Sayfa 356/899 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456856 ... SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 2,841 - 2,848 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

1.  Alıntı Originally Posted by muratertug Yazıyı Oku
    Bu arada yine cahilliğime verin, şirketin kar dağıtım konusu hakkında bir bilgi bulamadım. Yatırımcı ilişkilerine sordum. Gelen cevap: "Şişecam ve Topluluk şirketlerinin temettü dağıtım politikası ortak olup, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde yıl sonlarında hesaplanan dağıtılabilir net dönem kârının asgari %50’sini nakit ve/veya bedelsiz pay şeklinde kâr payı olarak dağıtmayı benimsenmiştir."
    Asgari %50 diyor ama %40’dan aşağı dağıtıyor bu nasıl oluyor ?

2.  Alıntı Originally Posted by Tarila Yazıyı Oku
    Dağıtılabilir net kar ibaresi var orda. Dağıtılabilir kar ile net kar farklı.

Babasından 200 lira harçlık isteyen bir öğrenciye babası 50 lira verebilir. Çünkü 4.000 lira maaş almak ayrıdır net dağıtılabilir harçlık miktarı ayrıdır diye biliyorum ben.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Ankara - 35
    Gönderi
    8,509
     Alıntı Originally Posted by Tarila Yazıyı Oku
    orada dağıtmayı benimsemiştir diyor. dağıtmayı taahhüt edip buna da Allah şahittir diyeydi dağıtmak zorundaydı. Ali Cengiz oyunları bunlar.
    Burada yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir, kendi düşüncelerimdir.

4.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Dağıtılabilir net kar ibaresi var orda. Dağıtılabilir kar ile net kar farklı.

Babasından 200 lira harçlık isteyen bir öğrenciye babası 50 lira verebilir. Çünkü 4.000 lira maaş almak ayrıdır net dağıtılabilir harçlık miktarı ayrıdır diye biliyorum ben.
    Dağıtılabilir net kâr yapılan kâra göre farkı nedir açıklayabilir misiniz?

Alıntı Originally Posted by NSHYDN Yazıyı Oku
    orada dağıtmayı benimsemiştir diyor. dağıtmayı taahhüt edip buna da Allah şahittir diyeydi dağıtmak zorundaydı. Ali Cengiz oyunları bunlar.
    %50 benimseyip %22’de vermezsin be 2013’ten bu yana kârının %16’sı ile %55’i arasında bi dağıtım yapmış .

Yine mi su temettu geyigyi ya. Bunun 2 kati temettu verimliligi olan 30 hissesinin topiginde 1 kere bile yazilmadi temettu. Fiyattan dusuyor temettuler.

Butun cop hisseler 3 tur bindirmis. Keko bile 1 ayda %50 vurdu Karelinden bunu birakip. Hala temettu

7.  Alıntı Originally Posted by Tarila Yazıyı Oku
    Dağıtılabilir net kâr yapılan kâra göre farkı nedir açıklayabilir misiniz?

%50 benimseyip %22’de vermezsin be 2013’ten bu yana kârının %16’sı ile %55’i arasında bi dağıtım yapmış .
    1 milyar lira net kar eder şirket ama yasa gereği bunun belli bir yüzdesini yedek akçe olarak ayırması gerekir. Diyelim bu oran %5 olsun. 50 mn lira zorunlu yedek akçedir.

Şirket, gerekli görürse yatırımlar için ikinci bir yedek akçe daha ayırabilir. Abd deki yatırım için diyelim ki 250 mn lira daha ayırdı. Ne oldu? 1 milyar net karın 300 mn u gitti. Kaldı 700 mn lira.

Bunun da %50 si olan 350 mn lirayı temettü ve/veya bedelsiz olarak dağıttı.

Ama bilmeyen birisi 1 milyar kar ettiysen %50'si 500 mn eder, neden 350 dagıttınız ulennnn diyebilir.

Benim anladigim bu temettu bir nevi sifre kelimesi. Para kazanamayanlarin kendilerini avutmak icin kullandiklari parola.

- Temettu?
    - He Temettu.
    - Kac?
    - %5
    - Temettu endeksinde mi?
    - Insaallah, maasallah bu sene olacak
    - Ekmegin fiyati?
    - %50 artti.

Sayfa 356/899 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456856 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları