Avrupa Bankacılık Otoritesi Başkanı, finansal sistemde büyük riskler olduğu konusunda uyardı- Handelsblatt
Printable View
Avrupa Bankacılık Otoritesi Başkanı, finansal sistemde büyük riskler olduğu konusunda uyardı- Handelsblatt
daha geçen bayan Lagard demedi miavrupa bankacılığı çok sağlam...
bunların bir dediğni diğeri yalanlıyor ,kime inanacaksınız...
bir de aynı durum bizde de var hazine düşük faizli tahvilleri banklara kilitlemedi mi ?
heteredoks'al ekonomi politiklara geçildiğinde oluşacak zararları kim karşılyacak ?
Global ekonominin 'Hız Limiti' son 30 yılın en düşük seviyesine gerileyecek - Dünya Bankası
Küresel ekonominin "hız sınırı" -enflasyona yol açmadan büyüyebileceği maksimum
uzun vadeli oran- 2030'a kadar otuz yılın en düşük seviyesine düşecek.
Dünya Bankası'nın "Düşen Uzun Vadeli Büyüme Beklentileri: Eğilimler, Beklentiler
ve Politikalar" adlı raporunda, COVID-19 salgını ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin
ardından uzun vadeli potansiyel üretim büyüme oranlarının kapsamlı değerlendirmesi
yapıldı. Bu oranlar, küresel ekonominin "hız limiti" olarak düşünülebilir.
Rapor endişe verici bir eğilimi belgeliyor: Son otuz yılda ilerlemeyi ve refahı
sağlayan ekonomik güçlerin neredeyse tamamı yok oluyor. Sonuç olarak, 2022 ile 2030
arasında ortalama küresel potansiyel GSYİH büyümesinin, bu yüzyılın ilk on yılında
geçerli olan oranın yaklaşık üçte bir oranında, yani yılda %2.2'ye düşmesi bekleniyor.
Gelişmekte olan ekonomiler için düşüş aynı derecede sert olacak: 2000 ile 2010
arasında yılda %6'dan bu on yılın geri kalanında yılda %4'e inecek.
Bu düşüşler, küresel bir mali kriz veya durgunluk durumunda çok daha keskin olacak.
Dünya Bankası Baş Ekonomisti ve Kalkınma Ekonomisinden Sorumlu Kıdemli Başkan
Yardımcısı Indermit Gill, "Küresel ekonomi için kayıp bir on yıl yaklaşıyor olabilir.
Potansiyel büyümede süregelen düşüşün, dünyanın zamanımıza özgü, genişleyen zorluklar
dizisiyle (inatçı yoksulluk, farklılaşan gelirler ve iklim değişikliği) başa çıkma
yeteneği üzerinde ciddi etkileri var. Ancak bu düşüş tersine çevrilebilir. Çalışmayı
teşvik eden, üretkenliği artıran ve yatırımı hızlandıran politikalar aracılığıyla
küresel ekonominin hız sınırı yükseltilebilir" dedi.
Analiz, ülkelerin sürdürülebilir, büyümeye yönelik politikalar benimsemesi durumunda,
potansiyel GSYİH büyümesinin %0.7'ye kadar - yıllık ortalama %2.9'a kadar -
artırılabileceğini gösteriyor.
Raporun baş yazarı ve Dünya Bankası Beklentiler Grubu Direktörü Ayhan Köse, "Güçlü,
sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme sağlayabilecek politikalar oluşturmayı gelecek
nesillere borçluyuz. Büyümeyi canlandırmak için şimdi cesur ve kolektif bir politika
hamlesi yapılmalı. Ulusal düzeyde, gelişmekte olan her ekonominin bir dizi politikada
10 yıllık en iyi rekorunu tekrarlaması gerekecek. Uluslararası düzeyde, politika
tepkisi, daha güçlü küresel işbirliği ve özel sermayeyi harekete geçirmek için
yeniden enerjilendirilmiş bir baskı gerektiriyor" dedi.
usdttry 19.74'ü görmüştü ,
k.çarşı toptanda kapanışa doğru 19.385 ,
fx markette 19.0935
seç beğen
devlet izin vermiyor ki doları binace at thetar oradan tl'ye çevir...
anavatana gönder ,tahtakaleden 19.40'tan doları kap..
bankaya git
döngüyü devam ettir...
Sadece bir kısma verilen emekli maaşı zammı hukukî olmadığı için ilerde diğer emeklilere fark verilir dava sınıfı biri mutlaka dava açar
Bütün emekliler beklesin boz sadece 7500 TL den az alanlara zam yapacağız öbürüne bir şey yok demek hukukî değil. Bu 7500 TL düzenlemesinden baya kişi yararlanıyor eyt vs %50 den fazla gibi sanki
Bu herkese verilen türlü bir zam değil. Aslında maaaşa zam yapmıyorlar. Maaşın yanına ekledikleri bi unsurla maaşları arttırıyorlar. Dolayısıyla onu haketmeyen alamıyor.
Aslında maaşı 7.500.tl altında olanalrın maaşını 7.500 tl ye tamamlamak. 5.500 tl olanların maaşı aslında halen 5.500
ECB/Centeno: Parasal sıkılaşmanın hızı para politikası duruşu ile uyumlu olmalı, müdahale etmesini ve piyasa işleyişini sürdürmesini istemiyoruz
27.03.2023 17:47:36 ECB/Centeno: Parasal sıkılaşmanın hızı para politikası duruşu ile uyumlu olmalı, müdahale etmesini ve piyasa işleyişini sürdürmesini istemiyoruz
27.03.2023 17:34:43 ECB/Centeno: Faiz artışı artışının boyutu verilere bağlı olacak ancak istikrarı korumamız gerektiği net
27.03.2023 17:33:09 ECB/Centeno: Bankacılık problemlerinin kararlarımızı etkilemesi gerekiyor
27.03.2023 17:31:41 ECB/Centeno: Global sıkılaşma ile, ECB daha azı ile fazla iş yapabilir
27.03.2023 17:30:02 ECB/Centeno: Bankalar için ne gerekiyorsa yapılacak eylem araçlarımız mevcut
27.03.2023 17:29:09 ECB/Centeno: Aktarım için herhangi bir tehdide karşı koymaya hazırız
27.03.2023 17:20:55 ECB/Centeno: Ücret oluşumunda 2.ci aşama etki işaretlerini görmüyoruz
27.03.2023 17:20:53 ECB/Centeno: Ücret artışları hala para politikasıyla uyumlu
27.03.2023 17:20:07 ECB/Centeno: Enflasyon beklentilerine yönelik çıpada bozulma görmüyoruz
(Yenileme)S&P Global Ratings, Euro Bölgesi'nde 2024 İçin Büyüme Tahminini Düşürdü
S&P Global Ratings, Avro Bölgesi'nde 2024 için büyüme tahminini yüzde 1,4'ten yüzde 1'e düşürdü.
S&P Global Ratings'in "Avro bölgesi 2023 İkinci Çeyrek Ekonomik Görünümü: Faiz Artışları Büyüme Getirisini Ağırlaştırıyor" başlıklı raporuna göre, Avro Bölgesi ekonomisi 2023'e sağlam bir başlangıç yapmış olmasına rağmen, ekonomide durgunluk ana senaryolardan biri olmaya devam ediyor.
Enflasyonun 2025'in ilk çeyreğine kadar hedeflenen seviyeye dönmesinin beklenmemesi ve enflasyonun Avrupa Merkez Bankası'nı daha önce öngörülenden daha uzun süre enflasyonu artırmaya zorlayacak olması nedeniyle, S&P Global Ratings Avro bölgesinde 2024 için büyüme tahminini yüzde 1,4'ten yüzde 1'e düşürdü.
Rapora göre, Avro Bölgesi ekonomisinin yakın vadeli görünümü karmaşık ve kısıtlayıcı para politikası iç talebe yansırken, faizlerin 2024'te reel olarak pozitife dönmesi bekleniyor. Bu dönemde, üretim ve iş gücü piyasasının da ivme kaybetme ihtimali bulunuyor.
Kısıtlayıcı bir para politikası iç talebe yansıyacak, 2024'te faizlerin reel olarak pozitife dönmesi bekleniyor. Aynı zamanda üretim ve iş gücü piyasası da ivme kaybedebilir.
Hükümetlerin maaşları artırması ve diğer önlemleriyle tüketici harcamalarının rahatlaması öngörülürken, Çin'de Kovid-19 önlemlerinin kaldırılması sonrası açılmanın dış talebe fayda sağlayacağı tahmin ediliyor.
Kamu yatırımlarının yavaşlamayı yumuşatmaya yardımcı olacağı ve gelecek üç yılda GDP'ye yarım puan katkı sağlaması bekleniyor.
S&P Global Ratings Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Başekonomisti Sylvain Broyer, Avro bölgesinin ekonomik görünümüne ilişkin değerlendirmesinde, hafif durgunluk riskinin arttığını belirterek, "Görünüm karmaşık ama çok kötü durumda değil." ifadesini kullandı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Akp nin yaptığı sistem bir sürü imam hatip lisesi ve orta öğretim her köşe başında cami sistemi şayet siyasi getirildi hariç faydası olsaydı. Ülkede hırsızı aramayla zor bela yalvar yakar bulurduk. Camiler gençler ile dolardı. Bunun sadece okullar ve camiler deki siyasi oy getirisi var başkaca zerre faydası yok. O kadar cami ve İmam Hatip okullarına rağmen dürüst insan yetişmiyorsa demek ki eğitim ve insan kalitesinde problem var demektir.
Ben İHL mezunu olarak bu sistemin ülkeye fayda sağlamadığını üretim, teknoloji, katma değer olarak faydası olmadığını düşünüyorum. O kadar yatırım çöpe gitmiş. Bu kadar emeğe rağmen em azından dürüst insan yetişebilirdi.
Çocuklarımızın dinini bilsin ama sadece buna odaklı eğitim ile dünya ayak uyduramiyoruz. Kuzey İskandinav ülkelerinde doğru trafik lambası yok hırsızlık yok. Kavga dövüş yok. Buradya bakarsak bizde iki sorun var demektir. Bir öğretmenlerimiz iyi bir eğitici ve örnek değil diğeri ailelerimiz de aynı şekilde iyi bir eğitici ve örnek değil. Siyasetin hic saymıyorum.
Kızımın çalıştığı işyerinin sahibi dindar biri ama camideki siyaset sebebiyle adam cumaya dahi gitmiyor. Çocuklarını vakıf ve cemaatlerin para hırsı yüzünden buralara göndermiyor. Tabi bunu algılayan anlayan zeka eğitim sahibi insanlar azınlıkta.
Bugün ki akp zihniyetinin ülkede bu denli başarılı olmasının sebebi diğer kesimlerin geçmiş dönemlerde yaşantısıyla uygulamasıyla bunu iyi doğru adil uygulayamaması. Az yada çok geçmiş dönemlerde asker hukuk Atatürk'ün laikliğin arkasına saklanarak insanlara kendi tezini yaşam biçimini kısıtlanmış özgürlükleri yanlış şekilde empoze etti ve bugünkü akp iktidarı bu yanlış yolu kullanarak kendine alan açıp bize 20 yıldır bu zulmü yapıyor.
Bu arada yeri gelmişken, TCMB'nin 2022 yılında 72 milyar TL kâr ettiği açıklandı. Mütemadiyen 55 - 60 milyar dolar net pozisyonda ekside olan Bankanın kurun durmaksızın yukarı gittiği bir ortamda nasıl oluyor da kâr açıkladığını sorduğunuzu duyar gibiyim. Bilanço detaylara baktığımızda, 328 milyar TL zararın değerleme hesabından bekletilerek realize edilmediğini görüyoruz.
İmamoğlu: İşin içinden çok pis kokular geliyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak ve hapis cezası veren hakimin kardeşinin FETÖ iltisaklı olduğu ortaya çıktı. "İşin içinden çok pis kokular geliyor" diyen İmamoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem...=sol_surmanset
Burada sorun Atatürk ilke ve inkılapları değildi. Burada sorun bugünkü akp iktidarı gibi bir zihniyetin aynı mantık ve yolla Atatürk ilke ve inkılaplarıni kullanarak şahsi menfaatleri doğrultusunda alan yer makam kazanç kapısı açmasıydi. Bu yanlışlara bakarak bir kesim sandı ki ülkenin kurucusu kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ayyaş din düşmanı hain. Tüm dünyanın kabul ettiği hoş görü gösterdiği kılık kıyafet yaşamak biçimini bizde bir dönem gerici yobaz olarak görülüyordu. Bu yol AKP'ye yol açan bir yanlıştı bana göre.
Hatay'daki Gösterisinde 'Hastane Temeli'' Rolüyle Büyük Alkış Alan Beton Kütlesi, Bir Sonraki Temel Atma Töreni İçin Gaziantep'e Hareket Etti...
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=412064
Fetocu adamın zaafını kullanarak adamları siyasi intihar bombacısı olarak kullanıyor. O fetocu için iki seçenek var ya meslekten ihraç edilecek cezaevinde yatacak ailesi aç sefil yada AKP'ye hizmet edecek. Fetocu o insanı savunmuyorum ama ailesinin durumu sağlık sorunları eşinin beklentisi buna etkendir. Aynı durumda ben olsam çocuklarımın eşimin anne babamın sağlık sorunları maddi beklenti baskıları olsa o ruh hâliyle kabul belki kabul edebilirdim. O fetoye girmek en büyük hata sonrasının ağır bir bedeli var.
:notr:,cin alinin oğlunun bu yönde düşüncesi ne ona sormak lazım:one:
Peru'da 2 ton 310 kilogram kokain ele geçirildi: "Türkiye'ye gönderilecekti" iddiası
Peru’daki DP World Limanı’nda narkotik ekiplerinin yaptığı incelemelerde, seramikler arasına gizlenmiş kauçuk kalıplar içinde 2 ton 310 kilogram kokain ele geçirildi. Peru ve Latin Amerika merkezli bazı medya kuruluşları ele geçirilen kokainin Türkiye’ye gönderilmek istendiğini bildirdi.
https://www.birgun.net/haber/peru-da...iddiasi-426334
bunların hocaları da böyleydi, zamanında senatör olan siyasi erbakanın attığı temeli araba bagajına koyup meclise getirmiş..
https://www.milliyet.com.tr/siyaset/...r-oldu-1306663
Son zamanlarda ben, iyi partiye söven bir akp troll ordusu görmedim, ama nedense seçim 2. tura kalırsa ki, bence %90,
Mince ye ve oy verenlerine söven 100 lerce chp li troll ordusu peydahlandı birden. Bu bildiğin ayağına sıkmaktır. Birilerine söverek seçim kazanıldığı nerde görülmüş?
Anladığım kadarı ile tuncay ö...n denen kripto organize ediyormuş bu işleri. Onun da ne denli bir hırsız olduğunu da biliyoruz ya neyse.
Neyse olan oldu ,ince de girsin ,oğan da girsin bakalım ne kadar oy alacaklar.Bence kk bu iki adaya rağmen ilk turda işi bitirir.
Sokak röpartajlarının ortalamasına göre .
RTE 37
KK 35
Mİ 28
Eninde sonunda sınırsız basılan bütün kağıt paraların nihai değeri ancak bir tuvalet kağıdı değeri kadardır.
Sınırsız basılan tüm fiat para varlıklar zaman içinde tuvalet kağıdı mertebesinde değerlendirilir.
Bütün merkez bankaları şu anda kendi kağıt paralarını tuvalet kağıdına en hızlı nasıl döndürürüm yarışına başladı.
Bazıları bazılarından daha hızlı dönüşse de hepsinin kaçınılmaz akıbeti sınırsız kağıt paçavrasıdır.
Yani tuvalet kağıdı.
Baktım da esenler avcılar Eminönü Bağcılar Bahçelievler Üsküdar Bursa vs imiş hesaplarda bugün muhalif ilçeler yüklenmiş birde ilk gün oy yok diye ince ye oy atarım diyenler kararsıza gittiği için aklımda öyle kalmıştı öyle hesap yaptım video son saniyesine giderek bugünkü ilçelerde kk ezici üstünlüğü var Şirinevler hariç bugün yoğun anket yapmışlar ibre kk ya dönmüş ben sabah almıştım verileri
Bugün 2024 vadeli soğanları uçurdular. 3. Ay kontratı bayağı sallandı ama kapanista onu da aldilar.
Kuzey Irak petrolü ile ilgili tahkimi Irak devleti kazanmış 1,4 milyar dolar ilk etapta tazminat var bunu ödeyeceğiz Irak 30 milyar dolar istiyor tazminat bu dava devam ediyor. Bu petrolü taşıyan powertrans bunun ortaklarının arasında kim var damadın garip öksüz dayıoğlu var. Damadın dayıoğlu petrol taşırken damat ta bakan oluveriyor. Böreği kuzuyu onlar yiyiyor cezayı da biz ödeyeceğiz.
Muharrem İnce %2 yi , Sinan Ogan %0,5 i geçerse çok şaşırırım.
Bay Kemal %54 , RTE %44 , İnce %1,7 , Ogan %0,3 ve ilk tur da biter diye tahmin ediyorum.
M.Ince , belki son dakika sürprizi yapabilir , çekilebilir
Kemal 52 53
Recep 42 43
Muharrem 2 3
Sinan 1
Ama burasi turkiye
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.