < vb. bir karakter daha olsaydı. bu sizin facebook şifreniz filan mı? kazancınız daim olsun.
Yarın maaş günü. 50 lot alabilmem için inşallah 6 liraya düşer
sn gelcan hoşgeldiniz. soda mı aldınız? buralarda yenisiniz ellaam. kazancınız bol olsun. gele gele sodaya gelmeseydiniz keşke. biz perişan olduk geldik ama...
Mikecem bizimki 6,5 i birak gecmeyi 6,5in yanina yaklasamazken Halkb 6,8 oldu, endeks 121500, Krdmd %3,5 artida, petkim 4u gecti :( onlarin bazilarindan var portfoyumde ama sanayi hisseleri icinde agirlik bu esekte
O kadar hisse dolaştım en iyi muhabbet burda. Muhabbete katılmak için(maç izlemek için iddaa oynama misali) yarın sodaya böbreği basıyorum. Yalnız yarın ayın 15 i olmayaydı iyiydi, memur olduğumuz ortaya çıktı.
Ekoturkte Selcuk Gonencler;
"SODA isindi, yatay kosnsolidasyon bitmek uzere, yakinda sahaya cikabilir, kosuya hazir,
6,15 - 6,2 stop olmak kaydiyla, 6.49 gecilirse 6,79 ve 7,22 kisa vadeli hedef olur" dedi.
Son 1,5 yılda satıp savıp Soda'ya basan üyelerin rumuzlarından bazıları,
Dalaksız Kazım
Tek böbrek Nuri
Ciğersiz Celal
Sodasız TuzRuhi
Külsüz Kırmurat
Bikarbonat Amünyum
Çolak Kastamonulu
Değneksiz Reco
Çulsuz Hayri
Müflis Sodacı
Sunsirs Recai vs vs. Amman dikkat diyim. Kademeli alım satım en güzeli
:) hangi topiğe gitsen başka bir hisseyi övüyor, endexin pirimini işaret edip ahlanıyor.
Bu nedir allah aşkına hakim bey hiç mi kazanan yok, tesadüfen de olsa hiçmi rallide olan yok. Bu da mı gol değil, hakim bey, bizi mi yiyorlar, parelel evrenlerde sanal işlemler mi oluyor , yoksa Truman Show durumları mi var, yoksa yoksa düz dünya savunucuları gerçeği yalnızca gerçeği mi söylüyor. Ah ahh... öpüldük ey halkım unutma bizi.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Soda'nın speği,
Bak beyim, sana iki çift lafım var. koskoca adamsın. paran var, pulun var, her şeyin var. Binlerce kişi calışıyor emrinde. yakışır mı sana ekmekle oynamak? yakışır mı bunca günahsızı, çoluğu çocuğu, karda kışta sokağa atmak, aç bırakmak? ama nasıl yakışmasın! sen değil misin Konektikut İtfaiyeciler fonuna bile acımayan, bir damlacık saadeti çok gören. anlamıyor musun beyim, bu çocuklar birbirini seviyor, Soda'yı seviyor. Ama ben boşuna konuşuyorum.
Sevgiyi tanımayan adama, sevgiyi öğretmeye çalışıyorum. hıh, sen, büyük patron, milyarder, fabrikalar sahibi Citi bey! Sen mi büyüksün? hayır, ben büyüğüm! ben, Oralet usta! Sen benim yanımda bir hiçsin, anlıyor musun, bir hiç!
Gözümde pul kadar bile değerin yok. Ama şunu iyi bil, ne NSHYDN'a ne BARBA'ya ne de atmega48pa'ya ne de nişanlı Lofther'e hiç bir şey yapamayacaksın. Yıkamayacaksın, dağıtamayacaksın, mağlup edemeyeceksin bizi. çünkü biz birbirimize parayla pulla değil, sevgiyle bağlıyız.
Bizler birbirimizi seviyoruz. Biz bir aileyiz. Biz güzel bir aileyiz. Bunu yıkmaya senin gücün yeter mi sanıyorsun?
Dokunma artık Soda ailesine! Dokunma forum üyelerinin portföyüne! Dokunma çocuklarının geleceğini bu hisseye yatıranlara! Dokunma emekli şef amcamın 3 kuruşuna!
Eğer onların kılına zarar gelirse, ben, ömründe bir karıncayı bile incitmemiş olan ben, Oralet usta, hiç düşünmeden çeker 100 lot Soda satarım! Anlıyor musun, satarım ve dönüp arkama bakmam bile!"
Yok yanlış anlama senin veya soda şişe özelinde demiyorum, kazandiysan helal hos olsun. Şaka bir yana hakikaten millete ne mal kitlenmiş ki endex ve hisseler total de %20-30 yapmasına rağmen para kazanan çok az. Tezgah güzel çarklar dönüyor, adına da yatırım deniyor.
Yani demem o ki halkbanka bile diyorsun ya, emin ol hala maliyete dahi gelemeyen birçok insan vardir. Belki bugün ki maliyetler önümüzde yıllarda beklenecek, belki de tuh keşke daha çok alsaydık diyeceğiz ama kasa herzaman kazanmaya devam edecek.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Guyuya daş mi atmislar gene
10 kisi biraraya gelip Temettü günü yapalım bari kendi aramızda
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Osman'in tavsiyesini gozonune alip ben bu konuda daha anlayisli olmaya calisacagim ortakahve. Ama birilerinin de dogrulari anlatmasi gerekiyor. Uslubumu duzeltirsem insanlari da kirmamis olurup herhalde.
Amma... nasil bir tavma gecirdik bu temettuden ya.. beni de anlamaniz lazim.
"te.." demeye kalma, 20 sayfa kuzu buzagi geliyordu.